ZÖLD RÖVIDHÍR

Működésben Anglia legnagyobb napfarmja

2011. július 26., kedd 10:56

Nagy sietség közepette kellett üzembe helyezni az 1,4 megawatt teljesítményű gépezetet, mert csökkentik az állami támogatást az ilyen jellegű beruházásokra.

Huszonkilencezer négyzetméteres az a Truro melletti napfarm, amit július 7-én helyeztek üzembe Angliában, és ami 1,4 megawattos teljesítményével 430 helyi háztartást lát majd el árammal - adta hírül az Independent. Az 5680 napgyűjtő panelből álló farmot egy bánya melletti kihasználatlan területen építették föl, és jelenleg a legnagyobb, amit Angliában működik. Ebben a hónapban egyébként még tíz nagyobb ilyen létesítményt terveznek üzembe helyezni. A sietség oka, hogy a hónap végétől a kormány hetven százalékkal csökkenti a napenergia támogatására fordított összeget, ám a határidő előtt üzembe helyezett farmok még egy ideig a régi feltételekkel tudnak működni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta