ZÖLD RÖVIDHÍR

A PETÁ-soknak megint elgurult a gyógyszerük

2011. október 3., hétfő 14:12

A PETA vagy a legarrogánsabb vagy a legőrültebb szervezet címére pályázhat mostanában. Ezúttal egy cápatámadást elszenvedett horgásznak mutatnak be-be-be, úgy kellett neked szamárfület. És még büszkék is rá.

A cáparajongóknál és a cápatámadást elszenvedett embereknél is kihúzta a gyufát a mostanában egyre elmebetegebb kampányokkal előrukkoló PETA.

A Florida partjainál horgászó Charles Wickersham combját múlt héten ragadta meg egy bikacápa (ez a cápafajta kifejezetten kedveli a sekély vizet), szerencsére azonban ennyivel be is érte, és a horgász a gyors ellátásnak (és 800 öltésnek) köszönhetően hamar fel fog épülni. A PETA viszont meglátta a lehetőséget a sztoriban, és gyorsreagálású hadtestként egy szerintük irónikus kampányképpel rukkoltak elő íziben.

Fotó: PETA
Fotó: PETA

A roppant ízléses üzenettel arra utalnak, hogy a horgász megérdemelte, hogy megharapta a cápa, nem kellett volna ártstlan halacskákra vadásznia. Ez sokaknál kiverte a biztosítékot, elsőként a horgász édesanyjánál. A New York Daily News megkérdezte a PETA munkatársát az esetről, mire Ashley Byrne így válaszolt: "Csak az amerikaiak 12 milliárd halat ölnek meg évente, hogy megegyék azokat." Aztán, hozzátette: "Nagyon örülünk, hogy Wickersham úr fel fog épülni. Reméljük, hogy ez után a szörnyű és fájdalmas élmény után ő és más horgászok is belegondolnak, hogy milyen fájdalmat érezhetnek azok a halak, melyeket megölnek, és más elfoglaltság után néznek."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta