ZÖLD RÖVIDHÍR

Életet mentesz, ha nem hordasz kőmosott farmert

2011. április 29., péntek 11:43

A Tiszta Ruhák kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a farmerek gyártása során a kőmosás szilikózist okoz a munkásoknak, ezért kérik, senki ne vásároljon ilyet.

A Clean Clothes Campaign azt szeretné elérni, hogy világszerte szüntessék be a farmerek gyártása során a kőmosást - írja a Hessnatur. A szervezet igyekszik felhívni a figyelmet a folyamat munkásokra gyakorolt óriási veszélyeire.

A farmeráruknál kőmosással érik el a használt hatást, amely során horzsakővel koptatják, roncsolják a szövet felületét. A folyamat alatt viszont a munkások ki vannak téve annak, hogy belélegzik az extra finom port, és nagy számban alakul ki köztük szilikózis. A betegség gyors halálhoz vezet, amikor valaki rövid idő alatt lélegez be nagy mennyiségű szilikaport. A betegségtől ezrek szenvednek az olyan gyártó országokban, mint Pakisztán, Törökország, Kína, Banglades és Egyiptom.

A Clean Clothes felhívására több nagy cég, például a Levi's és a H&M is leállította a kőmosás használatát, jelenleg alternatív megoldásokat keresnek a hasonló hatás elérésére.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta