ZÖLD RÖVIDHÍR

Delfinekkel táncolt a meztelen kutató

2011. június 18., szombat 13:07

A bálnaszelídítés egy különleges módját választotta egy orosz tengerkutatónő, meztelenül merült a mosolygós arcú belugák közé.

Natalia Avseenko (36) tengerkutató egy nem mindennapi kísérletre vállalkozott, annak érdekében, hogy megszelídítsenek két fehér delfint (beluga), meztelenül merült közéjük a Fehér-tenger jéghideg, -1,5 fokos vízébe. A kutatónő speciális meditációs légzéstechnika segítségével tíz perc negyven másodpercig bírta a fagyos vízben - írja a dailymail.

A kísérletet egy zárt tengerrészen végezték, ahol bálnákat, delfineket szelídítenek, mielőtt szerte a világban vízi parkokba, akváriumokba szállítanák őket. A búvárruhát azért kellett a parton hagyni, mert úgy gondolják, hogy a beluga nem szereti, ha mesterséges anyag ér hozzá.

Természetes élőhelyén jelenleg százezer belugát számolnak, az emlős pedig arról híres, hogy az emberhez hasonló arckifejezéseket, grimaszokat képes vágni, csontszerkezetük ugyanis rugalmas - de a pucér kutató látványa is biztosan hozzájárult Matrena és Nilma mosolyához.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta