ZÖLD RÖVIDHÍR

Június 1-je a mezítláb járás nemzetközi napja

2011. június 1., szerda 11:33

Június 1-je a mezítláb nemzetközi napja, amihez kapcsolódóan az emberek világszerte adják oda jótékony célokra új vagy alig használt cipőjüket.

Senki ne lepődjön meg, ha az utcán esetleg mezítláb flangáló emberek jönnek vele szembe: június 1-je ugyanis a mezítláb közlekedés nemzetközi napja. Ez a nap viszont egyáltalán nem a puszta hóbort kedvéért született meg: sokkal inkább arról szól, hogy azokra az emberekre gondoljunk, akiknek egész életünkben nem volt egyetlen pár cipőjük sem - írja az Ecorazzi.

Az amerikai Soles4Souls nevű szervezet ezért az ügyért dolgozik, amikor új és alig használt lábbeliket gyűjt és adományoz a rászorulóknak. A mozgalomhoz az énekes-színész Jessica Simpson is csatlakozott, akinek saját cipőmárkája is van. A nemzetközi naphoz kapcsolódva június első hetében több eseményt is szerveznek: San Franciscóban például a Hard Rock Café ad otthont a Stubhub és az Ebay rendezvényének, ahol az adománycipőkért két ingyen U2-koncertjegy jár.

Emellett több celeb - köztük Sarah Jessica Parker, Elton John és Michelle Pfeiffer - is közreműködik a mozgalomban egy-egy pár cipőjének aukcióra bocsátásával. A Soles4Souls egyébként 2005-ös indulása óta több mint 14 millió pár cipőt osztott szét 127 országban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta