#VILÁGOM

Madonna kedvességből niggerezte le (fehér) fiát

Steiner Kristóf 2014. január 25., szombat 18:55

Madonnáról tudvalevő, hogy időről időre szeret baromságokat beszélni – ugyanakkor melyikünk nem? És mint ilyenkor mindannyian, ő is igyekszik kiradírozni a köztudatból saját hülyeségének nyomait, így amikor a világ egy emberként háborodik fel vagy röhög rajta, akkor azzal hátrál ki: „Ironikusan mondtam, csak az emberek nem értenek meg!”. Ezt annyiszor eljátszotta, hogy mára sokan úgy vélik: ha a popkirálynő politikailag inkorrekt megnyilvánulást tesz, meg se kell várni a szóvivőtől érkező nyilatkozatot, biztos csak megint „ironikus volt”. Kár, hogy úgy tűnik, az énekesnő nincs száz százalékosan tisztában a szó jelentésével.

Így él egy szuperhős a szürke hétköznapokban

bb 2014. január 25., szombat 17:41

Hétköznapi szituációkban ábrázolja különböző életkorú szuperhősét valósághű olajfestményein a stockholmi székhelyű művész, Andreas Englund. Legújabb sorozatának másik érdekessége, hogy az óriás méretű képeken nem a megszokott, erejük teljében lévő jelmezes alakok köszönnek vissza, mivel a művész koncepciója az volt, hogy korosodó öregurakként ábrázolja az ikonikus jelmezbe bújtatott figurákat – írja a juxtapoz.com az 1974-ben született Englund humoros munkájáról.

Fektessen Havadtoy-be!

maze 2014. január 24., péntek 13:56

A Concorde Alapkezelő vezérigazgatója, Bilibók Botond úgy döntött, hogy Alkotás úti irodájának új enteriőrjét nem holmi hétköznapi belsőépítészeti irodával, hanem Yoko Ono exférjével, Havadtői Sámuel festőművésszel tervezteti meg, tanúbizonyságot téve arról, hogy a Concorde Alapkezelő a Magyar Kémikusok Egyesülete után most a művészeteket pártfogolja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edd meg amit főztél!

maze 2014. január 23., csütörtök 13:57

Január 23. Csütörtök

Kiállításra megyünk csütörtökön, mert a Várfok Galéria következő kiállítása a fotográfia térnyerését igazolva Misetics Mátyás alkotó munkáit mutatja be Utopia címmel. "Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai fotográfiai színtérnek, képeit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. A fotósnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galériában. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve, nevezetes diplomamunkáján, az Artificial Lighton át, a legújabb, 2014-es Utopia című sorozatáig."

Távolról sincs vége, olvasson még »

25 éve hunyt el a szürrealizmus maga

mzd 2014. január 23., csütörtök 11:22

Salvador Dalí a huszadik században olyan volt, mint a levegő: körülvette az embereket. Festészeti munkássága vitathatatlan, csakhogy hiba lenne azt hinni, ennyiben véget is ért művészeti tevékenysége. Materializálódott ötletei dizájntermékekké váltak, manapság is jól ismert logók és rekordáron elkelt szürrealista festmények és tárgyak formájában egyrészt már a történelem, másrészt a mai napig mindennapjaink részei is. Napra pontosan 25 évvel ezelőtt, 1983. január 23-án szülőhelyén, Figueres-ben hunyt el Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech - ennek apropójából döntöttünk úgy, hogy bemutatjuk hét, számunkra kedves alkotását - és ezek közül csak egyetlen festmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen színházi menedzser!

Divany.hu 2014. január 22., szerda 10:48

Szereti a színházat, és nem tudja, mi legyen, ha felnő? Adunk ötletet, mondjuk, színházi menedzser, hiszen sosem késő elkezdeni! Ezért aztán 2014. február 18-tól újra elindul a Werk Akadémia képzése, a Színházi menedzser program. Ez azt jelenti, hogy "a résztvevők a hazai és nemzetközi színházi élet meghatározó szakembereitől tanulhatnak és sajátíthatják el azt a friss piaci szemléletet, amely ebben a szakmában ma már elengedhetetlen" – áll sajtóközleményükben. 

"Piacosodik a színház világa is, egyre nagyobb az igény profi színházi menedzserekre. A féléves színházi szakirány elvégzése után a hallgatók kellő tudást és tájékozottságot szereznek a mai magyar színházi élet működéséről ahhoz, hogy ezen a művészeti területen kezdjenek el dolgozni. A program néhány kiemelt témája: színháztörténet, műfajismeret, gazdasági és szponzorációs ismeretek, független és állami színházak, színházi marketing, PR és kommunikáció, a színház arculata, márkaépítés, a színész menedzselése.

Néhány név az oktatók és gyakorlóhelyek közül:

Tímár András színháztörténész, Gáspár Máté, Orlai Tibor kulturális menedzser (Orlai Produkció), Juhász Dóra kulturális menedzser (Frenák Pál társulat), Dr. Legeza Dénes szerzői jogász (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala), Szabó György (Trafó), Kulcsár Viktória és Vég Szilvia (FÜGE), Goda Gábor (Artus), Erős Balázs (MU Színház), Mattyasovszky Zsolnay Bálint és még sokan mások.

Az elméleti oktatás mellett a hallgatók több más kőszínházba és társulathoz eljutnak, amellyel olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel a későbbiekben bátran élhetnek."

Menyust is megihlették a városi legendák

Qrator 2014. január 21., kedd 20:18

Az utóbbi években egyre népszerűbbé kezd válni a nagy háborúk előtti (közti) Budapest élete, politikától, eszméktől mentesen. Az ilyen boldog békeidők agyszüleményei voltak azok a városi legendák, amiknek megvalósítására a budai Szatyor Bár írt ki pályázatot. A végül kiállított anyagok és projektek valószínűleg szándékosan lettek sokfélék, mind anyagukban, mind ihletettségükben, sőt, némelyik művész elég szabadon értelmezte az "urban legends" fogalmát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt a hegyes női mellbimbók karikaturistája

aa 2014. január 21., kedd 19:05

Otthonában meghalt Balázs-Piri Balázs, ismert magyar grafikus, karikaturista. A mentők próbálták újraéleszteni Tündér utcai lakásában, de már nem tudták megmenteni az életét. Bűncselekményről nincs szó. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a halálát - írja az MTI.

Februárban lett volna 77 éves a szocializmus leghegyesebb mellbimbóit megrajzoló karikaturista, aki persze nem csak arról ismert, hogy a gravitációt meghazudoló mellű, folyamatos izgalmi állapotban lévő nőket rajzolt, hanem hogy generációja problémáit és az aktuális divathóbortokat is átérezhetően ábrázolta. És még pöcsöt is mert rajzolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyönyörködjön három méter magas koreai tésztalevesekben!

terence_hill 2014. január 19., vasárnap 16:56

A távol-keleti tésztalevesek köré már komplett szubkultúra szövődött (ennek egyik vadhajtásaként is felfogható például a ramen burger), de a szöuli születésű, Új-Zélandon élő Seung Yul Oh gyantaszerű anyagból és szilikonból készített szobrai új szintre emelik a rajongást. A művész természetesen a szobrok minden elemét kézzel készíti, és bár igen valósághűek, a húsok, zöldségek és tojások is  mind-mind ehetőnek tűnnek, de persze nem azok.

Fotó: Seung Yul Oh
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet cirkusz állatszám nélkül?

Edicsek 2014. január 18., szombat 13:13

A cirkuszi előadás hallatán a legtöbbeknek a mai napig az a kép él a fejében, hogy bemegy egy csiricsáré sátorba, ahol aztán jön a bohóc, aki hasra esik, majd egy nő kézen áll a körbe-körbe rohangáló lovon, a késdobáló megpróbál pontosan célozni, valaki más tányérokat pörget a fején, mindezt még légtornászok, zsonglőrök és tűznyelők színesítik, végül pedig az állatidomár berakja a fejét az oroszlán szájába. És van a kortárs cirkusz, ami ennek a szöges ellentéte, mégis lehet szürreális, mégis tud szórakoztatni, és úgy lesz lélegzetelállító, hogy közben nem esik hasra senki, és az állatoknak sem kell hülyét csinálni magukból.

Ezt hívják új cirkusznak, és személyesen is meggyőződhet róla, mennyivel másabb, mégis milyen varázslatos tud ez lenni, mert április 22-én és 23-án Budapestre látogat az egyik leghíresebb ilyen társulat, a Cirque Éloize.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lesz a Legó Simpson család

terence_hill 2014. január 18., szombat 09:22

2013 augusztusában még csak pedzegették a dolgot, de január elején végre hivatalosan is bejelentették: igen, februárban végre jön a Simpson családos legókészlet!

"Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Foxszal a Simpson család 25 éves évfordulóján. Biztosak vagyunk benne, hogy a rajongóinknak nagyon bejön majd, hogy összerakhatják a a család házát!" - mondta Jill Wilfert, a Legó-csoport egyik vezérigazgatója. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Viharsarok a Berlinale Panorama szekciójában!

Divany.hu 2014. január 17., péntek 15:48

Ma délután hivatalosan is kiderült, hogy Császi Ádám filmje, a Viharsarok bekerült a február hatodikán kezdődő berlini filmfesztivál, a Berlinale Panorama szekciójába. A filmről azt lehet tudni, hogy 107 millió forintból készült, 62 millióval támogatta a Vajna féle Filmalap (és tavaly még mindenki annak örvendezett, hogy ez lesz a Filmalap első melegfilmje, ehhez képest aztán egyszer csak beütött a Coming Out). 

A Radnótis Téby Zita, Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky lesznek a Kiskunmajsa környékén forgott film főszereplői, a történet pedig - ahogy már a felsorolásból is kisakkozható - egy nem hagyományos szerelmi négyszöget mesél el, és talán tételesen megmagyarázni sem kell majd.

A rendező 2010-ben végzett a Színművészetin, korábban olyan rövidfilmekkel vált ismertté, mint az 1 hét (itt van az Indán) és a Gyengébb napok. Előbbi 2004-ben nyert különdíjat a Szemlén, utóbbi pedig a legjobb rövidfilm lett 2008-ban. 

Lars von Trier Nimfomániása messze nem pornó

cukorka , ut 2014. január 17., péntek 08:51

Ketten is megnéztük a dán rendező legújabb filmjét, azt gondoltuk, kettős kritikai szemmel majd jól megírjuk, mi szól mellette és mi ellene. Aztán igazából nem is tudtunk olyat, ami ellene szólna.

Pro:

Nehéz olyan filmről kritikát írni, amit maga a rendező sem volt hajlandó megnézni, csak úgy áldását adta a producerek döntéseire, így most nézzük azt, hogy a Nimfomániás első részének produceri változata milyen lett. Lars von Trier filmjét sértődött rajongói majd szépen megnézik dvd-n, aki viszont neadjisten még sosem hallotta a dán rendező nevét, az most szépen besétál a moziba, és jegyet vált a Nimfomániás 1-re. Hogy miért? Mert a film kibelezve és lecsupaszítva is zseniális. Hát igen, fogyasztható, de az legyen a legnagyobb bűn a filmtörténetben, hogy nézők mennek el egy filmre.

Pörögjön a férfiak szexuális világán

maze 2014. január 16., csütörtök 13:21

Január 16. Csütörtök

Ez a hét semmiképp nem az ördögé, sokkal inkább a kiállításoké, példának rögtön itt a MOI Design Kiállítás. A Magyar Képzőművészeti Egyetem negyedéves tervezőgrafikus osztályának finnországi tanulmányútját követhetjük végig a Vármegye Galériában, ahol további csábításként "minden kedves résztvevőnek lehetősége nyílik vodka, finn húsgolyó és rénszarvassütemény fogyasztására".

1527033 630187860378959 840153452 n
Fotó: MOI

"A Campus Hungary pályázat ösztöndíját elnyerve 14-en utazhattunk a Helsinki Design Weekre, az ottani kalandjainkból, élményeinkből és tapasztalatainkból építkezve rendezzük meg ezt az interaktív design kiállítást" - ajánlják az eseményt, ami január 25-ig látogatható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem az vagyok, aminek látsz

mzd 2014. január 16., csütörtök 08:43

Mindannyiunknak vannak titkaink, amikről nem szeretnénk beszélni, vagy olyan adottságaink, élettapasztalataink, amelyeket egy külső szemlélő teljesen máshogy ítél meg, mint ahogy mi megéljük őket. Gyilkosként tekintünk-e arra a nőre, aki elvetette magzatát? Az örökbefogadott gyerekek tényleg senkinek nem kellettek? Számít-e, milyen neműnek születtem? Ha turbánt viselek, máris terrorista vagyok? Többek között ezekre keresi a választ Steve Rosenfield hatásvadásznak tűnő, de mégis inkább a társadalomtól magyarázatot váró, What I Be című fotósorozatával.

"Gyilkos" - áll a magzatát elvetető fiatal nő homlokán, aki azzal tiltakozik: "Nem az abortuszom vagyok"
"Gyilkos" - áll a magzatát elvetető fiatal nő homlokán, aki azzal tiltakozik: "Nem az abortuszom vagyok"
Fotó: Steve Rosenfield
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakatos Márk könyve jó sok reklámot ad el nekünk, jó sok pénzért

LS 2014. január 15., szerda 09:15

Lakatos Márk hosszas és kitartó munkával vált divatguruvá Magyarországon az elmúlt évek során. Az exhibicionista stylist a már szinte védjegyévé vált lehengerlő affektálással azóta tévéműsorokban mutatja meg a nőknek, hogy mi az. amitől istennőnek néznek majd ki, és mi az aminek soha a közelébe se menjenek. Lakatos műsorai sikeresek, nem csoda, hogy azóta gründolt egy saját átváltoztató szalont is, ahol a tévében látottakhoz hasonló módon mutatja meg, mit és hogyan kéne viselni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 éven át készült a selfie-kből összerakott videóklip

terence_hill 2014. január 14., kedd 09:28

Matthew Perren nagyon kitartó srác. 1101 napig csinálta a selfietátogását, amit január elején töltött fel a Youtube-ra. Perren minden egyes napon lefotózta magát, mintha a Queen Don't Stop Me Now-jánák egy-egy pillanatát énekelné éppen, amiből  egy nagyjából másfél perces videót készített - ezzel teljesen új szintre emelve a selfie-zést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Panelházakkal is lehet legózni

Qrator 2014. január 13., hétfő 11:49

Képzeljük el, hogy elugrunk a hétvégén Dunaújvárosba, vagy csak lemegyünk levegőzni egyet a Havannára, mert mégiscsak ezek az ország/főváros legjobb helyei! Ez azért elég életszerűtlenül hangzik, ahogy az is, hogy kiülünk a panel aljában lévő kávéházba meginni egy lattét, közben eldumálunk a másik asztalnál ülő szomszéddal és gyönyörködünk az előttünk elterülő, állatoktól nyüzsgő ligeterdőben. Közép-Kelet-Európa lassan kezd rájönni, hogy van egy olyan brutális építészeti öröksége, amit sohasem fog tudni leradírozni: a lakótelepek. A Tallinni Építészeti Biennálén tavaly ezeket a kemény városrészeket próbálták fiatal tervezők bevonásával újragondolni Recycling Socialism néven, az ötletek pedig figyelemreméltóak lettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden napra új lufit hajtogat az amerikai grafikus

terence_hill 2014. január 12., vasárnap 09:54

Egy ohiói grafikus, Meghan Coleman szokatlan elfoglaltságot talált magának, hogy levezesse a kreatív energiáit: egy éven keresztül minden nap hajtogat valamit lufikból. Coleman tizenkét évesen tanulta meg könyvből a lufihajtogatás művészetét, de sokáig nem foglalkozott vele, mígnem egyszer, tizenhat évvel később szívességből csinált egy lufibabát.

Azóta minden nap hajtogat egyet, amikor ránéztünk az oldalára, már a 105-nél tartott. "Sok munka van még előttem, de ahogy telnek a napok, csak egyre jobban és jobban megy. Az első napon egy baglyot csináltam, de most már magabiztosabb vagyok, és mindenféle újdonságot is kipróbálok" - mondta a Yahoo Shine-nak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyilkos prosti és játékfüggő királynő a legjobb életrajzi filmekben

terence_hill 2014. január 11., szombat 19:12

Egymás után érkeznek a különböző életrajzi filmek, amikben híres nőket mutatnak be - legalábbis életük egy szakaszát. Nemrég hatalmasat bukott a Dianát bemutató film, mostanában vetítik a Lovelace-t, ami egy pornós életét dolgozza fel, és hamarosan érkezik a Grace of Monaco című darab is, ami Grace Kelly életét mutatja be. Ez utóbbi egyébként még kifejezetten jó is lehet: Nicole Kidman játssza benne a főszerepet, aki behúzott már egy Oscart az Órák című filmért, és az is többé-kevésbé szintén életrajzi film volt (Kidman az írónőt, Virginia Woolfot játszotta benne). Ennek a filmdömpingnek az örömére most összegyűjtöttünk öt olyan életrajzi filmet a kétezres évekből, amiket érdemes lehet megtekinteni, ha még nem tette volna meg. Került a listára sorozatgyilkos, királynő és énekesnő is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Magyar Krónika ezt tuti nem írná meg!

cukorka 2014. január 10., péntek 16:03

- Legyen a helyszín egy épülő stadion!

- Ááá, az szarul néz ki, volt is már. Legyen inkább egy lepukkant uszoda, annak is megvan a mögöttes tartalma, ráadásul jól használható hely! 

- Miért is ne? Legyen a helyszín egy uszoda...

- Jó, akkor nézzük a Morcsányis fordítását ennek a Gogol műnek, hogyaszongya a Revizor(...) Nagyon jó. Értjük, miről szól? Értjük. Akkor most mondjátok el saját szavaitokkal ugyanezt!

Ha megpróbáljuk elképzelni a Szputnyik társulat és a Vígszínház színészei által a minap bemutatott Revizor című előadás egyik első olvasópróbáját, ilyen és ehhez hasonló képek jelenhetnek meg előttünk. Bodó Viktor rendező Kovács Krisztina dramaturggal aktualizálta Gogol alapból is örökké érvényes darabját, ami kegyetlenül grotesz tükörképét adja mindannak, amit a korrupcióról tudni lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rágyúrhat a Nimfomániásra!

maze 2014. január 9., csütörtök 09:03

Január 9. Csütörtök

Ma kezdődik a Toldi moziban a Lars von Trier fesztivál, aminek az utolsó napján, azaz vasárnap még a Nimfomániás című új filmet is láthatja premier előtt - ha sikerül bejutnia rá. De ha inkább nosztálgiázna a régebbi filmeken, akkor sincs nagy baj, ma például hattól a 2009-es Antikrisztust, nyolctól pedig a 2011-es Melankóliát adják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Joss Whedon azért ír erős női karaktereket, mert azok dögösek

terence_hill 2014. január 8., szerda 13:35

Joss Whedon az utóbbi idők legfelkapottabb rendezője majdnem minden filmjében erős női karakterek szerepelnek, akik az ő univerzumán kívül szinte kihalóban vannak Hollywoodban. Így ha felbukkan egy-egy, mint amilyen például Sandra Bullock karaktere a Gravitációban, vagy az Alien-filmek Ellen Ripleyje (Whedon itt a 4. film forgatókönyvében dolgozott), az örömünnepet jelent. Whedon egyik legtöbbet méltatott munkája a Buffy, a vámpírok réme, amiben egy unatkozó tinilányról kiderül, hogy egy legendás vámpírvadász reinkarnációja, de szintén az ő munkája a Firefly című sorozat, ami ugyan csak egy évadot élt meg, mégis hatalmas rajongótábora van. Hogy miért váltak szinte karakterjegyévé az erős női hősök, arra az utóbbi idők legmenőbb filmese pár éve egy gálán 4-5 választ is adott, amit most a Guardianon osztottak meg. A színpadra Meryl Streep hívta fel a rendezőt, miután felidézte Whedon anyjának az emlékét, és méltatta a filmes munkáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik hazai filmet várja idén legjobban?

Divany.hu 2014. január 7., kedd 20:10

Idén 14 játékfilmet és 2 dokumentumfilmet mutatnak be a hazai mozik. Szavazzon, mit vár a legjobban?

Felpimpelik, hogy mentsék Peking óvárosát

drita 2014. január 7., kedd 17:18

Peking történelmi kerületei rohamos tempóban tűnnek el a város térképéről az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. A hutongokból álló belváros pusztulása pedig a kínai főváros társadalmi szerkeszetét is megbontja, és olyan közösségeket szakít szét, melyek az igazi Peking hangulatát tükrözték. Hutongnak azokat a 3-9 méter széles sikátorokat hívják, melyek a város rácsos szerkezetét adják meg, és amik nevüket a Jüan-dinasztia mongol alapítóitól kapták. Az ezekben a sikátorokban álló lakóházaknak jellemzően saját belsőkertje van, a tetők cserépmázasak, a lakók pedig nagycsaládokként viselkednek. Vannak olyan lakók is, akiket nem a lassan metropolisszá váló Peking ingatlanbefektetői raknak ki otthonaikból, hanem az újgazdag kínaiak, akiknek a szemében a hutongok státusszimbólummá váltak.

Két olasz építész, Marcella Campa és Stefano Avesani Instant Hutong néven társult, 2003 óta tanulmányozzák a kínai városok átalakulását. 2005 óta Pekingben élnek, és ideiglenes installációkkal próbálnak rávilágítani arra a városszociológiai problémára, mely Pekinget fenyegeti a robbanásszerű növekedés és fejlesztések miatt. Jelenleg is folyamatban lévő projektjük során festik le, díszítik ki a pusztulásra ítélt házak falait, melyhez olyan anyagokat is (újrafel)használnak, melyeket a helyszínen találnak, és apró kis részletekkel teszik játszótérré a területet. Az interaktív installáció színei és hangjai a pillanatok sorozatát definiálják, mely a főként városszociológiai munkásságáról híres Henri Lefebvre 1959-es elképzeléseit tükrözik. Ha figyelemmel kísérné projektjeiket, itt megteheti!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés