#VILÁGOM

Van olyan, hogy művészi melegpornó-thriller?

Steiner Kristóf 2014. március 5., szerda 20:29

Az Idegen a tónál amellett, hogy kegyetlenül hiteles képet fest egy sokak számára ismetlen, mások számára pedig túl jól ismert, ám módszeresen szőnyeg alá sepert világról, valójában szexuális beállítottságra való tekintet nélkül mindannyiunknak hasznos tanulmány. Mert olyan emberek hétköznapi tragédiáit mutatja be, akik nem merték felvállalni önmagukat, és ez a titkolózás vezetett végzetes tragédiához. A hazai mozikban március 6-án mutatják be Alain Guiraudie filmét, amivel idén rendezői díjat nyert Cannes-ban. 

Adott egy férfi, aki a nyár majd' minden napját egy festői szépségű tó partján tölti, annak reményében, hogy ott minél gyakrabban és minél jobbakat szexelhessen. És szexel is – még negyed óra sem telik el a filmből, de már simán végignéztük, ahogy a főhősünk farkát kiveri egy idegen, majd elélvezés után elbúcsúznak egymástól, és megy tovább a sztori. A mozi egy ideig afféle szociológiai tanulmány a meleg pasik promoszkuitásáról, aztán egyszercsak történik valami: bekerül a képbe egy férfi, aki nem olyan, mint a többiek. Még magányosabb. És aki igazán magányos, az bármire képes – hiszen senki más nem számít az életében, csak önmaga. Akinek pedig senki sem számít, annak semmi sem fáj. Az sem, ha fájdalmat okoz másoknak. Az sem, ha megfoszt valakit a boldogságtól, vagy történetesen az élettől. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nap a guminővel

Edicsek 2014. március 5., szerda 12:49

A cirkuszos élet mindig is nagyon misztikusnak tűnik, hiszen a hagyományos cirkuszokban apáról-fiúra, generációról generációra öröklődnek a számok, az előadás és az ezzel együtt járó nomád életmód a folyamatos utazással és előadásokkal. De vajon ahogy a cirkusz is modernizálódik, úgy váltja fel az uszkárokkal megosztott lakókocsit a sima szállodai szoba? Honnan jönnek az újcirkuszosok, és milyen a modern porondmester? Erre kerestük a válaszokat az áprilisban Budapestre érkező Cirque Éloize társulat tagjaival és turnémenedzserével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Mi meg csináltunk nekik avantgárd színházat!"

hv , maze 2014. március 4., kedd 21:05

Vajdai Vilmos sokoldalú művész: színész, rendező, dj, alkalmi képzőművész. Az általa alapított TÁP Színház most fiatal, állandó társulattal kísérletezik a Jurányiban egyelőre pénz nélkül. Jelenről, múltról és az esetleges jövőről faggattuk, de elkalandoztunk.

Szerinted mit jelenthet az, hogy hazánk "egyik legnehezebben kategorizálható művésze" volnál? Ezt a Wikipédián olvastuk rólad.

Nem tudom, talán azt, hogy akár csak a TÁP Színházon belül is rengeteg dolgot csináltam. Talán azt, hogy volt már kiállításom is, pedig nem vagyok képzőművész. Vagy, hogy sokáig zenéltem a Korai Örömmel, de persze nem én alapítottam, ahogy ez tévesen itt-ott megjelent. Öt-hat évig voltam a zenekar tagja. Vagy hogy dj-ként is dolgozom, de már nem velük.

A TÁP Színház régebben nagyjából engem jelentett, csak az elmúlt években próbálok ezen változtatni és társakat hívni. Olyanokat keresek, akik valamennyire ezen az eszmén belül mozognak. A Nemzeti Táppal sem egyfajta rendszerben dolgozunk, vannak ad hoc előadásaink, van egy "alvó ügynök" csapatunk, amelyik képzőművészeti ügyekkel foglalkozik, és akad olyan előadástípusunk, ami direkt rossz. Aztán csinálok performansz jellegű előadásokat, meg „rendes“ színdarabokat, normál próbaidővel, és persze megfordulok nagyszínházi közegben is. Nem olyan régen például megint elkezdtük a hétfői előadásokat. Hát, ebbe becsúszik néha egy-egy rosszabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazzon a filmtörténet legelborultabb filmjére!

maze , gyb , terence_hill , suze 2014. március 2., vasárnap 20:51

10 film, amit nézni és feldolgozni se könnyű, és akkor a magyar mezőny még csak ezután jön. Van-e elborultabb film a Sodoma 120 napjánál? A Radírfej? A Blue? Szavazzon!

Háromszögű lett a magyar Brokeback Mountain

Gyulai Bence 2014. március 2., vasárnap 11:28

A Berlini Filmfesztivál Panorama programjában volt először látható Császi Ádám új filmje, a Viharsarok. Nemsokára ön is megnézheti majd a hazai mozikban, valószínűleg 18-as karikával, mert elég sok benne a meztelenség és a szex. De még több benne a csodálatosan eltalált fotó, a némaság által keltett feszültség és nem jelentőségteljes, de kicsit frusztráló részlet, amiken a külföldi kritikusok a jelek szerint nem akadtak fenn, reméljük, ön se fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Operaházat és fülbevalót is hajtogat a magyar papírművész

bb 2014. február 28., péntek 20:43

Több mint tíz éve foglalkozik a papír művészi megmunkálásával a budapesti születésű, Londonban felnőtt Beregszászi Előd, és mára odáig vitte, hogy nemcsak kiállításai vannak ebből, de 2006 óta saját dizájnstúdiója is van Popupology néven. Az építészetre, művészetre és innovációkra szakosodott weburbanist.com pedig korábban egyenesen ódákat zengett az orgiamiművész munkásságáról.

Beregszászi valóban mestere a papír megmunkálásának, látványos és egyedi munkái egytől egyig hihetetlenül bonyolult technológiával készültek. A művész által használt japán eredetű technika, az ún. origami-építészet az origamira és a kirigamira épül, és lényege, hogy egyetlen lap segítségével, ragasztás nélkül mindig kinetikus, azaz mozgatható, összecsukható formákat hozzon létre a papír pontos vágásával és hajtogatásával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép lányok, rossz fiúk és a varázslat

maze 2014. február 27., csütörtök 11:02

Február 27. Csütörtök

Ha bírja a swinget, akkor ma elmehet a RaM Colosseumba, ahol a Group’N’Swing: Szép lányok és rossz fiúk című előadását láthatja, ami körülbelül egy lemezbemutató nagykoncert, sok zenésszel és egy bazi nagy fekete Chevrolettel, ami körül táncol és énekel szép ruhákban Mihályi Réka és Gájer Bálint. Nekünk kicsit korán van hozzá csütörtökön, de lehet, hogy ön csakis erre vágyik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mit adtak nekünk a feministák?

bb 2014. február 26., szerda 11:20

Mikor egy kor meghatározó szerepet játszó stílusikonjairól vagy bálványairól beszélünk, általában azokra a jól öltözött és elbűvölő nőkre gondolunk, akiknek nevét mai napig emlegetik a magazinokban, és akiknek stílusát örökké koppintják majd nők százezrei az egész világon.

Az efféle listákról gyakran lemaradnak azok a különc feministák, akik radikálisan megpróbálták átlépni a nemek közötti határokat és inspirálóan hatottak korukra. Az Oystermag.com szerkesztői öt olyan provokatív nőt emeltek ki, akiket nem divat egy lapon emlegetni a menő ikonokkal, pedig gondolkodásuk és életszemléletük jóval meghaladta a generációjukét.

Szexmentes kanapézás másfél órában

cukorka 2014. február 25., kedd 19:46

Dyga Zsombor új filmje, a Couch surf  csúnyán félrecsúszott valahol. Kanapés sztorija mindenkinek van, nekem a közelmúltból is akad egy: kényelmes, puha kanapé volt és még takaró is járt hozzá. Aztán ennyi az egész sztori, az ember gyakran ül kanapékon, na bumm. Egy kanapén történtek körülbelül a hetvenes (akár az 1770-es) évekig nyúlnak vissza, leginkább pikánsak, ha meg nem, akkor mérsékelten érdekesek. Jelen esetben utóbbiról van szó. A hivatalos verzió szerint a film arról szól, mi történne, ha a kanapék mesélni tudnának. "Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. A Couch surf tíz kanapé és két tucat ember vidám, megható és szellemes története." Csakhogy sajnos a végeredmény nem vidám, nem szellemes, és kicsit sem megható, viszont cserébe rettenetesen unalmas. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Izgalmas thrillert is tud a magyar!

cukorka 2014. február 25., kedd 13:35

2014 a ló éve. Én nem tudom, hogy lovak-e a magyar filmgyártók, de ha ez így megy tovább, Hollywood befejezheti a hazai filmbemutatókat. Jó, lehet, hogy egy kicsit túlzunk, de olyan aztán már tényleg nagyon régen volt, hogy egymás után kétszer is elégedetten jöttünk ki a moziból magyar filmről, még akkor is, ha jelen esetben nem is mozifilmről van szó.

Történt ugyanis, hogy Hajnal Tímea megdöntése után Szász Attila A berni követ című filmjéről is elégedett mosollyal távoztunk, ami még akkor is furcsa, hogy tudjuk, Kulka Jánossal nagyon nem lehet mellélőni. A berni követ tévéfilm, azonfelül pedig politikai thriller, de ezt valószínűleg nem írják mellé, hiszen akkor kevesebben néznék meg. Pedig Szász Attila filmje minden kritériumnak megfelel, minden megvan benne, ami egy jó történethez kell, legyen szó szerelemről, gyilkosságról vagy feszültségről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fénycsontvázakat fest fényképezőgépével a finn fényfestő

terence_hill 2014. február 24., hétfő 21:43

A finn Janne Parviainen több mint tizenöt éve fotózik, de állítólag csak 2007-ben fedezte fel a fényfestést. Azóta viszont szinte csak ezzel foglalkozik, ha fotózásra kerül a sor. Arra törekszik, hogy utólag egyáltalán ne kelljen a képekhez nyúlnia, mindent a fényképezőgéppel alkosson meg. Így aztán van, hogy egy-egy expozíció csak pár percig tart, de van, hogy órákig. Emellett még üvegekre szokott olajfestményeket készíteni, de leginkább a fényalakokról ismert. Az utóbbi időkben fénycsontvázakkal kísérletezik, szerepelt már velük a National Geographicben is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pusztuljon az emberiség, éljen az X Térség!

cukorka 2014. február 24., hétfő 15:36

Valamire való sci-fi szerző már nem tudja elmondani a mondanivalóját egyetlen könyvben. Aki nem ír minimum trilógiát, az ne is számítson arra, hogy James Cameron filmet rendez majd a regénye alapján. Hogy erre gondolt-e Jeff Vandermeer, amikor megírta a magyarul halál unalmas Expedíció címet kapott könyvét, azt nem tudjuk, de az elolvasása után úgy gondoljuk, hogy inkább nem, mint igen. Mint ahogy több napnyi emésztgetés után már azt is megbocsájtottuk, hogy képes volt a mondanivalóját mindössze 167 oldalba sűríteni. Ő bezzeg kíméli a fákat, amikor még Liptai Claudiának is sikerült, hogy 372 közhelyes oldalt írjon a semmiről, akkor hogyan lehetséges, hogy egy nagyon jó stílusérzékkel és zseniális történettel megáldott szerző bezzeg olyan regényt ír, amit másfél óra alatt kiolvas egy betűfaló olvasó? Jó íróknál megszabnám, hogy ötszáz oldal alatt el se kezdhetik, hiszen az egyetlen baj a Déli-végek trilógia első részével az, hogy rövid. Rohanunk? Akkor lelassítunk kicsit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legnagyszabásúbb közösségi műalkotás lehet a harlemi cukorváros

jean_pierre 2014. február 23., vasárnap 17:29

A gyerekektől a nyugdíjasokig nagyjából 1000 résztvevőt vár két szobrász, Brendan Jamison és Mark Revels, akik a közösség segítségével szeretnének felépíteni egy képzeletbeli várost, New York Sugar Metropolist kábé 500 ezer kockacukorból. A Kickstateren indult a projektre gyűjtés is, ugyanis 7500 fontra, azaz majdnem 3 millió forintra van szükségük ahhoz, hogy bele tudjanak vágni - eddig sajnos nem állnak túl jól a dologgal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dicsérni jöttünk Jancsót, nem temetni!

Divany.hu 2014. február 22., szombat 17:48

Bíró Yvette (Jancsó Miklós dramaturgja) találó szavait Mundruczó Kornél filmrendező tolmácsolta a gyászolóknak, Jancsó Miklós szombat délben megtartott temetésén, a Fiumei úti temetőben. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki beszédett mondott az életének 93. évében elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas művész temetési szertartásán: színészek és rendezők sora méltatta a filmrendezőt. A gyászolók között, a filmes szakma és a barátok mellett baloldali politikusok garmada képviseltette magát, de még a durvuló kampányhangulat sem tudta elvonni a figyelmet Jancsó Miklós megemlékezéséről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a sátorral indulna kempingezni Lady Gaga

bb 2014. február 22., szombat 08:07

Láttunk már több bizarr dolgot is hús témában az elmúlt években; Lady Gaga húscafat ruhája megihlette többek között a Black Milk Clothingot, akik anatómiai combcsontot és lábizomzatot nyomtak rá cicanadrágjaikra, majd ott volt Natalie Luder agyszüleménye, aki egy szelet szalonnát nyomott sáljára két évvel ezelőtt.

Ezúttal pedig egy kortárs brit művészt, az emberi zsírszövetek hiteles megjelenítésével kísérletező Andrea Haslert ihlette meg a téma, aki meghökkentő hús-sátrának a jól csengő „Matriarcha” nevet adta.

intestine-tent-sculpture-by-andrea-hasler-designboom-02

A nem mindennapi, némileg gyomorforgató művet Hasler elmondása szerint az 1981szeptemberében alapított Greenhami Női Köz-béketábor női ihlették, akik több, mint 30.000-en gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a brit kormány és a nukleáris fegyverek ellen. Talán ez volt a legnagyobb méretű női tüntetés, amit valaha szerveztek – írja a dangerousminds.net.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ralph Fiennes, a kegyetlen Dickens és a láthatatlan szerető

LS 2014. február 20., csütörtök 13:00

A történelmi személyiségek életét feldolgozó, általában kosztümös filmek sikere szinte mindig garantált, talán ezért is dönthetett úgy Ralph Fiennes, hogy második rendezésében egy ízig-vérig angolhoz nyúl. Shakespeare Coriolanusa után a híres angol regényíró, Charles Dickens életének izgalmas mozzanatait dolgozta fel a Titokzatos szerető című életrajzi drámában. És miközben rendezett, a főszerepet is eljátszotta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ahová lépek farsang terem!

Divany.hu 2014. február 20., csütörtök 09:48

Február 20. Csütörtök

Bulizunk, hiszen minden okunk meg van rá, az elsők között például az, hogy végre nem a szerelmeseket ünnepeljük, hanem azt, hogy be lehet öltözni valaki egészen másnak, mint akik valójában vagyunk. Aki az ilyet szereti, annak mindenképpen az Eyes Wide Shut exkluzív maszkpartiján (komolyan ez a neve, hogy maszkparti, szellemes, mi?) van a helye a Trafiqban (ja, hát egy ilyen nevű helyen nem is lehet más). Ha ön már elengedte a késztetést, hogy Charlie Chaplinnek öltözzön, akkor sincs nagy baj, hiszen van ám máshol is buli ma este, például az Urimuriban, ahol Yvel & Tristan, James Grow és Dj Sobek és magukkal hozzák a Hi!Fly hangulatot. Ha még ennél is öregebb, akkor magának úgyis mindegy.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Profi Barátok közt a Katona színpadán

cukorka 2014. február 19., szerda 19:21

"A Fényevők olyan emberek, akik elhiszik, hogy másoktól eltérően, nekik elégséges eledel lehet a fény." Hogy róluk szól-e a Katona József Színházban nemrég bemutatott Fényevők című darab? Nem közvetlenül. Gorkij A nap fiai című drámájának Radnai Annamária adott igen találó címet és fordította újra, Ascher Tamás állította színpadra, bemutatója pedig egy nappal később volt, mint az általunk nagyra értékelt Ahol a farkas is jó című drámáé. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legósították az Oscar-esélyes filmek plakátjait

jean_pierre 2014. február 18., kedd 13:08

Hatalmas nyomulásban a Lego. Nemrég érkezett meg a mozikba A Lego kaland, amit nagyon bírtak a kritikusok, és könnyen lehet, hogy év egyik legsikeresebb vállakozása lesz. Így aztán nem túl meglepő, hogy a legóhullámot a Yahoo! Movies is meglovagolta: az oldal számára egy Old Red Jalopy nevű művész a 2014-es Oscar-díjátadó legjobb film kategóriájában versenyző művek plakátjaiból legós verziókat készített, vagyis az embereket legófigurákra cserélte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kommunista Madonna vagy leszbikus sorozatgyilkos?

hv 2014. február 17., hétfő 17:29

Öt halott kislány

1953 októbere és 1954 augusztusa között öt tizenéves lány tűnt el Törökszentmiklóson. A lakosok egyre jobban féltek, a gyerekeket nem engedték egyedül sehová, volt aki zsidó vérvádat, mások amerikai vagy klerikális összeesküvést kiáltottak. A gyanú egy idő után a húsz éves, tanulatlan és szegény Jancsó Piroskára terelődött. Anyjával közös házának kertjében végül megtalálták a kislányok holttestét. Megfojtották és megerőszakolták őket. Először azt vallotta, hogy az ott állomásozó szovjet katonákkal együtt követte el a gyilkosságokat, később azt, hogy egyedül ő volt a tettes. Az ítélethirdetéskor saját anyját is bűnrészességgel vádolta, a büntetésen azonban ez sem változtatott: Jancsó Piroskát felakasztották.

Rubin Szilárd író tizenkét évvel később ismeri meg ezt a történetet. Meglátja a rég halott Jancsó Piroska fényképét, és szabályosan beleszeret. Nyomozni kezd, elutazik Törökszentmiklósra, ahol még mindig érzékeny téma a tizenkét évvel azelőtti sorozatgyilkosság. Rubin megszólaltatja a rendőröket, a helyi lakosokat, az egykori tanúkat, az áldozatok és Jancsó Piroska rokonait. Nyomoz, kutat, és ír egész életében, szilánkos darabokból próbálja összerakni a történetet, amelyet igazán soha nem sikerült felgöngyölíteni. A legfontosabb kérdések, hogy Jancsó Piroska leszbikus kéjgyilkos volt-e, és mint ilyen, szinte egyedülálló a magyar kriminalisztikában, illetve, hogy a szovjet katonáknak milyen szerepük volt az ügyben. Rubin koncepciós pert sejtett, 1954-ben szovjeteket még akkor sem lehetett nyilvánosan felelősségre vonni, ha gyilkoltak. Rubin Aprószentek című dokumentumregénye 2012-ben, az író halála után jelent meg. A magyar Hidegvérrelként is emlegetett mű Rubin Szilárd életének töredékben maradt fő műve, egyúttal bizarr szerelmének, különös mániájának története is. És most színpadra állították a Katona Kamrában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rizsporos erotika műanyag pohárból a Caravaggiók között

LS 2014. február 17., hétfő 09:40

Szombat este kilenc. A Hősök terén néhány barokk ruhás nő pózol a szobrok között, a turisták értetlenül nézik a csöppet sem odaillő lányokat. A népek a Szépművészeti múzeum Caravaggio  finisszázsára érkeztek, hogy végigtáncolják az éjszakát az ódon falak közt.

Némiképp megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy ha egy bál kilenckor kezdődik, akkor az épületbe addig senki se ki, se be, majd pontosan 21:00-kor jött a biztonsági őr aki kitárta a kaput a népeknek. A bevonulók még pózoltak egyet a rokonoknak, aztán irány a mulatság. Érdekes módon először csak egy előcsarnokot nyitottak meg a vendégek előtt, akiket műanyag poharas habzóborral köszöntöttek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel 40 évi jegyesség után végre férjhez megy Miss Röfi

gr 2014. február 16., vasárnap 11:04

Vivienne Westwoodot úgy tűnik, imádják a filmesek: Carrie Bradshaw tragikus esküvője után most a legújabb Disney produkció, a Muppets Most Wanted arájának tervezett menyasszonyi ruhát. Ebben mondja ki a boldogító igent Miss Piggy, a Muppet Show tősgyökeres röfilánya béka vőlegényének, Kermitnek (ahogy itthon ismerjük őt: Breki). A szórakoztatóipar egyik lebizarrabb párjának frigye közel 40 éves jegyesség végére tenne pontot - feltéve, hogy valóban megtörténik. Ha így lesz, a túláradó személyiségű malaclány állítólag egy - részben - PET-palackokból újrahasznosított ruhában tipeg majd az oltárhoz.   

Ez a borbély penge helyett szavakkal öl

cukorka 2014. február 15., szombat 14:07

A Kossuth Lajos utca járókelői előtt időkapu nyílt. Ehhez normális esetben elég csak végigandalogni Budapest egyik leghosszabb sugárútján, ám a poros, kietlen, zömmel már lehúzott rolós boltok között akad egy, ahol még van élet, viszont tényleg megállt az idő. Ebben a kis borbélyüzletben rendezte be birodalmát Bán János, A borbély. Borotválásra invitálja a nézőket, ezeket a huszonegyedik századi lényeket, akik jórészének már fogalmuk sincs arról, milyen lehetett, amikor a férfiak még nem saját maguknak vágták a szakállt a három pengéjű, szőrszálakat gyökerestől irtó, eldobható borotvájukkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabbik tűsarkúban, papok harisnyakötőben

Steiner Kristóf 2014. február 14., péntek 18:58

Egy Tel Avivban élő francia pasi Jaffa arab óvárosában tűsarkokon tipegő papokat és csókolózó rabbikat, tranvesztita muzulmán férfiakat rajzol. Ja, és gyerekkönyveket ír. Nem, ez nem egy vicc kezdete, ez a valóság. Julien Roux stúdiójába véletlenül estem be – de mikor megtörtént, nem tudtam kijönni egy darabig.

Jó vígjátékunk már van Valentin napra

cukorka 2014. február 13., csütörtök 15:45

Közeleg a Valentin nap, bemutatták hát a mozikban az idei első közönségfilmet, vagy - ha így jobban tetszik - romantikus vígjátékot, a Megdönteni Hajnal Tímeát. Rögtön az elején lelőjük a poént, ugyanis a film nekünk is tetszett, attól függetlenül, hogy abban a teremben, ahol mi néztük, korántsem szakadt a röhögéstől az egész nézőtér. Viszont amikor nevettek, azt tényleg a poénokon, és nem kínjukban tették, és ez jó, mert az elmúlt évek hazai vígjátékainál nem ez volt jellemző. 

Nincsenek hiú ábrándjaink: a hazai közönség inkább áldoz egy szinte nézhetetlen, gagyi filmre (lásd: Coming out) mint olyanra, amire tényleg érdemes volt költeni (lásd: Isteni műszak), de azért bízunk benne, hogy valahol mégis keveredik a romantikus vígjátékokra fogékony közönség azzal, aki mindig ad egy esélyt a honi filmgyártásnak. Pedig a Megdönteni Hajnal Tímeát nem csinál semmi korszakalkotót, csak nem lopkodja össze a saját történetét mindenhonnan, ahonnan nem szégyelli, hanem kitalál egy sajátot úgy, hogy közben betartja a romantikus vígjátékok összes szabályát (vagy lehet, hogy épp ezért mégiscsak korszakalkotó?). És ehhez még az sem kell neki, hogy egy melegnek megváltozzon a nemi identitása, elképesztő!  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés