#VILÁGOM

Ebben a Művházban minden elég poros

cukorka 2013. november 10., vasárnap 15:12

A földkerekség legforróbb művelődési házában jártunk, hogy megtudjuk azt, amit hétköznaponként a körülöttünk lévő világban is látunk. Ettől még nem teljesen halott ötlet a Művház című előadássorozat a Jurányiban, de nagyon úgy fest, bármennyire is nehéz összetoborozni a színészeket havonta a produkcióhoz, ennél azért egy napi szappanoperára is többet kell készülni, nemhogy egy sitcomra. A Művház ugyanis egy színházi sitcom akar lenni, egy "havonta új epizódokkal jelentkező sorozat, melyek mindegyike két-három nap alatt készül majd, színészi improvizációkra épülve - a Gondnokság alkotóitól." 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt is elviszik magukkal

Hermann Veronika 2013. november 9., szombat 14:38

Menni, vagy nem menni?

“Jó. Hát akkor itt fogunk élni” – hangzik a magyar filmtörténelem egyik legszomorúbb mondata. Az anya szól így Gothár Péter nagyszerű és kultikus, Megáll az idő című mozijában, amikor rájön, hogy rá és fiaira nem külföldi emigráció, hanem a kádári konszolidáció szürke és fullasztó napjai várnak. Több mint ötven évvel ezután százezrek dúdolják Erdős Virág és Kollár-Klemencz László himnusszá vált, Ezt is elviszem magammal című slágerét. Azok, akik már mindent elvittek magukkal, és azok is, akik csak készülnek erre. Mondjuk New Yorkba, Londonba, vagy Berlinbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Múzeumba oltott bevásárlóközpont lett a Bálna

maze 2013. november 8., péntek 21:25

Kár, hogy már nem Cet a Bálna, mert Jónás ebben az emlősben jó sokáig kihúzhatná. És nemcsak azért, mert meleg van, hanem mert nagy. És szinte tök üres. Amennyire én tudom, az úgy szokott lenni, hogy kétszer ünneplik meg egy épület elkészültét; először, amikor szerkezetkész állapotba kerül, aztán meg, amikor elkészül. Hát, a közraktár épületének elhalasított megoldása pedig már elkészült három éve, érthetetlen volt tehát, hogy miért is nem nyitja meg kapuit a nép egyszerű gyermekei előtt az általuk röviden csak kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumként aposztrofált találkozóhely és élménypont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lengyel dzsesszel indul a hét!

maze 2013. november 7., csütörtök 16:54

De Mephisto fellép a Vígbe, a Bányavíz is bemutatkozik, sőt Amanda Palmer hajón őrül meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julie Andrews for President!

Steiner Kristóf 2013. november 7., csütörtök 09:37

Ha van a világon színésznő, akit egész egyszerűen lehetetlen nem szeretni, az Julie Andrews. Mindenki Mary Poppinsza most töltötte be 78. (!!!) életévét, ebből az alkalomból pedig felidézzük a
legcsodálatosabb pillanatokat, amikkel megörvendeztetett minket karriere bő fél évszázada alatt. Ezzel párhuzamosan listázzuk a nyilvánvaló okokat, amiért Julie bármelyik politikusnál, királyi sarjnál, vagy diktátornál alkalmasabb volna arra, hogy ő legyen az Egész Univerzum Királynője örökkön örökké.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Világ proletárjai, ne legyetek tipográfiailag unalmasak!

Qrator 2013. november 6., szerda 23:22

"1. Tömeg = lényegi tulajdonságaiban egyező anyagok egysége. Víztömeg, embertömeg, proletártömeg, forradalmi tömeg. De soha se tömeg a víz és a tűz, a proletárok és a bányabárók gyülekezete együtt."

(Mácza János: Az új művészek és a Prolétkult, MA, VII. évfolyam, 8. szám, Bécs, 1922)

Ilyen és ehhez hasonló nagyívű szövegekkel próbálták megnyerni a 20. század első felében a munkásokat a baloldali ideológiák képviselői. Aztán idővel rájöttek, hogy az igazi proletár nagy ívben szarik rá, milyen kiáltványokkal bombázzák. Két dolog hat igazán a népre: ha megteremtik a jólétet (ez akkoriban is esélytelennek látszott), vagy ha ütős képi világgal hívják fel magukra a figyelmet. Kassák Lajos és társai ezért összevonták a kommunista ideológiát és az avantgárdot, aminek a végeredményét az óbudai Kassák Múzeumban lehet megtekinteni Desing Tett címmel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szex, hazugság, egyetem

Hermann Veronika 2013. november 6., szerda 21:05

Miért nincsenek női pornórendezők?

A vagány és lényegretörő cím megtette hatását: zsúfolásig megtelt az ELTE Múzeum körúti kampusz főépületének nagyelőadója. A beszélgetés alcíme Női szexualitás és közbeszéd volt, éppen ezért nagy várakozásokkal ültünk be rá. A meghívott vendégek Barát Erzsébet nyelvész, genderkutató, Mérő Vera, a Pornográcia című könyv szerzője és Antal Gergő pornófilm-operatőr voltak. A szexualitás, a testi szerelem és az erotika a nyugati kultúra egyik legnagyobb tabuja, legfontosabb kérdése, legjobban eladható terméke, leginkább körüljárt, de legkevésbé fölfejtett gyakorlata. Mire gondolunk, amikor a testről gondolkozunk és beszélünk? Sajnos ezen az estén nem jutottunk sokkal közelebb a megoldáshoz.

A moderátor, Kormos Nikolett néhány mondatos felvezetője közben még mindig bizakodtunk. Ekkor még úgy tűnt, a kulcsfogalom a reprezentáció lesz. A reprezentáció az, amely az egész társadalmi valóságunkat meghatározza, amelynek szabályai eldöntik, hogy kik és hogyan tűnhetnek fel, szólalhatnak meg, vagy lehetnek dominánsak. Egyszerűbben fogalmazva, hogy mit gondolunk a női szerepekről, annak a kérdése, hogyan láttatják azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiállítás+buli mára: meg nem jelent lemezek sosevolt zenekaroktól, ingyenkoncerttel

terence_hill 2013. november 6., szerda 14:10

Wannabe Records címmel nyílik ingyenes kiállítás este nyolctól a Kuplungban, amin többek között olyan lemezborítókat mutatnak be, amikhez később soha nem született meg az album és olyan koncertplakátokat, amiket aztán nem követtek koncertek. Hallott már a Kortynyi Love, Pálmateksz vagy Dekoltázs zenekarokról? Nem csoda, ha nem, de most mindent megtudhat róluk, amit érdemes. "Tudod mi történt az első Strong Babies koncerten? Hány foga van a Teknokol basszusgitárosának? Miért csak kazettán jelent meg a Dekoltázs második albuma? Milyen bugyikat dobáltak fel a Sovány Vigasz utolsó koncertjén? Másolt Kortynyi Love lemezek? TVUM és Pálmateksz plakátok?" - teszik fel a kérdéseket és lengetnek be ismeretlen relikviákat a szervezők, amelyek bennünket soha nem foglalkoztattak, de mióta tudunk róluk, képtelenek vagyunk másra gondolni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen tuti filmeket ingyen!

zezse 2013. november 5., kedd 18:59

A magyar dokumentumfilm helyzete annyira tragikus, hogy gyakorlatilag csak a legelszántabbaknak sikerül megnézni egy-egy alkotást. Mióta nincs filmszemle, azóta maximum a Duna Tv-n futhatunk bele egy-egy filmbe, de az újabbakat maximum egy-egy vetítésen lehet elcsípni. Az Indafilmen viszont két héten át lehet nézni az elmúlt három év alkotásait, egészen november 15-ig. Azon túl, hogy így a filmeket akár az ágyból tudja bámulni az esős-szürke őszi estéken, ráadásul ingyen és kényelmesen, még szavazni is lehet rájuk. A legkedveltebb ötöt november 17-én le is vetítik a Docuartban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl lassan jön el a végítélet napja

cukorka 2013. november 4., hétfő 20:57

Ödön von Horváth A végítélet napja című darabja is olyan, mint Wedekind Luluja: csak akkor érdemes előadni, ha van a színháznak színésze, akire rá lehet húzni a főszerepet. A Katona József Színház persze híres finoman játszó színészeiről, ráadásul ott van nekik Keresztes Tamás is, aki talán mindannyiuk közül a legérzékenyebb. Nem is véletlen, hogy rá osztotta Bagossy László Thomas Hudetz, állomásfőnök szerepét, és bár a darab elején még csak egy felesége által megnyomorított, kötelességtudó robotot alakít, az őrület már jóval azelőtt látszik az arcán, hogy tragikus bűnbe sodorná egy elkésett mozdulat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egész héten ingyen mozi az Urániában

terence_hill 2013. november 4., hétfő 19:04

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Koreai Filmhetet november 4-8. között, ahol minden filmre ingyen lehet beülni (ebből adódóan édemes igyekezni, mert a helyfoglalás természetesen érkezési sorrendben megy). Az eseményre természetesen az Oldboy-jal próbálják elsősorban becsábítani az embereket, ami talán az egyik legismertebb dél-koreai film, mióta 2003-ban a Cannes-ban a Tarantino vezette zsűri nagydíjjal jutalmazta, de mi biztosak vagyunk benne, hogy többit is érdemes megnézni, egyszerűen azért, mert a koreai filmek általában nagyon királyak. Az Oldboy mellett látható lesz még az Amelyik kutya ugat, az nem harap című vígjáték, a Vértestvérek című akciófilm, az A férfi, aki királyt játszott című történelmi dráma, és a Csak egy film című akciófilm. Mind díjnyertes darabok, ha valakinek ez kell ahhoz, hogy beüljön rájuk, úgyhogy kezdje kitalálni, melyik nap mi(ke)t akar megnézni. Vagy legjobb, ha elindul.

Keresztes Tamás érzi a csend előtti vihart

maze 2013. november 4., hétfő 13:35

Keresztes Tamással és Jordán Adéllal az Isteni műszak díszbemutatója után beszélgettünk színházról, együtt játszásról, és az alagútról, aminek már látják a kezdetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen a Pixies is jobb volt?

maze 2013. november 3., vasárnap 11:05

Körülbelül azidőtájt, amikor még Unicumot lehetett vinni a Vidámparkos koncertekre az Őznek, én meg zsírkrétával írtam fel vastagon szobám falra a Cult Revolutionjának a dalszövegét, és az akkor még az itthon szinte ismeretlen Denis Leary unplugged Asshole-ja tűnt számomra a legkorrektebbül odamondogatós nótának, szóval ezekben a történelmi idők előttinek tűnő kilencvenes években ütött arcul a Pixies. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexturisták bárhol

hv 2013. november 1., péntek 19:15

Van egy nő. Szeret. Legalábbis szeretett, egy házasságtörő férfit, akiről persze már a regény elején kiderül az igazság. Közhelyes, ám nem botrányos kávéházi szakítás után önmarcangolás és útkeresés következik, a megoldás pedig egy egyiptomi munkalehetőség formájában érkezik. Karolina, a szlovákiai magyar lány a főhőse Durica Katarina önéletrajzi elemekkel is átszőtt Szökés Egyiptomba című regényének, amely kezdete – és különösen borítója – ellenére mégsem csajregény, legalábbis nem a Fejős Éva-Vass Virág vonalról. 

"Kiröhögtek, megerőszakoltak, gyermekrablónak neveztek, de nem adtam fel!"

Steiner Kristóf 2013. november 1., péntek 12:35

Felelsz vagy mersz?

Egy jelmondat, amelyet gyakran azonosítanak velem. A kilencvenes években készítettem egy dokumentumfilmet ezzel a címmel, azóta pedig rámragadt, mint a légypapír. Mókás játék, ha épp kockáztatni van kedved – én pedig általában véve szeretek kockáztatni. Fontos azonban, hogy okos emberekkel játssz – máskülönben az lesz a vége, hogy a szobában mindenki mindenkivel smárol, és Evian palackokon mutatjátok be, hogyan kell leszopni egy srácot.

A játékosok rendszerint a “felelsz”mellett döntenek, hiszen senki sem köthet bele, ha hazudnak a válaszadáskor. Ha viszont a “mersz” mellett döntesz, nincs más választásod, mint cselekedni. Márpedig merésznek lenni meglehetősen félelmetes dolog a legtöbb ember számára. Ám ennek ellenére – valami furcsa oknál fogva – nekem a merészség tulajdonképpen a lételemem.

Ha nem lehetek merész a munkámban és a magánéletemben, nem látom értelmét annak, hogy ezen a bolygón éljek. Ez talán extrém kijelentésnek tűnik, de a kisvárosban, ahonnan származom, már gyerekként észrevettem: valójában kétféle ember létezik. Az egyik, aki követi az előre kitaposott ösvényt és biztonságosan játszik, a másik pedig, aki a konvenciókat kihajítja az ablakon és új utat választ. Én természetesen a második kategóriába tartoztam, és hamar fel kellett fedeznem, hogy lázadónak lenni nem jelenti azt, hogy népszerű is leszek. Épp ellenkezőleg. Gyanús bajkeverőként tekintettek rám. Veszélyesnek találtak.

Így kell tököt faragni egyszerűen

Becca , maze 2013. november 1., péntek 10:46

Mivel sokan abban a hitben élnek, hogy halloweeni tököt faragni hatalmas kihívás, egy rövidke videón megmutatjuk, ez az állítás mennyire nem állja meg a helyét. Egy igazi profi tökfaragó, Eszti mondja el saját bevált taktikáit, és jól meg is mutatja. Hiszik vagy sem, az egész tökfaragásban a legnehezebb a sablonok felhelyezése a tökre. Na de a többit nézze meg a videón!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen szörnyektől rettegjen Halloweenkor?

terence_hill 2013. november 1., péntek 09:14

Csak néhány éve terjedt el Magyarországon a Halloween, mégis úgy tűnik, hogy az egyik legnépszerűbb ünnepféleség lett: egymást érik a Halloween témájú bulik, nem egy ismerősünk mondott le programot amiatt, mert megpróbálkozik a tökfaragással, és a lakóparkokban is egyre gyakrabban összeállnak a kölykök, hogy beöltözve cukorkát gyűjtsenek. A Halloween egyik legfontosabb része éppen ez: mindenki beöltözik valaminek, és így járja az utcákat. Bár az ijesztegetés már nem feltétlenül tartozik hozzá, nézzük meg, hogy a különböző kultúrákban milyen lények szolgáltak mumusokként. A vámpírt, Véres Máriát és Hasfelmetsző Jacket most kihagytuk a buliból, mert ők már anélkül épp elég nagy ismeretséget szereztek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak tököktől világlik a budapesti éjszaka

maze 2013. október 31., csütörtök 10:12

Október 31. Csütörtök

Na, megint előkerültek a tökök, nemcsak a csütörtökök, amikor megmondjuk, kinek hova kell mennie, ha jól akarja érzezni magát, hanem a halloweeni tökök is, lehet velük vonulni a Vörösmarthy téren, ha van szándék. Aki ennél komolyabban veszi magát, az lenézhet a Müszibe, a Haláli napok elnevezésű rendezvényre, már csak azért is, mert ma héttől szuper trashfilmeket adnak a Retek filmklubban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dal korai sötétedéshez

terence_hill 2013. október 29., kedd 21:40

Itt van az ősz, egyre hűvösebb van, egyre gyakrabban borult az idő, egyre többet szakad az eső, és egyre rövidebbek a nappalok. Így aztán sajnos megint ott tartunk, hogy sötétedés után kell hazakeveredni munkából vagy iskolából, aminek a felismerése azért keményen meg tudja ütni az embert. Ehhez az évszakhoz választottunk zenéket idei albumokról, amik valamennyire passzolnak az ősz hangulatához. Vannak köztük persze olyanok, amik pár hónapja jöttek ki, de tudtuk, hogy bizonyos számoknak csak ilyenkor jön el igazán az ideje, úgyhogy eddig tartogattuk őket. Van itt berlini technó, indie gitárszám, és teljesen megbabonázó, vagány női előadók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel feküdjön az avarban!

maze 2013. október 29., kedd 14:50

Az idei október a nőké és nemcsak azért, mert még a Nobelt is a gyengébbik nem képviselője kapta, hanem mert enélkül is akadnak finomságok a nyárba hajló őszben. Rögtön itt van Agota Kristof Trilógiája, ami nyilván nem véletlenül tarol éppen most, hiszen Szász János is az ebben a kötetben fellelhető A nagy füzet című kisregényből rendezett filmet, amitől a mi kritikusunk ugyan nem volt elájulva, de mások kellőképp igen. Fenti kisregény mellett még  A bizonyíték és A harmadik hazugság található meg a Trilógiában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arcade Fire: besétálni az Édenből a városba

terence_hill 2013. október 28., hétfő 17:27

Király a karibi hangulat, lüktet a basszus, visszhangos, nyugalmat sugárzó az ének, csilingelnek a hangszerek - így kezdődik az Arcade Fire legújabb albuma, a Reflektor egyik száma. Szinte megelevenedik az idilli, nevetségesen közhelyszerű karibi kisváros egyik utcája, ahol mindenki szenvedélyesen táncol, vedel, szív és rengeteget nevet - mert erről az idilli városról az ember nyilván hajlamos azt gondolni, hogy mindenki boldog. Elég, ha napközben süt a nap, állandóan ott a hűsít a tenger, és kecsesen hajlonganak a pálmák. Ha csak ez szólna, azt is órákig élvezném, és folyton arra gondolnék, hogy ez lesz a legjobb telem. Aztán alig két perc után elszabadul az őrület, mintha minden zenész azt szeretné, ha az ő hangszere szólna a leghangosabban. Találkoztam már ilyennel, például a Caribou Jameliájában, mégis olyan mintha először hallanám. Tökéletes telitalálat Flashbulb Eyes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen női szuperhősökkel adós nekünk Hollywood?

terence_hill 2013. október 26., szombat 17:53

Az utóbbi időben kiderült, hogy női hősökre is szükség van, Sandra Bullock egyedül két olyan filmben is játszott, amiben erős nő vitte a filmet. Az egyik ilyen a Női szervek volt, ami egy rendőrös haverfilm, és most tarol a Gravitáció is, amiben a Nyolcadik utas: a halál kemény női karaktere köszön vissza - legalábbis több kritikus szerint. A képregényfilmekben is akadnak használható karakterek, ott van például Scarlett Johansson Fekete Özvegye, akivel a Bosszúállókban lehetett találkozni, és Anne Hathaway Macskanője is életképesebbnek tűnik Michelle Pfeiffer vagy Halle Berry próbálkozásainál. A Collider összegyűjtött több olyan szuperhősnőt, akik még nem kapott saját filmet, pedig simán volna benne fantázia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elbűvölő robotok, melegfilmek és zenélő mosógépek hete jön

maze 2013. október 24., csütörtök 10:26

Október 24. Csütörtök

Amit Drori: Szavanna - elképzelt vidék című darabjában helyes kis robotlények kolbászolnak majd a színészek közt a Trafó színpadán október 24-25-én, fogadják őket szeretettel. A történet szerint Amit édesanyjának volt egy rossz zongorája, ami folyton javításra szorult. A fiú irigyelte a zongorától anyja törődését, ezért amikor végleg tönkrement, ízekre szedte a rossz zongorát és az alkatrészekből felépítette saját kis világát rugós antiloppal, repülő madárral, robot elefánttal és guruló teknőssel. A Szavanna - elképzelt vidék ennek a történetnek a rekonstruálása, azonban Amit olvasatában a szavanna nem az afrikai élőhelyet, hanem az élet keletkezésének helyét jelenti. Egy olyan mini Paradicsomot, ahol az emberek mint Istenek robot állatokat teremtenek, amelyeket aztán emberi tulajdonságokkal ruháznak fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Andy Warhol 12 képben

Steiner Kristóf 2013. október 23., szerda 10:40

A pop-art hercegeként is emlegetett Andy Warhol rajzai és festményei már jónéhányszor megjárták Magyarországot (sőt, a művész maga személyesen is járt kicsiny országunkban, mégpedig éppen 1956-ban). Ám a Campbell leveskonzervről készült képét, vagy Marilyn Monroe színpompás portréit egészen biztosan az is vágja, aki 1991-ben kihagyta a Műcsarnokban megrendezett kiállítást, és 2009-ben sem jutott el megnézni a szegedi tárlatot. Három éve a csúcstechnológia és a művészet házasításaképpen 3D-ben is megcsodálhattuk műveit a Szépművészeti Múzeumban, és bár sokan méltatták a kiállítást, egy eredeti festménnyel egy hat nyelven beszélő Warhol-hologram se vehetné fel a versenyt.

Erről a héten személyesen is meggyőződhettem, a Tel Aviv Museum of Art ugyanis "Wanted" címmel időszakos kiállítást nyitott, a falakon pedig Andy Warhol legendás művei lógnak. A híres Dupla Elvistől és "20 Monroe"-tól a Jackie Kennedyt megörökítő kollázson és a híressé tett leveskonzerv megannyi változatán át egészen a gyémántporral készült, női cipőket ábrázoló képig számtalan remekmű került egy fedél alá. A kiállítás címe, a Wanted pedig Warhol '64-es botrányos kiállításának címére utal, melynek során tizenhárom körözött bűnöző portréját prezentálta pop-art köntösben.

A zseniális kurátoroknak köszönhetően az ikonikus festmények között sétálgatva rengeteg újdonságot tudtam meg Warholról, és - mivel a legutóbbi szegedi próbálkozás állítólag nem sokat árult el róla -, úgy határoztam: a tizenkét kedvenc képemről készült fotó mellé tizenkét izgalmas, mókás, és hihetetlen sztorit mesélek el Andy Warholról. Íme...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az isteni Rába és Keresztes Banderas ámokfutása

cukorka 2013. október 22., kedd 09:53

Sokat vártunk az Isteni műszak című filmtől, ha másért nem, azért mert már az ajánlója is egyedi hangot ütött meg a honi alkotásokhoz képest. Bodzsár Márknak ugyan ez az első nagyjátékfilmje, de a néző már az előzetesből is érezheti, hogy tényleg mindent beleadott. Ez az érzés ugyan a film alatt is visszaköszön, mégis vannak üresjáratok benne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés