Jegesmedvét gyilkoltak egy brit tévéshow-ban

Óriási felháborodást keltett egy brit közszolgálati csatorna, a Channel 4 egyik műsora, amelyben egy jegesmedve legyilkolását és boncolását mutatták be.

Bár a jegesmedvék egyre nagyobb veszélyben vannak – hiszen a klímaváltozás és az orvvadászat sem kedvez nekik –, a Channel 4 brit közszolgálati csatorna nem átallotta megörökíteni egy jegesmedve legyilkolását és boncolását. Az Inside Nature's Giants (A természet óriásainak belsejében) című műsor azzal reklámozza magát, hogy a boncolások bemutatásával a legkülönbözőbb vadállatok bőre alá enged bepillantást, és így jobban megérthetjük ezeket a lényeket - írja az Ecorazzi.

A legutóbbi, A jegesmedve című epizód viszont rendesen kiverte a biztosítékot a nézőknél és az állatvédőknél, ugyanis az állat veszélyeztetettsége ellenére végigkísértek egy inuit vadászcsapatot, amint azok megölnek egy jegesmedvét, majd azt is lefilmezték, ahogy tudósok felboncolják.

Ez már csak amiatt is ironikus, mert a tévéshow éppen azzal vezette fel az adást, hogy a jegesmedvék elkeserítő helyzetét taglalta. A Nemzetközi Állatvédők (Animal Defenders International) rámutattak: a korábbi epizódokban többek közt elefántokat, tigriseket és más állatokat boncoltak fel, ezért bojkottra szólították fel a nézőket és arra kérnek mindenkit, hogy tiltakozzanak a csatornánál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek