#VILÁGOM

Menő gyorsétterem szellemi táplálékot is kínál a vendégeinek

bb 2014. december 15., hétfő 19:43

Míg a rántott csirkében utazó KFC egy egyszerű, de ügyes húzással népszerűsíti gyorskajáit a japán piacon, addig az egyik amerikai konkurense, a mexikói specialitásokat áruló Chipotle A-listás írók szövegeit és rövidebb idézeteit nyomja rá eldobható papír poharaira és zacskóira. Az eset érthető módon felkeltette a sajtó figyelmét, kiemelt témaként kezelte a hírt az elmúlt hónapokban többek között a New York Times, a Vanity Fair és a Huffington Post is.

A „ Cultivating Thought” néven futó kampány szülőatyja, a Brooklynban élő regényíró, Jonathan Safran Foer volt, aki egy napon éppen a Chipotle egyik éttermében ebédelt, mikor rájött, hogy semmi mást nem tud csinálni azon kívül, hogy eszi a burritóját. „Halálosan frusztált lettem. Nem volt nálam se egy könyv, se egy magazin, de még a telefonom sem.” – emlékszik vissza a nagy pillanatra a Minden vilángol, a Rém hangosan és irtó közel és az Állatok a tányéromon című regények írója. Foer esete az eldobható irodalommal márcsak azért is érdekes, mivel pár évvel ezelőtt a New York Press csípős nyelvű újságírója, Harry Siegel egyik cikkében „szerencsesüti-szintű okoskodásnak” titulálta a 37 éves író munkáit. Ebből kiindulva Foertől szép visszavágás bevállalni egy ilyen jelentőségű reklámkampányt, főleg annak ötletgazdájaként.

dw934whxozyquhjzchc9.png
Fotó: chipotle.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

432 oldalas és illegál bulikon készült az év legjobb fotóalbuma

aa 2014. december 14., vasárnap 10:39

A napokban zajlott le a 2014-es Paris Photo néven futó rendezvény és kiállítás a Grand Palaisban, melyen az év legjobb fotósait is díjazták. A díjazottak között volt Oliver Sieber is, aki az Év Fotós könyvéért járó díjat vehette át a zsűritől 432 oldalas, Imaginary Club című munkájáért. – írja az ahornmagazine.com a könyvről, ami már beszerezhető a hazánkba is szállító Amazon.comról. A színes és fekete-fehér fotókat is tartalmazó műnek eléggé megkérik az árát, a könyv ugyanis 295 fontba (114.879 forint) fáj a fotórajongóknak. A Kobayashi Böhm által tervezett könyv kapcsán feltett pár kérdést a díjnyertes fotósnak a magazin riportere is:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sena Dagadu: nagyon boldog ember vagyok

km 2014. december 13., szombat 19:01

Sena Dagadu énekesnővel második önálló nagylemeze, a Lots of Trees kapcsán találkoztunk utoljára, most pedig egy divatfotózás ürügyén futottunk össze újra – tökéletes alkalom, hogy megtudjuk, mi történt vele az elmúlt időszakban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg velünk, hogyan válnak Izraelben!

Divany.hu 2014. december 12., péntek 18:58

Ha nem elég borús a vasárnap este, nézze meg velünk a 2015-ös Golden Globe-ra legjobb idegennyelvű film kategóriájában jelölt Gett - Válólevél című izraeli-francia-német filmdrámát. A filmet már csak azért is érdemes pont vasárnap nyolctól a Cirko-Gejzírben megnézni, mert ezen a napon nyolctól a Cirko és a Dívány jóvoltából ingyen tudhatja meg, "hogyan boldogul Viviane egy férfiak uralta világban, ahol a társadalmi konvenciók és a vallási szabályok még a válóperben sem biztosítanak azonos jogot a nők részére". Ha még ez sem győzte volna meg, akkor szólunk, hogy az eseményen Balázs Gábor eszmetörténész fog a filmről és hatásáról beszélni, szóval ha másért nem, ezért semmiképp sem érdemes kihagyni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sikoltó panda nevel a művészetre

ST 2014. december 12., péntek 08:32

A gyerekek művészeti nevelését nem lehet elég korán elkezdeni, és nem is mindegy, hogyan esünk neki. Különösen nehéz lehet közelhozni számukra olyan művészeti alkotásokat, amiket igazán majd csak a későbbiekben fognak megérteni és értékelni. Ön például hogyan kedveltetné meg egy négyévessel Edward Munch Sikolyát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vége az európai történelemnek

hv 2014. december 11., csütörtök 14:53

Egy házasságtörő kapcsolat unortodox ábrázolása a francia újhullám 84 évesen is menő nagymestere, Jean-Luc Godard új filmjében: Búcsú a nyelvtől.

Egy férfi beleszeret egy nőbe, akiről kiderül, hogy házas. Kapcsolatuk legnagyobb részében meztelenül dumcsiznak, miközben befogadnak egy kiskutyát, sétálgatnak, figyelik az évszakok változását, veszekednek és zuhanyoznak. A nő férje rájön a kapcsolatra, majd az egész újraindul. A történet alapján nagyjából ennyi a francia újhullám kultikus rendezőjének Búcsú a nyelvtől című filmje.

A nyugat-európai értelmiség indulója

Aki azonban szaftos és szexi házasságtörős filmre, könnyed szórakozásra és lineáris történetvezetésre vágyik, messziről kerülje el Jean-Luc Godard most bemutatott új alkotását, mert garantáltan sikítva menekül majd a moziból. Godard kapcsán a filmkritikusok előszeretettel emelik ki, hogy késői korszakában – amelyet, figyelem, kábé az 1970-es évek elejétől számítanak – csupa olyasmit akar filmre vinni, amit elvileg lehetetlen lenne. A Búcsú a nyelvtől pontosan ezt csinálja, ráadásul a legújabb technológiával és látványvilággal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsony közben is jusson idő Marianne Faithfullra, Godardra vagy Rippl-Rónaira!

Dívány 2014. december 11., csütörtök 12:08

A héten természetesen a karácsonyra is készülhet, de mehet ismerkedni, tárlatvezetésre vagy kiállításra is. Megnézheti Jean-Luc Godard legújabb filmjét és Marianne Faithfull se jár gyakran erre, szóval nem érdemes lemaradni a koncertjéről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy színészekkel szvingelünk az unalomba

cukorka 2014. december 10., szerda 08:37

Azért jó nézni a Swing című napokban bemutatott mozifilmet, mert olyan, mintha megállt volna benne az idő. Ugyanebből az okból rossz is persze nézni, és ehhez jön, hogy sokszor túlságosan banális és ráadásul még unalmas is. Mégis szerethető, ami fantasztikus teljesítmény amúgy. 

A sztori faék egyszerűségű, de sajnos még abból is a milliószor látott változat. Idekopizom a tartalmát, mert az mondjuk sokat sejtet: "Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?"

Távolról sincs vége, olvasson még »

A művész, aki metrót rajzol a metró nélküli városokba

aa 2014. december 9., kedd 10:50

Egészen elborult ötlettel rukkolt elő Ivan Specht, aki nemrég nem létező metróvonalak térképeit kezdte el megrajzolni. A projekthez természetesen egy honlapot is létrehozott Metro-ology néven, ahol a különböző (metróvonalakkal nem rendelkező) nagyvárosok, mint például San Antonio vagy New Orleans képzelt metrótérképeit plakátra vagy pólóra nyomva is meg lehet vásárolni tőle – számol be a teljesen fiktív térképekről a fastcoexist.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kopogó szemekkel nem lehet világháborút nyerni

Qrator 2014. december 7., vasárnap 16:03

Képzelje el a legrosszabbat! Képzelje el, hogy valami végleg elromlik, az oroszok nem állnak meg Ukrajnánál, hanem tovább nyomulnak, válaszul a NATO pörölye is akcióba lendül, és miután egymás légierejét hamar gajra vágják, megindul a felőrlő, éveken át tartó háború. A hadseregek ellátására mindent mozgósítanak, a magyar gazdaság hadiállapotba kapcsol, kötelező élelmiszer- és nyersanyag-beszolgáltatást vezetnek be. Tömegek kezdenek éhezni, életbe lép a jegyrendszer, az élelmiszerek árai az egekbe szöknek. Elkerülhetetlenül kitör az éhínség, többszáz méteres sorok kígyóznak a pék előtt (a hentesről már nem is érdemes beszélni, a hús már luxus ekkor), de nem ritkák az élelemre irányuló rablótámadások vagy az emiatti véres verekedések sem. Közben a frontkatonák a napi 1700 kalória körüli mennyiség felét kapják már csak meg a menázsiban, miközben Magyarországnak a jelentős termőterülete miatt a NATO-erőket is el kell látnia.

Nem is folytatjuk, nagyjából ilyen keményen nézett ki az első világháborús élet, amiről a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendeztek jól felépített, könnyen befogadható kiállítást (Belgrád első bevételének 100. évfordulóján megnyitva azt).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parti Nagy, Dragomán és Karafiáth az ártatlanul elítéltekért írnak

Divany.hu 2014. december 6., szombat 16:18

Levélíró Maratont az év egyik legnagyobb emberi jogi eseményeként tartják számon, most december 3. és 17. között rendezik meg. Idén kilenc ember és egy közösség sorsát lehet egy levéllel jobbá tenni. Jogtalanul, koholt vádak alapján bebörtönzöttek, hatósági kínzás áldozatai, meggyőződésük miatt üldözöttek, és más jogsértések áldozatai számítanak mindenkinek a segítségére. 

Az ötletet népszerűsítendő a szervezők felkértek híres, magyar írókat, hogy kerekítsenek pár sort az esetekhez, hátha ezzel az olvasóknak is meghozzák a kedvet egy levél megírásához. A felkérésnek végül Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István és Vámos Miklós tett eleget, így önök most könnyedén elolvashatják, miként látják ők az ártatlanul elítélteket.

1053245 10152139845186575 50651489 o
Fotó: Facebook / Levélíró Maraton
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen jól is tudnának kinézni a Harry Potter könyvek

bb 2014. december 5., péntek 14:47

Sosem gondoltuk volna, hogy egy napon éppen Harry Potter kötetekre fáj majd a fogunk. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakán végzett Nagy Kincső azonban felkeltette érdeklődésünket a sorozat iránt, amit egyébként éppen az iskolakezdéshez igazítva, szeptember elején dobott újra piacra Angliában J.K. Rowling kiadója, az 1986 óta működő Bloomsbury is. Igaz, ők Jonny Duddle rajzaival kívánták felturbózni az oldalakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikulás mindenhol, a GusGus és a Stalker közt

Divany.hu 2014. december 4., csütörtök 19:08

Ezen a héten már gőzerővel készülhet a karácsonyra, lesz a városban egy csomó program, és természetesen a Mikulással is lehet találkozni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egon Schiele őrülete belefér egy másfél órás koncertbe

cukorka 2014. december 4., csütörtök 14:59

A festő Egon Schiele életét a TÁP Színház kívánta megismertetni a közzel, tőlük nem túl szokatlan módon elég rendhagyóan előadva. Schiele ugyanis nemcsak festő, hanem költő is volt, innen már csak egy lépés, hogy az Egon Schiele Project megzenésítse a verseit, majd szövetkezzen Vajdai Vilmosék társulatával, hogy elő is adják mindezt. A darabot ugyan már május közepén bemutatták, mi csak most néztük meg, és nem volt elfecsérelt másfél óra. Az Egon Schiele élete vagy halála ugyanis nem hosszú, csordultig van zenével és annyi vélt vagy valós őrülettel, amit már-már nehezére esik befogadnia a nézőnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mondik Noémi: "Igyekszem nem idealizálni"

km 2014. december 2., kedd 11:54

Mondik Noémi paintművészete 2012-ben robbant be a köztudatba, akkor rögtön a Cool-lista élén találta magát és azóta is igazi Tumblr-sztár. És annál sokkal több. Az egyszerre realista és néhol elég szürreális alkotások humorral teszik elviselhetővé a pesti életet, a nyomort, ami nap mint nap szembejön velünk is – Mondik gyakran azokat a jeleneteket ábrázolja, amikor az ember inkább elfordítja a fejét. A gifekben és PNG fájlokban viszont szembejön a nézővel a valóság, jobban mondva annak átszínezett, meseszerűen, vadregényes verziója.

Mondik Noémi. Kattintson a képre, ha még több paintre kíváncsi!
Mondik Noémi. Kattintson a képre, ha még több paintre kíváncsi!
Fotó: noemimondik.tumblr.com

A Paintmámor képeiben van valami, amitől a szürkeség egyszercsak csodássá válik, amitől a szart csipegető galamb nem szimplán gusztustalan, hanem vicces, amitől a kispesti villamosmegálló nem lehangoló, hanem érdekes, inspiráló hely. Nemrég ért véget Mondik Noémi és Kovács Orsi közös kiállítása, az Itt élni nem rossz és itt élni nem jó a Godot galériában, ennek kapcsán beszélgettünk a Paint-művésszel terveiről, munkáiról, kedvenc képeiről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hová tűnt a Mester és Margarita?

cukorka 2014. november 30., vasárnap 13:53

Rettegve néztük meg Michal Dočekal legújabb rendezését a Vígszínházban, már csak azért is, mert a Mikve még úgy-ahogy tetszett (Börcsök Enikő abban is domborít), de az amúgy POSZT-nyertes Jóembert keresünktől a frász kivert. De muszáj volt, hát mégis csak a nagy (A) Mester és Margaritáról van szó, az elolvasáson kívül másfajta interpretációra aligha alkalmas műről, amit maximum arra használhatnak film és/vagy színházrendezők, hogy elmeséljenek általa valami nagyon fontosat. 

Elég profán lesz, de most megpróbálom megkísérelni átadni, számomra mi volt a két legfontosabb üzenet:

  1. Nem, nem, nem lehet 2014-ben háromórás előadást csinálni, az egyszerűen túl van az elviselhetőség határán – hát még akkor, ha nem elég erősek a felvonások befejezései.
  2. Értem én, hogy az ördögi szál jóval izgalmasabb feladat mind rendezési, mind előadási szempontból, de azért nem árt, ha az ember nem felejtkezik meg a címszereplőkről sem a darabban. 
Távolról sincs vége, olvasson még »

3D könyvszobrokká alakítja kedvenc regényeit a japán művész

aa 2014. november 29., szombat 09:23

Nem egy kísérletező kedvű művész látott már fantáziát a könyvek átalakításában, mi is írtunk például a Nerhol párosáról, Yoshihisa Tanakáról és Ryuta Iidáról, akik japán regényekből faragták ki az ABC betűit. Ennél is vadabb témával rukkolt elő a New York-i Brian Dettmer, aki sebészeti segédeszközök segítségével boncolta fel és faragta ki belőlük újraértelmezett szobrait. Ezúttal az ismert tokiói reklámügynökség, a Dentsu művészeti igazgatója, Tomoko Takeda kísérletezett az új művészeti formával és alkotott könyvekből izgalmas 3D-s könyvszobrokat  – írja a „Monogatari nem Danpen” (Történet töredékek) című sorozatról a Spoon-tamago.com. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hulladékfából tákolt állatszobrok az abszolút menőség

bb 2014. november 27., csütörtök 17:42

Tartalmas évet tudhat a háta mögött hazánk egyik legfelkapottabb kortárs szobrászművésze, Szőke Gábor Miklós, aki nemrég mutatta be Kínai sárkányát Kazincbarcikán, miután – alig egy hónapja –átadta Európa legnagyobb madárszobrát, az FTC-sast. Ezúttal az Oktober Fest helyszínén megrendezett Tollwood Fesztiválon állítja ki óriási, tíz méteres, ketrecbe zárt disznóját Münchenben. A Theresenwiesenben található egy hónapos (november 25-től december 31-ig tartó) művészeti és gasztronómiai fesztivál mindig is kiemelten kezelte az állatvédelemmel kapcsolatos ügyeket, nincs ez máshogy idén sem: a bevételből befolyt összeg egy részét ezúttal is civil alapítványoknak adják majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbemutató helyett haute couture táncelőadás pár ruhából

maze 2014. november 27., csütörtök 16:53

Szűcs Edit divattervező szakon végzett, ám világéletében jelmeztervezőként dolgozott. Kreativitásra tanítja diákjait a MOMÉ-n, miközben a Trafóban különös jelmezekbe bújtat táncosokat, hogy tolmácsolják gondolatait a társas magányról.

A Trafó november végén mutatja be az Autonóm Zóna című előadást, amiben az általad tervezett jelmezekben fog táncolni Góbi Rita társulata. A honlapon az áll, hogy az előadás műfaját tekintve testmaszk show. Mit takar valójában ez a kifejezés?

Hogy egészen az elején kezdjem, annak idején divattervező szakon végeztem, de már istentelen régen jelmeztervezőként dolgozom különböző színházakban, és mindemellett folyamatosan csinálom a magam kedvére létrehozott ruhákat, amik se nem jelmezek, se nem trendi divatcélzattal jönnek létre. Most már lassan több mint tíz éve, hogy jött az ötlet, szervezzünk ezek köre előadásokat, amik általában úgy zajlanak, hogy megmutatom a koreográfusnak, rendezőnek, és táncosoknak a kész ruhákat, amiből  ők inspirálódhatnak. Tehát a már kész jelmezekhez keresem a csapatot, ami általában alkalmi társaság. Emellett az előadásnak keretet ad a párom, Árvai Gyögy által vezetett Természetes Vészek Kollektíva is. Korábban az előadások dramaturgiája, a látvány és a jelmezek mentén alakult, és ebből legtöbbször egy improvizatív, laza szerkezetű valami jött létre, de az utóbbi 3-4 előadás már tematikus lett. Az Autonóm Zóna esetében is úgy hoztam létre a ruhákat, hogy tudtam, mi az a téma, amit ki akarok fejezni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filmfesztiválok, vásárok és kiállítások hete jön

Dívány 2014. november 27., csütörtök 12:26

Ezen a héten lesz egy csomó filmfesztivál, úgyhogy nézhet indiai, középiskolás, vagy éppen az Európai Parlament díjára jelölt filmeket. De mehet koncertekre, többek között éjfélkor kezdődő laza komolyzenei buliba, és akár még a Mikulással is találkozhat. Sőt már nyitnak a karácsonyi vásárok is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jack Nicholson zokni-kötényben lazázik Alvar Aalto nappalijában

bb 2014. november 26., szerda 20:00

Nemrég bemutattuk, hogy Federico Babina szerint milyen lenne, ha a huszadik század leghíresebb festői házakat terveztek volna festés helyett. A Barcelonában élő és dolgozó tervező jól sikerült „Archist City” néven futó gyűjteménye után nem kellett sokat várni a folytatásra, máris itt van a legújabb, „Archilife” névre keresztelt kollekciója, melynél Hollywood legnagyobb neveit helyezte modernista stílusban épült házakba - hétköznapi háztartásvezetési szituációkban – írja a 17 illusztrációt tartalmazó sorozatról az archdaily.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem te tehetsz róla

hv 2014. november 24., hétfő 15:51

Agyzsibbasztó, áldozat-és nőellenes kampányvideóval rukkolt elő a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, amely azt sugallja, hogy az erőszakról az áldozat is tehet. Ennél kártékonyabban nem is lehetne hozzányúlni a nemi erőszak témájához.

Buli + ital = erőszak?

Remek időzítéssel éppen akkor jelent meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság három kisfilmből álló, elvileg a nemi erőszakot megelőző céllal bemutatott klipsorozata, amikor a közösségi oldalakat elárasztotta a Bálint Imre hetényházi MSZP-s önkormányzati képviselő-jelölt ordenáré, szexista kommentje elleni tiltakozás. A kisfilmekből viszont sajnos nem az derül ki, hogy a nemi erőszak mindig az erőszakoló hibája, hanem már a szlogennel is relativizálja a bűncselekményt, azt sugallva, hogy aki kihívóan öltözködik, vagy felszabadultan viselkedik, talán még iszik is egy buliban, az ne lepődjön meg, ha végül megerőszakolják.

Ebben a hozzáállásban aligha van csodálnivaló egy olyan országban, ahol a feminista bölcsészfiút anno többen utálták, mint az élettársát megverő, majd azt a kutyájára fogó vak komondoros Balogh Józsefet. A hazudós és nőverő Balogh – bár a Fidesz végül kizárta soraiból – függetlenként azóta is vígan Fülöpháza polgármestere: nemhogy leváltották volna, de nemrég választották meg ismét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Király! Most van az apokalipszis ünnepe!

Gyulai Bence 2014. november 23., vasárnap 12:24

Idén november harmincadikán kezdődik az Advent, ami azt jelenti, hogy most vasárnapra, november 23-ra esik az egyházi év utolsó vasárnapja, azaz Krisztus Király ünnepe. Ez a jeles nap több okból is kilóg a többi keresztény ünnep közül, alább gyorsan össze is foglaljuk, hogy pontosan miről van szó. Garantáljuk, hogy érdekes lesz, mivel 7 érvünk van amellett, hogy ez a fiatal ünnep miért egyben az egyik legmenőbb is a keresztények nagy részének naptárjában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Téglás Zolinak Buda is csak egy falu

Edicsek 2014. november 22., szombat 18:17

Téglás Zoltánt a legtöbben az Ignite nevű dallamos hardcore zenekar frontembereként ismerik, aki szabad idejében pelikánokat ment, vagy - mostanában - egyre többet forgat. Az Amerikában született, de magyarul folyékonyan beszélő énekes-színészt a filmek világáról és az új Ignite-lemezről is kérdeztük, sőt kiderült, hogy hamarosan a Zoli Band is visszatér. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

17 évet vártunk az új Faith No More lemezre

bb 2014. november 21., péntek 17:09

Bár a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould már szeptember elején telekürtölte a sajtót legújabb lemezük megjelenésének hírével, valahogy mégsem vettük túl komolyan, hogy a kaliforniai banda 17 évnyi hallgatás után tényleg lemezbemutatóra készül 2015 áprilisában. Talán ezért is lepődtünk meg a napokban annyira, mikor felkerült a Soundcloudra az idei Faith No More koncerteken már játszott dal, a Motherfucker stúdióverziója, ami egy limitált, 5000 példányszámban piacra dobott kislemezen is hallható lesz majd. Hallgassa meg a hajtás után, milyen hangzással kíván több mint egy évtized után újra betörni a zenei piacra a Faith No More!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés