A Starbucks poharai a jövőben újrahasznosított műanyagból készülnek

A kávézó műanyagpoharainak szelektív gyűjtése itthon mindenhol megoldott, de a legjobb saját bögrét használni. A kávézólánc azt ígéri, 2015-re minden műanyagpoharát újrahasznosított anyagból gyártja.

A Starbucks évi négymilliárd eldobható pohárral terheli a környezetet. Jegeskávéját polipropilén pohárban kínálja, ami könnyebben hasznosítható újra, mint a forgalma háromnegyedét alkotó vízálló bevonattal ellátott papírpohár. Erről a bevonatot csak speciális gép tudja eltávolítani és újrahasznosítani a pohár papír részét. Az USA-ban a polipropilén újrahasznosítása problémás és gyakran magán kezdeményezésekhez kötődik, nálunk a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtők mindenhol alkalmasak a polipropilén befogadására.

Ne vegyél műanyag poharat!

Az újrahasznosításnál jobb megoldás, ha meg sem vásárolod a műanyag kupákat: az itthoni Starbucks kávézók 10 százalék kedvezményt adnak a kávéjuk árából, ha a saját bögrédet viszed magaddal és ebbe kéred az italodat. 2015-re a kávézólánc mindenhol lehetővé teszi a szelektív gyűjtést, és az átlátszó poharuk teljes mértékben újrahasznosított anyagból készül majd – írja az Earth911.

Oszd meg másokkal is!
Mustra