ZÖLD RÖVIDHÍR

100%-ban újrahasznosított műanyagból készül a 7UP palackja

2011. július 19., kedd 11:03

A 7UP-ot gyártó PepsiCo kanadai részlege kifejlesztette az első, 100%-ban újrahasznosított PET-műanyagból készült üdítős palackot.

292451-7UP EcoGreen Bottle vert

Az EcoGreen névre keresztel üvegbe palackozott 7UP hamarosan piacra kerül, később pedig más üdítőkre is kiterjesztik a környezetbarát palackozást - írja a Sustainable Life Media. Az EcoGreen-palackok várhatóan évi 6 millió fonttal csökkentik majd a vállalat éves szűzműanyag-felhasználását.

A műanyag-újrahasznosításra specializálódott Association for Post-Consumer Plastic Recyclers elnevezésű egyesület által 2010-ben nyilvánosságra hozott tanulmányok azt jósolják, hogy a szűzműanyag-felhasználás ilyen módon való csökkentése több mint 30%-kal visszaszoríthatja az üvegházhatású gáz-kibocsátást és több mint 55%-kal csökkentheti az energiafelhasználást.

Már 1 millió dollárt költöttek a rendszerre

Az EcoGreen 7UP-os üveg augusztus elejétől az üdítő valamennyi kiszerelésében elérhető lesz Kanadában, és ugyanúgy fog kinézni, mint bármelyik másik üdítős PET-palack. A műanyagüvegeket a PepsiCo kanadai gyáraiban gyártják majd, a vállalat 1 millió dollárt költött az ehhez szükséges rendszer kiépítésére.

A PepsiCo Beverages Canadát a Maclean's magazin egyébként beválasztotta Kanada szociálisan legtudatosabb és a legnagyobb felelősséget vállaló cégeinek 50-es listájára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta