ZÖLD RÖVIDHÍR

Zenész panasz és gyógyítás Brazíliától Sorsod Borsodig

2011. január 21., péntek 16:43

Ha érteni akarod a világot- ezt az ambiciózus címet kapta az ELTE Társadalomtudományi Kara által rendezett dokumentumfilm-fesztivál.

A hétvégi (január 22-23) esemény az Örökmozgó moziban lesz. Híven tükrözi azt a szenvedélyes lelkesedést, ami nem csak a szervezők sajátja, de melyben a különleges és igaz történeteken keresztül a közönség is részesülhet. Olyan gyöngyszemekből válogathatunk, mint a polgárháború traumáját a zenén keresztül feldolgozni akaró sierra leonei menekült-együttest bemutató „Sierra Leone's Refugee Allstars” (szombat, 16.15),vagy a szintén a zene -és a zenés panaszkodás- gyógyító hatását bemutató „Panaszkórus” dán doku ( szombat, 19.05).

Mivel a fesztivál valóban a tágra nyílt szemek és fülek híve, sok film témája a szomorúan aktuális mélyszegénység. Kiemelném a „Sorsod Borsod” (vasárnap 12.45), és a zenés brazil gettó-járás, a„Favela on Blast” (vasárnap 17.15) filmeket. De válogasson mindenki kedvére a távolinak tünő, de közel hozott témákból: robot-ember szeretet, orosz apácák egy dán kastélyban, vagy egy kis magyar falu fiatalságának élete. A vetítéseket beszélgetések követik, minden program ingyenes.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta