ZÖLD RÖVIDHÍR

A legzöldebb vécépapír cukornádból készül

2011. március 2., szerda 16:15

A módszer még az újrahasznosított papír gyártásánál is zöldebb, hiszen kevesebb energiát és vegyszert használnak fel a gyártása során.

Megkíméli a fákat a környezetbarát Emerald Brand termékcsalád. Szalvétájuk, arctörlőjük és toalett papírjuk 70%-ban famentes, papírtányérjaik pedig teljességgel mentesek a fagyilkolással járó rostoktól - írja az Earth911.

A gyártás során fa helyett a cukornád préselésekor keletkező rostban gazdag szálakat, vagyis a bagasse-t használják, így nemcsak egy mezőgazdasági mellékterméket hasznosítanak, de az egyébként a bagasse égetésekor keletkező káros gázokat is megspórolják környezetünknek. A módszer még az újrahasznosított papír gyártásánál is zöldebb, hiszen kevesebb energiát és vegyszert használnak. Ráadásul olcsóbb az így nyert cukornád papír, mint egyéb famentes termékek, ezzel is megkönnyítve a cégek környezettudatos döntését.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta