Vidd újrafelhasználható zsákban a ruhád a tisztítóba

Az eldobható műanyag bevásárlószatyrok szerencsére kezdenek kiszorulni a boltokból, ennek ellenére a vegytisztító cégek még ilyen típusú zacskókat használnak. Helyettük legyen inkább saját, újrafelhasználható ruhazsákod.

Ha sok olyan ruhád van, amit nem tehetsz mosógépbe, és ezért gyakran jársz vegytisztítóba, érdemes beszerezni egy többször használható ruhahordózsákot. 15 dollárért meg tudod rendelni az újrafelhasználható, tartós nejlonból készült zsákot, ami utazáshoz is alkalmas. Ez tökéletesen helyettesíti az eldobható műanyag zacskót és szintén vízálló.

Segíthetsz csökkenteni a környezetre jutó műanyag terhelést, ha ezentúl ebben – vagy bármilyen ehhez hasonlóban - viszed a ruhádat a vegytisztítóba: és hozod vissza ugyanebben a zsákban. Csak kérd meg a ruhatisztító dolgozóit, hogy ne adjanak külön csomagolást. Ha a Bondi Baget választanád, akkor 2 dollárral a Surfrider Alapítványt támogatod, amely segíti a tengerpartok takarítását. Ezzel te is hozzájárulhatsz a műanyaghulladékkal szennyezett vizek kitisztításához.

Oszd meg másokkal is!
Mustra