Először gyilkolt vámpírdenevér az USA-ban

Olvasási idő kb. 1 perc

A vérszívó harapása a veszettség egy szokatlanul agresszív fajtáját hordozta: egy 19 éves, mexikói vendégmunkással végzett.

Egy 19 éves, mexikói vendégmunkás az első, aki az Egyesült Államokban vámpírdenevér-támadás áldozata lett – írja a Mother Nature Network. Az állat még július 15-én Michoacánban, a fiú szülőföldjén harapta meg a vendégmunkást a sarkán, 10 nappal azelőtt, hogy a fiú egy louisianai cukornádültetvényre utazott volna szüretelni.

A veszettség ezen különösen agresszív fajtájának mindössze 15 nap a lappangási ideje, szemben az eddig az USA-ban előfordult emberi veszettségnél jellemző átlag 85 nappal. Bár a vámpírdenevérek nagy része Latin-Amerikában él, megeshet, hogy a klímaváltozás miatt északabbra költöznek, ami egyre több ehhez hasonló fertőzést hozhat az Egyesült Államok északi részén. Az áldozat egyébként sosem kapott veszettség elleni oltást és körülbelül 2 héttel a harapás után jelentkeztek rajta a tünetek.

A vámpírdenevér vérszívó éjszakai állat, leginkább Mexikó, Brazília, Chile és Argentína területén él. Általában az alvó vadállatok és a haszonállatok vérével táplálkozik, de néha az emberre is rátámad.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek