ZÖLD RÖVIDHÍR

Japán óriási napkollektoros projektbe kezd

2011. június 3., péntek 10:53

Az eddiginél jóval nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a megújuló energiaforrások kihasználására Japán.

Sokan a földrengés és az az által kiváltott atomkatasztrófa számlájára írják azt a kezdeményezést, amelynek keretében Japán 2030-ig minden épület tetejére napkollektorokat kell szerelni, ily módon maximalizálva az ország napenergia felhasználását - adta hírül a Nikkei daily nyomán a Physorg.

A kezdeményezést a csütörtökön, a franciaországi Deauville-ben tartandó kétnapos G8 konferencián tervezik bejelenteni. A kormányzat reményei szerint egy ilyen nagyságrendű intézkedés azért is hasznos lehet, mert komoly ösztönzést jelent a környezetbarát energiaforrások terén még hatékonyabb energiagyűjtést lehetővé tevő innovációk bevezetésére.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta