ZÖLD RÖVIDHÍR

Bemutakozik a világ első biológiai úton lebomló bőrcipője

2011. október 9., vasárnap 12:04

Két nagy cég már készített edzőcipőket újrahasznosított műanyagból, most egy holland vállalat mutatta be a világ első, hivatalosan elismert biológiai úton lebomló bőrcipőjét.

A cég szóvivője azt nyilatkozta, ha a földbe temetik az egészségre teljesen ártalmatlan anyagokkal kezelt bőrcipőt, az rövid időn belül, természetes módon lebomlik. A félcipő és a magasszárú változata kék, zöld, piros és barna színekben lesz kapható – írja az Ecouterre. A cipőket gyapjúval bélelték ki és organikus gyapotcérnával varrták össze.

A gyártó mindössze 360 darabot készített a lábbelikből, melyek csak az EU területén belül rendelhetők meg. A vállalat olyan természetes úton lebomló vászoncipőket is gyárt, amelyekbe növényi magokat varrtak. Ha ezeket a cipőket virágföldbe ássák, a vászon és speciális talprész hat hónap alatt teljesen lebomlik, a cipőbe rejtett magok pedig kihajtanak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta