ZÖLD RÖVIDHÍR

A Starbucks poharai a jövőben újrahasznosított műanyagból készülnek

2011. április 6., szerda 15:30

A kávézó műanyagpoharainak szelektív gyűjtése itthon mindenhol megoldott, de a legjobb saját bögrét használni. A kávézólánc azt ígéri, 2015-re minden műanyagpoharát újrahasznosított anyagból gyártja.

A Starbucks évi négymilliárd eldobható pohárral terheli a környezetet. Jegeskávéját polipropilén pohárban kínálja, ami könnyebben hasznosítható újra, mint a forgalma háromnegyedét alkotó vízálló bevonattal ellátott papírpohár. Erről a bevonatot csak speciális gép tudja eltávolítani és újrahasznosítani a pohár papír részét. Az USA-ban a polipropilén újrahasznosítása problémás és gyakran magán kezdeményezésekhez kötődik, nálunk a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtők mindenhol alkalmasak a polipropilén befogadására.

Ne vegyél műanyag poharat!

Az újrahasznosításnál jobb megoldás, ha meg sem vásárolod a műanyag kupákat: az itthoni Starbucks kávézók 10 százalék kedvezményt adnak a kávéjuk árából, ha a saját bögrédet viszed magaddal és ebbe kéred az italodat. 2015-re a kávézólánc mindenhol lehetővé teszi a szelektív gyűjtést, és az átlátszó poharuk teljes mértékben újrahasznosított anyagból készül majd – írja az Earth911.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta