#VILÁGOM

A burokban tartott gyilkos anyja mindenre képes

cukorka 2013. november 17., vasárnap 09:23

Mostanában előszeretettel állítanak nőket főszereplőnek, legalábbis az európai filmgyártásban. A Hannah Arendt után láttuk az idén Arany Medvét nyert, román Anyai szív című filmet is, ami némi üresjárattal, mégis izgalmasan vázol egy már-már beteges anya-fia kapcsolatot. A rokoni kapcsolatokat szívesen boncolgató Călin Peter Netzer rendezőnek ez a harmadik nagyjátékfilmje, ami alapos részletességgel dolgozza fel a lassan hömpölygő családi tragédia történetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önt is kínozza a Blue Jasmine Szindróma?

Steiner Kristóf 2013. november 16., szombat 15:02

Megvan az az osztálytársnő, akit gimiben még Erzsinek hívtak, a húszéves osztálytalálkozóra viszont már Elisabethként érkezett? És a régi haver a lakótelepről, aki ma már kizárólag annak köszön vissza, aki Prada cipőt, Gucci övet, Tom Ford napszemüveget, és profin belőtt sérót visel? No meg persze a szomszéd, aki miután felvették eladónak valamelyik pláza ruhaüzletébe azonnal “divattanácsadó” és “personal shopper” lett a Facebookon?

Mindenki proli, kivéve én

Woody Allen legfrissebb filmjének főhősnője, Jasmine (eredeti nevén Janette) éppen ez a típus. De ahhoz, hogy ezt megértsük, kicsit közelebbről is meg kell ismekednünk vele. Örökbefogadott kislányként érkezett húgával, Gingerrel egy középosztálybeli családba. Aztán úgy alakult az élet, hogy Ginger már tinédzserként elmenekült az új családjától, és úgy döntött: inkább megáll a saját lábán valahogy (nagy nehezen), mint hogy elviselje az állandó “bezzeg Janette”-ezést. Nővérének ugyanis különleges tehetsége volt ahhoz, hogy finom úrihölgyként viselkedjen, míg Ginger tökéletesen kimeríti az imádnivaló, humoros és édes, de végtelenül egyszerű proli fogalmát. Legalább is Janette szerint, aki - miután Jasmine-ra változtatta a nevét -, összeszedett egy milliomos New York-i üzletembert, és onnantól fogva sínen volt az élete. Látszólag.

A Park Avenue-ról a putriba

Amikor azonban Ginger és – szintén proli – férje vendégségbe érkeznek hozzájuk, Jasmine kiborul, amiért kénytelen elhanyagolni pilates- és jógaóráit, hogy ízléstelenül öltözködő és nevetségesen szegény testvérével mulassa az időt. Ennél még az is jobb megoldásnak tűnik, hogy lepasszolja őket a férjének, mondván: vonja be őket valamelyik üzleti vállalkozásába. Mivel Gingerék épp most nyertek egy kisebb összeget szerencsejátékon, van is egy kis befektetnivaló pénzük, így mindenki jól jár. Azaz jól járt volna - ha pár évvel később nem derül ki, hogy Jasmine férje professzionális adócsaló. A Park Avenue legirigyeltebb milliomosfelesége így egy pillanat alatt pénz, menő barátok, férj és remény nélkül marad, és nincs más választása, mint San Franciscóba költözni - Ginger parányi lakásába, ahol számára minden és mindenki elképesztően gusztustalan, szánalomraméltó, és ciki. De azért a bárszekrényre persze rájár.

Így kell kasztrálni egy gyereket

zezse 2013. november 14., csütörtök 20:51

Csernus Imrével beszélgettünk arról, miért kell ma könyvet írni az Y-generációról (1980-1995 születettek) , és hogy hogy kapcsolódik Dante a huszonévesek problémáihoz.

A könyved Dante poklán halad végig. Miért is?

Szétnézel, és ma Magyarországon a Dantét látod. Erőszakosság, mohóság, kivagyiság, az ego tombol mindenhol. Megszámolom az embereket, akik elmennek előttünk az utcán. Eddig láttam nyolc arcot, a nyolcból egyik arcán sem volt mosoly. Ezért írtam meg ezt a könyvet. Mindenki búvalbaszott, tele gondokkal. Gyűrjük, gyűrjük, gyűrjük az életet, és eközben elfelejtünk élni.

Azaz, kövessük a könyvedben leírtakat?

Nem mondom, hogy követni kell. Mi történik akkor, amikor eljön az este, és még mindig tudok mosolyogni a tükörbe? Az jó. Figyelj, a belső szabályozza a cselekedeteinket, személyiségünkkel megyünk bele egy adott szituációba. Az adott szituáció teljesen mindegy, milyen előjelű, azt fogja megmutatni, hogy mennyire vagyunk potensek. Itt ülünk melegben, kényelmes vagy kényelmetlen székben, és mondjuk azt, hogy ilyen erős, olyan erős, és igazából ezek csak szavak. Mindig az aktuális megmérettetés mutatja meg, milyenek vagyunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pradának forgatott kisfilmet Wes Anderson

terence_hill 2013. november 14., csütörtök 18:36

Az amerikai rendező legújabb filmjét, a Grand Budapest Hotelt csak 2014. február hatodikán mutatják be a 64. Berlini Filmfesztiválon, azonban a rajongók legnagyobb örömére most forgatott a Pradának egy nyolc perces kisfilmet, aminek természetesen ő volt a forgatókönyvírója is. Ebben is majdnem minden benne van, amiért Andersont szeretni lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többszörös orgazmus, szerelem és kiflifelfújt

maze , zezse 2013. november 14., csütörtök 11:49

November 13. Csütörtök

A Budapesti Anarchista Színház úgy gondolja, hogy elég színdarab készült már az etikátlan monogám kapcsolatokról, így a Többszörös Orgazmus című produkciójukkal inkább az etikus nem-monogám kapcsolatok lehetőségeit járják körül. A "poliamória" vagyis sokszívűség olyan szexuális szubkultúra, ahol a szerelemnek nem előfeltétele a kizárólagosság sem szexuális, sem érzelmi értelemben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat menő épület, amiket nők terveztek

terence_hill 2013. november 13., szerda 08:14

A külföldi lapokl időnként közölnek összeállításokat arról, hogy milyen menő épületek vannak, amiket nők terveztek. Ezekből szemezgettünk, ahol egyezéseket találtunk, azokat többnyire beválogattuk, így összejött egy olyan hatos lista, amiről azért építészethez nem értőként is viszonylag bátran ki merjük jelenteni, hogy királyak lettek. A listán több múzeum épülete is szerepel, de akad rajta iskola és persze üzleti negyed is. A tervezőnők között pedig van iraki, japán és holland is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem vagyok én független!

cukorka 2013. november 12., kedd 17:52

Lehet, hogy csak mi sokalltunk be némiképp az alternatív színházaktól, de Kováts Adélnak a fenti mondata a Radnóti Színház A csillagos ég című előadásában megütötte a fülünket. Persze az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy a Mohácsi testvérek furcsa színművének ez az egy mondata sikerült igazán odamondósra az új drámában, amiben a nézőket egy színház színfalai mögé viszik, de minek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hetero színészek meleg helyzetben

Steiner Kristóf 2013. november 11., hétfő 21:06

 
575215 4834734627730 1709796860 n

Egy színházi mondás szerint a jó színész az, aki a jelmezét felöltve elfelejti, ki is ő valójában – ennek fényében pedig nem is olyan meglepő, ha egy heteroszexuális filmsztár teljes átéléssel van jelen egy homoszexuális jelenetben. Mi ez, ha nem igazi diadal egy valódi művész számára? Nem csoda hát, hogy egy-egy meleg helyzet után a valódi nőcsábászként megismert színészek izgatottan mesélnek a sajtónak arról, milyen volt először, vagy éppenséggel sokadszor egy másik férfival szeretkezni a filmvásznon. Íme az öt kedvenc pasim, akiknek nem derogált hires meleg férfiak bőrébe bújni egy szerep kedvéért. 

Daniel Radcliffe mint Allen Ginsberg

Daniel Radcliffe a hamarosan bemutatásra kerülő “Öld meg kedveseid” című filmben játsza az ifjú Allen Ginsberget, a beatnemzedék egyik legfontosabb, és legbotrányosabb amerikai költőjét. Ginsberg verseiben kendőzetlenül és részletesen taglalta homoszexuális testi és lelki kapcsolatait, így nem is volt kérdéses, hogy az életrajzi filmben gay szexjelenet is helyet kap.

"Hosszasan beszélgettünk róla, mit várunk a jelenettől, és a rendező egyszercsak azt mondta: “Azt akarom, hogy teljesen valósághű legyen. Látni akarom, ahogy elveszíted a szüzességedet. Olyannak kell lennie, amilyet még sosem láthattunk filmvásznon.” Ezzel persze nem arra gondolt, hogy pornót forgatnánk. Sokkal inkább az arcjátkról van szó. A félelem, az izgalom, a fájdalom, és mindennek a keveréke. Mindaz, amit Allen Ginsberg megtapasztalt abban a pillanatban, amikor először volt férfival. Ráadásul a történet szerint Allen épp túl van egy szakításon, így ez nem egy szerelmi jelenet. A bulvárlapok „szaftos” jelenetnek nevezték, de szerintem inkább csak szenvedélyes."

Leonardo DiCaprio mint Arthur Rimbaud

teljesnapfogyatkozas imdb

A Teljes napfogyatkozás című, 1998-ban bemutatott film Leonardo DiCaprio egyik méltatlanul elfeledett mozija – bár a Rómeó és Júlia, vagy a Titanic előtti filmjeivel úgy általában véve ritkán azonosítják őt. Pedig a két francia költőóriás, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine viharos szerelméről regélő drámában élete egyik legzseniálisabb alakítását nyújtja – az emlékezetes szexjelenet közben is.

"Természetesen jelen van a homoszexualitás a filmben, de a karaktert nem a nemi beállítottsága alapján építettem fel. Arthur Rimbaud egy fiatal fiú volt, aki a világon minden élményt és érzelmet meg akart tapasztalni. A homoszexualitása ennek a sokszínűségnek egy árnyalata. Számomra egyáltalán nem derogált férfival csókolózni vagy szexejelenetet forgatni, sőt, azt hiszem a karrieremnek azon a pontján nem volt olyan szerep, amit nagyobb lelkesedéssel játszottam volna. Rimbaud a 19. Század legnagyobb szimbolista költője volt, az emberek mégis arra fókuszáltak, hogy “meleg filmben” játszom. Mintha az lenne a világ legfontosabb dolga. Ha valaki belekötött, csak annyit mondtam neki: ha ez a legnagyobb bajod, foglalkozz inkább a globális felmelegedéssel, vagy az gazdasági katasztrófával, ami a bolygódra vár."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebben a Művházban minden elég poros

cukorka 2013. november 10., vasárnap 15:12

A földkerekség legforróbb művelődési házában jártunk, hogy megtudjuk azt, amit hétköznaponként a körülöttünk lévő világban is látunk. Ettől még nem teljesen halott ötlet a Művház című előadássorozat a Jurányiban, de nagyon úgy fest, bármennyire is nehéz összetoborozni a színészeket havonta a produkcióhoz, ennél azért egy napi szappanoperára is többet kell készülni, nemhogy egy sitcomra. A Művház ugyanis egy színházi sitcom akar lenni, egy "havonta új epizódokkal jelentkező sorozat, melyek mindegyike két-három nap alatt készül majd, színészi improvizációkra épülve - a Gondnokság alkotóitól." 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt is elviszik magukkal

Hermann Veronika 2013. november 9., szombat 14:38

Menni, vagy nem menni?

“Jó. Hát akkor itt fogunk élni” – hangzik a magyar filmtörténelem egyik legszomorúbb mondata. Az anya szól így Gothár Péter nagyszerű és kultikus, Megáll az idő című mozijában, amikor rájön, hogy rá és fiaira nem külföldi emigráció, hanem a kádári konszolidáció szürke és fullasztó napjai várnak. Több mint ötven évvel ezután százezrek dúdolják Erdős Virág és Kollár-Klemencz László himnusszá vált, Ezt is elviszem magammal című slágerét. Azok, akik már mindent elvittek magukkal, és azok is, akik csak készülnek erre. Mondjuk New Yorkba, Londonba, vagy Berlinbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Múzeumba oltott bevásárlóközpont lett a Bálna

maze 2013. november 8., péntek 21:25

Kár, hogy már nem Cet a Bálna, mert Jónás ebben az emlősben jó sokáig kihúzhatná. És nemcsak azért, mert meleg van, hanem mert nagy. És szinte tök üres. Amennyire én tudom, az úgy szokott lenni, hogy kétszer ünneplik meg egy épület elkészültét; először, amikor szerkezetkész állapotba kerül, aztán meg, amikor elkészül. Hát, a közraktár épületének elhalasított megoldása pedig már elkészült három éve, érthetetlen volt tehát, hogy miért is nem nyitja meg kapuit a nép egyszerű gyermekei előtt az általuk röviden csak kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumként aposztrofált találkozóhely és élménypont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lengyel dzsesszel indul a hét!

maze 2013. november 7., csütörtök 16:54

De Mephisto fellép a Vígbe, a Bányavíz is bemutatkozik, sőt Amanda Palmer hajón őrül meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julie Andrews for President!

Steiner Kristóf 2013. november 7., csütörtök 09:37

Ha van a világon színésznő, akit egész egyszerűen lehetetlen nem szeretni, az Julie Andrews. Mindenki Mary Poppinsza most töltötte be 78. (!!!) életévét, ebből az alkalomból pedig felidézzük a
legcsodálatosabb pillanatokat, amikkel megörvendeztetett minket karriere bő fél évszázada alatt. Ezzel párhuzamosan listázzuk a nyilvánvaló okokat, amiért Julie bármelyik politikusnál, királyi sarjnál, vagy diktátornál alkalmasabb volna arra, hogy ő legyen az Egész Univerzum Királynője örökkön örökké.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Világ proletárjai, ne legyetek tipográfiailag unalmasak!

Qrator 2013. november 6., szerda 23:22

"1. Tömeg = lényegi tulajdonságaiban egyező anyagok egysége. Víztömeg, embertömeg, proletártömeg, forradalmi tömeg. De soha se tömeg a víz és a tűz, a proletárok és a bányabárók gyülekezete együtt."

(Mácza János: Az új művészek és a Prolétkult, MA, VII. évfolyam, 8. szám, Bécs, 1922)

Ilyen és ehhez hasonló nagyívű szövegekkel próbálták megnyerni a 20. század első felében a munkásokat a baloldali ideológiák képviselői. Aztán idővel rájöttek, hogy az igazi proletár nagy ívben szarik rá, milyen kiáltványokkal bombázzák. Két dolog hat igazán a népre: ha megteremtik a jólétet (ez akkoriban is esélytelennek látszott), vagy ha ütős képi világgal hívják fel magukra a figyelmet. Kassák Lajos és társai ezért összevonták a kommunista ideológiát és az avantgárdot, aminek a végeredményét az óbudai Kassák Múzeumban lehet megtekinteni Desing Tett címmel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szex, hazugság, egyetem

Hermann Veronika 2013. november 6., szerda 21:05

Miért nincsenek női pornórendezők?

A vagány és lényegretörő cím megtette hatását: zsúfolásig megtelt az ELTE Múzeum körúti kampusz főépületének nagyelőadója. A beszélgetés alcíme Női szexualitás és közbeszéd volt, éppen ezért nagy várakozásokkal ültünk be rá. A meghívott vendégek Barát Erzsébet nyelvész, genderkutató, Mérő Vera, a Pornográcia című könyv szerzője és Antal Gergő pornófilm-operatőr voltak. A szexualitás, a testi szerelem és az erotika a nyugati kultúra egyik legnagyobb tabuja, legfontosabb kérdése, legjobban eladható terméke, leginkább körüljárt, de legkevésbé fölfejtett gyakorlata. Mire gondolunk, amikor a testről gondolkozunk és beszélünk? Sajnos ezen az estén nem jutottunk sokkal közelebb a megoldáshoz.

A moderátor, Kormos Nikolett néhány mondatos felvezetője közben még mindig bizakodtunk. Ekkor még úgy tűnt, a kulcsfogalom a reprezentáció lesz. A reprezentáció az, amely az egész társadalmi valóságunkat meghatározza, amelynek szabályai eldöntik, hogy kik és hogyan tűnhetnek fel, szólalhatnak meg, vagy lehetnek dominánsak. Egyszerűbben fogalmazva, hogy mit gondolunk a női szerepekről, annak a kérdése, hogyan láttatják azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiállítás+buli mára: meg nem jelent lemezek sosevolt zenekaroktól, ingyenkoncerttel

terence_hill 2013. november 6., szerda 14:10

Wannabe Records címmel nyílik ingyenes kiállítás este nyolctól a Kuplungban, amin többek között olyan lemezborítókat mutatnak be, amikhez később soha nem született meg az album és olyan koncertplakátokat, amiket aztán nem követtek koncertek. Hallott már a Kortynyi Love, Pálmateksz vagy Dekoltázs zenekarokról? Nem csoda, ha nem, de most mindent megtudhat róluk, amit érdemes. "Tudod mi történt az első Strong Babies koncerten? Hány foga van a Teknokol basszusgitárosának? Miért csak kazettán jelent meg a Dekoltázs második albuma? Milyen bugyikat dobáltak fel a Sovány Vigasz utolsó koncertjén? Másolt Kortynyi Love lemezek? TVUM és Pálmateksz plakátok?" - teszik fel a kérdéseket és lengetnek be ismeretlen relikviákat a szervezők, amelyek bennünket soha nem foglalkoztattak, de mióta tudunk róluk, képtelenek vagyunk másra gondolni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen tuti filmeket ingyen!

zezse 2013. november 5., kedd 18:59

A magyar dokumentumfilm helyzete annyira tragikus, hogy gyakorlatilag csak a legelszántabbaknak sikerül megnézni egy-egy alkotást. Mióta nincs filmszemle, azóta maximum a Duna Tv-n futhatunk bele egy-egy filmbe, de az újabbakat maximum egy-egy vetítésen lehet elcsípni. Az Indafilmen viszont két héten át lehet nézni az elmúlt három év alkotásait, egészen november 15-ig. Azon túl, hogy így a filmeket akár az ágyból tudja bámulni az esős-szürke őszi estéken, ráadásul ingyen és kényelmesen, még szavazni is lehet rájuk. A legkedveltebb ötöt november 17-én le is vetítik a Docuartban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl lassan jön el a végítélet napja

cukorka 2013. november 4., hétfő 20:57

Ödön von Horváth A végítélet napja című darabja is olyan, mint Wedekind Luluja: csak akkor érdemes előadni, ha van a színháznak színésze, akire rá lehet húzni a főszerepet. A Katona József Színház persze híres finoman játszó színészeiről, ráadásul ott van nekik Keresztes Tamás is, aki talán mindannyiuk közül a legérzékenyebb. Nem is véletlen, hogy rá osztotta Bagossy László Thomas Hudetz, állomásfőnök szerepét, és bár a darab elején még csak egy felesége által megnyomorított, kötelességtudó robotot alakít, az őrület már jóval azelőtt látszik az arcán, hogy tragikus bűnbe sodorná egy elkésett mozdulat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egész héten ingyen mozi az Urániában

terence_hill 2013. november 4., hétfő 19:04

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Koreai Filmhetet november 4-8. között, ahol minden filmre ingyen lehet beülni (ebből adódóan édemes igyekezni, mert a helyfoglalás természetesen érkezési sorrendben megy). Az eseményre természetesen az Oldboy-jal próbálják elsősorban becsábítani az embereket, ami talán az egyik legismertebb dél-koreai film, mióta 2003-ban a Cannes-ban a Tarantino vezette zsűri nagydíjjal jutalmazta, de mi biztosak vagyunk benne, hogy többit is érdemes megnézni, egyszerűen azért, mert a koreai filmek általában nagyon királyak. Az Oldboy mellett látható lesz még az Amelyik kutya ugat, az nem harap című vígjáték, a Vértestvérek című akciófilm, az A férfi, aki királyt játszott című történelmi dráma, és a Csak egy film című akciófilm. Mind díjnyertes darabok, ha valakinek ez kell ahhoz, hogy beüljön rájuk, úgyhogy kezdje kitalálni, melyik nap mi(ke)t akar megnézni. Vagy legjobb, ha elindul.

Keresztes Tamás érzi a csend előtti vihart

maze 2013. november 4., hétfő 13:35

Keresztes Tamással és Jordán Adéllal az Isteni műszak díszbemutatója után beszélgettünk színházról, együtt játszásról, és az alagútról, aminek már látják a kezdetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen a Pixies is jobb volt?

maze 2013. november 3., vasárnap 11:05

Körülbelül azidőtájt, amikor még Unicumot lehetett vinni a Vidámparkos koncertekre az Őznek, én meg zsírkrétával írtam fel vastagon szobám falra a Cult Revolutionjának a dalszövegét, és az akkor még az itthon szinte ismeretlen Denis Leary unplugged Asshole-ja tűnt számomra a legkorrektebbül odamondogatós nótának, szóval ezekben a történelmi idők előttinek tűnő kilencvenes években ütött arcul a Pixies. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexturisták bárhol

hv 2013. november 1., péntek 19:15

Van egy nő. Szeret. Legalábbis szeretett, egy házasságtörő férfit, akiről persze már a regény elején kiderül az igazság. Közhelyes, ám nem botrányos kávéházi szakítás után önmarcangolás és útkeresés következik, a megoldás pedig egy egyiptomi munkalehetőség formájában érkezik. Karolina, a szlovákiai magyar lány a főhőse Durica Katarina önéletrajzi elemekkel is átszőtt Szökés Egyiptomba című regényének, amely kezdete – és különösen borítója – ellenére mégsem csajregény, legalábbis nem a Fejős Éva-Vass Virág vonalról. 

"Kiröhögtek, megerőszakoltak, gyermekrablónak neveztek, de nem adtam fel!"

Steiner Kristóf 2013. november 1., péntek 12:35

Felelsz vagy mersz?

Egy jelmondat, amelyet gyakran azonosítanak velem. A kilencvenes években készítettem egy dokumentumfilmet ezzel a címmel, azóta pedig rámragadt, mint a légypapír. Mókás játék, ha épp kockáztatni van kedved – én pedig általában véve szeretek kockáztatni. Fontos azonban, hogy okos emberekkel játssz – máskülönben az lesz a vége, hogy a szobában mindenki mindenkivel smárol, és Evian palackokon mutatjátok be, hogyan kell leszopni egy srácot.

A játékosok rendszerint a “felelsz”mellett döntenek, hiszen senki sem köthet bele, ha hazudnak a válaszadáskor. Ha viszont a “mersz” mellett döntesz, nincs más választásod, mint cselekedni. Márpedig merésznek lenni meglehetősen félelmetes dolog a legtöbb ember számára. Ám ennek ellenére – valami furcsa oknál fogva – nekem a merészség tulajdonképpen a lételemem.

Ha nem lehetek merész a munkámban és a magánéletemben, nem látom értelmét annak, hogy ezen a bolygón éljek. Ez talán extrém kijelentésnek tűnik, de a kisvárosban, ahonnan származom, már gyerekként észrevettem: valójában kétféle ember létezik. Az egyik, aki követi az előre kitaposott ösvényt és biztonságosan játszik, a másik pedig, aki a konvenciókat kihajítja az ablakon és új utat választ. Én természetesen a második kategóriába tartoztam, és hamar fel kellett fedeznem, hogy lázadónak lenni nem jelenti azt, hogy népszerű is leszek. Épp ellenkezőleg. Gyanús bajkeverőként tekintettek rám. Veszélyesnek találtak.

Így kell tököt faragni egyszerűen

Becca , maze 2013. november 1., péntek 10:46

Mivel sokan abban a hitben élnek, hogy halloweeni tököt faragni hatalmas kihívás, egy rövidke videón megmutatjuk, ez az állítás mennyire nem állja meg a helyét. Egy igazi profi tökfaragó, Eszti mondja el saját bevált taktikáit, és jól meg is mutatja. Hiszik vagy sem, az egész tökfaragásban a legnehezebb a sablonok felhelyezése a tökre. Na de a többit nézze meg a videón!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen szörnyektől rettegjen Halloweenkor?

terence_hill 2013. november 1., péntek 09:14

Csak néhány éve terjedt el Magyarországon a Halloween, mégis úgy tűnik, hogy az egyik legnépszerűbb ünnepféleség lett: egymást érik a Halloween témájú bulik, nem egy ismerősünk mondott le programot amiatt, mert megpróbálkozik a tökfaragással, és a lakóparkokban is egyre gyakrabban összeállnak a kölykök, hogy beöltözve cukorkát gyűjtsenek. A Halloween egyik legfontosabb része éppen ez: mindenki beöltözik valaminek, és így járja az utcákat. Bár az ijesztegetés már nem feltétlenül tartozik hozzá, nézzük meg, hogy a különböző kultúrákban milyen lények szolgáltak mumusokként. A vámpírt, Véres Máriát és Hasfelmetsző Jacket most kihagytuk a buliból, mert ők már anélkül épp elég nagy ismeretséget szereztek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés