#VILÁGOM

65 éve jelent meg Anne Frank naplója

Lavati Anett 2012. június 30., szombat 13:37

A holland Contact kiadó 1947-ben adta ki a zsidó származású német lány, Anne Frank naplóját, melyben családjáról és barátairól, érzéseiről írt a második világháború alatt rejtőzködve, egészen elhurcolásukig. A naplót tizenharmadik születésnapjától kezdve vezette 1944. augusztus 1-jéig. Az évforduló alkalmából Anne unokabátyja, Buddy Elias mesélt a BBC-nek Anne és családja tragikus történetéről.

tk3s 19600508 caw k09 069
Fotó: Keystone Pictures Usa / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program a hétvégére

Dívány 2012. június 29., péntek 13:56

Ha nincs kedve a Volt Fesztiválhoz, és az EFOTT is hidegen hagyja, ám mégis csinálna valami érdekeset a hétvégén, akkor mi ajánlunk öt programot is, hátha megtalálja a számítását.

Volkswagen Beetle
Fotó: Wikipedia Commons
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szadomazo ponyva a New York Times bestsellere

Lavati Anett 2012. június 29., péntek 10:25

Stephanie Meyer után itt egy újabb sorozatgyáros asszony, aki Meyerrel ellentétben nem mormon vallású, és még csak nem is vámpírokról ír, ám könyveinek sikere vetekedik a Twilight-sagáéval. A Fifty shades sorozat első része, A szürke ötven árnyalata egy 21 éves csóró egyetmista és egy 27 éves millliomos különös szadomazo szövetségéről szóló zavaros egyveleg, valahol Jane Austen és Bret Easton Ellis (az Amerika pszicho írója) nyomdokain elindulva, egy Dan Brown-rajongó, kövér, pattanásos kamasz tollából. Legalábbis úgy tűnik. A könyv írója ugyanis egy 49 éves brit tévés producer, Erika Leonard, írói művésznevén E.L. James. Rövid időn belül ő lehet az új J. K. Rowling, könyve első volt a New York Times bestseller-listáján, és a második és a harmadik helyet is az azóta trilógiává bővült sztori másik két kötete foglalja el. A trilógiából 3 hónap alatt 15 millió kelt el Amerikában, lekörözve ezzel a Harry Potter könyveket és Dan Brown ponyváit is.

E. L. James, A szürke ötven árnyalata írónője
E. L. James, A szürke ötven árnyalata írónője
Fotó: longislandpress.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén mutatják be a Spice Girls musicalt

Dívány 2012. június 28., csütörtök 12:20

A Spice Girls idén megadta rajongóinak, amire már régóta vártak, kedden újra összeálltak Londonban, hogy bejelentsék a dalaikon alapuló musical hírét – adta hírül a Huffington Post. A producerek hangsúlyozzák, hogy a Viva Forever című musical nem csupán a zenekar történetéről szól, arra is törekszenek a darabban, hogy bemutassák, a 90-es évek Girl Power csapata mennyit tett azért, hogy rajongóik magabiztosabbá váljanak ebben a férfiak uralta világban. Természetesen a barátság és annak hírnévvel mérgezett viszontagságai is terítékre kerülnek a musicalben, amelyet decemberben mutatnak be Londonban.

A Spice Girls és II. Erzsébet királyné
A Spice Girls és II. Erzsébet királyné
Fotó: Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 film, amit nagyon megnéznénk 3D-ben

Lavati Anett 2012. június 26., kedd 21:54

Hollywoodban az Avatar 3D-s verzióján felbuzdulva sorra kerülnek be a mozikba a 3D-s filmek: a következők a Star Wars saga Baljós árnyak című része, a Titanic és várhatóan 2012 karácsonyán jön A gyűrűk ura trilógia első része, A gyűrű szövetsége.

flila.gif
Fotó: tumblr.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A buta nők magukra öntik a levest

zezse 2012. június 26., kedd 20:04

Sós Bálint filmrendező egyperces klipjével harmadik díjat nyert a cannes-i Young Director Awardson. A háztartási balesetek című film a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Ha elegen nézik meg a spotot, akár a közönségdíjat is megnyerheti, úgyhogy lányok-asszonyok, tessék csak megosztani az alábbi filmet! A műben megjelennek a '60-as évek sztereotípiái, az ügyetlen háziasszonyok, akik hogy-hogy nem, leesnek a lépcsőn, magukra öntik a forró levest, vagy rájuk esik a tolóablak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne strandra menjen, ha úszni is akar

Dívány 2012. június 24., vasárnap 17:21

Ha nem áll módunkban elutazni a tengerpartra, ám mégis szeretnénk úszni, akkor Budapesten egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Az úszáshoz nyugalom kell, és egy tiszta medence. Most viszont kánikula van, plusz nyári szünet, mindent elözönlöttek a gyerekek, azt meg kevés úszó szereti, ha a feje mellett ugrálnak seggeseket a vízbe, vagy fejbe rúgják strandlabdával, miközben próbálja leúszni a maradék tÍz hosszt. Összeszedtük Budapest legolcsóbb uszodáit, ahol nyugodtan úszhatunk, nem is sok pénzért. Néhány uszodához strandterület is tartozik, ami ugyan nyáron nyitva van, de a benti medencékben nyugtunk lesz gyerekzsivaj, seggesek és strandlabdák nélkül.

stockfresh 306253 swimming-laps sizeS
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szent Iván éjjelén ünnepelje a fényt és a szerelmet

Lavati Anett 2012. június 23., szombat 16:39

Szent Iván éjjelét a keresztények nevezték el így, ahogy, de honnan ered, ünnep-e valójában és úgy egyáltalán, ki volt Szent Iván?

tk3s 0210000002 7478mb
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 22., péntek 09:57

Ha nincs kedve a 40 fokos lakásban, tévé előtt pihegve átvészelni a hétvégét, és nincs módja arra, hogy elmenjen hétvégére a Balatonra, a tengerpartra, vagy az Alpok hűs hegyei közé, akkor ajánlunk Önnek 5 programot, hátha attól jobb lesz.

cokxpon fb

Ma lenne 85 éves a Vuk, a Szaffi és a Lúdas Matyi rendezője

Dívány 2012. június 20., szerda 10:29

1927. június 20-án született Magyarország egyik legnagyobb rajzfilmrendezője, a Balázs Béla-díjas, érdemes és kiváló művész Dargay Attila. Az Uránia Nemzeti Filmszínház rendhagyó filmválogatással tiszteleg a 2009-ben elhunyt művész előtt.

Dargay Attila
Dargay Attila
Fotó: zenet.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma 70 éves Sir Paul McCartney

Dívány 2012. június 18., hétfő 09:06

Sir Paul McCartney 1942. június 18-án született Liverpoolban. A XX. század egyik legnagyobb zenei ikonja elsősorban a Beatlesből ismert. A legendás együttes feloszlása után a Wings zenekar tagjaként állt színpadra, majd szólókarrierbe kezdett. És ma ünnepli a 70. születésnapját.

Paul McCartney 1973-ban
Paul McCartney 1973-ban
Fotó: Evening Standard
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kováts Adél és Kuna Károly a XII. POSzT fődíjasai

Dívány 2012. június 16., szombat 20:06

A hazai színház.szcéna egyik legjelentősebb eseményén, a Pécsi Országos Színházi Találkozón a Legjobb női főszereplő díját Kováts Adél, a Legjobb férfi főszereplő díját Kuna Károly vihette haza Israela Margalit Trió című darabjában nyújtott munkájáért. Idén is átadták a Legjobb rendezés, a Legjobb női és férfi mellékszereplő díjait is.

Kováts Adél
Kováts Adél
Fotó: naplo-online.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

A 10 legvonzóbb magyar férfi

Dívány 2012. június 16., szombat 18:27

Legutóbb a 10 legdögösebb meleg férfival borzoltuk a kedélyeket, vigasz gyanánt most összeállítottuk azt a listát, amin tíz, nők számára is elérhető férfi szerepel. Ráadásul még magyarok is, bármikor összefuthatunk velük akár a metrón is, vagy legalábbis felolvasóesten, koncerten, színházban. Szavazzon, ön szerint melyikük a legvonzóbb magyar férfi?

Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 15., péntek 10:56

Ha már unja a tévézést, és az EB-től is égnek áll a haja, nem akar otthon ülni a hétvégén, és valami érdekes programmal szeretné lezárni ezt a hetet, akkor ötöt is ajánlunk.

Swel Design a DesignPlaccon
Swel Design a DesignPlaccon
Fotó: Facebook
Távolról sincs vége, olvasson még »

72 éves az örök Winnetou, Gojko Mitic

Dívány 2012. június 14., csütörtök 08:19

Minden idők legindiánabb indiánja, Gojko Mitic kelet-német színész több, mint egy tucat indiánfilmben játszott úgy, hogy soha nem látott indiánt. Ez persze a filmek sikerét cseppet sem befolyásolta, egy egész nemzedék nőtt fel rajtuk. Az általa megformált karakterek hírneve bátran vetekedhet Supermannel, de még Batmant is letaszítaná a trónról.

Gojko Mitic
Gojko Mitic
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyedi ruhák mellé egyedi történet: 5 különleges bolt Budapesten

Lavati Anett 2012. június 12., kedd 15:14

Nem mindenki szereti, ha szembe jön vele az utcán valaki ugyanolyan nadrágban, pólóban, cipőben, mint amilyen éppen akkor rajta van. Ennek a kellemetlenségnek az elkerülésére számtalan lehetőségünk van. Ott vannak a turkálók, az eBay, a vintage-boltok, a WAMP, vagy megvarrattathatjuk akár a varrónőnkkel is (egy valamirevaló vidéki nőnek van fodrásza, kozmetikusa és varrónője is) a megálmodott kreációt. Ha Ön mégsem egy valamirevaló vidéki nő, és nem a XIX. századból érkezett a mai budapesti valóságba, és mégis inkább csak vásárolna, akkor ez a lista Önnek szól! Kérdezősködtünk, utánajártunk a legizgalmasabb boltoknak, és nem várt adalékokkal is gazdagodtunk közben. Így állt össze egy olyan lista, ami az egyedi választékú, különleges történetű boltokat gyűjti egy csokorba.

Karmazsin
Karmazsin
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 8., péntek 09:10

Ha már rákvörösre barnult a napon, esetleg nem rajong az EB-ért, akkor kapjon valamit magára, és látogasson el a következő programok valamelyikére. Erre a hétvégére is öt olyan eseményt ajánlunk figyelmükbe, amit nem érdemes kihagyni.

erre bezzeg

A káromkodás anatómiája

Lavati Anett 2012. június 7., csütörtök 19:30

Mátyás király ide, kiegyezés oda, a magyar nép történelme nem egy sikersztori. Hogy miben vagyunk jók? Hát nem sok mindenben. Bár rendkívül kreatívak vagyunk a legeszementebb adók bevezetésében, depresszióban sem ismerünk tréfát, szemtelen benzináremelésben is folyamtosan remekelünk, és még arra is büszkék lehetünk, hogy a környező országokban a boltok bejáratában kifüggesztik: Ne lopj, magyar! De most térjünk át arra, amiben tényleg az élmezőnyben vagyunk, és nem szégyellnivaló, mint az előbb felsoroltak. Ott van például a Rubik-kocka, vagy a golyóstoll, a vízilabdacsapatunk, a 76-os troli, a gulyás, no de az, amit tényleg világraszóló fantáziával művelünk: az bizony a káromkodás. Lehet, hogy a briteknek ott van Harry Potter, David Beckham, Hugh Grant, a béna királyi család, de káromkodni, azt nem tudnak, csak a nyamvadt fuckjukat próbálják cifrázni, míg mi aztán nem ismerünk sem istent, sem embert, ha ráejtik a nagylábujjunkra a háztáji kocsit. A magyar nyelv az egyik legfigyelmreméltóbb szókinccsel rendelkező nyelv a nyelvészek szerint, amiből az idők folyamán vitathatatlanul a legszaftosabb, legválasztékosabb átkozódásokat gyúrtuk össze. De hogy pontosan miért olyan jó káromkodni, és mióta műveljük mi ezt világszínvonalon?

rohamosztag fuckyou gif.gif
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerezzen ingyen könyvet a III. kerületből

zezse 2012. június 6., szerda 13:34

Nemrég Wekerlén és a Köki terminálon állítottak fel egy ingyenkönyvtárat, most Csillaghegy és Aquincum is csatlakozott a kezdeményezéshez.

290205 174413772639950 270674992 o
Fotó: The Book Booth: America's Littlest Library
Távolról sincs vége, olvasson még »

Férfiaktok, cirkusz és sörfeszt: 6 értelmes program hétvégére

Divany.hu 2012. május 31., csütörtök 19:17

A rövid hét miatt a hétvége is előbb kezdődik, ezért már ma elkezdhetjük szervezni a hétvégi programokat. Izlandi zenészeket, robosztus férfiaktokat és sörfesztet is ajánlunk, ráadásként pedig Charlie Chaplin lányának cirkuszi varázslatát a Trafó színpadán.

akt
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy mai forradalmárnő biciklivel és szexszel töri át a gátakat

Szilva Eszter 2012. május 30., szerda 08:42

Az idei Könyvfesztiválra jelent meg Czapáry Veronika írónő első könyve, amely különös keveréke egy fiatal nő fiktív naplójának és a gyerekkori élményeit megjelenítő prózaverses töredékeknek.  Az Anya kacag egyrészt egy igazi budapesti női regény, amelyben hősnő pontosan úgy nyargal a biciklijén egyik szórakozóhelyről a másikra, ahogyan a pasijait váltogatja. Másrészt kicsit olyan, mint egy kétfázisú sminklemosó: végül minden álcától megfosztja a hősnőt, akiről kiderül, csupán arra vágyik, hogy végre szeresse valaki. Arról, hogy mindezek hogyan férnek össze az anya halála és az apa molesztálása által okozott súlyos gyerekkori traumával, az írónőt kérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Havi 8 kilós dumával ebben az országban csajozni lehet

Lavati Anett 2012. május 29., kedd 11:52

Puzsér Róbert, az RTL Klub botránycelebje szerint Magyarországon minden szar, pedig a világ tele van jó dologgal, például Hamvas Bélával, Mrozekkel, Radioheaddel, ilyenekkel.

A Csillag születik héten búcsúzó zsűrijében nem csoda, hogy ő lett a botrányember, mert nálunk a zsűrizés megélhetési nyalakodás.

Závada Péter és Simon Márton tovább faragja a rímeket

Lavati Anett 2012. május 21., hétfő 09:04

Mit is tudunk Závada Péterről azon kívük, hogy a Kossuth- és József Attila-díjas Závada Pál fia? Akik nem rajonganak annyira a hazai hip-hopért, azok bizony nem túl sokat. Závada Péter Újonc Petiként tűnt fel Akkezdet Phiai nevű formációban több mint 10 éve. A Rohamban rendezett ÖsszHang sorozat keretében ezúttal Závada szerkesztőjével, Simon Mártonnal – aki egyben műfordító és elismert kortárs költő is – olvastak fel verseikből Sabák Péter bőgőkíséretével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hegyi Barbara és Frei Tamás is megkapta a Libri Aranykönyv díját

.syl. 2012. május 20., vasárnap 12:14

Csütörtökön este ismét kiosztották a Libri Aranykönyv díjait, amit azzal a céllal alapított a Libri Kft. 2010-ben, hogy így minél több embert vegyenek rá az olvasásra. A hat kategóriában zajló versenyre összesen több mint félmillió szavazat érkezett, a győztesek közé került Hegyi Barbara, Frei Tamás és Müller Péter is.

DSC7936
Fotó: Arteregó

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott díjátadó házigazdája Hajós András volt, aki előbb bemutatta a 2011-es Aranykönyv szavazás győztes alkotásait, majd színpadra hívta a legsikeresebb alkotókat, és a művek kiadóit, áll a díjátadóról szóló sajtóközleményben. A szórakoztató irodalom kategória hazai győztese Frei Tamás lett A bankár című művével, míg a gasztronómia kategóriában Hegyi Barbara Abraka Babra című könyvére érkezett a legtöbb szavazat. Ismeretterjesztő kategóriában Müller Péter kapott díjat a Szeretetről, Szerelemről, Szeretkezésről című kiadványáért.

A 2011-es Aranykönyv-díj győztesei

Gasztronómia kategória:

Hegyi Barbara: Abraka Babra (Park Könyvkiadó)

Jamie Oliver: Jamie belevág (Park Könyvkiadó)

Gyermek és ifjúsági irodalom kategória:

Magyar népmesék (Kossuth Kiadó Zrt.)

Grimm testvérek:  Aranyhaj (Manó könyvek kiadó)

Ismeretterjesztő kategória:

Müller Péter: Szeretetről, Szerelemről, Szeretkezésről (Alexandra Kiadó)

Jan Stradling: A Történelem Rettegett Asszonyai (General Press Kiadó)

Klasszikus kategória:

Molnár Ferenc: A Pál Utcai Fiúk (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt.)

Antoine De Saint-Exupéry: A Kis Herceg (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt.)

Szépirodalom kategória:

Szabó Magda: Liber Mortis (Európa Könyvkiadó Kft.)

Mark Logue: A Király Beszéde (Gabo Könyvkiadó)

Szórakoztató irodalom:

Frei Tamás: A bankár (Ulpius ház könyvkiadó Kft.)

Suzanne Collins: A Kiválasztott (Agave Könyvek Kiadó Kft.)

Minivárossal járja a világot a Cirque du Soleil

Divany.hu 2012. május 18., péntek 13:42

A Cirque du Soleil ezen a héten (csütörtöktől vasárnapig) lép fel Budapesten az egyik legrégebbi előadásával, az Alegríával, amit eddig főleg a tengerentúlon turnéztattak. Amikor néhány hónapja Frankfurtban meglátogattuk a társulatot, elmondták, hogy milyen napi rutin szerint élnek a művészek, egy új videóban pedig abba kaphatunk betekintést, hogy hogyan működik az előadásokat a színpadra állító gépezet.

Összesen 21 országból száz ember alkotja az állandóan utazó társulatot, és mintha egy kisebb, működő város járná a világot, annyira szerteágazó problémákat tud a stáb magának megoldani. Az alap, hogy vannak saját szakácsaik, kellékeseik, de például állandóan utaztatnak varrónőket, akik a gyorsan elhasználódó ruhákat javítják. A jelmezeiket kézzel készítik, hogy ne függjenek attól, hogy éppen milyen alapanyagból van vagy nincs raktárkészlet valahol. A fellépők mindegyike képzett sminkes, mert a Cirque du Soleil tagság egyik feltétele, hogy a művész megtanulja magát kisminkelni.

A ruhák annyira egyediek, hogy a bőrszínű részeket egy-egy darabon a ruhát éppen viselő művész bőrszínéhez igazítják. Genevieve Laurendeau sasjtófőnök elmesélte, hogy amikor két hétig turnéztak Hawaii-on, akkor ebből elég szórakoztató esetek adódtak, mert még a nem lesült bőrszínekhez igazították a ruhákat, viszont két hét alatt mindenki szépen lebarnult.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés