ZÖLD RÖVIDHÍR

Ha kikapcsolod a monitorod, mindenki jobban jár

2011. május 11., szerda 11:29

Semmi köze az energiatakarékossághoz az Eco Button nevű monitorképernyő-védő terméknek. Ha asztali gépet használsz, jobb, ha lekapcsolod a monitort. A laptop meg magától elintézi.

Sokan azt gondolják, hogy a képernyővédő programok energiatakarékosak - írja a Green (Living) Review. Pont az ellenkezője igaz: a képernyővédők dolgoztatják a számítógépeket, így jelentős energiát használnak el. Ráadásul régi technológia, ma már nincs is rá szükség.

Az Eco Button egy olyan, a számítógéphez kötött apró szerkentyű, amit azzal adnak el, hogy a számítógép kevesebb energiafelhasználással fog működni, és még a széndioxid-kibocsátását is lecsökkenti. Amit igazából tud, csak egy altató funkció, amit a mai számítógépekbe gyárilag is beépítenek. Ha egy kiállításon éppen kapsz egyet repi ajándékként, próbáld ki, de többezer forintot ne adj ki érte.

Használd inkább a számítógép energiatakarékossági funkcióit. Ezért vannak ott. A képernyőpihentető viszont nem ilyen.

Egy laptop tizedannyi áramot fogyaszt mint egy asztali gép. De ha mégis az asztalit választod és régi katódsugárcsöves (CRT) monitorral használod, akkor tudd, hogy az nagy energiafaló. Ezért kell használat után lekapcsolni. Ha FST monitorod van hozzá, akkor viszont hagyd, hogy azt a gép elvégezze helyetted.

A lényeg: a képernyőkímélő nem takarít meg energiát, tehát az Eco Buttont sem érdemes használni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta