ZÖLD RÖVIDHÍR

Tényleg létezik szeplőtelen fogantatás

2011. október 19., szerda 16:02

Bizarr belegondolni, mi lenne, ha évekkel azután esnénk teherbe, hogy lefeküdtünk valakivel, vagy egyszerűen úgy is szülhetnénk természetes úton, hogy közünk nem volt előtte férfihoz. Egy keleti gyémántcsörgőkígyó és egy rezesfejű kígyó bebizonyította, hogy mindkettő lehetséges.

Egy keleti gyémántcsörgőkígyó nemrég úgy adott életet utódainak, hogy utoljára 5 évvel korábban párosodott – írja a Discovery News. A hírek szerint eddig ez volt a leghosszabb idő – a rovarokat kivéve –, amíg egy nőstény elraktározta a hímivarsejteket.

A  Linné Társaság Biological Journal című lapjában megjelent tanulmány arról is beszámol, hogy egy nőstény rezesfejű kígyó dokumentáltan most először szaporodott szűznemzéssel, azaz a nőstény még soha nem párosodott előtte, bizonyítva, hogy a kígyók apa és hím-megtermékenyítés nélkül, szűzen is képesek életet adni utódoknak, vagy hosszabb ideig tárolni a hímivarsejteket.

A rezesfejű-nőstény a North Carolina Aquarium egyik terráriumában volt látható évekig – hím nem volt a közelében –, ennek ellenére 4 egészségesnek tűnő utódnak adott életet. A hímnélküli szaporodást más néven parthenogenesis-nek, azaz szűznemzésnek hívják. Úgyhogy lássatok csodát: a szeplőtelen fogantatás nem csak a Bibliában létezik!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta