Egyperces kvíz: Mi hizlal jobban, a zsír vagy a cukor?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Indokolatlan mennyiségben mindkettő hizlal persze, és nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen forrásból szerezzük be őket. A gyümölcsökben, természetes módon előforduló cukrok természetesen jobbak, mint a finomított, hozzáadott cukor az (egyébként egészségesnek beállított) reggeli kásában, és az avokádóból, olívából származó, hidegen sajtolt olaj vagy a mangalica zsírja is egészségesebb, mint a hidrogénezett olajok például.

De egyszerűsítsük le a kérdést kalóriákra, azon belül is a finomított kristálycukorra és a sertészsírra. Vajon melyikben van több energia?

Melyiknek magasabb az energiatartalma?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is tippeltél?

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra