6 cipő, amivel nem szennyezed a környezetet

A cipőről nem sok mindenkinek jut eszébe a zöld mozgalom, noha külföldön egyre nagyobb trend ebben az iparágban is környezetbarát anyagokból készíteni a termékeket.

Lassan de biztosan a cipőgyártókat is eléri a környezettudatos gondolkozás, és a zöld megoldások keresése. Ha valaki szeretné ilyen módon is csökkenteni az ökológiai lábnyomát (höhö), annak a The Good Human összeszedte a hat legnépszerűbb és legorganikusabb cipőmárkát.

OAT Shoes

Az amszterdami gyártó önnyen lebomló anyagokból készíti sportcipőit, amiket, miután tönkrementek, nyugodtan kidobhatunk akár a komposztálóba is – már ha van olyanunk.

Simple Shoes

A Simple GUMShoe organikus pamut és kender felsőrészét víz alapú ragasztóval rögzítik a használt és újrahasznosított autógumiból készített talphoz, és semmiféle állati eredetű anyagot nem tartalmaz, úgyhogy vegánok is nyugodtan fogyaszthatják.

Timberland Earthkeepers

A Timberland zöld kollekciója is újrahasznosított és organikus anyagokra koncentrál, mégis kemény és tartós bakancsokat tud gyártani. Az Earthkeeper széria 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül.

Patagonia Shoes

Ultrakönnyű, kenderből készült felső, újrahasznosított EVA-ból készített talprész, és maximálisan nyomon követhető gyártási folyamat: a Naked Maui Moc olyan, mintha mezítláb járna az ember.

El Naturalista Shoes

Az El Naturalista széles választékát nyújtja a zöld cipőknek. Az n096 Iggdrasil Clog is ebbe a sorozatba illeszkedik.

soleRebels Shoes

Kézzel szőtt szövetpántból és újrahasznosított gumiból készült a Whole Rebel Sandal, ami ideális nyári viselet, ha valakinek bejön a vietnámi papucs.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek