Tényleg létezik szeplőtelen fogantatás

Bizarr belegondolni, mi lenne, ha évekkel azután esnénk teherbe, hogy lefeküdtünk valakivel, vagy egyszerűen úgy is szülhetnénk természetes úton, hogy közünk nem volt előtte férfihoz. Egy keleti gyémántcsörgőkígyó és egy rezesfejű kígyó bebizonyította, hogy mindkettő lehetséges.

Egy keleti gyémántcsörgőkígyó nemrég úgy adott életet utódainak, hogy utoljára 5 évvel korábban párosodott – írja a Discovery News. A hírek szerint eddig ez volt a leghosszabb idő – a rovarokat kivéve –, amíg egy nőstény elraktározta a hímivarsejteket.

A  Linné Társaság Biological Journal című lapjában megjelent tanulmány arról is beszámol, hogy egy nőstény rezesfejű kígyó dokumentáltan most először szaporodott szűznemzéssel, azaz a nőstény még soha nem párosodott előtte, bizonyítva, hogy a kígyók apa és hím-megtermékenyítés nélkül, szűzen is képesek életet adni utódoknak, vagy hosszabb ideig tárolni a hímivarsejteket.

A rezesfejű-nőstény a North Carolina Aquarium egyik terráriumában volt látható évekig – hím nem volt a közelében –, ennek ellenére 4 egészségesnek tűnő utódnak adott életet. A hímnélküli szaporodást más néven parthenogenesis-nek, azaz szűznemzésnek hívják. Úgyhogy lássatok csodát: a szeplőtelen fogantatás nem csak a Bibliában létezik!

Oszd meg másokkal is!
Mustra