#VILÁGOM

Ezekkel feküdjön az avarban!

maze 2013. október 29., kedd 14:50

Az idei október a nőké és nemcsak azért, mert még a Nobelt is a gyengébbik nem képviselője kapta, hanem mert enélkül is akadnak finomságok a nyárba hajló őszben. Rögtön itt van Agota Kristof Trilógiája, ami nyilván nem véletlenül tarol éppen most, hiszen Szász János is az ebben a kötetben fellelhető A nagy füzet című kisregényből rendezett filmet, amitől a mi kritikusunk ugyan nem volt elájulva, de mások kellőképp igen. Fenti kisregény mellett még  A bizonyíték és A harmadik hazugság található meg a Trilógiában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arcade Fire: besétálni az Édenből a városba

terence_hill 2013. október 28., hétfő 17:27

Király a karibi hangulat, lüktet a basszus, visszhangos, nyugalmat sugárzó az ének, csilingelnek a hangszerek - így kezdődik az Arcade Fire legújabb albuma, a Reflektor egyik száma. Szinte megelevenedik az idilli, nevetségesen közhelyszerű karibi kisváros egyik utcája, ahol mindenki szenvedélyesen táncol, vedel, szív és rengeteget nevet - mert erről az idilli városról az ember nyilván hajlamos azt gondolni, hogy mindenki boldog. Elég, ha napközben süt a nap, állandóan ott a hűsít a tenger, és kecsesen hajlonganak a pálmák. Ha csak ez szólna, azt is órákig élvezném, és folyton arra gondolnék, hogy ez lesz a legjobb telem. Aztán alig két perc után elszabadul az őrület, mintha minden zenész azt szeretné, ha az ő hangszere szólna a leghangosabban. Találkoztam már ilyennel, például a Caribou Jameliájában, mégis olyan mintha először hallanám. Tökéletes telitalálat Flashbulb Eyes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen női szuperhősökkel adós nekünk Hollywood?

terence_hill 2013. október 26., szombat 17:53

Az utóbbi időben kiderült, hogy női hősökre is szükség van, Sandra Bullock egyedül két olyan filmben is játszott, amiben erős nő vitte a filmet. Az egyik ilyen a Női szervek volt, ami egy rendőrös haverfilm, és most tarol a Gravitáció is, amiben a Nyolcadik utas: a halál kemény női karaktere köszön vissza - legalábbis több kritikus szerint. A képregényfilmekben is akadnak használható karakterek, ott van például Scarlett Johansson Fekete Özvegye, akivel a Bosszúállókban lehetett találkozni, és Anne Hathaway Macskanője is életképesebbnek tűnik Michelle Pfeiffer vagy Halle Berry próbálkozásainál. A Collider összegyűjtött több olyan szuperhősnőt, akik még nem kapott saját filmet, pedig simán volna benne fantázia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elbűvölő robotok, melegfilmek és zenélő mosógépek hete jön

maze 2013. október 24., csütörtök 10:26

Október 24. Csütörtök

Amit Drori: Szavanna - elképzelt vidék című darabjában helyes kis robotlények kolbászolnak majd a színészek közt a Trafó színpadán október 24-25-én, fogadják őket szeretettel. A történet szerint Amit édesanyjának volt egy rossz zongorája, ami folyton javításra szorult. A fiú irigyelte a zongorától anyja törődését, ezért amikor végleg tönkrement, ízekre szedte a rossz zongorát és az alkatrészekből felépítette saját kis világát rugós antiloppal, repülő madárral, robot elefánttal és guruló teknőssel. A Szavanna - elképzelt vidék ennek a történetnek a rekonstruálása, azonban Amit olvasatában a szavanna nem az afrikai élőhelyet, hanem az élet keletkezésének helyét jelenti. Egy olyan mini Paradicsomot, ahol az emberek mint Istenek robot állatokat teremtenek, amelyeket aztán emberi tulajdonságokkal ruháznak fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Andy Warhol 12 képben

Steiner Kristóf 2013. október 23., szerda 10:40

A pop-art hercegeként is emlegetett Andy Warhol rajzai és festményei már jónéhányszor megjárták Magyarországot (sőt, a művész maga személyesen is járt kicsiny országunkban, mégpedig éppen 1956-ban). Ám a Campbell leveskonzervről készült képét, vagy Marilyn Monroe színpompás portréit egészen biztosan az is vágja, aki 1991-ben kihagyta a Műcsarnokban megrendezett kiállítást, és 2009-ben sem jutott el megnézni a szegedi tárlatot. Három éve a csúcstechnológia és a művészet házasításaképpen 3D-ben is megcsodálhattuk műveit a Szépművészeti Múzeumban, és bár sokan méltatták a kiállítást, egy eredeti festménnyel egy hat nyelven beszélő Warhol-hologram se vehetné fel a versenyt.

Erről a héten személyesen is meggyőződhettem, a Tel Aviv Museum of Art ugyanis "Wanted" címmel időszakos kiállítást nyitott, a falakon pedig Andy Warhol legendás művei lógnak. A híres Dupla Elvistől és "20 Monroe"-tól a Jackie Kennedyt megörökítő kollázson és a híressé tett leveskonzerv megannyi változatán át egészen a gyémántporral készült, női cipőket ábrázoló képig számtalan remekmű került egy fedél alá. A kiállítás címe, a Wanted pedig Warhol '64-es botrányos kiállításának címére utal, melynek során tizenhárom körözött bűnöző portréját prezentálta pop-art köntösben.

A zseniális kurátoroknak köszönhetően az ikonikus festmények között sétálgatva rengeteg újdonságot tudtam meg Warholról, és - mivel a legutóbbi szegedi próbálkozás állítólag nem sokat árult el róla -, úgy határoztam: a tizenkét kedvenc képemről készült fotó mellé tizenkét izgalmas, mókás, és hihetetlen sztorit mesélek el Andy Warholról. Íme...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az isteni Rába és Keresztes Banderas ámokfutása

cukorka 2013. október 22., kedd 09:53

Sokat vártunk az Isteni műszak című filmtől, ha másért nem, azért mert már az ajánlója is egyedi hangot ütött meg a honi alkotásokhoz képest. Bodzsár Márknak ugyan ez az első nagyjátékfilmje, de a néző már az előzetesből is érezheti, hogy tényleg mindent beleadott. Ez az érzés ugyan a film alatt is visszaköszön, mégis vannak üresjáratok benne. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balsai Mónika szeretni akarja Thuróczyt!

maze 2013. október 21., hétfő 13:49

Mennyire vagy elégedett a látottak és a közönség reakciójával így a második évad bemutatója után?

Általában nem szeretem magamat viszontlátni a vásznon, sokkal inkább el vagyok ájulva a többiektől, és megpróbálom elhinni, amit mindenki mond, hogy tényleg mennyire jó lett.

Mit nézel, amikor magadat látod a vásznon? A külsőségekre figyelsz?

A külsőségeket is nézem, hogy bénán mondom a mondatot vagy, hogy kisebb szájbiggyesztés kellett volna, de a játékban is mindig van valami, amit észreveszek... De ha most ezt a Herendi Gábor hallaná, akkor nagyon mérges lenne, mert ő nagyon sokat ostoroz, hogy ne piszkáljam saját magam...

Önmarcangoló típus vagy, aki soha nem bízik elégé magában?

Igen. Rettenetes, tudom.

Furcsa ez, mikor színházban is vagy, filmfőszerepet is játszol, ráadásul ez már a második évada annak a Társas Játéknak, aminek az első része is óriási siker volt.

Igen, de azért ez nem úgy van, hogy kapok egy filmfőszerepet, és onnantól ezt az egészet elhiszem. Nyilván van, akinél így van, akkor azt meg irigylem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi sanzon tök más hangon

maze 2013. október 17., csütörtök 17:52

Október 17. Csütörtök

Tegnap úgyis csak a megnyitója volt, tehát ma kezdődnek csak igazából a Kiskakas Animációs Filmnapok a Toldiban. Ha már ötre odaér, válogatást láthat a MOME Anim hallgatóinak vizsgafilmjeiből, később a Turku Művészeti Akadémia muatkozik be, és kilenckor lesz a premierje a MOME Anim legfrissebb diplomafilmjeinek, valamint az inkubátor program keretében készülő versfilmeknek.

1231100 581951651850548 485941318 n
Fotó: Kiskakas Animációs Filmnapok / Kiskakas Animation Celebration
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön jobban szeretné Danis Lídiát?

cukorka 2013. október 16., szerda 09:37

A Rózsavölgyi Szalonban már az elmúlt színházi évadban is láthattunk jó darabokat, idei első bemutatójuk az Ábel és Eszter című Gárdonyi Géza regény adaptációja lett, amit Selmeczi Bea alkalmazott színpadra és Léner András rendezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vörös tehén nem ad feloldozást

hv 2013. október 15., kedd 16:53

Kevés olyan ismert bűntény van az elmúlt másfél évszázadban, mint a tiszaeszlári Solymosi Eszter nevű gyereklány meggyilkolása. A fiatal lány eltűnése és borzalmas halála volt ugyanis az egyik legismertebb vérvád Magyarországon. A korabeli nyomorgó tömegek nagyon fogékonnyá váltak a hisztériakeltésre és az antiszemitizmusra, pedig a vérvádat csak egy megriadt fiú hamis vallomása igazolta volna. Ismerős a helyzet.

A per

A "tiszaeszlári per" az 1882–1883 között Tiszaeszláron, majd Nyíregyházán lezajlott per, valamint a hozzá kapcsolódó politikai és közéleti viták összefoglaló neve. A vérvád, amelyben a tiszaeszlári zsidókat egy keresztény lány, Solymosi Eszter rituális meggyilkolásával gyanúsították meg, rövidesen a magyar politikai erők összecsapásának terepévé vált. Európa-szerte nagy figyelem kísérte, és nagy hatással volt a magyarországi antiszemitizmus későbbi alakulására. A megvádoltak védelmét Eötvös Károly képviselő és ügyvéd vállalta el.

A Nyíregyházán 1883. június 20-tól augusztus 3-ig lefolytatott utolsó tárgyaláson az ügyészi feladatokat Szeyffert Ede királyi főügyész-helyettes látta el, aki július 27-i vádbeszédében, bizonyíték hiányában maga is a vádlottak felmentését indítványozta. Eötvös híres, hétórás védőbeszéde július 30-án reggel háromnegyed 9-től délután 4 óráig tartott. Az augusztus 3-án kihirdetett ítélet felmentette a megvádolt zsidókat. A fellebbezés után a jogerős felmentő ítéletet 1884. május 10-én hozták meg. A perről később maga Eötvös Károly írt elemző visszaemlékezést A nagy per, mely ezer éve folyik s még sincs vége címmel 1902-ben, a leghíresebb feldolgozások azonban később születtek. Krúdy Gyula A tiszaeszlári Solymosi Eszter című dokumentum-regénye 1931-ben jelent meg, Erdély Miklós Verzió című neoavantgárd filmje a perről pedig 1981-ben készült. Fischer Iván most bemutatott operájára mindkettő nagy hatással volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Micimackó a kanadai Winnipegről kapta a nevét. Majdnem.

maze 2013. október 14., hétfő 15:07

1926 októberében, azaz 87 éve jelent meg Alan Alexander Milne brit író első Micimackó-kötete, ennek alkalmából összeszedtünk néhány vicces tényt a világ leghíresebb medvéjéről és társairól.

Tudta például, hogy Micimackó eredeti nevét, a Winnie-the-Pooh-t Milne még kötőjellel írta, azonban amikor Disney 1961-ben megkaparintotta a jogokat, gyorsan elhagyta a sok kötőjelet, nehogy összezavarodjanak a nézők? Gyerekeink kedvenc mackójának a neve amúgy eredetileg Edward volt: Milne fia, Christopher Robin (aki a magyar fordításban a Róbert Gida nevet kapta Karinthytől)  még egyéves születésnapjára kapta a teddymackót, a Teddy pedig az Edward név becézett formája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég ezt az egy gitárlemezt meghallgatnia idén

terence_hill 2013. október 11., péntek 19:10

Amikor megjelent 2006-ban az Arctic Monkeys első nagylemeze, rögtön bankot robbantott: az lett minden idők legjobban fogyó bemutatkozó lemeze Angliában, a kritikusok is imádták, a Rolling Stone például be is választotta minden idők legjobb ötszáz lemeze közé. Ahogy mondani szokták, a sheffieldi együttes nagyon elkapta a korszellemet. A Whatever People Say I Am, That's What I'm Not című albumon ugyanis úgynevezett király, bulis, táncolható gitárszámok voltak, amikhez hasonlóval akkoriban majdnem minden indie-zenekar megpróbálkozott. Ekkorájt futott fel egy csomó gitárzenekar (bárcsak ne tették volna), például a Killers, a Bloc Party, a Razorlight, amik mellett az Arctic Monkeys azért elég vagánynak számított. Mi maradt vajon ebből mostanra?

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 nő sörözik és viszkizik dzsesszmuzsikára

maze 2013. október 10., csütörtök 10:08

Október 10. Csütörtök

Érdekli, mi minden történhet Forgách Andrással tizenkét nőként? Akkor most csütörtökön okvetlen az Írók Boltjában a helye, ahol ma nemcsak hagyományos pódiumbeszélgetésre kerül majd sor, hanem láthatnak monodrámát, hallgathatnak felolvasást, sőt egy fotózáson is részt vehetnek, ráadásul a 12 nő voltam című könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatják majd meg. És ha mindez nem elég, az emeleten Kornis Mihály elemez!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a külsőt Magyarországon ma erre használják

maze 2013. október 9., szerda 15:32

Mostanában eléggé tele van a naptárad. Fél éves Gryllus Dorkával közös kisfiad, befejezted a Megdönteni Hajnal Tímeát forgatását, ráadásul bemutattátok a Társas Játék című HBO sorozat második részét is.

Igen, ez a hét ez súlyos, de most az egész élet nagyon súlyos.

Most kezdődött a színházi szezon is...

Egy évig most biztosan szabadúszó leszek, mert abban a kivételesen szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak idén három nagyjátékfilmben és egy televíziós sorozatban forgatok.

Akkor te vagy az új Csányi Sanyi?

Hát, azt nem tudom, ez mit jelent...

Azt, hogy játszott sok szerelmesfilmben, most meg, hát, már nem játszik annyiban. Nem félsz attól, hogy ez a sok lúzer-amorozó szerepkör...

De. Kicsit félek.

...egyáltalán mi vagy te?

Ez az, amit én sem tudok, és szerintem az emberek is régóta keresgélik, de nagyjából ez. Kicsit vicces, kicsit lúzer, kicsit sármos, kicsit nem tudom micsoda. Egy furcsa keverék, én magam is keresgélem igazából, hogy melyik. A jóisten adott nekem egy külsőt, ezt ma Magyarországon erre használják. Egyébként hozzáteszem, hogy a következő filmem a Víkend című thriller lesz Mátyássy Áronnal, amit most kezdünk el forgatni Erdélyben, és ami egy teljesen más szerep. Remélem, hogy ott majd kitörhetek ebből a skatulyából. Mert én a lelkem mélyén egy igazi őrült vagyok. Nem, ezt inkább ne írd le! De az erő sötét oldalát is be kell járni, és erre most lesz lehetőségem.

Színpadon ez gyakrabban megadatik neked?

Nem. Bár most volt egy darab a Centrál Színházban, a Jeruzsálem, abban játszhattam egy igazán ellenszenves féreg, patkány szerepet, azt igazán élveztem, csoda jó munka volt. Sajnos levették már műsorról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerepcsere, Jónás Vera, a kicsiknek meg állatok

maze 2013. október 7., hétfő 13:26

Október 3. Csütörtök

Most szólunk, hogy tegnaptól egészen vasárnapig ingyenes az Állatkert a 14 év alatti gyerekeknek, szóval, ha még nem láttak megnőtt kiselefántot és zsiráfot, akkor okvetlenül ott a helyük. Állatszeretet Fesztivál lesz ugyanis, szóval nemcsak a kicsik járnak jól, hanem simán a nagyok is, a nyugdíjasoknak például pöpec kedvezményeket ad az Állatkert, ami mindjárt sokkal nagyobb lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sinead O'Conor anyai szeretetből kurvázta le Miley Cyrust

Steiner Kristóf 2013. október 6., vasárnap 21:34

Bár Sinead O’Connor maga is csak ritkán mondott nemet egy jó kis botrányra karrierje során, most nyílt levélben szólt Miley Cyrushoz: „Ne hagyd, hogy a zeneipar prostutuáltat csináljon belőled!” Az ír énekesnő ’92-ben élő adásban tépte ketté a pápa fényképét, mondván „Harcoljatok a valódi ellenséggel!”, manapság pedig az öngyilkosságról üzenget Twitter profilján, és non-stop arról mesél, kivel, hol, és mennyire tépett be. Úgy fest azonban, van, ami neki is sok. Például az, hogy az egykori Hannah Montana anyaszült meztelenül leng egy faltörő golyóbison, kalapácsot nyalogat, és kinyújtott nyelvvel, pucsítva twerkel táncosainak a fellépésein. És bár Cyrus világossá tette, azért inkarnálódott egykori, rózsaszín Disney-tinirocker énje után bicskanyitogató stílusban kommunikáló ribiként, mert mérges a világra, O’Connor szerint a fegyver fordítva sült el. Szerinte most nem Cyrus fricskázza a popbizniszt, hanem őt tették tönkre, használták ki és alázták meg a celebkultúra könyörtelen, pénzhajhász főmuftijai, akik olcsó kurvát csináltak belőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megdönteni Osvárt Andreát

maze 2013. október 2., szerda 08:43

A héten fejeződik be a Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatása (tudják, ez az, amiben végül mégsem szerepel a névrokon, Vajnáné Palácsik Tímea), és ennek kapcsán a főszereplőkkel tarkított sajtótájékoztatót tartottak a Körszállóban, ahol megjelent Osvárt Andrea, Simon Kornél és Szabó Simon is. Amellett, hogy a producerek profin elsajátították a hollywoodi sajtótájékoztatók filmes frázisait (illetve abból is csak egyet, így lett fergeteges a csapat, fergeteges a munka és fergeteges a forgatás) megtudhattuk azt is, hogy az Andy Vajnához kapcsolódó Filmalap áldásos segítségével létrejött, 334 millióból forgatott romantikus vígjáték elsősorban felnőtteknek szól. Pontosabban a harmincas korosztály problémáival foglalkozik, és a nőknek azért kell megnézni, mert van benne romantika, a férfiaknak meg azért, mert van benne szex.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akinek a gonosz már csak banális

maze 2013. október 1., kedd 09:53

Hirtelen felindulásból mentünk a Cirko-Gejzír moziba, mert nemsokára kezdődik a Szemrevaló Fesztivál, a Goethe Intézet filmszemléje, és képben akartunk lenni az  új német, svájci és osztrák filmekkel kapcsolatban. Nagyon úgy fest, hogy sikerült beválasztanunk azt a darabot, amit a németek nagy valószínűséggel a jövő évi Oscarra is nevezni fognak, pedig egy filozófus-politológus élete nem az az Oscar-mezőnyben megszokott, akciódús és/vagy drámákban bővelkedő téma. Legalábbis ezt gondolná bárki, amíg meg nem nézi a Hannah Arendt című német filmet, aminek talán nem túlzás meg is előlegezni a kis arany szobrocskát, ha pedig ez mégse jönne össze, Barbara Sukowa, a főszereplő biztos elvisz minden fellelhető díjat.

hannah arendt
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lángoló babakocsival tesz rendet a világban Madonna

Steiner Kristóf 2013. szeptember 29., vasárnap 16:34

"Évek óta üvöltöm, hogy forradalmat akarok indítani, de senki sem vesz komolyan!" - harsogja egy hangszóró, miközben egy fekete férfi véres testét rugdossák a náci egyenruhás börtönőrök. A sötét cellák egyikében egy szőke parókát viselő nő Marlene Dietrich "Ítélet Nürnbergben" című filmjét idéző öltözékben hever a földön. "Ha megint kirakom a seggem, majd komolyan vesztek? Oké, tessék! De akkor is forradalmat fogok indítani!" - szól a hangszóróból. Madonna börtönben van. És meg fogják ölni.

Film a kirekesztetteknek

Így indít az általában popkirálynőként aposztrofált művésznő, Madonna Louise Veronica Ciccone legújabb filmje, amelynek operatőre és társrendezője a világ egyik leghíresebb divatfotósa, Steven Klein volt. A főszereplők pedig a táncosok, akik elkísérték Madonnát legutóbbi világkörüli turnéjára, az MDNA Tourra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tökéletes regény gyógyíthatatlanul romantikusoknak

LS 2013. szeptember 28., szombat 12:43

Lori Nelson Spielmann
Lori Nelson Spielmann
Fotó: Facebook

Imádta az Utóirat: Szeretlek című könyvet? Zokogva olvasta Gerry és Holly szívszaggató történetét? Gombóccá gyűrt százas csomag pézsével nézte végig (könnyein át!!) a belőle készült filmet? Akkor azonnal vegye meg Lori Nelson Spielmann Álomlistáját. A sztorija ugyanis kísértetiesen hasonló, itt viszont nem egy férj, hanem egy túl korán elhunyt anya hagy leveleket 34 éves lányának.

A családi businessben dolgozó nő, akinek persze van egy pasija (akivel természetesen nem túl boldog), a hagyatéki tárgyaláson jön rá, hogy a sokmilliós biokozmetikai cég igazgatói széke és az örökség helyett egyelőre csak egy listát kap. Ráadásul ezt még ő írta, igaz 14 éves korában, és 20 olyan tételből áll, mint hogy: "Legyen egy kisbabám! Vagy kettő!", illetve: "Vegyek egy lovat!" Tehát, nem meglepő módon, megörökli saját álomlistáját.

A lista teljesítésére mindössze egy éve van, amúgy ugrott az örökség. Az egy év pedig nem tűnik túl hosszú időnek, figyelembe véve, hogy például egy gyerek összehozásához eleve ennek az időnek több mint kétharmada szükséges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stohl mindig játsszon lúzereket!

cukorka 2013. szeptember 26., csütörtök 17:55

A RaM Colosseumban néztük meg Alföldi Kőműves Kelemenjét, hiszen az István, a király után kíváncsiak voltunk, hogy a), az ellen az előadás ellen miért nem tiltakoznak felbőszült tömegek; b) hogy mennyire dobta el az agyát a rendező. A témát feltehetően senkinek nem kell bemutatni, hiszen Kőműves Kelemen balladája azon ritka verses művek közé tartozik, ami könnyedén beleég az ember tudatába, úgy, hogy aztán sosem felejti el többé.

IMG 9507
Fotó: Pintér Árpád / ExperiDance Production
Távolról sincs vége, olvasson még »

Titkaink egy buszról lesve és repülésleckék kezdőknek

maze 2013. szeptember 26., csütörtök 11:24

Szeptember 26. Csütörtök

Amúgy is bírjuk a Budapest Bárt, de ma különösen nagy létszámban lépnek fel az A38-on. Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Németh Juci,  Szűcs Krisztián és Tania Saedi is énekelni fog! Többek között így:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bakancslista újratöltve

Hermann Veronika 2013. szeptember 22., vasárnap 12:11

A Tünet Együttes őszi évadnyitó előadásai különböző életkorok jellemző kérdéseiről és válságairól mesélnek. A többes szám azért indokolt, mert a Tünet Együttes őszi évadnyitó estéje a Mu Színházban nem egy, hanem két előadásból állt. Noha alapvetően hasonló dilemmákat jelenítenek meg, a két darab formanyelve és hangulata nem is különbözhetne jobban egymástól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Chloë Moretz azt szeretné, ha erőt meríthetnének belőle

terence_hill 2013. szeptember 21., szombat 11:42

Nem könnyű elhinni, hogy az amerikai Chloë Grace Moretz még mindig csak tizenhat éves. Egyrészt azért, mert fiatal kora ellenére olyan rendezőkkel dolgozott már együtt, mint Martin Scorsese és Tim Burton, így egész komoly filmes tapasztalatokra tehetett már szert; másrészt (és így talán érthető módon), képes egymaga megmenteni a Kick Ass című film második részét. Nem csoda, hogy a következő években sem látszik lassulni a karrierje: hamarosan bemutatják a Carrie című legendás horror remake-jét, amiben ő játssza majd Sissy Spacek egykori főszerepét, a közeli jövőben pedig olyan nevekkel dolgozik majd együtt, mint Keira Knightley, Denzel Washington és Charlize Theron. Már most is korosztálya legnagyobb tehetségének tartják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Greg Gorman: a fotós, aki levetkőztette Hollywoodot

Steiner Kristóf 2013. szeptember 20., péntek 08:50

Greg Gorman neve ugyan sosem virított akkorában a moziplakátokon, mint mondjuk Johnny Deppé vagy Leonardo DiCaprioé, de azért jó tudni, hogy neki köszönhetjük a világ számtalan legendás moziklasszikusának ikonikus posztereit - a Cry Baby, a Farkasokkal táncoló, az Utolsó Mohikán vagy a Terminátor 2. csupán néhány ezek közül. Ötven éve fotózza a populáris kultúra legfontosabb alakjait - Jimi Hendrix, Alfred Hitchcock, és Andy Warhol is pózoltak a kamerája előtt.

Ám Gorman nem csak Hollywood aranykorát idézi meg munkájával: 66 évesen is a legfelkapottabb reklám- és divatfotósok közé tartozik, világszerte tart workshopokat fiatal fotósoknak, kedvtelésből készített munkáit pedig időről időre albumokba gyűjtve adja ki. Mi most szépségről, művészetről, szexről, hírnévről, és főként személyes, meglehetősen intim projektekről beszélgettünk vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés