ZÖLD RÖVIDHÍR

Két katasztrófa érdekelte az amerikaiakat a legjobban

2011. január 3., hétfő 17:07

A Haitit megrázó földrengés és a Mexikói-öblöt elöntő olajszennyezésről szóló híradások hetekre lekötötték az amerikaiak figyelmét 2010-ben.

A Pew Research Center adatai szerint két környezeti katasztrófa keltette fel a leginkább az amerikai médiafogyasztók figyelmét a tavalyi évben. A Haitit 2010 januárjában megrázó földrengés és a Mexikói-öblöt nyáron elöntő olajszennyezésről szóló híradások hetekre lekötötték az amerikaiak figyelmét, írja hírlevelében az ELTE TáTK.

Mindkét esemény hetekig dominálta az amerikai sajtó híradásait, és a hírfogyasztók hetekig követték nagy figyelemmel a beszámolókat.

A Haitit romba döntő földrengés január közepe és február közepe között volt vezető hír. A földrengésről szóló első beszámolókat az adatgyűjtés szerint a hírfogyasztók 60 százaléka követte kiemelt figyelemmel. Bár az olajszennyezést kiváltó olajfúró felrobbanása még csak mérsékelt figyelmet kapott áprilisban, a robbanás eredményeként jelentkező szennyezésről, élővilág-pusztulásról, továbbá az olajkiömlés megfékezésére tett többszörösen sikertelen kísérletekről szóló híradások már a hírfogyasztók 59 százalékának kiemelt figyelmét élvezték a nyári hónapokban.

Jelentős, 49 százalékos médiafogyasztói érdeklődést regisztráltak a hetekig a föld alá szorult, végül szerencsésen kimentett chilei bányászokról szóló hírek kapcsán is. A novemberi időközi választásokról, a decemberben jelentkező rendkívül hideg időjárásról, a munkanélküli segélyekről és az arizonai bevándorlási törvény megváltoztatásáról szóló beszámolók szintén 40 százalékos arány fölött vonzották az amerikaiak figyelmét 2010-ben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta