ZÖLD RÖVIDHÍR

Két milliméter a világ leghangosabb állata

2011. július 2., szombat 10:17

Az itthon is honos vízipoloska kis termete ellenére légkalapács hangosságú. Ráadásul a péniszét is mutogatja.

Úgy tűnik, megvan a világ leghangosabb állata. Bár szabad szemmel alig látható, mégis megtalálta a módját, hogy feltűnést keltsen, ugyanis egy rovarról van szó, abból is a kisebb fajtáról: a Micronecta scholtzi vízipoloska mindössze két milliméteres. A rovar termetét meghazudtolva 99,2 decibeles hangot képes kiadni, ami komoly teljesítmény, ha azt vesszük, hogy egy tőlünk két méterre használt légkalapácsot 100 decibelnek hallunk.

A vízipoloska nemcsak hangos, hanem elég szemérmetlen is, ugyanis a szerelmi éneke közben egy kis területen a hasához dörzsöli a péniszét - írja a Treehuggers. A testméret/hangerő arányt nézve rekordot tartó, amúgy Magyarországon is honos Micronecta scholtzit azért nem hallani mégsem, mert a vízben elvész a hang 99%-a. Ugyanezért nem halljuk a világ elvileg leghangosabb állatát, a kék bálnát, aminek amúgy 188 decibeles hangja lenne.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta