#VILÁGOM

Felextrázott cirkuszfilm, vagy az unalom hangja?

maze , LS 2012. október 11., csütörtök 14:25

Amúgy megnézi az Aglaját?

 • 100
  Igen
 • 80
  Nem
 • 49
  Letöltöm

Elmentünk, megnéztük Deák Krisztina Aglaja című filmjét, mert végre forgalmazóra talált, így a héten bemutatják a mozikban is. Ha más nem is, véleményünk biztos van, azt pedig most ön döntheti el, hogy jót vagy rosszat szeretne-e inkább olvasni a rendezőnő legújabb filmjéről, amiben Ónodi Eszter játssza az egyik főszerepet. Ha szépet szeretne olvasni a filmről, kattintson az Alapból Szeretem feliratra, ha inkább a lehúzás érdekli, akkor olvassa az Alapból Utálom-ot.

És, hogy miről szól a film?

Cirkuszosnak lenni Romániában Ceausescu ideje alatt nem volt jó. Ez igen hamar kiderült Deák Krisztina új filmjéből melynek forgatókönyvírója és rendezője egyben. A film Aglajáról szól, egy cirkuszban született kislányról, aki tehetelenül sodródik az életben, az egyetlen állandóság az életében a rettegés. A család felismerve az élet nehézségeit, nyugatra szökik, hogy Németországban kezdjen új életet. A cirkuszba azonban csak a bohócként dolgozó papát szerződtetik le, így Sabina (Ónodi Eszter), a Román Állami Cirkusz sztárja munka nélkül marad. Így míg Tandarica (Bogdán Zsolt) papa pénzt keres és a nőket kergeti, addig a korábbi sztár csirkét pucol, és igen boldogtalan. Aztán fordul a kocka, és mégis fellépési lehetőséget kap. Az Acélhajú nő című számával fellépő Sabina minden este a hajánál fogva lóg a manézs felett, miközben lánya lentről figyeli, vajon leesik-e a mama?

AGLAJA - Az életük egy hajszálon múlik

  Bemutató: 2012. október 11. színes, magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilm, 110 perc, 2012

rendező: Deák Krisztina
operatőr: Máthé Tibor
producer: Muhi András, Ewa Puszczynska, Tudor Giurgiu
jelmez: Szakács Györgyi
díszlet: Stork Csaba
vágó: Tuza-Ritter Bernadett
hang: Kovács György
zene: Zbigniew Preisner

Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván,
Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök
Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska

Aglaja, avagy a haj hangja

maze 2012. október 11., csütörtök 14:24

Cirkuszfilmet csinálni Fellini Útonja óta nem egyszerű feladat, mégis, akiket vonz ez a téma, azok nyugodtan üljenek be Deák Krisztina legújabb filmjére, az Aglajára. A halállal és fájdalommal teli izgalmas cirkuszéletről ez esetben Aglaja Veterani írt önéletrajzi regényt, de nem tudta feldolgozni a vele történteket és öngyilkos lett 2002-ben. Most e könyv alapján álmodta meg az Aglaja nagyjából pontos forgatókönyvét a rendezőnő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cirkuszfilm, kis extrával

LS 2012. október 11., csütörtök 14:24

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kulturált fürdőzést és David Lynch múzsáját kívánjuk a hétre

maze 2012. október 11., csütörtök 13:07

A Heti Kimenőben Chrysta Bell, a Finn Filmnapok szaunával, egy 1983-as műkincsrablás a Szépművészetiben, és hétfőn még az Országos Étterem Hét is elkezdődik.

Érfelvágás ellen olvasson hűtlen költőkről!

maze 2012. október 10., szerda 12:38

Nyáry Krisztián titkokat árul el Babitsról, Adyról vagy épp Petőfiről, a többi októberben ajánlott regény viszont mások lelkében kutatgat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hisz' ezek pesti angyalok!

cukorka 2012. október 6., szombat 18:22

Ezek nem angyalok, ezek csak angyalok akarnak lenni, olyan gyolcspendelyes-sztaniolglóriásak. Pedig életük csak állandó vergődés a hazugságok és árulások pocsolyájában, és még ha lehetnének, akkor sem lennének inkább se angyalok, se próféták, csak kerüljenek ki ebből a valahogy mégis megnyugtató bizonytalanságot sugárzó centrifugából végre. Számunkra ez volt a felismerés Andrei Şerbannak a Nemzetiben rendezett Angyalok Amerikában című darabjából.

Valójában arról van szó, hogy a nemzet színházának élén (alighanem) utolsó évadát töltő igazgató, Alföldi Róbert még szeretett volna valami nagyot durrantani. Tudjuk, hogy szereti a botrányt, amit ügyesen használ is, így most elővett egy durva társadalomkritikával ellátott, múlt század végi, mégis igen aktuális darabot, rááadásul olyat, ami melegekről, meg az AIDS-ről szól. Mindezt megspékelte egy nagy nevű, valóban gondolkodó rendezővel, felütötte az egészet egy parádés szereposztással (köztük az ittas vezetés miatt börtönviselt, és viszonylag frissen szabadult Stohl Andrással), és már lehet is miről cikkezni.

Pedig Tony Kushner Angyalok Amerikában című, Pulitzer-díjas drámája valójában két külön színmű, a Közeleg az ezredforduló és a Peresztrojka. Különlegessége, hogy most, nálunk mutatják be a világon először egyben, mármint színpadon, hiszen az HBO a kétezres évek elején minisorozatot forgatott belőle, többek között Al Pacino főszereplésével. A Közeleg az ezredfordulóban a szerző Reagan elnöksége idején vizsgálja az országot, amikor az AIDS fénykorát élte, és olyan faji, vallási, politikai és társadalmi kérdéseket feszeget, amiket nekünk még azóta sem sikerült megoldanunk. A Peresztrojka Tony-díjas színdarab, az első rész folytatása, kicsit talán laposabb mű, de továbbra is a megváltáshoz keresik útjukat benne a szereplők – kinek hogyan sikerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti Kimenő: Komolykodás rapperekkel és költőkkel a Kiskakason át

maze 2012. október 4., csütörtök 10:44

Aki nem megy rímversenyre, simogasson fókát, nézegessen hangszereket vagy csak üljön be a Hidden Orchestrára a héten.

Ön is lehet a világtörténelem legszebb nője!

maze 2012. október 2., kedd 19:33

Kiss Róbert Richárd Prima Primissima díjas újságíró rendkívül fontos témát vett elő, csokorba gyűjtötte a világirodalom vélt vagy valós szép nőit, elképzelte, hogyan nézhettek ki, majd ezt közzétette egy könyvben. Az oltári ötletből az olvasó azt szűrheti le, az újságíró szerint milyen lehetett Szép Heléna, Szapphó, vagy az utolsó kínai császár felesége, legalábbis a róla írt ajánló szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép hely a láp, de kell a gumicsizma

cukorka 2012. szeptember 30., vasárnap 17:41

Pont azon törtem a fejem, hogyan lehetséges, hogy régen olyan sok izgalmas gyerekeknek szóló tévéfilm készült, és hogy milyen jó is lenne, ha valaki ilyeneket csinálna. Erre tessék, ha nem is tévé, de mozi: itt van Balogh György, aki hét év után be tudta végre fejezni Tüskevár című filmjét, amiben ráadásul hiába játszik Eperjes Károly, mégis Kovács Lajos a Matula, tehát akár jó is kisülhet belőle. Az amúgy nem rendező, mégis rendező a sajtóvetítés előtt rögtön két mondattal is megijesztett: azt állította ugyanis, hogy a filmje nagyon lassú (99 perc), és hogy szeretne új műfajt teremteni. Ez utóbbival esküszöm, nem értem, miért hozakodnak mindig elő, olyan sok jó műfaj létezik.

64080017
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, a ruszkik nőket erőszakoltak!

cukorka 2012. szeptember 29., szombat 17:31

"A múlttól nem lehet szabadulni, szembe kell vele nézni" – hirdeti az ajánló Kováts Judit Megtagadva című első regényét, amiről eleinte azt hittük, hogy megtörtént esetet dolgoz fel. De nem: hamar kiderült, hogy csak arról van szó, hogy az írónő elbeszélgetett huszonhárom, a második világháborút átélt emberrel, majd az ő történeteik elemeiből kotyvasztott egy regényt. Itt jegyeznénk meg, hogy az írók általában/sok esetben így készítik a regényeiket, tehát furcsa valóságosnak hívni egy közel két tucat ember életének részleteiből összeszerkesztett, kitalált történetet – de bár ez lenne vele a legnagyobb baj.

Heti Kimenő: Ha nem elég a World Press, menjen Chilébe!

maze 2012. szeptember 27., csütörtök 10:42

A világot megérteni ráér, a kurvák is várhatnak, mert a csütörtök éjszaka a kutatóké. Kész szerencse, hogy van még másik hat nap.

Nadja Massun fotót minden családi albumba!

maze 2012. szeptember 25., kedd 10:43

A Stílfűrész szeretne értelmes dolgokról szólni, és mivel nem ismertük, kicsit izgultunk, vajon elég jó program lesz-e elsőnek pont Nadja Massun a magyar-belga gyökerekkel bíró, Afrikában született, Mexikóban élő fotós kiállítása a Mai Manóban, szerencsére ráhibáztunk. A puding próbája volt számunkra is, de már a megnyitón látszott, hogy amennyiben feltételezzük, hogy nők olvasnak minket, ez valóban ideális program nekik. Annál is inkább, mert az Alice Zapata országában című, november 4-ig tartó kiállításon kiderülhetett számunkra, hogy ez a fajta társasági esemény mágnesként vonzza a középkorú, jól szituált és divatos asszonyokat, akik aztán kis csapatokban összegyűlve beszélhetik ki mindennapjaikat a nyitóbeszédek alatt.

Alice Zapata országában, 2010, digitális nyomat
Alice Zapata országában, 2010, digitális nyomat
Fotó: Nadja Massun

Nadja Massunnak és mexikói képeinek hála, ennél jóval többről van persze szó. A megnyitón Isabel Téllez Rosete, Mexikó nagykövete is jelen volt, aki örömét fejezte ki, amiért végre Budapesten is bemutatják Massun sorozatát, köztük az oaxaca indiánokról készült képeket, mert fontos, hogy a népéhez lélekben közel álló magyarok is megismerhessék Mexikó igazi világát.

A punk keresztanyja a hatalmas fekete péniszek közt

LS 2012. szeptember 24., hétfő 09:06

Ritkán tartják egy punk-rock énekesnő könyvbemutatóját egy múzeumban, ahol teremszerte szemmagasságban óriási farkakat lehet megtekinteni. Kisebbek, nagyobbak, vastagok, feketék és fehérek, gyönyörűen fotózva, de akkor is farkak mindenütt. Ez esetben azonban mindez nem volt véletlen, és nem a meghökkentésről szólt. A fotók készítőjének, Robert Mapplethorpe-nak és a könyv írójának, Patti Smithnek a története nagyon is összekapcsolódik. Smith ugyanis megígérte szerelmének és barátjának, amikor az már AIDS-ben haldoklott, hogy megírja kettejük történetét. Ez lett a Kölykök.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máté Gábor mostantól a K:antinban ül

maze 2012. szeptember 23., vasárnap 17:38

Készpénzmentes kávézó megnyitójára invitáltak minket a Katona József Színházba, merthogy ez egész Európában egyedülálló dolog. Arról van szó, hogy a színház kapui ezentúl mindig nyitva állnak majd, ha kávézni támad kedvünk, de fizetni az előadások szüneteit leszámítva csak bankkártyával fogunk tudni. Menjen bele a Portfolio.hu abba, hogy ez most akkor jópofa vagy sem, mi inkább foglalkozunk az idén harminc éves, teljesen átalakított Katonával.

Hol vagy, jó ruhatáros néni?

Azért írjuk, hogy átalakított és nem felújított, mert a műhelymunkák nagy rajongója, Máté Gábor előtt végre megnyílt a lehetőség, hogy egész színházát egy nagy műhellyé, új típusú kulturális térré alakíttathassa: így az egykori nézőtér egy hangár lett, ami a trendi befejezetlenség érzését kelti. Ugyan Európában számos ilyen színház van, tény, hogy mi eddig szinte mindenhol a “kérem a jegyeket, tegyék le a ruhatárban a kabátot, fáradjanak fogyasztani, majd üljenek a helyükre” formához szoktunk.

Azon felül, hogy az ügyvezető igazgató és a társulat, na meg maguk a nézők is fiatalosabban, lazábban érezhetik maguk ebben a közegben, azt próbáltuk megtudni, miért is van ilyen óriási szüksége Budapest legnépszerűbb színházának a készpénzmentességre. “Én úgy érzem, hogy már csak a köztudatban van így, hogy a Katona a legnépszerűbb, de a mindennapokra lebontva nem teljesen igaz” – kezdte Máté Gábor Díványnak adott interjúját. “Amióta én vagyok itt a főnök, azóta napról napra tapasztalom, hogy elmaradásunk van. Már közel sem elég létrehozni valamit és kiírni, hogy előadás van. Ha beülök a fodrászhoz, hogy levágatom a hajam, és közben megkérdezik, mit csinálok, én meg megmondom, mindig az a válasz, hogy a Katonába nem lehet jegyet kapni. Én meg pontosan tudom, hogy lehet. Van előadás, amire tényleg nehéz, de a többire azért lehet."

A készpénzmentes kávézó mellett ajándékbolt is üzemel ezentúl a Katonában, itt legfőképp a színház művészeivel és az előadásokkal kapcsolatos tárgyakat lehet megvásárolni. "Próbanyitás van, egy hete üzemel a bolt, de máris nagyon nagy az érdeklődés a táskák iránt. A színészek is lelkesek, örülnek, hogy szerepelhetnek az ajándéktárgyakon, viszont a társulatból még alig látták a kész előteret ebben a formában. Most is láttam pár színészt bejönni, kíváncsian nézték, milyen lett. "

A terek nagy rajongójaként ismert rendező egyelőre nem mint színpadot képzeli el a K:antin nevű kávézót, de úgy véli, kiállításokat, esteket, vagy valamilyen érdeklődésre számot tartó eseményt is rendeznek majd itt, egyelőre azt várják, hogy beinduljon. Ugyan a színészeknek másik büféjük van, Máté azt szeretné, ha sok időt töltenének majd a K:antinban is, állítja, ő így fog tenni.

Kabarégondolkodás helyett okoskodás

Visszatérve a arra, miért is van szüksége a színháznak pont készpénzmentességre azt az őszinte választ kaptuk, hogy az átalakításba és a kávézóba beszálló MasterCard nélkül nem lett volna meg a keret az átalakításra. "Nagyon fontos a támogatás, mert ha nem lenne a kártyatársaság, akkor sok minden másképp lenne. A kávézót egy külsős cég üzemelteti, ők a bérleti díjat hosszú időre előre kifizették – ez a pénz is, mindenünk benne van ebben az átalakításban. Magunkra voltunk utalva, hiszen ebben semmilyen állami támogatás nincs. Gyakorlatilag úgy működünk, mint egy magánszínház, nagyon oda kell figyelni a kasszára."

Ön jár a K:atonába?

 • 448
  Igen
 • 57
  Nem
 • 93
  Nem, de más színházba se

"Semmiben nincs kabarégondolkodás, mindent pályáztatunk és próbálunk kiokoskodni" - tette hozzá Máté, aki hálás, amiért ilyen jó operatív és gazdasági igazgatóval van megáldva, akik értenek a pénzhez. "Nem mondom, hogy rákényszerültem, de tény, hogy én is egyre jobban képben vagyok, ami a pénzügyeket illeti, nincs már olyan távol tőlem ez az egész."

Amellett, hogy a honi színházi világ persze szerinte is nagy bajban van, fő problémaként inkább a nézők pénztelenségét emelte ki. "Ha meghirdetünk egy előadást nem biztos, hogy megnézik, de ha kiírod, hogy hány százalék kedvezményt adsz, akkor jönnek. És ez nem azért van, mert smucigok az emberek, hanem mert tényleg nincs pénzük. Minden árengedmény számít."

Támogatókat akkor igyekeznek keresni, ha illik a darabhoz, de amúgy is mindent közbeszerzési pályázatokhoz kötnek ma már, próbálják a legjobbat kiválasztani közülük. Október tizenötödikén viszont gálaestnek nem szívesen hívott gálaestet tart a Katona, ennek keretein belül ünnepli harmincadik születésnapját a színház. Az est egy családias parti akar lenni, amihez azért valami műsort is szolgáltatnak, de nem ez lesz a lényege. Szerintünk leadhatná a gálát a tévé, mint régen, de Máté Gábor ezen csak nevetett, majd közölte, ez egyáltalán nem olyan dolog, ami érdekli őket. "Kerestük már ezzel kapcsolatban őket, még csak nem is válaszoltak. Korábban szerettünk volna dokumentumfilmet is készíttetni a színházról, de fülük botját sem mozgatták."

 

Bambuljunk el néha a lelki egyensúlyhoz!

maze 2012. szeptember 21., péntek 11:42

Az Érzelmek Iskolájának nyitóelőadásán prof. dr. Bagdy Emőkétől megtudhattuk, ha ismernénk magunkat, betegségeinkre se kéne kémiai zubbonyt húznunk, hiszen nem is nagyon lennének betegségeink.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti Kimenő: Jazzlázban Bajkonuron át egy átrajzolt Budapesten

maze 2012. szeptember 20., csütörtök 09:09

Hurrá, a héten megint nem Budapest a világ legunalmasabb városa, válasszon kedvenc heti programot! A Placccon keresztül az autómentes napon át még sakktudását is fejlesztheti, ha ideje engedi.

Könyvek nőknek, szeptemberre

maze 2012. szeptember 16., vasárnap 18:41

Rengeteg könyv jelenik meg havonta, minden hónapban szemezgetünk majd belőlük, hogy önöknek könnyebb legyen választani. Meg amúgy is, körbenézünk a piacon, hogy tudjuk, minek vágják ki azt a sok fát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti Kimenő: Programok csütörtöktől csütörtökig

maze 2012. szeptember 13., csütörtök 17:10

Túlburjánzik a tánc a héten, de azért találtunk egyéb elfoglaltságot is az egyre korábban kezdődő estékre.

Sztárparádé Deák Krisztina régi-új filmjében

maze 2012. szeptember 11., kedd 07:43

A rendezőnő még 2009-ben, 460 millió forinttal látott neki az Aglaja munkálatainak, amit ugyan negyvenkét nap alatt forgattak, mégis 2011-re tudtak teljesen befejezni, így elindulhatott az amúgy szerény körülmények között megrendezett 43. Magyar Filmszemlén. A nyugatra menekült kelet-európai artistacsaládról szóló filmet Budapesten, Berlinben, Bécsben és Constanzában forgatták, mindezidág azonban nem sikerült megfelelő forgalmazót találni mellé, így a honi közönség csak a szemlén láthatta azt.

A címszerepet két lány, hatévesen Jávor Babett – aki egyébként a korcsoportjában fitness bajnok –, tizenhat évesen pedig Móga Piroska alakítja, aki azóta a kaposvári színészképző növendéke. Aglaja anyját, a cirkusz kupolájából saját haján lógó Sabinát játssza Ónodi Eszter, de rajta kívül még Bogdán Zsolt, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő és Molnár Piroska is szerepelnek a játékfilmben, ami végül a Ristretto Distribution és a Katapult Film közös forgalmazásában, október tizenegyedikén kerül a mozikba.

Heti Kimenő Programajanló csütörtöktől csütörtökig

maze 2012. szeptember 6., csütörtök 19:05

Nagykanállal a kultúrát alapon ajánlunk programokat jövő csütörtökig. Szavazzon, ön melyikre menne el szívesen.

Minek örüljek augusztus 20-án?

km 2012. augusztus 20., hétfő 09:41

Augusztus 20-a most akkor az államalapításról, Szent Istvánról, az ő szentté avatásáról, az Alkotmányról, vagy az új kenyérről szól? Esetleg a tűzijátékról és a Szent Jobb körmenetről? Összeszedtük, mit érdemes tudni az ünnepről.

tuzijatek10
Fotó: Markovics Balázs

Augusztus 20 I. István király, és 1774 óta a magyar államiság ünnepe: utóbbi Mária Terézia érdeme, aki országos ünneppé nyilváníttatta Szent István szentté avatásának napját (1083. augusztus 20.). 1991-től államalapító Szent István napjaként ismét hivatalos állami és egyházi ünnep lett a nap, melyet a történelem során mindenki úgy értelmezett, ahogy éppen jól esett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

ARTplacc: kortárs művészetért utazzon Tihanyba!

km 2012. augusztus 17., péntek 10:37

Augusztus 11-20 között második alkalommal rendeznek Tihanyban ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivált, a MONO Galéria főszervezésében. A fesztivál hetében a balatoni település a turisztikai kliséken túl igazán érdekes programokat és látnivalókat kínál, a képzőművészeti kiállításokon kívül felolvasások, filmvetítések várják az arra járókat. A rendezvény gerincét azonban még mindig a képzőművészet adja, a résztvevő kortárs galériák – többek közt a Deák Erika Galéria, a Faur Zsófi Galéria, a kArton Galéria, a Kogart Galéria, a MONO Galéria, és a NextARt Galéria – a kiállításokat vásárral köti össze, így meg is szerezhetjük a legjobbnak ítélt darabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Szürke 50 árnyalatával bármit el lehet adni

km 2012. augusztus 8., szerda 16:33

A nyár egyik legnagyobb slágere a mamipornónak becézett Szürke 50 árnyalata trilógia, mely itthon még nem akkora őrület, mint angolszász területeken: ott mindenki bekajálta a bárgyú, stílusban és sztoriban is igen szegényes szerelmi sztorit, mely csöpögős lányregénybe illően tálalja a szadomazót. És ha valami ekkora siker, akkor bármit el lehet vele adni: gyerekruhát, gésagolyót, hotelt, és még testedzést is. A lényeg: azt kell ígérni, hogy ha adott terméket a nő megveszi, akkor olyan gyönyörökben lesz része, mint a regényhősnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Pucéran fotózzák kövér testüket a fotósok

LS 2012. augusztus 3., péntek 18:14

Pelczer Dóra meghökkentő diplomamunkájából augusztus 3-án nyílik kiállítás. Képein önarcképek,  csak épp a test is megjelenik rajtuk. A fotós erősen feszegeti a határokat azzal, hogy jócskán túlsúlyos testét közszemlére bocsátotta, még akkor is, ha ehhez nem kevés önismeret és bátorság kellett. Saját elmondása szerint fogyókúrás naplónak indult a sorozat, de a végén valami egészen más kerekedett ki belőle. A fotók egy személyes naplóvá álltak össze, melyben a fotós szembesül önmagával, a kirekesztéssel, az egyedülléttel és a belső értékekkel.

XXLA 2
Távolról sincs vége, olvasson még »

Rejtvényfejtéstől nem lesz Alzheimeres idős korában

Dívány 2012. augusztus 2., csütörtök 19:57

Néha nem árt kikapcsolni a tévét és a számítógépet, kiülni a teraszra, meginni egy csésze teát, és elővenni egy rejtvényújságot. A keresztrejtvény közel 90 éve része mindennapjainknak, mégsem tudunk róla túl sokat. Mióta fejtünk keresztrejtvényt? Hasznos időtöltés vagy időpocsékolás? Tényleg jó agytorna? Többnyire ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

stockfresh 367315 crossword-puzzle sizeS
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés