ZÖLD RÖVIDHÍR

Fotoszintetikus étterem nyílt növényeknek

2011. április 19., kedd 19:02

Fotoszintetikus éttermet nyitott Jonathon Keats, aki különböző módokon szűrt napfényt szolgál fel a növényeknek.

Növényekre alapozza első éttermét Jonathon Keats experimentalista filozófus és konceptualista művész - írja a Wired. A fine dining alapelveit újragondoló és provokatívan kifigurázó Keats olyan helyet álmodott meg, ahol a növények nyugodtan ehetnek, és nem kell attól félniük, hogy bárki megeszi őket.

Az étterem különböző módokon szűrt napfényt kínál a növények számára, így akarván megvalósítani a tökéletesen önzetlen kertészkedést, amikor a növényeket nem azért nevelgeti az ember, hogy később hasznot húzzon belőle. "Ha igazán tiszteljük a növényeket, akkor meg kell adnunk nekik olyan élvezeteket is, amelyek nekünk megadattak, és ezek között első helyen szerepel az igényes étkezés, amit jó alapanyagokból, szakmai hozzáértéssel készítettek el" - mondja a Művész Úr. Keats nem elégedett meg az étterem megnyitásával, egy szakácskönyvet is összedobott igazi fényreceptekkel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta