Drew Barrymore iskolába tereli a kenyai gyerekeket

Bár a színésznő munkája miatt sosem járt iskolába – a középiskolát sem fejezte be –, nagy támogatója az oktatásnak, amit most Kenyában kamatoztat.

A színésznő 2009-ben alapította meg a Drew Barrymore Education Foundationt (Drew Barrymore Oktatási Alapítvány), hogy tiszta vizet és oktatási lehetőséget biztosítson két kenyai közösség számára, nemrég pedig a Conde Nast Traveler című magazinban számolt be eredményeiről. „Én sohasem jártam iskolába. Dolgoztam, és nem egy gyerek életét éltem. Szerettem volna többet tudni arról, hogy a kenyai gyerekek miért is annyira lelkesek és töltik meg az osztálytermeket” – mondta.

2004-ben felajánlotta segítségét az ENSZ-nek, aminek köszönhetően a szervezet étkeztetési programjának éhség elleni nagykövete lett. Barrymore 38 ezer dollár értékben segítette elő egy kút fúrását, amely egy kenyai falu számára lehetővé tette, hogy a nőknek ne kelljen csecsemőikkel a hátukon 5 mérföldet gyalogolniuk a folyóig (nem beszélve a vadállatokról). Ez segített megnövelni a helyi iskolába járó gyerekek számát is, így a fiúknak például már nem kell az itatás miatt a folyóhoz terelniük a haszonállatokat. A színésznő reméli, hogy a falusi emberek úgy tekintenek majd a gyerekeik oktatására, mint a nyomorból való kiútra, amely alternatívát jelenthet a csak állattartásra épülő életmódra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra