ZÖLD RÖVIDHÍR

Környezetbarát a fogorvosod?

2011. február 8., kedd 13:46

A szolgáltatásokra is jellemző az egyre környezettudatosabb gondolkodás: növekszik például a zöld fogászatok száma, legalábbis az Egyesült Államokban.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ezek a fogorvosok megpróbálják visszafogni a hulladékot és a környezetszennyezést, takarékoskodnak az energiával, a vízzel, valamint high-tech és környezetbarát eszközöket használnak. A zöld fogorvosokat tömörítő szervezet, az Eco Dentistry Association bizonyítvánnyal is tanúsítja, hogy a belépett fogászatok környezettudatos elveket követnek nemcsak a praxisban, hanem a rendelő berendezésekor és az adminisztrációban is.

A szervezet többek közt az energiatakarékos világításra és a digitális röntgenre való áttérésre buzdítja a tagjait, ugyanis így az előhíváshoz szükséges mérgező folyadékot és az ólomfóliát is meg lehet spórolni. Ezenkívül az amalgám gyűjtőhelyek használatát is szorgalmazzák, ugyanis a több mint 4 tonna veszélyes higanyhulladék fele, ami évente a lakossági szemétlerakókba kerül, régi amalgám tömésekből származik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta