ZÖLD RÖVIDHÍR

Génmódosított tehenekből jöhet anyatej a babáknak

2011. április 7., csütörtök 10:53

Kínai tudósok sikerrel végeztek el egy kísérletet, melynek célja az volt, hogy a tehenek tejét teljesen hasonlóvá tegyék az emberi anyatejhez.

300 tehénen végezték el sikerrel kínai tudósok azt a génkísérletet, melynek célja volt, hogy a tehenek által adott tejet csereszabatossá tegyék az emberi anyatejjel - adta hírül a Daily Teleraph.

Nying Li és kutatócsoportja klónozó technológia segítségével juttatott emberi géneket Holstein tehénembriók DNS-ébe, majd ezeket az embriókat ültették be anyatehenekbe. A módosított DNS-ű tehenek később olyan tejet adtak, amely a későbbiekben alkalmas lehet az anyatej helyettesítésére. Li az eredmények felhasználását a mindennapi gyakorlatban három éven belülre ígéri, a kísérletek - hasonlóan a többi, klónozással járó kísérletekhez - még mindig túlságosan nagy számban okozzák az állatok halálát ahhoz, hogy megbízhatóan lehetne alapozni rá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta