Június 1-je a mezítláb járás nemzetközi napja

Június 1-je a mezítláb nemzetközi napja, amihez kapcsolódóan az emberek világszerte adják oda jótékony célokra új vagy alig használt cipőjüket.

Senki ne lepődjön meg, ha az utcán esetleg mezítláb flangáló emberek jönnek vele szembe: június 1-je ugyanis a mezítláb közlekedés nemzetközi napja. Ez a nap viszont egyáltalán nem a puszta hóbort kedvéért született meg: sokkal inkább arról szól, hogy azokra az emberekre gondoljunk, akiknek egész életünkben nem volt egyetlen pár cipőjük sem - írja az Ecorazzi.

Az amerikai Soles4Souls nevű szervezet ezért az ügyért dolgozik, amikor új és alig használt lábbeliket gyűjt és adományoz a rászorulóknak. A mozgalomhoz az énekes-színész Jessica Simpson is csatlakozott, akinek saját cipőmárkája is van. A nemzetközi naphoz kapcsolódva június első hetében több eseményt is szerveznek: San Franciscóban például a Hard Rock Café ad otthont a Stubhub és az Ebay rendezvényének, ahol az adománycipőkért két ingyen U2-koncertjegy jár.

Emellett több celeb - köztük Sarah Jessica Parker, Elton John és Michelle Pfeiffer - is közreműködik a mozgalomban egy-egy pár cipőjének aukcióra bocsátásával. A Soles4Souls egyébként 2005-ös indulása óta több mint 14 millió pár cipőt osztott szét 127 országban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra