ZÖLD RÖVIDHÍR

Hermione környezetbarát ruhákat tervez

2011. március 26., szombat 09:38

Emma Watson Hermione Grangerrel együtt nőtt fel, ma az egyik legelfoglaltabb és legsikeresebb húszéves. A Harry Potteren nevelkedett generáció ikonja vagány önmegvalósító, közben igazi romantikus szépség, de nem nosztalgikus, annál sokkal természetesebb. Ezt próbálták meg Milánó egyik nagyasszonyával, Alberta Ferrettivel közösen egy mini-kollekcióban megfogalmazni.

A sorozat vezérfonala a környezettudatos anyagválasztás, mind az öt darab organikus textilek felhasználásával készül. Novemberben hozták nyilvánosságra, hogy Emma Watson és Alberta Feretti közös projektet indít, a darabokat elnézve sikerült összecsiszolódniuk, egyetértésben dolgozták ki a kollekciót, a klasszikus Ferretti-vonalakat beoltották Emma Watson friss szemléletével - írja az Inhabitat.

A hetvenes évek hangulata

Bár még csak húszéves, Emma Watsonnak nem ez az első divattervezési megbízása, már három projekten van túl, amit a People Tree-vel közösen hozott tető alá. Nemrég a H&M is kiadott egy környezettudatos minikollekciót, de az öko-vonal Ferrettinek is nagyon fontos, részben ezért kereste meg az ifjú színésznőt.

A darabokat a hetvenes évek hangulata járja át, a múzsa pedig tagadhatatlanul Jane Birkin - jó választás. A kollekció minden darabja könnyed, viselhető és vélhetően a szélesebb közönség körében is sikeres lesz. Az egyik legizgalmasabb darab egy csipkebetétekkel megtoldott sort, ami természetesen organikus farmer-vászonból készült.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta