ZÖLD RÖVIDHÍR

Fahéj kutya egy valódi mázlista

2011. július 20., szerda 10:32

A Szidónia kastély kutyafarmot létesített a saját területén, ebtelepről érkezett kutyák számára. Most te is örökbe fogadhatsz egy ilyen felkapaszkodott újgazdag ebet! Fahéjat, érkezésekor a konyha teljes személyzete várta: a szakáccsal is nagyon hamar összebarátkozott.

A röjtökmuzsalyi Szidónia Kastélyszálló és a Vigyél Haza alapítvány közös összefogással kutyafarmot létesített: a Sopron melletti kastélyban ideális körülmények között lehet néhány Illatos útról mentett kutya, akiket örökbe is fogadhat az arra alkalmas, elkötelezett állatbarát. Fahéj egy hét hónap körüli retriever keverék kan kutyus, akit a budapesti ebrendészeti telepről mentett a Vigyél Haza Alapítvány 2011 júniusában. A konyha teljes személyzete felsorakozott Fahéj érkezésére: a szakáccsal azonnal bizalmas viszonyt ápolt. Az eb első perctől a szálloda dolgozóinak kedvence lett. A Szidónia Kastélyszállóban a kutyáknak hatalmas, kb. 300 négyzetméteres kifutójuk van: külön kisház szállásnak és külön, fedett hűsölő-etető terület is rendelkezésre áll.

Az állatok számára a jó minőségű száraz tápról az alapítvány gondoskodik, de a konyháról, kiegészítésül a legjobb falatokat kapják. A szálloda egyébként is kutyabarát: szívesen látják vendégeiket házi kedvencekkel is. A szervezők folyamatosan két kutyát terveznek ott tartani és - bízva a vendégek örökbefogadási kedvében - ahogy gazdára találnak, helyettük újabbakat visznek. Az örökbefogadóval az erre kijelölt munkatárs elbeszélget: megismeri, hogy a kutyust hová és milyen körülmények közé kívánják vinni. Az örökbefogadó nyilatkozatban az új gazdi hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben az alapítvány a kutya tartásának körülményeit ellenőrizze. További ideiglenes befogadókat is keresnek, akik egy-két hónapra vállalnák egy sérült, az Illatos útra került kutya elhelyezését, annak gyógyulásáig.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta