#VILÁGOM

A festmények, amiken múlik az idő

aa 2014. szeptember 9., kedd 13:16

Egy mozdulat különböző időpillanatai egyetlen képen – láttunk már ilyet, de jellemzően inkább fényképeken használták ezt a technikát a múló idő bemutatására. Adam Lupton ugyanezt olajfestményein teszi. "A modern társadalom pszichológiai és szociológiai problémáit illetve küzdelmeit vizsgálja és mutatja be,  többirányú elbeszéléseivel, homályos vonalvezetésével gyakran összemossa a realizmus és az expresszionizmus határait" –írja a valóságot különböző szinteken kutató kanadai művészről a hifructose.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Digitálisan is elérhetőek a Bauhaus tankönyvei

aa 2014. szeptember 8., hétfő 14:26

A francia Bibliotheque Kandinszkij a közelmúltban digitalizálta a Bauhaus művészek és gondolkodók által írt könyveket, folyóiratokat és ritka kéziratokat, melyek augusztus közepétől már szabadon hozzáférhetőek a nyilvánosság számára is. Elérhető többek között a Walter Gropius által 1925-ben szerkesztett Internationale Arkitektur, Moholy-Nagy László tipográfiái, valamint Le Corbusier, Adolf Loos vagy Frank Lloyd Wright alkotásairól készített fotók is. De beleolvashatunk például Piet Mondrian vázlataiba és Paul Klee 1923-ban írt Pädagogisches Skizzenbuch (Pedagógiai vázlatfüzet) című oktatási anyagába is.

640px-Staatliches Bauhaus Weimar 1919-1923
Fotó: monoskop.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerelmesregény csöpögés nélkül

LS 2014. szeptember 7., vasárnap 18:51

Milyen az, ha egy Asperger-szindrómás egyetemi tanár feleséget keres, és ezt majdnem 400 oldalon keresztül meséli el? Leginkább vicces. Nem valós történet Graeme Simsioné, nincs benne dráma, könnyek és feszültség. A sztori teljesen egyszerű: egy Don Tillman névre hallgató egyetemi tanár rájön, hogy neki bizony feleség kell. Ezért kidolgoz egy aprólékos tervet, melynek célja, hogy a számára legtökéletesebb asszonyt találja meg. Az érzelmekkel nem igazán foglalkozó tudós egy tuti kérdőívet állít össze, amiből minden kiderül a jelentkezőkről. Na de mit hoz az élet? Meglepődne, ha azt mondanám, egy olyan nőszemélyt, aki semelyik elvárásnak nem felel meg, mégis van benne valami igazán vonzó?

Naná, hogy csak ezzel folytatódhat a prof története, aki sok-sok oldalon keresztül udvarol a lánynak, miközben próbálja a megszokott rendszerét fenntartani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drogos főhősnő és erotikus thriller: ilyenek is lehetnek az operafilmek

aa 2014. szeptember 6., szombat 19:11

Az operafilm két egymástól teljesen eltérő művészeti forma összeolvadása. Ez a művészi kifejezési mód a korai hatvanas évek óta foglalkoztatja a filmrendezőket, akik érhető módon új utakat kerestek a gyakran "túl hosszúnak", "befogadhatatlannak", "hallgathatatlannak" vagy "nézhetetlennek" titulált művek feldolgozására. A divatba jött látványos beállítások, jelmezek, valamint az expresszionista filmkészítés lehetővé tette, hogy az opera és annak főhősei teljesen új megvilágításba kerülhessenek.

Az elmúlt évtizedekben olyan világklasszikus filmrendezők próbáltak meg új életet, lehetőséget és hangulatot lehelni az operába, mint Franco Zeffirelli, Jean-Pierre Ponnelle, Peter Weigl, Joseph Losey és Hans-Jürgen Syberberg. Néhány kivételtől eltekintve az operafilmek a mozikban debütáltak, majd később televízióban is levetítették, sőt DVD-n is kiadták azokat. Talán a legrosszabbul az opera egyik legtermékenyebb zeneszerzője, George Friedrich Händel járt, akinek 18. századi oratóriumaiért még nem kifejezetten kapkodnak a rendezők. Ezzel szemben a valaha élt öt legnagyobb opera zeneszerző, Wagner, Mozert, Verdi, Puccini és Strauss elég jól képviseltetik magukat az operafilmek világában. De mozgatja a filmkészítők fantáziáját többek között Bizet, Rossini, Csajkovszkij, Donizetti valamint Sosztakovics munkássága is – szedte össze a WondersintheDark.com, melynek segítségével mi is összeállítottuk listánkat a kedvenc operafilmjeinkről. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön mennyit fizetne egy GIF-ért?

nemoszi 2014. szeptember 5., péntek 20:39

Jeff Koons ikonikus Lufikutyáján akar keresni Michael Green netes művész: "A leeresztő Lufikutya címmel" készített GIF-et Koons művének alapján – írja a Dazed Digital. Az eredeti Lufikutya 58,4 millió dolláros árcédulájához (amivel a mű az élő művész által valaha eladott legdrágább művé avanzsált) képest semmiségnek tűnik az 5800 dollár (1,4 millió forint), amit Green a GIF-ért kért eBayen – azonban még az 5800 dollár is olyan sok volt, hogy senki nem jelentkezett, mostanra a művész 2000 dollárra (485 ezer forint) csökkentette a kikiáltási árat.

Michael Green: A Lufikutya leereszt, 2000 dollár.
Michael Green: A Lufikutya leereszt, 2000 dollár.

Már csak 3 nap van hátra az aukcióból, de nem tolonganak a vásárlók: mondjuk miért is tolonganának, amikor a GIF bárhol ingyen is megtalálható (tessék, itt a cikkben is), sőt akár le is tölthetik egy jobbklikkel? Ráadásul ez már nem az első aukciója a műnek, írja a Dazed, szóval nem sok remény van arra, hogy Green pénzt csináljon az ötletből és elmondhassa, hogy övé a valaha eladott legdrágább GIF. Publicitási húzásnak azért nem volt rossz, hisz ahová a GIF (ingyen) kikerült, ott azért írtak is pár sort a művészről. Mi is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Áldozzon havi ötszázat a Krétakörre!

maze 2014. szeptember 5., péntek 11:44

A Krétakör állami támogatásának amúgy is nevetséges összegét az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-re felére csökkente, amivel gyakorlatilag aláírta volna Schilling Árpád társulatának halálos ítéletét. A rendező azonban nem az az ijedős fajta, inkább visszadobta a nagyvonalúnak valóban aligha mondható 5 millió forintos ajánlatot, és a közönség segítségét kérve szokatlan fundraising kampányt hívott életre. 

Breaking Independent from kretakor on Vimeo.

A társulat honlapján "Hogy minden azoké legyen, akik bánni tudnak vele" - szlogennel havonta ötszáz forintot kérnek a nézőiktől, hogy a támogatással közösen mutathassanak be "új színházi formákat, oktatási programokat és közéleti akciókat", valamint "kritikát a regnáló hatalmasságokkal szemben".  A társulat három videóban vázolja a Krétakör helyzetét: az elsőben a nemzetközi sajtó által előadásaikat magasztaló cikkrészeket emelnek ki, mialatt az elmúlt évek egyre csökkenő állami támogatásokról emlékeznek meg.

Ön fogja támogatni a Krétakört?

  • 123
    Igen
  • 103
    Nem
  • 38
    Többel is támogatnám

A második videóban Schilling Árpád rendező kel ki magából a minisztérium előtt, majd apró fecnikre tépi a felére csökkentett támogatásról szóló papírost, ezzel jelképesen megsemmisítve a felajánlott összeget; míg a harmadikban a Krétakör működésének állami támogatásáról szóló diagramot mutatnak be 2006-tól napjainkig. 

És ha még mindezek se győzték volna meg, Schillingék ráhúznak a CIB Bankos latte-reklámra (ami kábé arról szól, hogy napi egy tejeskávé áráért már lehet hitelkártyád) azzal, hogy szólnak: "Havi egy latte mínusz neked, 500 Forint nekünk!" Szerintünk a hülyének is megéri!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Háromszáz program várja a Színházak Éjszakáján!

Divany.hu 2014. szeptember 5., péntek 09:12

Eddig tavasszal volt, most átkerült őszre, de a lényeg, hogy megint együtt örülhet a színházba járó közönség a harmadik Színházak Éjszakája elnevezésű rendezvénynek, amit idén szeptember huszadikán, szombaton déltől hajnali háromig tartanak a különböző színházakban Budapesten. Az esemény sajtótájékoztatóját, a rendezvény új helyszíneként szolgáló SzínházPONT helyiségében dr. Komáromi György, a Színházak Éjszakája projektvezetője nyitotta meg a rendezvénysorozat kulcsfiguráinak bemutatásával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blondie-val itt van az ősz, itt van újra!

Divany.hu 2014. szeptember 4., csütörtök 14:22

Szeptember 4. Csütörtök

Ideje lesz rápihenni kicsit az elmúlt nyárra, erre pedig remek lehetőséget nyújt a Karton Galéria, ahol mától a Last Minits 2 című kiállítást nézhetik meg. Fekete József, Jakócs Dorottya, Moravszki Kata és Tripsánszki Dávid él a lehetőséggel, nemcsak műveiket állítják ki, de a helyszínen fognak festeni a nagyérdeműnek. Innen még mindig lehet továbbmenni, mondjuk az Arcok, testek: Lenyomatok és átiratok-ra, ami a Hibaista csoport és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának közös kiállítása, és ahol szintén sok művésszel találkozhat. 

Fotó: Rácmolnár Milán / Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
Fotó: Rácmolnár Milán / Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
Fotó: Rácmolnár Milán / Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, milyen volt a szovjet avantgárd 20-as években?

aa 2014. szeptember 3., szerda 19:55

Alana Massey nemrég vendégszerzőként jelentetett meg egy cikket a The New Inquiry oldalán, melynek témája a ciki szójátékos cím ellenére (The Party's girls and party girls: Negotiating beauty in the Soviet Union) is érdekes értekezés a 20. század elejének avantgárd stílusáról és annak kialakulásáról.

Annak ellenére, hogy a szerző nem vette figyelembe, hogy vannak olyan poszt-szovjet nők, akik nem Oroszországból és Ukrajnából, hanem például Kazahsztánból vagy Üzbegisztánból származnak, alaposan és érthetően szemlélteti azokat a furcsa szépségtrükköket és -technikákat, amelyekkel a szovjet nők kompenzálni próbálták a szűkös fogyasztási cikkek adta lehetőségeket, valamint az élelmiszerhiány miatt kialakult válsághelyzetet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A berni követ bevette Montrealt

Divany.hu 2014. szeptember 2., kedd 15:46

Szász Attila filmje, A berni követ nyerte a Montreal World filmfesztiválon az elsőfilmes kategória Bronz Zenit díját - adta hírül az MTI.  A díjakat hétfő este osztották ki, az elismerést az alkotók nevében a montreali magyar tiszteletbeli konzul, Szentmihály Gyula vette át. A tévéfilmnek Montrealban volt a nemzetközi premiere, a három, csaknem teltházas vetítésen a rendező személyesen válaszolt a közönség kérdéseire. 

Az alkotás megtörtént eseményt, az 1958-as svájci magyar túszdrámát dolgozza fel és - ahogy erről korábban már írtunk - mindezt rendkívül igényesen és hatásosan teszi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fabricius Gábornak a rövidfilm az út magához

maze 2014. szeptember 2., kedd 10:32

A napokban olvastam rólad, hogy most szeretnéd végre azt csinálni, amit mindig is akartál. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem leszel többé reklámszakember, hanem most már mindig filmeket fogsz rendezni?

Írni azért akarok még mellette, de már évek óta így áll a helyzet. Az ember elsősorban ember és nem egyenlő a munkájával. Az nem úgy van, hogy egyszer csak elkezd az ember írni, hanem folyamatosan dolgozom párhuzamosan, csak korábban valami mindig jött, ami fontosabbnak tűnt. Például a pénz. Most úgy döntöttem, hogy ebben a prioritási listában nem lehet más, húzni kell egy vonalat. Sokáig sajnos nem lehetett az írás a legfontosabb, merthogy a film mindenek előtt az írásról szól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Híres zenészfotók, és amiket nem tudtunk róluk

bb 2014. szeptember 1., hétfő 14:25

Deborah Feingold közel 30 éve fotóz művészeket, pályafutása során nem egy esetben álltak a kamerája előtt feltörekvő, még szinte ismeretlen zenészek, akikből azóta a zenei világ nagyjai lettek. Többek közt ezek a képei is szerepelnek most megjelent könyve, a „Music” lapjain, amely a későbbi hírességekről lőtt kedvenc fotóit és az azokhoz tartozó történeteket tartalmazza. A mindössze 32 dollárért (7660 forint) beszerezhető mű egyik érdekessége, hogy számos olyan kép is található benne, mely az azóta már ikonikussá vált fotókkal együtt készült, de eddig még nem jelentek meg sehol sem. A Buzzfeed.com a megjelenés kapcsán készített egy interjút Feingolddal, aki többek között arról mesélt, hogy milyen volt a közös munka Madonnával, Tina Turnerrel, Joey Ramone-nal vagy a Beastie Boysszal, és hogy milyen érzés, amikor róla készül a portréfotó, és mondjuk Prince fényképezi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Gyakorlatilag azért kapok fizetést, mert elmebeteg vagyok"

maze 2014. augusztus 31., vasárnap 16:45

Kezdjük a filmezéssel, ha jól tudom az Isteni műszak óta nem volt filmfőszereped...

Nem is lesz és nem is volt.

Miért gondolod ezt?

Azért, mert megbukott a film Magyarországon. Az lett a vélemény legalábbis, hogy megbukott.

Valamiért a film rendezője, Bodzsár Márk is ezt kommunikálja, de ez nem feltétlenül igaz.

A Megdönteni Hajnal Tímeát két hét két alatt többen nézték meg, mint az Isteni műszakot. De azt is hallottam, hogy sokan letöltötték, csak én nem értek az internethez, nem tudom, hogy ez hogy megy. Az Isteni műszak sokkal inkább rétegfilm, ráadásul külföldön szeretik, úgyhogy majd elköltözünk Lisszabonba, hiszen ott filmszemlét is nyert... De mi is van az Isteni műszakkal?

Távolról sincs vége, olvasson még »

David Lynch trombitálva önti le magát jegeskávéval

aa 2014. augusztus 30., szombat 10:59

Igen, tudjuk, az Ice Bucket Challenge már nem is lehetne cikibb, nade most belépett a képbe David Lynch. A 68 éves rendező természetesen a maga stílusára faragta a jótékonysági akciót, magához méltóan rejtélyes rövidfilmet kreált az eseményből, amin belül egyszerre két kihívást is bevállalt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változtunk az elmúlt 500 évben

bb 2014. augusztus 29., péntek 11:39

Bár nem újdonság, valamiért mégis reneszánszát éli a közösségi oldalakon az eggman913 néven futó Philip Scott Johnson 2007-es alkotása. Johnson ebben három percbe sűrítette az elmúlt 500 év legmeghatározóbb női portréit a YouTube-on, és olyan jól csinálta, hogy a „Legkreatívabb videó” díjra is jelölték a 2007-es YouTube Awardson. Johnson akkor elmondta, hogy nem egyedül az ő érdeme a kisfilm, hiszen az ötlet eredetileg az unokaöccsétől, Derektől és húgától, Brendától származik, a műalkotások és művészek beazonosításában pedig YouTube ismerőseitől kapott sok segítséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még az állatok is éjszakáznak a héten!

Divany.hu 2014. augusztus 28., csütörtök 10:36

Augusztus 28. Csütörtök

A szentendrei Ferenczy Múzeum vasárnap zárja a Művészet Malomban azt az átfogó kiállítást, amelyben csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festménnyel összegzi a 131 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét. A bemutatott művek között Magyarországon ritkán, vagy talán soha nem látott, sőt frissen előkerült alkotásokat is találhat a közönség, így érdemes lehet kinézni, kiváltképp mivel ma este nyolc órától Bellák Gábor művészettörténész (a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa), Bujdosó Orsolya sommelier, és Karácsony János gitáros, énekes társaságában borkóstolóval egybekötött tárlatvezetésen vehetünk részt. 

czobe312

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mit csinál egy könyvsebész?

bb 2014. augusztus 27., szerda 20:04

Nem csak japánok látnak fantáziát a könyvfaragásban. Könyvsebésznek hívja magát a New York-i székhelyű művész, Brian Dettmer, aki szikék, csipeszek, kések és egyéb sebészeti segédeszközök segítségével boncolja fel, majd faragja ki bonyolult szobrait, ráadásul mindehhez elavulttá vált enciklopédiákat, régi orvosi folyóiratokat, szótárakat, tankönyveket, térképeket és más érdekes irodalmi műveket használ fel alapanyagként – írja a MyModernMet.com szerzője. A „könyv át- és beültetést” is végző 1974-es születésű művésznek pár kérdést is feltettek figyelemfelkeltő munkáival kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3D nyomtatott városokat hordanak a remeterákok

bb 2014. augusztus 26., kedd 09:38

Első hallásra talán kissé furcsa a japán Aki Inomata legújabb, „Why Not Hand Over a 'Shelter' to Hermit Crabs” néven futó projectje, a művész ugyanis 3D-s nyomtatóval építi fel a különféle nemzetek építészeti sajátosságait idéző átlátszó, műanyagból készült csigaházait. Pedig annak tudatában, hogy a remeterákok kiüresedett csigaház vagy kagyló hiányában általában bármiben, akár fa, kő vagy műanyag tárgyban is meg tudják húzni magukat, már egyáltalán nem is olyan különös a tokiói művésznő elképzelése - írja a boredpanda.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hitchcock hátsó ablakai csótányokra néznek

cukorka 2014. augusztus 25., hétfő 19:32

A Jurányi Inkubátorház épülete valamikor iskola volt, most a Boross Martin rendezésében, a Stero Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciójában bemutatott Leselkedők című előadáson viszont társasházzá vált. Boross Martin kísérletező figura, az ő színháza sosem hasonlít ahhoz, amit megszokhattunk (interjúnk a rendezővel itt). Feltételeztük, hogy Bodó Viktor társulatával egészen őrült dolgokra lehet képes, és nem is kellett csalódnunk. 

leselkedok ea 01 WEB 002
Fotó: Dömölky Dániel

Egy lakógyűlés kellős közepébe csöppenünk, de nem ám akárhol, hanem a Jurányi hátsó kertjében, fejünkön fülhallgatóval, kezünkben látcsővel (mindkettőt a helyszínen kapjuk), hiszen a színészek három emeleten, az inkubátorház ablakaiból játszanak a kertben ülő nézőknek. A közös képviselő posztját is betöltő házmesternő (Rainer-Micsinyei Nóra) az átkosból magával hozott határozottsággal vázolja az egybegyűlteknek mindannyiuk közös problémáját: mindent ellepnek a csótányok, valamit csinálni kell. Alkalmi dalra fakadások, kiborulások, valamint a házmesternőnek köszönhető lehallgatókészülék segítségével ezután megismerhetjük a lakók álláspontját a rovarkérdésről ugyanúgy, mint ahogy személyiségüket, és minden esetben nyomorult életüket is, mígnem megérkezik a csótányirtó (Kárpáti Pál), hogy rendbe tegye ezt a csótánykérdést. Persze, ahogy ez már lenni szokott, a dolog nem megy olyan könnyen neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyire menő ötlet már egy emlékmű szuperhősöknek, nem?

bb 2014. augusztus 25., hétfő 14:40

Szerintünk az, de nem mindenki osztja a lelkesedésünket. Bulgáriában például ezentúl akár bíróság is elé is állíthatják azokat a "vandálokat", akik sorozatosan megrongálják a szovjet korszak emlékműveit - olvasható a bulgáriai orosz nagykövetség közleményében, melyben felszólítják a helyi külügyminisztériumot, hogy a jövőben hatékonyabban akadályozzák meg az efféle, számukra sértő rongálásokat Szófiában.

Szuperhősökké avanzsált szovjet katonák
Szuperhősökké avanzsált szovjet katonák
Fotó: Ignat Ignev / Wikicommons
Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbb jelenetek néha nincsenek is a forgatókönyvben

Qrator 2014. augusztus 24., vasárnap 15:16

Csodás videóval örvendeztette meg a filmbolondokat a CineFix, ami összeszedte a szerintük legjobb tíz filmes improvizációs filmrészletet. Olyan jeleneteket kell elképzelni, amikor a rendező engedékenysége folytán a színész szabad kezet kap, és maga alakítja a testbeszédét és szövegét, és ezáltal briliáns részleteket hoz létre; esetleg egy véletlen reakció sül el olyan jól, hogy benne hagyják a kész műben. A nemrég tragikusan elhunyt Robin Williams nagy mestere volt a műfajnak, őt külön ki is emelik olyan remekművek mellett, mint az Apokalipszis most, a Nagymenők vagy a Mechanikus narancs. Nézze meg a videót (találat amúgy a Gizmodóról), aztán megmutatjuk a mi verziónkat is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stephen Kinggel készülhetünk az őszre

Divany.hu 2014. augusztus 23., szombat 10:30

B1261590

Most, hogy idejekorán beköszöntött a vénasszonyok nyara (ha nem az volt az egész nyár), ideje újra körbenéznünk, mit érdemes elolvasni, még mielőtt ránk tör egy újabb, hidegebb esős évszak. Elsőként olyan könyvet ajánlunk, amit már mi is olvastunk, mégpedig Pőcze Flóra tollából A Moszkva tér gyermekeit. A kulturális antropológiát tanult írónő két hónapig élt a Moszkva tér hajléktalanjaival, amitől írása érdekes az pedig az, hogy "bár bevonódik, nem tudja kívülállóként, kutatóként figyelni a Moszkva téri Galeri életét, túlságosan közel kerül hozzájuk (ami minden segítő szakmában nehézségeket szokott okozni); ennek ellenére, vagy tán pont ezért jelenik meg előttünk ezeknek az embereknek a személyisége, a nehézségeik, az élethez való viszonyuk, a megéléseik, a stiklik, a drogok, és mindaz, amit nap mint nap átélnek." Ha pedig tudni szeretné, mi történt a könyv után, interjúnkban a szerző mesél erről is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

New York és Párizs úgy hasonlít, ahogy különbözik

aa 2014. augusztus 22., péntek 19:58

Elegáns és humoros módját választotta a világ két leghíresebb és legsokoldalúbb városa előtti tisztelgésnek a francia grafikusművész, Vahram Muratyan, aki nemrég egy könyvet dobott piacra Paris versus New York – A Tally of Two Cities címmel. A nagyobb horderejű és a személyes munkák között ingázó grafikus 2010-ben töltött egy hosszabb időt New Yorkban, aminek hatására elindította Paris versus New York néven futó blogját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Van a barátságnak az a foka, hogy megmondhatom a másiknak, ha már nem emberszerű"

ZZs 2014. augusztus 21., csütörtök 19:24

Pőcze Flóra még 2009-ben költözött ki a Moszkva térre, hogy az ottani hajléktalanokkal együtt élve, tanulmányozza életüket. Könyvét most új fejezetekkel bővítve adták ki újra, ebből az apropóból beszélgettünk az azóta mesterszakos kultúrantropológussal.

Miért írtad meg ezt a könyvet, nem volt elég, hogy ebből írtad a szakdolgozatodat ?

Azért írtam meg, mert a szakdolgozatomból hiányoztam. Ott a száraz tények voltak, adatok, a családi háttere ezeknek az embereknek. De az nem derült ki belőle, hogy a kutató, azaz én eközben mit csinált. Hogy én leírtam, hogy valaki leütött egy BKV ellenőrt, abból nem tudta meg a szakdolgozat vezető, hogy én erre mit léptem. Álltam? Vagy a rendőrt hívtam, vagy esetleg elfutottam? Ez azért készült, mert ebben minden benne van. Az én szemszögem, vagyis a 21 éves szemszögem.

Élethű aranyhalak a csészében, avagy így kell 3D-ben festeni

bb 2014. augusztus 21., csütörtök 09:00

Nem igaz, hogy csak a punci került a művészet fókuszába, többen láttak fantáziát a 3D festészetben is, különös tekintettel valamiért pont a halakra és a vízi világra. A téma egyik legjelesebb képviselője minden bizonnyal a szingapúri székhelyű művész, Keng Lye, aki akrilfestékkel és műgyanta rétegekkel operálva készíti háromdimenziós állatait, melyeket gyakran ábrázol műanyag zacskóba, vödörbe vagy konzervdobozba zárva – írja a festészet és a szobrászat között félúton mozgó fenomenális alkotásokról a ThisisColossal.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés