ZÖLD RÖVIDHÍR

Vonalkódos zebraszkenner a könnyű azonosításért

2011. április 12., kedd 10:40

A zebrák egyedi csíkozását használja föl az az azonosító rendszer, amit biológusok és programozók közösen fejlesztettek ki.

Csíkszkennert fejlesztettek ki a zebrák egyszerűbb azonosítására biológusok és programozók -adta hírül a The New Scientist. A StripeSpotter nevű eszköz pontosan azon az elven működik, mint a közértben a vonalkód leolvasó.

Mivel minden zebra csíkozata teljesen egyedi, de az emberi szem számára nehezen megkülönböztethető, a fotók alapján készített csíkadatbázis óriási előrelépést jelent a zebrák azonosításának terén, hiszen a segítségével egész pontosan követhető a csordák mozgása, valamint az is, hogy mikor mely egyedek hagyják el a csordát, illetve térnek oda vissza. Az eddigi azonosítási módszerek jóval pontatlanabbak és bonyolultabbak voltak a StripeSpotternél.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta