Zanza!

Fotoszintetikus éttermet nyitott Jonathon Keats, aki különböző módokon szűrt napfényt szolgál fel a növényeknek.

Növényekre alapozza első éttermét Jonathon Keats experimentalista filozófus és konceptualista művész - írja a Wired. A fine dining alapelveit újragondoló és provokatívan kifigurázó Keats olyan helyet álmodott meg, ahol a növények nyugodtan ehetnek, és nem kell attól félniük, hogy bárki megeszi őket.

Az étterem különböző módokon szűrt napfényt kínál a növények számára, így akarván megvalósítani a tökéletesen önzetlen kertészkedést, amikor a növényeket nem azért nevelgeti az ember, hogy később hasznot húzzon belőle. "Ha igazán tiszteljük a növényeket, akkor meg kell adnunk nekik olyan élvezeteket is, amelyek nekünk megadattak, és ezek között első helyen szerepel az igényes étkezés, amit jó alapanyagokból, szakmai hozzáértéssel készítettek el" - mondja a Művész Úr. Keats nem elégedett meg az étterem megnyitásával, egy szakácskönyvet is összedobott igazi fényreceptekkel.

Blogmustra