#VILÁGOM

5 értelmes program a hétvégére

Dívány 2012. július 6., péntek 12:02

Mit csináljon az, aki nem fesztiválozik, nem egy zsúfolt vízparton vagy strandon múlatja az időt és az egész heti lohasztó kánikula maradt ereje értelmes időtöltésre? Ajánlunk pár programot.

Smárolt ma már?

Lavati Anett 2012. július 6., péntek 08:08

Jó, ez nem olyan nagy dolog, nincs az évben olyan nap, ami ne lenne valaminek a világnapja. Van a fáknak, a tejnek, az alvásnak, a víznek, a csóknak miért ne lenne? Hogy miért épp július 6-ra esik, azt nem tudjuk, mindenesetre ma ünnepelnünk kell, hiszen a csók "az a világnyelv, amit mindenütt értenek” – így nyilatkozott 2009-ben a Die Welt című napilapnak Elisbeth Oberzaucher, a bécsi egyetem magatartáskutatója.

19610101 alb a90 261189
Fotó: Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Robert Pattinson szépfiúként meggyőzőbb, mint vártuk

Lavati Anett 2012. július 5., csütörtök 08:13

Július 5-én kerül a hazai mozikba a Bel Ami – A szépfiú című film, amelyet Guy de Maupassant azonos című regénye alapján vittek vászonra. A filmben az Alkonyat-szériából ismert Robert Pattinson mellett olyan hírességek szerepelnek, mint Christina Ricci, Uma Thurman és Kristin Scott Thomas.

Robert Pattinson és Kristin Scott Thomas a Bel Ami forgatásán az Andrássy úton
Robert Pattinson és Kristin Scott Thomas a Bel Ami forgatásán az Andrássy úton
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pride-programok, nemcsak melegeknek

Dívány 2012. július 4., szerda 14:03

Vasárnap elkezdődött a Budapest Pride LMBTQ-fesztivál, ami már évek óta nem csak melegfelvonulásról szól, hanem egy egész héten át tartó kulturális programsorozatot takar: beszélgetésekkel, koncertekkel, filmekkel és bulikkal. Ezekből válogatunk most.

pride09 11
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

5 híres nő, akiknek egy nő szerelme kellett a sikerhez

Lavati Anett 2012. július 3., kedd 21:47

Eleanor Roosevelt – az egykori amerikai First Lady – egy újságírónő karjaiban talált vigaszt, miután megtudta, férje megcsalja őt. Emily Dickinson és Virginia Woolf is leszbikus szeretőjük által ihletett műveiknek köszönhetik a világhírt. Jean Acker színésznő szeretője révén került be a filmiparba. Annie Leibovitz fotóművész pedig társa, Susan Sontag írónő halála után megvalósította közös álmukat, egy gyönyörű fotóalbumot, melyben azok a helyek és tárgyak szerepelnek, amelyek mindkettejük életében fontos szerepet töltöttek be. Az már csak bájos egybeesés, hogy ilyen tárgy például Sontag kedvenc költőjének, Emily Dickinsonnak az inge, vagy Virginia Woolf hálószobája. Ennek az öt nőnek a sorsában közös pont, hogy még ha nem is voltak mind leszbikusok, az életművükre mégis egy másik nő szerelme volt hatalmas befolyással.

Annie Leibovitz 2011-ben egy moszkvai kiállításán édesanyja portréja mellett.
Annie Leibovitz 2011-ben egy moszkvai kiállításán édesanyja portréja mellett.
Fotó: Photoxpress / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyen e-könyvet a strandra!

ermiz 2012. július 3., kedd 19:18

Hiába szerezzük meg az e-könyv olvasót, ha utána jön a pofára esés – legalábbis, ha magyarul szeretnénk olvasni. A hazai piac még mindig nem készült fel az elektronikus könyvek iránt érdeklődő vevőkre, akik beszerzik a readereket, azok meg úgyis olvasnak angolul. Ez lehet a rövid konklúziója a cikknek is.

stockfresh 1405851 electronic-book-reader-laying-outdoors sizeM
Fotó: Stockfresh

A legtöbbet a Kindle-kből adnak el, ami viszonylag alacsony ára miatt ma már az egyik legkedveltebb reader. Népszerűségének másik oka, hogy az Amazon árulja, ami aztán óriási választékban kínál hozzá rögtön olvasnivalót, persze, a saját formátumában. Ezzel semmi baj, az Amazon lassan beveszi a világot, a probléma ott van, hogy a magyar e-könyv kiadók mintha még nem ébredtek volna fel, vagy nem fogadnák el a nyilvánvaló tényt, hogy bármit csinálnak, a Kindle többé-kevésbé lenyomja a piacot. Persze ott vannak a táblagépek is, de ezek és az e-book readerek közé nem tehető egyenlőségjel, főleg azért mert más a képernyőjük, és emiatt sokkal kevésbé jó rajtuk olvasni.

Az Index tech rovata megnézte milyen a Kobo és a Kindle 4, illetve azok magyar riválisát, a txtr-t. A Kindle Fire-t is tesztelték, a Nookról pedig itt olvashat.

Kiindulási pontnak tökéletes az e-könyv olvasók blog, és a könyvkonnektor oldal, ahol számos tanácsot és tippet lehet találni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínai filmek ünnepe az Urániában

Dívány 2012. július 3., kedd 12:59

Június 3-án és 4-én a látogatók 8 kínai filmet láthatnak, drámát, vígjátékot és animációs filmet is az Urániában teljesen ingyen.

kína.png
Fotó: urania.hu

Jobb a külföldi Cosmo, Elle, és a többi a magyar kiadásnál?

Dívány 2012. július 3., kedd 11:37

Korábban már elemeztük, hogy mi is a helyzet a női magazinokkal. A Magyarországon kapható kiadványok többségének persze van külföldi testvérlapja, ami általában sokkal drágább, de sokkal vastagabb is. Jó, a hirdetés is több benne. Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon mennyire különböznek az amerikai, brit vagy éppen német magazinok a honi társaiktól, vajon megéri-e befektetni néhanapján egy külföldi női magazinba, ha mondjuk a strandon lebzselve már kiolvastunk mindent, amit a magyar piac kínálhatott. És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy azért a nyelvtanuláshoz is fel lehet használni ezeket a kiadványokat. Annak pedig, aki nem nagyon járt még külföldön, átlapozni egy ilyen magazint olyan lehet, mint amilyen a mostani negyveneseknek volt ácsorogni a dollárbolt előtt. Persze nincs könnyű helyzetben, aki komolyabb gyűjteményre vágyik, nekünk is csak a harmadik helyen sikerült hozzájutni az összes magazinhoz, amire a körképhez szükségünk volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

65 éve jelent meg Anne Frank naplója

Lavati Anett 2012. június 30., szombat 13:37

A holland Contact kiadó 1947-ben adta ki a zsidó származású német lány, Anne Frank naplóját, melyben családjáról és barátairól, érzéseiről írt a második világháború alatt rejtőzködve, egészen elhurcolásukig. A naplót tizenharmadik születésnapjától kezdve vezette 1944. augusztus 1-jéig. Az évforduló alkalmából Anne unokabátyja, Buddy Elias mesélt a BBC-nek Anne és családja tragikus történetéről.

tk3s 19600508 caw k09 069
Fotó: Keystone Pictures Usa / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program a hétvégére

Dívány 2012. június 29., péntek 13:56

Ha nincs kedve a Volt Fesztiválhoz, és az EFOTT is hidegen hagyja, ám mégis csinálna valami érdekeset a hétvégén, akkor mi ajánlunk öt programot is, hátha megtalálja a számítását.

Volkswagen Beetle
Fotó: Wikipedia Commons
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szadomazo ponyva a New York Times bestsellere

Lavati Anett 2012. június 29., péntek 10:25

Stephanie Meyer után itt egy újabb sorozatgyáros asszony, aki Meyerrel ellentétben nem mormon vallású, és még csak nem is vámpírokról ír, ám könyveinek sikere vetekedik a Twilight-sagáéval. A Fifty shades sorozat első része, A szürke ötven árnyalata egy 21 éves csóró egyetmista és egy 27 éves millliomos különös szadomazo szövetségéről szóló zavaros egyveleg, valahol Jane Austen és Bret Easton Ellis (az Amerika pszicho írója) nyomdokain elindulva, egy Dan Brown-rajongó, kövér, pattanásos kamasz tollából. Legalábbis úgy tűnik. A könyv írója ugyanis egy 49 éves brit tévés producer, Erika Leonard, írói művésznevén E.L. James. Rövid időn belül ő lehet az új J. K. Rowling, könyve első volt a New York Times bestseller-listáján, és a második és a harmadik helyet is az azóta trilógiává bővült sztori másik két kötete foglalja el. A trilógiából 3 hónap alatt 15 millió kelt el Amerikában, lekörözve ezzel a Harry Potter könyveket és Dan Brown ponyváit is.

E. L. James, A szürke ötven árnyalata írónője
E. L. James, A szürke ötven árnyalata írónője
Fotó: longislandpress.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén mutatják be a Spice Girls musicalt

Dívány 2012. június 28., csütörtök 12:20

A Spice Girls idén megadta rajongóinak, amire már régóta vártak, kedden újra összeálltak Londonban, hogy bejelentsék a dalaikon alapuló musical hírét – adta hírül a Huffington Post. A producerek hangsúlyozzák, hogy a Viva Forever című musical nem csupán a zenekar történetéről szól, arra is törekszenek a darabban, hogy bemutassák, a 90-es évek Girl Power csapata mennyit tett azért, hogy rajongóik magabiztosabbá váljanak ebben a férfiak uralta világban. Természetesen a barátság és annak hírnévvel mérgezett viszontagságai is terítékre kerülnek a musicalben, amelyet decemberben mutatnak be Londonban.

A Spice Girls és II. Erzsébet királyné
A Spice Girls és II. Erzsébet királyné
Fotó: Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 film, amit nagyon megnéznénk 3D-ben

Lavati Anett 2012. június 26., kedd 21:54

Hollywoodban az Avatar 3D-s verzióján felbuzdulva sorra kerülnek be a mozikba a 3D-s filmek: a következők a Star Wars saga Baljós árnyak című része, a Titanic és várhatóan 2012 karácsonyán jön A gyűrűk ura trilógia első része, A gyűrű szövetsége.

flila.gif
Fotó: tumblr.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A buta nők magukra öntik a levest

zezse 2012. június 26., kedd 20:04

Sós Bálint filmrendező egyperces klipjével harmadik díjat nyert a cannes-i Young Director Awardson. A háztartási balesetek című film a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Ha elegen nézik meg a spotot, akár a közönségdíjat is megnyerheti, úgyhogy lányok-asszonyok, tessék csak megosztani az alábbi filmet! A műben megjelennek a '60-as évek sztereotípiái, az ügyetlen háziasszonyok, akik hogy-hogy nem, leesnek a lépcsőn, magukra öntik a forró levest, vagy rájuk esik a tolóablak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne strandra menjen, ha úszni is akar

Dívány 2012. június 24., vasárnap 17:21

Ha nem áll módunkban elutazni a tengerpartra, ám mégis szeretnénk úszni, akkor Budapesten egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Az úszáshoz nyugalom kell, és egy tiszta medence. Most viszont kánikula van, plusz nyári szünet, mindent elözönlöttek a gyerekek, azt meg kevés úszó szereti, ha a feje mellett ugrálnak seggeseket a vízbe, vagy fejbe rúgják strandlabdával, miközben próbálja leúszni a maradék tÍz hosszt. Összeszedtük Budapest legolcsóbb uszodáit, ahol nyugodtan úszhatunk, nem is sok pénzért. Néhány uszodához strandterület is tartozik, ami ugyan nyáron nyitva van, de a benti medencékben nyugtunk lesz gyerekzsivaj, seggesek és strandlabdák nélkül.

stockfresh 306253 swimming-laps sizeS
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szent Iván éjjelén ünnepelje a fényt és a szerelmet

Lavati Anett 2012. június 23., szombat 16:39

Szent Iván éjjelét a keresztények nevezték el így, ahogy, de honnan ered, ünnep-e valójában és úgy egyáltalán, ki volt Szent Iván?

tk3s 0210000002 7478mb
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 22., péntek 09:57

Ha nincs kedve a 40 fokos lakásban, tévé előtt pihegve átvészelni a hétvégét, és nincs módja arra, hogy elmenjen hétvégére a Balatonra, a tengerpartra, vagy az Alpok hűs hegyei közé, akkor ajánlunk Önnek 5 programot, hátha attól jobb lesz.

cokxpon fb

Ma lenne 85 éves a Vuk, a Szaffi és a Lúdas Matyi rendezője

Dívány 2012. június 20., szerda 10:29

1927. június 20-án született Magyarország egyik legnagyobb rajzfilmrendezője, a Balázs Béla-díjas, érdemes és kiváló művész Dargay Attila. Az Uránia Nemzeti Filmszínház rendhagyó filmválogatással tiszteleg a 2009-ben elhunyt művész előtt.

Dargay Attila
Dargay Attila
Fotó: zenet.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma 70 éves Sir Paul McCartney

Dívány 2012. június 18., hétfő 09:06

Sir Paul McCartney 1942. június 18-án született Liverpoolban. A XX. század egyik legnagyobb zenei ikonja elsősorban a Beatlesből ismert. A legendás együttes feloszlása után a Wings zenekar tagjaként állt színpadra, majd szólókarrierbe kezdett. És ma ünnepli a 70. születésnapját.

Paul McCartney 1973-ban
Paul McCartney 1973-ban
Fotó: Evening Standard
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kováts Adél és Kuna Károly a XII. POSzT fődíjasai

Dívány 2012. június 16., szombat 20:06

A hazai színház.szcéna egyik legjelentősebb eseményén, a Pécsi Országos Színházi Találkozón a Legjobb női főszereplő díját Kováts Adél, a Legjobb férfi főszereplő díját Kuna Károly vihette haza Israela Margalit Trió című darabjában nyújtott munkájáért. Idén is átadták a Legjobb rendezés, a Legjobb női és férfi mellékszereplő díjait is.

Kováts Adél
Kováts Adél
Fotó: naplo-online.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

A 10 legvonzóbb magyar férfi

Dívány 2012. június 16., szombat 18:27

Legutóbb a 10 legdögösebb meleg férfival borzoltuk a kedélyeket, vigasz gyanánt most összeállítottuk azt a listát, amin tíz, nők számára is elérhető férfi szerepel. Ráadásul még magyarok is, bármikor összefuthatunk velük akár a metrón is, vagy legalábbis felolvasóesten, koncerten, színházban. Szavazzon, ön szerint melyikük a legvonzóbb magyar férfi?

Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 15., péntek 10:56

Ha már unja a tévézést, és az EB-től is égnek áll a haja, nem akar otthon ülni a hétvégén, és valami érdekes programmal szeretné lezárni ezt a hetet, akkor ötöt is ajánlunk.

Swel Design a DesignPlaccon
Swel Design a DesignPlaccon
Fotó: Facebook
Távolról sincs vége, olvasson még »

72 éves az örök Winnetou, Gojko Mitic

Dívány 2012. június 14., csütörtök 08:19

Minden idők legindiánabb indiánja, Gojko Mitic kelet-német színész több, mint egy tucat indiánfilmben játszott úgy, hogy soha nem látott indiánt. Ez persze a filmek sikerét cseppet sem befolyásolta, egy egész nemzedék nőtt fel rajtuk. Az általa megformált karakterek hírneve bátran vetekedhet Supermannel, de még Batmant is letaszítaná a trónról.

Gojko Mitic
Gojko Mitic
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyedi ruhák mellé egyedi történet: 5 különleges bolt Budapesten

Lavati Anett 2012. június 12., kedd 15:14

Nem mindenki szereti, ha szembe jön vele az utcán valaki ugyanolyan nadrágban, pólóban, cipőben, mint amilyen éppen akkor rajta van. Ennek a kellemetlenségnek az elkerülésére számtalan lehetőségünk van. Ott vannak a turkálók, az eBay, a vintage-boltok, a WAMP, vagy megvarrattathatjuk akár a varrónőnkkel is (egy valamirevaló vidéki nőnek van fodrásza, kozmetikusa és varrónője is) a megálmodott kreációt. Ha Ön mégsem egy valamirevaló vidéki nő, és nem a XIX. századból érkezett a mai budapesti valóságba, és mégis inkább csak vásárolna, akkor ez a lista Önnek szól! Kérdezősködtünk, utánajártunk a legizgalmasabb boltoknak, és nem várt adalékokkal is gazdagodtunk közben. Így állt össze egy olyan lista, ami az egyedi választékú, különleges történetű boltokat gyűjti egy csokorba.

Karmazsin
Karmazsin
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. június 8., péntek 09:10

Ha már rákvörösre barnult a napon, esetleg nem rajong az EB-ért, akkor kapjon valamit magára, és látogasson el a következő programok valamelyikére. Erre a hétvégére is öt olyan eseményt ajánlunk figyelmükbe, amit nem érdemes kihagyni.

erre bezzeg
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés