ZÖLD RÖVIDHÍR

Menj telekocsival a Bánkitó Fesztiválra

2011. július 21., csütörtök 11:42

A zöld fesztiválozás már az odaúton elkezdődik: autósnak és utasnak egyaránt segít az online-stoppolás, és a forgalom környezetre gyakorolt hatása is csökken. A Bánkitó Fesztivál a telekocsi használatára buzdít.

A Bánkitó Fesztivál alapvetően a bringások és a környezettudatos emberek találkozója. A szervezők most a telekocsi szolgáltatás fejlesztésével támogatják a széndioxid-kibocsátás csökkentését. A Budapest-Bánk közötti hatvan kilométeres távot tömegközlekedéssel három óra alatt lehet leküzdeni, ezért a telekocsi online-stoppolás rendszere használhatóbb alternatívát nyújt.

A lenti linken utasok és autósok egyaránt regisztrálhatnak. A regisztrált autósok felajánlják a szabad helyeiket, azaz útitársat találhatnak a benzinköltség csökkentésére. A programszervezők remélik, hogy ezzel az akcióval nemcsak a jó hangulatú közös utazáshoz járulnak hozzá, hanem a fesztivál ökológiai lábnyoma is csökken.

Fotó: Ben Miller
Fotó: Ben Miller

Ajánlott linkek:

Oszkár telekocsi: http://www.oszkar.com/

A fesztivál üzenőfala

A Levegő Munkacsoport lapja a személyszállításról

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta