Környezetbarát a fogorvosod?

A szolgáltatásokra is jellemző az egyre környezettudatosabb gondolkodás: növekszik például a zöld fogászatok száma, legalábbis az Egyesült Államokban.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ezek a fogorvosok megpróbálják visszafogni a hulladékot és a környezetszennyezést, takarékoskodnak az energiával, a vízzel, valamint high-tech és környezetbarát eszközöket használnak. A zöld fogorvosokat tömörítő szervezet, az Eco Dentistry Association bizonyítvánnyal is tanúsítja, hogy a belépett fogászatok környezettudatos elveket követnek nemcsak a praxisban, hanem a rendelő berendezésekor és az adminisztrációban is.

A szervezet többek közt az energiatakarékos világításra és a digitális röntgenre való áttérésre buzdítja a tagjait, ugyanis így az előhíváshoz szükséges mérgező folyadékot és az ólomfóliát is meg lehet spórolni. Ezenkívül az amalgám gyűjtőhelyek használatát is szorgalmazzák, ugyanis a több mint 4 tonna veszélyes higanyhulladék fele, ami évente a lakossági szemétlerakókba kerül, régi amalgám tömésekből származik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra