ZÖLD RÖVIDHÍR

A fű millióktól veszi el az áramot

2011. április 21., csütörtök 07:41

Kutatási eredmények szerint az otthoni marihuánatermesztés elektromos energiafelhasználása csak az Egyesült Államokban évente öt milliárd dollárt tesz ki, ennyi energiával kétmillió háztartásban lehetne éjjel-nappal üzemeltetni az igen népszerű lávalámpákat.

A "Füstbe ment Energia: a beltéri kannabisztermelés környezeti terhelése" című kutatást a kaliforniai egyetem Lawrence Berkeley laboratóriumának munkatársa dr. Evan Mills vezette. Az eredményekből kiderül, hogy egy joint előállításához szükséges energia egyenértékű egy 100W-os égő 17 órás folyamatos használatával. A füves cigi elszívása pedig még szén-dioxid-kibocsátással is jár – írja a Consumer Reports.

A házi fűtermesztésben élen járó Kalifornia az egyike annak a 17 államnak, ahol a marihuána egészségügyi felhasználását legalizálták. Ennek következtében az állam éves elektomos energiafogyasztásának 3%-át fordítják a vadkender otthoni termesztésére.

Mielőtt a drogellenes szervezetek a kutatási eredményt a zászlójukra tűznék, Dr. Mills leszögezi, hogy céljuk sokkal inkább az energiafelhasználás optimalizálása. „Ha az otthoni termesztők átvennék a mezőgazdasági termelésben használatos zöld fóliasátras technológiákat, a beltéri kannabisztermesztés energiafelhasználása drámaian csökkenthető lenne“ – írja tanulmányában. Szóval mielőtt betépnél, feltétlen cseréld le az izzót energiatakarékosra!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta