#VILÁGOM

18+ Óriás pénisszel köszöntötték a tavaszt Japánban

bb 2014. március 17., hétfő 22:36

Míg itthon csendben telt a március 15-i hétvége, addig Japánban ezúttal is megrendezték az év egyik legbizarrabb ünnepét, az úgynevezett Honen Matsurit. A sintó szertartásból eredő termékenységi fesztivál középpontjában a férfi nemi szerv áll, az ünnepséget a bő termés reményében tartják az ország több pontján. A leglátogatottabbat és legnépszerűbbet Komakiban rendezik, ahol az egyik főlátványosság az a rózsaszínű, két és fél méter magas és majdnem 300 kilós cédrusfából faragott pénisz, amit több ezer érdeklődő szeme láttára cipelnek végig a városon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Celeb is kell az újkori revübe!

cukorka 2014. március 15., szombat 19:05

Sokáig azt hittem, egyedül én vagyok, aki szeretné visszahozni a régi, pesti mulatók hangulatát, azt amelyiket még nagyanyáink élhettek meg. De nem így volt, mert pár évig nem néztem oda, és tessék, már is itt az Orfeum, a pesti mulató, ahol ebbéli vágyálmaink valóra válhatnak. Ki is derült, hogy mennyire, mivel elmentem a Puppet Show című előadásuk premierjére, és annyi bulvárújságíróval találkoztam, mintha csak egy Puzsér-Hajdú összecsapásra készülnének. Meg is ijedtem rögtön, de aztán gondoltam, biztos csak a színesnek ígérkező program miatt vannak itt. Aztán amikor az asztaloknál is celebek ültek, kicsit már rettegtem, hogy már megint csak erről fog szólni ez az egész. De szerencsére nem teljesen így lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cseh filmnapok az Örökmozgóban

Dívány 2014. március 15., szombat 12:40

Ha szereti a cseh filmeket, akkor jövő hét elején három napig élvezheti őket az Örökmozgóban. 1968 augusztusának tragédiája nem csupán a politikai klímát változtatta meg Csehországban (és az egész egykori Csehszlovákiában), hanem a társadalom és az egyén gondolkodását és reflexeit is. A kataklizma után – amit a Burning Bush – Olthatatlan című HBO trilógia mutat be Jan Palach alakján keresztül – a cseh filmesek még a korábbinál is erőteljesebben fordultak a hétköznapok felé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élne óriási hörcsögkerékben tíz napig?

.syl. 2014. március 14., péntek 19:56

Egy hónapon keresztül épített egy 7,6 méter magas, emberekre tervezett hörcsögkereket két New York-i művész, hogy aztán tíz napra be is költözzenek a hatalmas építménybe. „Muszáj együttműködnünk ahhoz, hogy túléljük a napi darálót" – erre a gondolatra akarta felhívni a figyelmet In Orbit nevű performanszával egy brooklyni galériában Ward Shelley és Alex Schweder, na meg arra is, mennyire fontos a bizalom két ember között, írja az Associated Press.

És hogy hogy jön ide a bizalom? Hát úgy, hogy míg az egyikük a kerék belsejében, addig a másikuk a külsején élt tíz napig. Ez pedig azt jelenti, hogy ha az egyikük megmozdult, akkor a másik félnek is el kellett indulnia, az ellenkező irányba, tehát ahhoz, hogy a különböző élettereket használni tudják, kénytelenek voltak együttműködni, együttdolgozni, együttsétálni – szinkronban. A kerékben egyébként minden olyan elemi dolgot elhelyeztek, amire szükségük lehetett: tudtak mosakodni, mosogatni, aludni, akár még dolgozni is, és hűtőjük is volt, ugyanakkor a kereket úgy tervezték, hogy párhuzamosan ugyanazokat a tevékenységeket kellett végezniük. A két művésznek nem ez az első ilyen jellegű projektje: egy 2011-es építményük hasonló együttmozgást, mozgáskoordinácíót kívánt meg tőlük.

Legfrissebb performanszuk már nem, az építmény azonban még megtekinthető a Pierogi galériában április elejéig.

Bújjon jemezbe és rúgjon be, hogy jobb legyen a világ!

Steiner Kristóf 2014. március 14., péntek 14:17

Március 15-én ünneplik a zsidók a Purimot, vallásuk egyik fontos ünnepét, a kabbalisták szerint viszont ez egyenesen az év legemelkedőbb napja; egy olyan nap, amikor hatalmas mennyiségű pozitív energiához juthatunk hozzá. És bár még Izraelben is sokan csak egy nagy jelmezes buliként gondolnak rá, valójában – mint minden zsidó ünnepnek – sokkal mélyebb spirituális jelentősége van ennél. A kabbalisták szerint ilyenkor azzal, hogy jelmezbe bújunk, letéphetjük a hétköznap viselt álarcainkat, és jobb, önzetlenebb, autentikusabb önmagunkká válhatunk. A purimi mulatságnak – amely kívülről pont úgy néz ki, mint egy brutális parti nagy ivászattal megspékelve – valójában egyetlen célja van: hogy a jókedvünkkel és a “szent részegséggel” elengedjük a minket korlátozó – és gyakran hamis – elképzeléseinket és ideológiáinkat, amelyeket tévesen állítottunk fel magunknak.

tk3s 20060315 mla be3 206
Távolról sincs vége, olvasson még »

Borzongana? Itt egy újabb skandináv krimi

LS 2014. március 13., csütörtök 18:17

Ha skandináv krimiről van szó, akkor biztosan talál benne egy okos, de kiégett, pszichés- és alkoholproblémákkal küzdő nyomozót és legalább egy bevándorlót vagy leszbikus szereplőt. A Nyomtalanul esetében ez a következőképpen alakul: adott egy öntörvényű dán nyomozó, Carl Mørc (Nikolaj Lie Kaas), akit nemrég a felesége is elhagyott, és aki komolyan utálja a világot és saját magát is. Persze a kollégái sem bírják, na meg meg egy ügye is félresikerült, ezért lezavarják a pincébe, és ő lesz a Q-ügyosztály nyomozója, ami valójában a döglött ügyeket jelenti. Megkapja maga mellé asszisztensnek az arab származású Assadot (Fares Fares), aki takarít és kávét főz, de még abból is rosszat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az okos ateistáktól az okos autistáig

maze 2014. március 13., csütörtök 15:36

Márciusban is öt könyvet fogunk ajánlani, öt különböző helyszínre. Mivel az időjárás egyre kedvez a kültéri olvasásnak elsőként rögtön tudjuk le a pszichológiát, hiszen tavasszal nemcsak a virágok nyílnak, hanem a személyiségünket is könnyedebben fejleszthetjük, kiváltképp ha sikerül valamivel megelőzni a tavaszi depressziót fáradságot.

B1077818
Fotó: Libri

Ebben segíthet rajtunk, ha egy kényelmesebb padon vesszük kezünkbe Dick Swaab: Az agyunk mi vagyunk című könyvét. A pszichológus nem kevesebbet állít, minthogy minden - beleértve a tudatunkat érintő betegségeket is - már születésünk előtt jelen van az agyunkban. Hogy ez felmentés lenne-e minden alól? Azt majd megmondják az ateista okosok, róluk is szól ez a könyv. 

Ha mégis esne, még mielőtt beáll a szeszélyes április, akkor is lehet olvasni kávézó- és/vagy teázóban, ha mindenáron meg akarjuk őrizni a tél látszatát. A helyszínre további tippeket nem adunk, de azt javasoljuk, hogy ide Kim Leine A Végtelen-fjord prófétáit vigye magával több okból is. Először is irodalmi díjat nyert kortárs regény, ami állítólag tényleg hiteles és szuggesztív egyszerre, másodszor meg akár a címe alapján is jól lehet vele pasizni, már ha nem valami Berki Krisztián-félét akarunk felszedni.

Ha minden igaz, Paul Finch Ne sikíts! című könyvét egyszerre fogja mindenhol olvasni. Szinte látjuk is magunk előtt a munkahelye vécéjén rettegni, hogy benne lesz-e abban a 38 nyomtalanul eltűnt nőben, aki után a főszereplő Mark Heckenburg nyomoz. Jó, a sztori, tartalma alapján nem találta fel a spanyolviaszt: van benne csillogás meg manchesteri mocsok, és az összes ezzel járó klisé, mégis izgalmasan van megírva és sokszor van, hogy ennyi bőven elég. Amúgy is mindössze 444 oldal, csak egy laza hétvége kell hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Retro Chacha és a forradalmi Rájátszás a Nemzeti Ünnepen

Divany.hu 2014. március 13., csütörtök 09:07

Március 13. Csütörtök

Szupermenő kispénteket ígérnek az Iskola programszervezői, akik a kilencvenes évek egy legfontosabb progresszív hiphop bandjával a Beatnutssal hirdetik hajnalba nyúló programjukat. A két queensi rapper, Psycho és Ju-Ju annyira menők hazájukban, hogy a kilencvenes évek közepe óta működött már együtt velük többek között a Stereo MC's, Fat Joe, Method Man vagy Big Punisher is. Ennek tudatában szinte kötelező a megjelenés a város összes rapmániásának, annyira, hogy a szervezők szerint érdemes a fél tízes kapunyitásra érkezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pitésített romkom spanyol módra

cukorka 2014. március 12., szerda 09:25

Nem kimondottan a tavasz eljövetelére lett kitalálva Javier Ruiz Caldera rendező Hárommal több esküvő című spanyol filmje, mégis elhozta magával a napsütést. A múlt héten a mozikba került vígjáték önmagában nem nagy etwas, mégis régen szórakoztunk ennyire jól egy filmen, bár köztudott, hogy a spanyolok elégé ott vannak a vígjátékgyártásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fődíjat nyert Prágában Hajdú Eszter dokumentumfilmje

Divany.hu 2014. március 11., kedd 21:46

A Hajdú Eszter rendezte Ítélet Magyarországon című dokumentumfilm kapta a One World (Egy világ) elnevezésű, emberi jogokkal foglalkozó prágai nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál idei, 16. kiadásának a fődíját - tájékoztatta Tereza Hronová, a fesztivál szóvivője az MTI prágai tudósítóját kedden. Az egész estét betöltő dokumentumfilmek kategóriájában 12 alkotás szerepelt. A nemzetközi zsűri Hajdú Eszter filmjét minősítette a legjobbnak. Az elismerést a rendező szerdán este veszi át a prágai Lucerna moziban.

"A bírósági tárgyalóterem nyomasztó légkörében játszódó film - olvasható a zsűri indoklásában -, ahol gyilkosságok miatt a szélsőjobb négy képviselőjéről ítélkeznek, a mai társadalomról alkot magával ragadó és kompromisszumok nélküli képet."

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

Az egyhetes szemlén az érdeklődők több mint száz, az emberi jogokkal foglalkozó dokumentumfilmet láthattak. A filmeket majdnem 30 ezer ember tekintette meg, ami nagyjából a tavalyi rekordnak megfelelő nézőszám. Délelőtt az iskolásoknak vetítettek dokumentumfilmeket. Ezekre tanítóival együtt több mint nyolcezer diák látogatott el - közölte Hronová.

A fesztiválon kilenc kategóriában osztottak ki elismerést, nyolcról a nemzetközi zsűri döntött, a kilencediket a nézők szavazatai határozták meg. Az Egy világ fesztiválnak az idén több mint 180 cseh és külföldi vendége volt, akik a filmek vetítése után beszélgettek a nézőkkel. A One World fesztivált 1999 óta a Clovek v tísni (Ember szorult helyzetben) nevű csehországi civil humanitárius szervezet rendezi. A fesztivál a maga nemében egyike a legnagyobbaknak a világon. A fesztivál filmjeit a következő hetekben helyi szemlék keretében Csehország többtucatnyi városában és falujában is bemutatják.

Korábban a Trieszti Filmfesztiválón Sós Ágnes Szerelempatak című filmje nyert el két díjat is, de ennek a fesztiválnak is nyertese volt az Ítélet Magyarországon, onnan a Central European Initiative elnevezésű elismerést hozhatta haza. 

Kaphatunk dallamtapadást metálra vinnyogó japán tinilányoktól?

bb 2014. március 11., kedd 20:49

A napokban jelent meg az első albuma a jelenlegi legszürreálisabb zenei formációnak, a Babymetal nevű csajzenekarnak, akik tavaly robbantak be a köztudatba elsősorban zavarba ejtő zenei stílusuk, valamint egyszerre extrém és kislányos külsejük miatt. A kawaii cukiskodást a death metallal keverő banda tagjai, a Su Metal, Moa Metal és Yui Metal művésznevű (a Ramone család óta ez nem meglepő) tinik egyébként nem ismeretlenek a Távol-Keleti piacon, ugyanis mielőtt trióvá alakultak volna az egyik legközkedveltebb csajpopzenekarnak, a Sakura Gakuinnak voltak az egyenruhás tagjai.

Igen, róluk beszél a fél világ.
Igen, róluk beszél a fél világ.
Távolról sincs vége, olvasson még »

13 versenyzővel indul az idei POSZT

Divany.hu 2014. március 10., hétfő 18:53

Összesen 13 produkció, köztük három határon túli és két független előadás került be a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába, adta hírül az MTI. A június 5. és 14. között zajló rendezvényen a budapesti Örkény István Színház A képzelt beteg, a Katona József Színház Fényevők, a Pesti Színház Álomkommandó, a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő és a Woyzeck, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Énekes madár, az Újvidéki Színház Opera ultima, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Csipke című előadása is látható lesz - mondta el Huszti Péter, a találkozó díszvendége a rendezvényről tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De jó, hogy már nem így élünk!

cukorka 2014. március 9., vasárnap 18:30

Addig menjen díjnyertes, Grúziáról szóló filmre, amíg nem üt be az igazi tavasz, aztán már nem biztos, hogy túl sok kedve lesz. Pedig a német-francia filmdráma nagyon is ismerősen mutat be egy olyan helyzetet, ami a világ bizonyos részeit lehet, hogy meglepi, de ez hazánkra biztos, hogy nem mondható el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen állatoktól parázunk rémálmainkban

bb 2014. március 8., szombat 19:02

Az állatvilág különféle formái mostanában meglehetősen gyakran megjelennek a divattervezők és dizájnerek kollekcióiban. A divatkedvelő állatpreparátor, Divya Anantharaman például döglött állatokat applikál cipőire, a BD Barcelona Design pedig egy 11,3 millió forintos kitömött bárányt árul irattartóként a piacon. A legújabb agyrém a szokatlan fantáziavilággal élő kanadai származású szobrász, Ellen Jewett aka creaturesfromel fejéből pattant ki, aki biológiailag tökéletes állatformáit a saját szürreális képére formálja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anatol egy pöcs!

cukorka 2014. március 7., péntek 10:08

Mindenki megnyugodhat: a Radnótiban még mindig tudnak színházat csinálni. Igazi régi színházat, klasszikus és nagyszabású díszletekkel, klasszikus, sőt olykor gyönyörű jelmezekkel. Nincs ez másként az Anatol és a nők esetében sem; kerestek egy hellyel-közzel Anatolosítható színészt (Pál András) mellé pár színésznőt (középkorú dámát ebben a színházban csak Kováts Adél játszhat) és már készen is álltak, hogy színre vigyék Arthur Schnitzler 1893-ban még igen frivolnak számító drámáját, az Anatol és a nőket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most a legelborultabb magyar filmet keressük!

maze 2014. március 6., csütörtök 13:53

Súlyosabb-e a Sátántangó, mint az Érzékek iskolája vagy a Psyché? Most eldöntheti, és még vígjátékok is szerepelnek a mostani felsorolásban. Szavazzon!

Hagyja a nőket, inkább egyen egy jót!

Divany.hu 2014. március 6., csütörtök 10:22

Március 6. Csütörtök

Egyelőre úgy néz ki, beköszöntött a tavasz. Ennek mi most elsőként a Gozsdu udvarban örülünk, ahol Indie Rehab címen tartanak ma bulit. A szervezők szerint ez egy lájtosabb buli lesz, de mi nem hiszünk nekik, mindenesetre íme néhány név, akinek zenéje így vagy úgy, de hallható lesz ma este, a teljesség igénye nélkül: Arctic Monkeys, The Beatles, Foals, Two Door Cinema Club, Bloc Party, Franz Ferdinand, Kasabian, The White Stripes, Foster The People, Cage The Elephant, Dum Dum Girls. Ébresztőőőőő!!!

1016422 621855587870358 626435508 n
Távolról sincs vége, olvasson még »

Van olyan, hogy művészi melegpornó-thriller?

Steiner Kristóf 2014. március 5., szerda 20:29

Az Idegen a tónál amellett, hogy kegyetlenül hiteles képet fest egy sokak számára ismetlen, mások számára pedig túl jól ismert, ám módszeresen szőnyeg alá sepert világról, valójában szexuális beállítottságra való tekintet nélkül mindannyiunknak hasznos tanulmány. Mert olyan emberek hétköznapi tragédiáit mutatja be, akik nem merték felvállalni önmagukat, és ez a titkolózás vezetett végzetes tragédiához. A hazai mozikban március 6-án mutatják be Alain Guiraudie filmét, amivel idén rendezői díjat nyert Cannes-ban. 

Adott egy férfi, aki a nyár majd' minden napját egy festői szépségű tó partján tölti, annak reményében, hogy ott minél gyakrabban és minél jobbakat szexelhessen. És szexel is – még negyed óra sem telik el a filmből, de már simán végignéztük, ahogy a főhősünk farkát kiveri egy idegen, majd elélvezés után elbúcsúznak egymástól, és megy tovább a sztori. A mozi egy ideig afféle szociológiai tanulmány a meleg pasik promoszkuitásáról, aztán egyszercsak történik valami: bekerül a képbe egy férfi, aki nem olyan, mint a többiek. Még magányosabb. És aki igazán magányos, az bármire képes – hiszen senki más nem számít az életében, csak önmaga. Akinek pedig senki sem számít, annak semmi sem fáj. Az sem, ha fájdalmat okoz másoknak. Az sem, ha megfoszt valakit a boldogságtól, vagy történetesen az élettől. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nap a guminővel

Edicsek 2014. március 5., szerda 12:49

A cirkuszos élet mindig is nagyon misztikusnak tűnik, hiszen a hagyományos cirkuszokban apáról-fiúra, generációról generációra öröklődnek a számok, az előadás és az ezzel együtt járó nomád életmód a folyamatos utazással és előadásokkal. De vajon ahogy a cirkusz is modernizálódik, úgy váltja fel az uszkárokkal megosztott lakókocsit a sima szállodai szoba? Honnan jönnek az újcirkuszosok, és milyen a modern porondmester? Erre kerestük a válaszokat az áprilisban Budapestre érkező Cirque Éloize társulat tagjaival és turnémenedzserével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Mi meg csináltunk nekik avantgárd színházat!"

hv , maze 2014. március 4., kedd 21:05

Vajdai Vilmos sokoldalú művész: színész, rendező, dj, alkalmi képzőművész. Az általa alapított TÁP Színház most fiatal, állandó társulattal kísérletezik a Jurányiban egyelőre pénz nélkül. Jelenről, múltról és az esetleges jövőről faggattuk, de elkalandoztunk.

Szerinted mit jelenthet az, hogy hazánk "egyik legnehezebben kategorizálható művésze" volnál? Ezt a Wikipédián olvastuk rólad.

Nem tudom, talán azt, hogy akár csak a TÁP Színházon belül is rengeteg dolgot csináltam. Talán azt, hogy volt már kiállításom is, pedig nem vagyok képzőművész. Vagy, hogy sokáig zenéltem a Korai Örömmel, de persze nem én alapítottam, ahogy ez tévesen itt-ott megjelent. Öt-hat évig voltam a zenekar tagja. Vagy hogy dj-ként is dolgozom, de már nem velük.

A TÁP Színház régebben nagyjából engem jelentett, csak az elmúlt években próbálok ezen változtatni és társakat hívni. Olyanokat keresek, akik valamennyire ezen az eszmén belül mozognak. A Nemzeti Táppal sem egyfajta rendszerben dolgozunk, vannak ad hoc előadásaink, van egy "alvó ügynök" csapatunk, amelyik képzőművészeti ügyekkel foglalkozik, és akad olyan előadástípusunk, ami direkt rossz. Aztán csinálok performansz jellegű előadásokat, meg „rendes“ színdarabokat, normál próbaidővel, és persze megfordulok nagyszínházi közegben is. Nem olyan régen például megint elkezdtük a hétfői előadásokat. Hát, ebbe becsúszik néha egy-egy rosszabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazzon a filmtörténet legelborultabb filmjére!

maze , gyb , terence_hill , suze 2014. március 2., vasárnap 20:51

10 film, amit nézni és feldolgozni se könnyű, és akkor a magyar mezőny még csak ezután jön. Van-e elborultabb film a Sodoma 120 napjánál? A Radírfej? A Blue? Szavazzon!

Háromszögű lett a magyar Brokeback Mountain

Gyulai Bence 2014. március 2., vasárnap 11:28

A Berlini Filmfesztivál Panorama programjában volt először látható Császi Ádám új filmje, a Viharsarok. Nemsokára ön is megnézheti majd a hazai mozikban, valószínűleg 18-as karikával, mert elég sok benne a meztelenség és a szex. De még több benne a csodálatosan eltalált fotó, a némaság által keltett feszültség és nem jelentőségteljes, de kicsit frusztráló részlet, amiken a külföldi kritikusok a jelek szerint nem akadtak fenn, reméljük, ön se fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Operaházat és fülbevalót is hajtogat a magyar papírművész

bb 2014. február 28., péntek 20:43

Több mint tíz éve foglalkozik a papír művészi megmunkálásával a budapesti születésű, Londonban felnőtt Beregszászi Előd, és mára odáig vitte, hogy nemcsak kiállításai vannak ebből, de 2006 óta saját dizájnstúdiója is van Popupology néven. Az építészetre, művészetre és innovációkra szakosodott weburbanist.com pedig korábban egyenesen ódákat zengett az orgiamiművész munkásságáról.

Beregszászi valóban mestere a papír megmunkálásának, látványos és egyedi munkái egytől egyig hihetetlenül bonyolult technológiával készültek. A művész által használt japán eredetű technika, az ún. origami-építészet az origamira és a kirigamira épül, és lényege, hogy egyetlen lap segítségével, ragasztás nélkül mindig kinetikus, azaz mozgatható, összecsukható formákat hozzon létre a papír pontos vágásával és hajtogatásával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép lányok, rossz fiúk és a varázslat

maze 2014. február 27., csütörtök 11:02

Február 27. Csütörtök

Ha bírja a swinget, akkor ma elmehet a RaM Colosseumba, ahol a Group’N’Swing: Szép lányok és rossz fiúk című előadását láthatja, ami körülbelül egy lemezbemutató nagykoncert, sok zenésszel és egy bazi nagy fekete Chevrolettel, ami körül táncol és énekel szép ruhákban Mihályi Réka és Gájer Bálint. Nekünk kicsit korán van hozzá csütörtökön, de lehet, hogy ön csakis erre vágyik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mit adtak nekünk a feministák?

bb 2014. február 26., szerda 11:20

Mikor egy kor meghatározó szerepet játszó stílusikonjairól vagy bálványairól beszélünk, általában azokra a jól öltözött és elbűvölő nőkre gondolunk, akiknek nevét mai napig emlegetik a magazinokban, és akiknek stílusát örökké koppintják majd nők százezrei az egész világon.

Az efféle listákról gyakran lemaradnak azok a különc feministák, akik radikálisan megpróbálták átlépni a nemek közötti határokat és inspirálóan hatottak korukra. Az Oystermag.com szerkesztői öt olyan provokatív nőt emeltek ki, akiket nem divat egy lapon emlegetni a menő ikonokkal, pedig gondolkodásuk és életszemléletük jóval meghaladta a generációjukét.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés