ZÖLD RÖVIDHÍR

Jogokat adnának a természetnek Bolíviában

2011. április 24., vasárnap 17:35

Élethez való jog, tiszta levegőhöz és vízhez való jog, a szennyeződéstől való mentesség joga - három abból a tizenegy jogból, amivel Bolíviában felruháznák a természetet.

Szentnek nyilvánítaná és minden eddiginél jobban védené a bolíviai anyaföldet az a törvényszöveg, amelynek elfogadásával az egyre fenyegetőbb ökológiai katasztrófát próbálják elkerülni - adta hírül a Guardian.

A forradalminak számító szabályozásra azért van szükség, mert az országban az elmúlt évtizedek mértéktelen nyersanyagbányászata, illetve a globális felmelegedés miatt tarthatatlan állapotok uralkodnak, és az ország egy jelentős hányadát az elsivatagosodás veszélye fenyegeti. A felmelegedés miatt egyre fogyatkozik a gleccserek száma, amik a lakosságot ivóvízzel látják el, és az eddig ismeretlen természeti katasztrófák, mint az árvizek vagy földcsuszamlások is megszaporodtak az utóbbi időben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta