ZÖLD RÖVIDHÍR

Kitiltják az ékszerekből a kadmiumot

2011. június 1., szerda 16:58

Egy aktuális EU jogszabály alapján ékszerekben, műanyag termékekben és forrasztópálcákban a kadmium használata tilos - jelentette be az Európai Bizottság.

A kadmiumot rákkeltő és környezetszennyező hatása miatt száműzik, a szabály 2011 decemberétől lép életbe. A fém használata számtalan termékben ma sem engedélyezett, most azonban a fent említett termékekre is kiterjesztik. A jogalkotók elsősorban a gyermekek és a környezet védelmében szigorítottak, ugyanis a fém puszta érintse veszélyes, a kadmium tartalmú műanyagok pedig súlyosan szennyeznek. A jogszabály egy további következménye, hogy a PVC-hulladékokat is újra fel kell dolgozni, a fém helyettesítésére az iparnak már megvan a válasza.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta