ZÖLD RÖVIDHÍR

2011 az állatkísérletek vége

2011. május 19., csütörtök 10:48

A mesterségesen kifejlesztett bőr segítségével a szépségipar állatkísérleteire nem lesz többé szükség.

A szintetikus bőr kiváló ahhoz, hogy laboratóriumi kísérletek során az állati bőrt helyettesítse – írja az ecouterre. A szintetikus bőr nemcsak tapintásra, de működésében is úgy reagál, mint a természetes bőr, külső – például napfény, hőmérséklet, nyomás, erő – hatására ugyanolyan változásokkal reagál, mint a patkánybőr.

Bharat Bhushan és Wei Tang professzorok atomerő-mikroszkóp segítségével vizsgálták, hogy a mesterséges bőr és a patkány bőre hogyan reagál a kozmetikumokra. A megfigyelések azt mutatták, hogy minden minta esetén hasonló volt az elváltozás, a mesterséges bőr nedvszívó képessége, simulása, puhulása egyezett a patkány bőrén megfigyelt változásokkal. Ez a felfedezés nemcsak az állatkísérletek végét jelentheti, de a bőrátültetés területén is óriási előrelépés lehet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta