ZÖLD RÖVIDHÍR

Egyre zöldebbek a fesztiválok

2011. július 8., péntek 15:25

Az utóbbi években a környezettudatos gondolkozás a nagy nemzetközi fesztiválokon is egyre elterjedtebb: sok szempontból gazdaságosabb ugyanis egy-egy jó környezetbarát megoldás.

Több nagy könnyűzenei fesztivál is komolyabb gondot fordít a zöld megoldásokra az utóbbi években: a dán Roskilde (jún. 30 - júl. 3), az amerikai EMU vagy a brit Glastonbury (jún. 24-26) is igen komolyan veszi a fenntarthatóság és a környezettudatosság követelményeit - írja az Independent.

A Roskilde 1994-ben kezdett komolyabban koncentrálni a környezetbarát megoldásokra, igaz, akkor a szigorodó állami szabályozásnak tett eleget. Az évek során aztán egyre több területen használták ezeket a megoldásokat. A betétes poharak mellett a szelektív hulladékgyűjtés és az organikus szemét újrahasznosítása, lebomló anyagok használata, faültetés, a kempingfelszerelések jótékonysági célú árverezése, vagy a fesztiválon használatos járművek biodízellel való működtetése is szerepel a repertoárban. A poharak és egyéb műanyag tárolók betétessé tétele a szervezők szerint különösen látványos eredményt hozott: a használt poharak 97%-át vitték vissza a látogatók, azaz mindössze három százalékból lett valódi szemét.

Fotó: urbanmkr
Fotó: urbanmkr

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta