#VILÁGOM

Menyust is megihlették a városi legendák

Qrator 2014. január 21., kedd 20:18

Az utóbbi években egyre népszerűbbé kezd válni a nagy háborúk előtti (közti) Budapest élete, politikától, eszméktől mentesen. Az ilyen boldog békeidők agyszüleményei voltak azok a városi legendák, amiknek megvalósítására a budai Szatyor Bár írt ki pályázatot. A végül kiállított anyagok és projektek valószínűleg szándékosan lettek sokfélék, mind anyagukban, mind ihletettségükben, sőt, némelyik művész elég szabadon értelmezte az "urban legends" fogalmát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt a hegyes női mellbimbók karikaturistája

aa 2014. január 21., kedd 19:05

Otthonában meghalt Balázs-Piri Balázs, ismert magyar grafikus, karikaturista. A mentők próbálták újraéleszteni Tündér utcai lakásában, de már nem tudták megmenteni az életét. Bűncselekményről nincs szó. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a halálát - írja az MTI.

Februárban lett volna 77 éves a szocializmus leghegyesebb mellbimbóit megrajzoló karikaturista, aki persze nem csak arról ismert, hogy a gravitációt meghazudoló mellű, folyamatos izgalmi állapotban lévő nőket rajzolt, hanem hogy generációja problémáit és az aktuális divathóbortokat is átérezhetően ábrázolta. És még pöcsöt is mert rajzolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyönyörködjön három méter magas koreai tésztalevesekben!

terence_hill 2014. január 19., vasárnap 16:56

A távol-keleti tésztalevesek köré már komplett szubkultúra szövődött (ennek egyik vadhajtásaként is felfogható például a ramen burger), de a szöuli születésű, Új-Zélandon élő Seung Yul Oh gyantaszerű anyagból és szilikonból készített szobrai új szintre emelik a rajongást. A művész természetesen a szobrok minden elemét kézzel készíti, és bár igen valósághűek, a húsok, zöldségek és tojások is  mind-mind ehetőnek tűnnek, de persze nem azok.

Fotó: Seung Yul Oh
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet cirkusz állatszám nélkül?

Edicsek 2014. január 18., szombat 13:13

A cirkuszi előadás hallatán a legtöbbeknek a mai napig az a kép él a fejében, hogy bemegy egy csiricsáré sátorba, ahol aztán jön a bohóc, aki hasra esik, majd egy nő kézen áll a körbe-körbe rohangáló lovon, a késdobáló megpróbál pontosan célozni, valaki más tányérokat pörget a fején, mindezt még légtornászok, zsonglőrök és tűznyelők színesítik, végül pedig az állatidomár berakja a fejét az oroszlán szájába. És van a kortárs cirkusz, ami ennek a szöges ellentéte, mégis lehet szürreális, mégis tud szórakoztatni, és úgy lesz lélegzetelállító, hogy közben nem esik hasra senki, és az állatoknak sem kell hülyét csinálni magukból.

Ezt hívják új cirkusznak, és személyesen is meggyőződhet róla, mennyivel másabb, mégis milyen varázslatos tud ez lenni, mert április 22-én és 23-án Budapestre látogat az egyik leghíresebb ilyen társulat, a Cirque Éloize.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lesz a Legó Simpson család

terence_hill 2014. január 18., szombat 09:22

2013 augusztusában még csak pedzegették a dolgot, de január elején végre hivatalosan is bejelentették: igen, februárban végre jön a Simpson családos legókészlet!

"Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Foxszal a Simpson család 25 éves évfordulóján. Biztosak vagyunk benne, hogy a rajongóinknak nagyon bejön majd, hogy összerakhatják a a család házát!" - mondta Jill Wilfert, a Legó-csoport egyik vezérigazgatója. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Viharsarok a Berlinale Panorama szekciójában!

Divany.hu 2014. január 17., péntek 15:48

Ma délután hivatalosan is kiderült, hogy Császi Ádám filmje, a Viharsarok bekerült a február hatodikán kezdődő berlini filmfesztivál, a Berlinale Panorama szekciójába. A filmről azt lehet tudni, hogy 107 millió forintból készült, 62 millióval támogatta a Vajna féle Filmalap (és tavaly még mindenki annak örvendezett, hogy ez lesz a Filmalap első melegfilmje, ehhez képest aztán egyszer csak beütött a Coming Out). 

A Radnótis Téby Zita, Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky lesznek a Kiskunmajsa környékén forgott film főszereplői, a történet pedig - ahogy már a felsorolásból is kisakkozható - egy nem hagyományos szerelmi négyszöget mesél el, és talán tételesen megmagyarázni sem kell majd.

A rendező 2010-ben végzett a Színművészetin, korábban olyan rövidfilmekkel vált ismertté, mint az 1 hét (itt van az Indán) és a Gyengébb napok. Előbbi 2004-ben nyert különdíjat a Szemlén, utóbbi pedig a legjobb rövidfilm lett 2008-ban. 

Lars von Trier Nimfomániása messze nem pornó

cukorka , ut 2014. január 17., péntek 08:51

Ketten is megnéztük a dán rendező legújabb filmjét, azt gondoltuk, kettős kritikai szemmel majd jól megírjuk, mi szól mellette és mi ellene. Aztán igazából nem is tudtunk olyat, ami ellene szólna.

Pro:

Nehéz olyan filmről kritikát írni, amit maga a rendező sem volt hajlandó megnézni, csak úgy áldását adta a producerek döntéseire, így most nézzük azt, hogy a Nimfomániás első részének produceri változata milyen lett. Lars von Trier filmjét sértődött rajongói majd szépen megnézik dvd-n, aki viszont neadjisten még sosem hallotta a dán rendező nevét, az most szépen besétál a moziba, és jegyet vált a Nimfomániás 1-re. Hogy miért? Mert a film kibelezve és lecsupaszítva is zseniális. Hát igen, fogyasztható, de az legyen a legnagyobb bűn a filmtörténetben, hogy nézők mennek el egy filmre.

Pörögjön a férfiak szexuális világán

maze 2014. január 16., csütörtök 13:21

Január 16. Csütörtök

Ez a hét semmiképp nem az ördögé, sokkal inkább a kiállításoké, példának rögtön itt a MOI Design Kiállítás. A Magyar Képzőművészeti Egyetem negyedéves tervezőgrafikus osztályának finnországi tanulmányútját követhetjük végig a Vármegye Galériában, ahol további csábításként "minden kedves résztvevőnek lehetősége nyílik vodka, finn húsgolyó és rénszarvassütemény fogyasztására".

1527033 630187860378959 840153452 n
Fotó: MOI

"A Campus Hungary pályázat ösztöndíját elnyerve 14-en utazhattunk a Helsinki Design Weekre, az ottani kalandjainkból, élményeinkből és tapasztalatainkból építkezve rendezzük meg ezt az interaktív design kiállítást" - ajánlják az eseményt, ami január 25-ig látogatható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem az vagyok, aminek látsz

mzd 2014. január 16., csütörtök 08:43

Mindannyiunknak vannak titkaink, amikről nem szeretnénk beszélni, vagy olyan adottságaink, élettapasztalataink, amelyeket egy külső szemlélő teljesen máshogy ítél meg, mint ahogy mi megéljük őket. Gyilkosként tekintünk-e arra a nőre, aki elvetette magzatát? Az örökbefogadott gyerekek tényleg senkinek nem kellettek? Számít-e, milyen neműnek születtem? Ha turbánt viselek, máris terrorista vagyok? Többek között ezekre keresi a választ Steve Rosenfield hatásvadásznak tűnő, de mégis inkább a társadalomtól magyarázatot váró, What I Be című fotósorozatával.

"Gyilkos" - áll a magzatát elvetető fiatal nő homlokán, aki azzal tiltakozik: "Nem az abortuszom vagyok"
"Gyilkos" - áll a magzatát elvetető fiatal nő homlokán, aki azzal tiltakozik: "Nem az abortuszom vagyok"
Fotó: Steve Rosenfield
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakatos Márk könyve jó sok reklámot ad el nekünk, jó sok pénzért

LS 2014. január 15., szerda 09:15

Lakatos Márk hosszas és kitartó munkával vált divatguruvá Magyarországon az elmúlt évek során. Az exhibicionista stylist a már szinte védjegyévé vált lehengerlő affektálással azóta tévéműsorokban mutatja meg a nőknek, hogy mi az. amitől istennőnek néznek majd ki, és mi az aminek soha a közelébe se menjenek. Lakatos műsorai sikeresek, nem csoda, hogy azóta gründolt egy saját átváltoztató szalont is, ahol a tévében látottakhoz hasonló módon mutatja meg, mit és hogyan kéne viselni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 éven át készült a selfie-kből összerakott videóklip

terence_hill 2014. január 14., kedd 09:28

Matthew Perren nagyon kitartó srác. 1101 napig csinálta a selfietátogását, amit január elején töltött fel a Youtube-ra. Perren minden egyes napon lefotózta magát, mintha a Queen Don't Stop Me Now-jánák egy-egy pillanatát énekelné éppen, amiből  egy nagyjából másfél perces videót készített - ezzel teljesen új szintre emelve a selfie-zést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Panelházakkal is lehet legózni

Qrator 2014. január 13., hétfő 11:49

Képzeljük el, hogy elugrunk a hétvégén Dunaújvárosba, vagy csak lemegyünk levegőzni egyet a Havannára, mert mégiscsak ezek az ország/főváros legjobb helyei! Ez azért elég életszerűtlenül hangzik, ahogy az is, hogy kiülünk a panel aljában lévő kávéházba meginni egy lattét, közben eldumálunk a másik asztalnál ülő szomszéddal és gyönyörködünk az előttünk elterülő, állatoktól nyüzsgő ligeterdőben. Közép-Kelet-Európa lassan kezd rájönni, hogy van egy olyan brutális építészeti öröksége, amit sohasem fog tudni leradírozni: a lakótelepek. A Tallinni Építészeti Biennálén tavaly ezeket a kemény városrészeket próbálták fiatal tervezők bevonásával újragondolni Recycling Socialism néven, az ötletek pedig figyelemreméltóak lettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden napra új lufit hajtogat az amerikai grafikus

terence_hill 2014. január 12., vasárnap 09:54

Egy ohiói grafikus, Meghan Coleman szokatlan elfoglaltságot talált magának, hogy levezesse a kreatív energiáit: egy éven keresztül minden nap hajtogat valamit lufikból. Coleman tizenkét évesen tanulta meg könyvből a lufihajtogatás művészetét, de sokáig nem foglalkozott vele, mígnem egyszer, tizenhat évvel később szívességből csinált egy lufibabát.

Azóta minden nap hajtogat egyet, amikor ránéztünk az oldalára, már a 105-nél tartott. "Sok munka van még előttem, de ahogy telnek a napok, csak egyre jobban és jobban megy. Az első napon egy baglyot csináltam, de most már magabiztosabb vagyok, és mindenféle újdonságot is kipróbálok" - mondta a Yahoo Shine-nak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyilkos prosti és játékfüggő királynő a legjobb életrajzi filmekben

terence_hill 2014. január 11., szombat 19:12

Egymás után érkeznek a különböző életrajzi filmek, amikben híres nőket mutatnak be - legalábbis életük egy szakaszát. Nemrég hatalmasat bukott a Dianát bemutató film, mostanában vetítik a Lovelace-t, ami egy pornós életét dolgozza fel, és hamarosan érkezik a Grace of Monaco című darab is, ami Grace Kelly életét mutatja be. Ez utóbbi egyébként még kifejezetten jó is lehet: Nicole Kidman játssza benne a főszerepet, aki behúzott már egy Oscart az Órák című filmért, és az is többé-kevésbé szintén életrajzi film volt (Kidman az írónőt, Virginia Woolfot játszotta benne). Ennek a filmdömpingnek az örömére most összegyűjtöttünk öt olyan életrajzi filmet a kétezres évekből, amiket érdemes lehet megtekinteni, ha még nem tette volna meg. Került a listára sorozatgyilkos, királynő és énekesnő is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Magyar Krónika ezt tuti nem írná meg!

cukorka 2014. január 10., péntek 16:03

- Legyen a helyszín egy épülő stadion!

- Ááá, az szarul néz ki, volt is már. Legyen inkább egy lepukkant uszoda, annak is megvan a mögöttes tartalma, ráadásul jól használható hely! 

- Miért is ne? Legyen a helyszín egy uszoda...

- Jó, akkor nézzük a Morcsányis fordítását ennek a Gogol műnek, hogyaszongya a Revizor(...) Nagyon jó. Értjük, miről szól? Értjük. Akkor most mondjátok el saját szavaitokkal ugyanezt!

Ha megpróbáljuk elképzelni a Szputnyik társulat és a Vígszínház színészei által a minap bemutatott Revizor című előadás egyik első olvasópróbáját, ilyen és ehhez hasonló képek jelenhetnek meg előttünk. Bodó Viktor rendező Kovács Krisztina dramaturggal aktualizálta Gogol alapból is örökké érvényes darabját, ami kegyetlenül grotesz tükörképét adja mindannak, amit a korrupcióról tudni lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rágyúrhat a Nimfomániásra!

maze 2014. január 9., csütörtök 09:03

Január 9. Csütörtök

Ma kezdődik a Toldi moziban a Lars von Trier fesztivál, aminek az utolsó napján, azaz vasárnap még a Nimfomániás című új filmet is láthatja premier előtt - ha sikerül bejutnia rá. De ha inkább nosztálgiázna a régebbi filmeken, akkor sincs nagy baj, ma például hattól a 2009-es Antikrisztust, nyolctól pedig a 2011-es Melankóliát adják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Joss Whedon azért ír erős női karaktereket, mert azok dögösek

terence_hill 2014. január 8., szerda 13:35

Joss Whedon az utóbbi idők legfelkapottabb rendezője majdnem minden filmjében erős női karakterek szerepelnek, akik az ő univerzumán kívül szinte kihalóban vannak Hollywoodban. Így ha felbukkan egy-egy, mint amilyen például Sandra Bullock karaktere a Gravitációban, vagy az Alien-filmek Ellen Ripleyje (Whedon itt a 4. film forgatókönyvében dolgozott), az örömünnepet jelent. Whedon egyik legtöbbet méltatott munkája a Buffy, a vámpírok réme, amiben egy unatkozó tinilányról kiderül, hogy egy legendás vámpírvadász reinkarnációja, de szintén az ő munkája a Firefly című sorozat, ami ugyan csak egy évadot élt meg, mégis hatalmas rajongótábora van. Hogy miért váltak szinte karakterjegyévé az erős női hősök, arra az utóbbi idők legmenőbb filmese pár éve egy gálán 4-5 választ is adott, amit most a Guardianon osztottak meg. A színpadra Meryl Streep hívta fel a rendezőt, miután felidézte Whedon anyjának az emlékét, és méltatta a filmes munkáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik hazai filmet várja idén legjobban?

Divany.hu 2014. január 7., kedd 20:10

Idén 14 játékfilmet és 2 dokumentumfilmet mutatnak be a hazai mozik. Szavazzon, mit vár a legjobban?

Felpimpelik, hogy mentsék Peking óvárosát

drita 2014. január 7., kedd 17:18

Peking történelmi kerületei rohamos tempóban tűnnek el a város térképéről az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. A hutongokból álló belváros pusztulása pedig a kínai főváros társadalmi szerkeszetét is megbontja, és olyan közösségeket szakít szét, melyek az igazi Peking hangulatát tükrözték. Hutongnak azokat a 3-9 méter széles sikátorokat hívják, melyek a város rácsos szerkezetét adják meg, és amik nevüket a Jüan-dinasztia mongol alapítóitól kapták. Az ezekben a sikátorokban álló lakóházaknak jellemzően saját belsőkertje van, a tetők cserépmázasak, a lakók pedig nagycsaládokként viselkednek. Vannak olyan lakók is, akiket nem a lassan metropolisszá váló Peking ingatlanbefektetői raknak ki otthonaikból, hanem az újgazdag kínaiak, akiknek a szemében a hutongok státusszimbólummá váltak.

Két olasz építész, Marcella Campa és Stefano Avesani Instant Hutong néven társult, 2003 óta tanulmányozzák a kínai városok átalakulását. 2005 óta Pekingben élnek, és ideiglenes installációkkal próbálnak rávilágítani arra a városszociológiai problémára, mely Pekinget fenyegeti a robbanásszerű növekedés és fejlesztések miatt. Jelenleg is folyamatban lévő projektjük során festik le, díszítik ki a pusztulásra ítélt házak falait, melyhez olyan anyagokat is (újrafel)használnak, melyeket a helyszínen találnak, és apró kis részletekkel teszik játszótérré a területet. Az interaktív installáció színei és hangjai a pillanatok sorozatát definiálják, mely a főként városszociológiai munkásságáról híres Henri Lefebvre 1959-es elképzeléseit tükrözik. Ha figyelemmel kísérné projektjeiket, itt megteheti!

Cyndi Lauper tudatosan lökött

Steiner Kristóf 2014. január 6., hétfő 18:25

Cyndi Laupert nagyon nehéz meghatározni. Bár ő maga szereti rocksztárnak nevezni magát, valójában a legtöbben egy kezükön meg tudják számlálni, hány slágert ismenek az előadásában (és azok sem maiak). Már lassan harminc éve, hogy a “Girls Just Want To Have Fun” alap minden dilinyós nyári válogatáslemezen, aztán ott vannak a “True Colors” és a “Time After Time” című balladák, amikre a mi generációnk jórésze életében először lassúzott. Hogy azóta mi történt vele, azt legfeljebb csak a rajongók vágják, de ha egyszer Karda Beátának is vannak rajongói, akkor igazán nem meglepő, hogy Cyndi Laupernek is vannak.

Ők abba a titkos kasztba tartoznak, akik számára az énekesnő egyetlen évre sem tűnt el – hiszen valóban, harminc éve aktívan zenél, filmszerepeket vállal, musicaleket ír, emellett pedig huszonpár éve él együtt a férjével, akivel egy tizennégy éves fiuk is van. Ha ezen a ponton úgy érzi, hogy már most többet tud Cyndi Lauperről, mint amennyi érdekli, akkor semmiképpen ne menjen el megnézni a művésznő “She's So Unusual” turnéját – a show ugyanis inkább egy zenékkel tarkított “one woman show”, mint koncert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Robin Thicke 2013 legszexistább előadója

terence_hill 2014. január 4., szombat 20:00

Az amerikai énekes a Blurred Lines című számához készült videóval szerezte meg a címet, amiben eredetileg meztelen modellek táncolnak körülötte. A szavazást az End Violence Against Women Coalition (Vessünk Véget a Nők Elleni Erőszaknak Szövetség) szervezte, és többek között azért is nyerte a Blurred Lines, mert azt sugallja, hogy nők leitatása elfogadható - írja a Guardian.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Basszus, nyomd már meg azt a gombot!

Berényi Marianna 2014. január 3., péntek 11:11

Színes, vidám rágógumik gurulnak a színpadra, először csupán egy-kettő. El is vesznek a táncos akrobatikus szólója közben, szimpla játékszereknek tűnnek. Észre sem vesszük, hogy a táncos a furcsa magot előszórta, és az sem, amikor kikelt. Gyerekcsínynek tűnik, de már meg lehet vele nyomorítani másokat. Az áldozatok hasztalan rázzák le magukról a bélyeget, a rágógumi hamarosan kollektív őrületként borít el mindent. A kezdeti örömforrás kontrollálatlanná válik, muszáj rágni, már nem lehet kiköpni, csak megfulladni. Kiderül, az éden ígérete a pokol volt.

A Tünet Együttes Voks című előadása nem új darab – a 2012-es év legjobb táncelőadásaként Lábán Rudolf-díjat kapott -, a közönség mégis újra és újra beül, hogy az interaktív politikai táncszínháznak nevezett produkció részeseként meghozza saját döntéseit. Nincs menekvés, egy kütyü segítségével minden egyes nézőnek szavazni kell, szavazatáért pedig vállalni a felelősséget, hiszen a központi kijelzőn látszik, ki mit választ éppen: a második világháború traumatikus eseményeit időző táncot vagy a sötétben felhangzó 1938-1944-as híreket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavalyi elmaradások, és egyéb programok

maze 2014. január 2., csütörtök 15:27

Január 2. Csütörtök

Nem is indulhat jobban az év, mint versekkel, így okvetlen menjen ma a Katona Sufnijába, ha még nem látta, amint Bezerédy Zoltán a Bagatell című előadásban Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből szemezget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elsejei fetrengéshez töltsön le horrorklasszikusokat!

terence_hill 2014. január 1., szerda 16:42

Tudjuk, rég elmúlt már a Halottak napja és a Halloween is, de ha elsején amúgy is csak az ágyban fetrengésre képes, mi sem rázhatná fel jobban, mint egy jó horror-maraton! Szerencsére a Slant magazin összerakott egy korrekt listát a száz legjobb horrorfilmről, míg a Yahoo-n megosztották a legjobb 13, szabadon letölthető horrorfilm listáját. Ezek a filmek ugyanis már közkinccsé váltak. Korábban is írtunk már horrorokról, akkor azokat szedtük össze, amiket simán bárki megnézhet már a Youtube-on. Azon a listán is szerepelt már az Operaház fantomja, a Dr. Caligari és a Nosferatu is, úgyhogy most csak az újdonságokat emeljük ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rendező, aki inkább eljótékonykodta a reklámfilm-büdzséjét

mark_twain 2014. január 1., szerda 14:07

A 20th Century Fox filmstúdió megkereste Casey Neistat filmrendezőt, részt venne-e egy reklámkampányban, amit a legújabb filmjükhöz, a Walter Mitty titkos életéhez terveztek. Neistat, aki általában rövid, Youtube-ra feltöltött vírusvideóival vált ismertté, elfogadta az ajánlatot, de rögtön az elején kikötötte, hogy ő rendhagyó módon használná fel a stúdió elfilmezni szánt 25 ezer dollárját, azaz kábé 5 és fél millió forintját: a Fülöp-szigeti tájfun áldozatainak megsegítésére. A Fox belement.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés