ZÖLD RÖVIDHÍR

Megszámolják a pandákat Kínában

2011. június 30., csütörtök 11:38

Jelenleg is folyik a pandanépszámlálás előkészítése Kínában: a műveletre tízévente egyszer kerül sor, a cél a veszélyeztetett populáció méretének megállapítása.

Hetven számlálóbiztos kiképzése folyik a napokban Kínában, hogy a lehető legfelkészültebben lássanak neki a pandamackók tízévente esedékes népszámlálásának - írja az Independent.

A biztosok feladata a pandaürülék gyűjtése lesz, amit aztán laboratóriumokban DNS analízisnek vetnek alá, és ez alapján tartják számon az ország területén még élő pandákat. Ezzel a módszerrel lehet ugyanis a legpontosabban megállapítani az egyedek számát. A DNS vizsgálat a pontos számadatok mellett információt ad majd a pandák életkoráról, és az esetleges elvándorlásokról is - az 1970-ben kezdett regisztráció elég sok hasznos adattal szolgált eddig is a zoológusok számára. A gyűjtést a legnagyobb populációnál, a szecsuáni Wanglang Nemzeti parkban kezdik: a vadon élő 1596 példány közül 1206 él itt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta