ZÖLD RÖVIDHÍR

Éljen: már selyemhernyók festik a selymet

2011. május 24., kedd 10:41

Egy speciális étrendre fogták a selyemhernyókat, melynek része egy fluoreszkáló színezőanyag, amit a selyemhernyó beépít a selyemszál rostjaiba - a toxikus selyemfestés a jövőben ezzel a technikával jó eséllyel kiváltható lesz.

Szingapúri kutatók étrendváltásra fogták a selyemhernyókat, persze nem a súlyfelesleg az oka az étrendváltásnak, egy újabb érdekes felfedezésről van szó - írja az ecouterre. A szingapúri Institute of Materials Research and Engineering kutatói megfigyelték, ha a selyemhernyónak táplálékul az eperfalevél mellé fluoreszkáló színezéket adnak, akkor a színezőanyag a selyemhernyó váladékába is bekerül, a selyemszál pedig természetes színezéket kap. E felfedezésnek köszönhetően a jövőben kiváltható lesz a selymek színezése, amihez jelenleg számtalan környezetszennyező kemikáliát használnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta