ZÖLD RÖVIDHÍR

Vidd újrafelhasználható zsákban a ruhád a tisztítóba

2011. június 17., péntek 11:04

Az eldobható műanyag bevásárlószatyrok szerencsére kezdenek kiszorulni a boltokból, ennek ellenére a vegytisztító cégek még ilyen típusú zacskókat használnak. Helyettük legyen inkább saját, újrafelhasználható ruhazsákod.

Ha sok olyan ruhád van, amit nem tehetsz mosógépbe, és ezért gyakran jársz vegytisztítóba, érdemes beszerezni egy többször használható ruhahordózsákot. 15 dollárért meg tudod rendelni az újrafelhasználható, tartós nejlonból készült zsákot, ami utazáshoz is alkalmas. Ez tökéletesen helyettesíti az eldobható műanyag zacskót és szintén vízálló.

Segíthetsz csökkenteni a környezetre jutó műanyag terhelést, ha ezentúl ebben – vagy bármilyen ehhez hasonlóban - viszed a ruhádat a vegytisztítóba: és hozod vissza ugyanebben a zsákban. Csak kérd meg a ruhatisztító dolgozóit, hogy ne adjanak külön csomagolást. Ha a Bondi Baget választanád, akkor 2 dollárral a Surfrider Alapítványt támogatod, amely segíti a tengerpartok takarítását. Ezzel te is hozzájárulhatsz a műanyaghulladékkal szennyezett vizek kitisztításához.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta