ZÖLD RÖVIDHÍR

Zöldbe akar borulni az Adidas

2011. március 29., kedd 15:24

Fenntartható módon termesztett gyapot, takarékoskodás az erőforrásokkal, hatékonyabb adatközpont - többek között ezeket helyezi kilátásba a következő öt évre az Adidas csoport legújabb fenntarthatósági jelentése.

Az Adidas Környezetvédelmi Stratégiája a vállalat környezetterhelési hatását 15%-al kívánja csökkenteni 2015-re. Olyan területeken várható előrelépés a csökkentés érdekében, mint a terméktervezés, a beszerzés, a marketing és a vállalatirányítás.

Better Cotton Initiative

Az egyik megcélzott terület a felhasznált gyapot, amely az Adidas céljai szerint 2018-ra maximálisan meg fog felelni a c szabványnak. A gyapot mellett a bőr a másik alapanyag, amelynél az egész iparágat felölelő összefogás hozhat előrelépést. Az Adidas a Bőr Munkacsoport által ellenőrzött arany vagy ezüst fokozatú bőrcserzőktől származó alapanyagot kíván csak felhasználni az Európán kívüli területeken.

Az Adidas az általa kifejlesztett String programba egyre több fenntartható módon előállított alapanyagot kíván bevonni. A termékek design részét jelentősen befolyásolja, hogy a jelenleg használt 800 színnek csak a felét tartaná meg a cég, és a tervezők eszköztárába egyre több fenntartható módon előállított alapanyagot emelne be. A portfólióba kerülő anyagokat és a színeket a hatékonyabb felhasználhatóság, a kevesebb ráfordított energia és víz, illetve a lehető legkevesebb hulladék termelődés alapján választják ki.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta