Újabb elektromos kerékpárt dobott piacra a Panasonic

A környezetbarát kétkerekűt elsősorban idősek számára fejlesztették, de bárki nyeregbe pattanhat, aki megunta a gyaloglást. A pedálozást azonban továbbra sem ússzuk meg, ugyanis az eszköz nem motorbicikli: ha nem tekerik, felborul.

A Panasonic is csatlakozott jó ideje a globális felmelegedés elleni küzdelemhez. A most piacra dobott elektromos kerékpárok használatával tovább csökkenthető a környezeti ártalom - adja hírül az Akihabara News.

A váz kidolgozása elsősorban az idősebb korosztálynak kedvező, alacsonyabb, így nem borulnak fel vele, ha az eszköz megáll, lábuk könnyedén leér. A zsúfolt városokban élőknek is ajánlják, ezzel is csökkentve a forgalmi dugókat és a kipufogógázt. Minden korosztálynak hasznos, kényelmes és nem utolsósorban környezetbarát eszköz. Az elinduláshoz elég egy kisebb lendületet, a többi pedig az elektromos motort hajtó lítium akkumulátorra bízható, amely a munkáját segíti. A kerékpár könnyedén összehajtható, így az autóban is elfér. Jelenleg a Panasonic elektromos kerékpárokat Japánban és Észak-Amerika egyes részein forgalmazzák.

Az eszköz nem csak a sima utakon használható, ugyanis emelkedő funkció is bele van építve, amit manuálisan kell bekapcsolni. A teljes súlya 22.6 kg. Városi távok megtételére lett tervezve, így kb. 30 kilométeres utakat lehet megtenni vele egyetlen feltöltéssel, de az egyik modell már ennek a duplájára is képes. A kerékpár elektromos rendszere úgy lett kialakítva, hogy bármilyen szélsőséges időjárási körülménynek ellenálljon, úgymint a kánikula vagy az intenzív eső. Kiskereskedelmi ára ezer dollár, melybe bele tartozik a sárvédő, a lámpák, és a színkombinációk választása, valamint a gyermekülés. Extra költségért a bicikli vad színekkel még vagányabbá tehető.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek