ZÖLD RÖVIDHÍR

Sztárok tiltakoznak gázkitermelés ellen

2011. június 22., szerda 12:04

Több sztár közös videóüzenetben lépett fel az utóbbi időben nagy vihart kavaró földgáznyerő módszer ellen, ami sokszor az ivóvízkészletek tisztaságát veszélyezteti.

"I love my New York water, so stop fracking with it", azaz "szeretem New York ivóvízét, ne cseszd szét" a szlogenje annak az új kampánynak, amit hollywoodi sztárok közreműködésével készítettek. Egy Oscar díj körüli botrány kapcsán már írtunk arról a földgázkitermelési módszerről, amely sok esetben mindenféle egészségre káros vegyszert juttat a földgáznyerőhelyek körüli vízkészletekbe - írja az Independent. A hidraulikus törés nevű módszer ellen most többek között Ethan Hawke, Mark Ruffalo, Amy Ryan és Zoe Saldana tiltakozik egy társadalmi célú hirdetésben. Az egyperces reklámban a sztárok arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az igen jó minőségű New York-i ivóvíz is veszélybe került a környéken gázkitermelést végző cégek miatt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta