#VILÁGOM

Hulladékfából tákolt állatszobrok az abszolút menőség

bb 2014. november 27., csütörtök 17:42

Tartalmas évet tudhat a háta mögött hazánk egyik legfelkapottabb kortárs szobrászművésze, Szőke Gábor Miklós, aki nemrég mutatta be Kínai sárkányát Kazincbarcikán, miután – alig egy hónapja –átadta Európa legnagyobb madárszobrát, az FTC-sast. Ezúttal az Oktober Fest helyszínén megrendezett Tollwood Fesztiválon állítja ki óriási, tíz méteres, ketrecbe zárt disznóját Münchenben. A Theresenwiesenben található egy hónapos (november 25-től december 31-ig tartó) művészeti és gasztronómiai fesztivál mindig is kiemelten kezelte az állatvédelemmel kapcsolatos ügyeket, nincs ez máshogy idén sem: a bevételből befolyt összeg egy részét ezúttal is civil alapítványoknak adják majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbemutató helyett haute couture táncelőadás pár ruhából

maze 2014. november 27., csütörtök 16:53

Szűcs Edit divattervező szakon végzett, ám világéletében jelmeztervezőként dolgozott. Kreativitásra tanítja diákjait a MOMÉ-n, miközben a Trafóban különös jelmezekbe bújtat táncosokat, hogy tolmácsolják gondolatait a társas magányról.

A Trafó november végén mutatja be az Autonóm Zóna című előadást, amiben az általad tervezett jelmezekben fog táncolni Góbi Rita társulata. A honlapon az áll, hogy az előadás műfaját tekintve testmaszk show. Mit takar valójában ez a kifejezés?

Hogy egészen az elején kezdjem, annak idején divattervező szakon végeztem, de már istentelen régen jelmeztervezőként dolgozom különböző színházakban, és mindemellett folyamatosan csinálom a magam kedvére létrehozott ruhákat, amik se nem jelmezek, se nem trendi divatcélzattal jönnek létre. Most már lassan több mint tíz éve, hogy jött az ötlet, szervezzünk ezek köre előadásokat, amik általában úgy zajlanak, hogy megmutatom a koreográfusnak, rendezőnek, és táncosoknak a kész ruhákat, amiből  ők inspirálódhatnak. Tehát a már kész jelmezekhez keresem a csapatot, ami általában alkalmi társaság. Emellett az előadásnak keretet ad a párom, Árvai Gyögy által vezetett Természetes Vészek Kollektíva is. Korábban az előadások dramaturgiája, a látvány és a jelmezek mentén alakult, és ebből legtöbbször egy improvizatív, laza szerkezetű valami jött létre, de az utóbbi 3-4 előadás már tematikus lett. Az Autonóm Zóna esetében is úgy hoztam létre a ruhákat, hogy tudtam, mi az a téma, amit ki akarok fejezni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filmfesztiválok, vásárok és kiállítások hete jön

Dívány 2014. november 27., csütörtök 12:26

Ezen a héten lesz egy csomó filmfesztivál, úgyhogy nézhet indiai, középiskolás, vagy éppen az Európai Parlament díjára jelölt filmeket. De mehet koncertekre, többek között éjfélkor kezdődő laza komolyzenei buliba, és akár még a Mikulással is találkozhat. Sőt már nyitnak a karácsonyi vásárok is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jack Nicholson zokni-kötényben lazázik Alvar Aalto nappalijában

bb 2014. november 26., szerda 20:00

Nemrég bemutattuk, hogy Federico Babina szerint milyen lenne, ha a huszadik század leghíresebb festői házakat terveztek volna festés helyett. A Barcelonában élő és dolgozó tervező jól sikerült „Archist City” néven futó gyűjteménye után nem kellett sokat várni a folytatásra, máris itt van a legújabb, „Archilife” névre keresztelt kollekciója, melynél Hollywood legnagyobb neveit helyezte modernista stílusban épült házakba - hétköznapi háztartásvezetési szituációkban – írja a 17 illusztrációt tartalmazó sorozatról az archdaily.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem te tehetsz róla

hv 2014. november 24., hétfő 15:51

Agyzsibbasztó, áldozat-és nőellenes kampányvideóval rukkolt elő a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, amely azt sugallja, hogy az erőszakról az áldozat is tehet. Ennél kártékonyabban nem is lehetne hozzányúlni a nemi erőszak témájához.

Buli + ital = erőszak?

Remek időzítéssel éppen akkor jelent meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság három kisfilmből álló, elvileg a nemi erőszakot megelőző céllal bemutatott klipsorozata, amikor a közösségi oldalakat elárasztotta a Bálint Imre hetényházi MSZP-s önkormányzati képviselő-jelölt ordenáré, szexista kommentje elleni tiltakozás. A kisfilmekből viszont sajnos nem az derül ki, hogy a nemi erőszak mindig az erőszakoló hibája, hanem már a szlogennel is relativizálja a bűncselekményt, azt sugallva, hogy aki kihívóan öltözködik, vagy felszabadultan viselkedik, talán még iszik is egy buliban, az ne lepődjön meg, ha végül megerőszakolják.

Ebben a hozzáállásban aligha van csodálnivaló egy olyan országban, ahol a feminista bölcsészfiút anno többen utálták, mint az élettársát megverő, majd azt a kutyájára fogó vak komondoros Balogh Józsefet. A hazudós és nőverő Balogh – bár a Fidesz végül kizárta soraiból – függetlenként azóta is vígan Fülöpháza polgármestere: nemhogy leváltották volna, de nemrég választották meg ismét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Király! Most van az apokalipszis ünnepe!

Gyulai Bence 2014. november 23., vasárnap 12:24

Idén november harmincadikán kezdődik az Advent, ami azt jelenti, hogy most vasárnapra, november 23-ra esik az egyházi év utolsó vasárnapja, azaz Krisztus Király ünnepe. Ez a jeles nap több okból is kilóg a többi keresztény ünnep közül, alább gyorsan össze is foglaljuk, hogy pontosan miről van szó. Garantáljuk, hogy érdekes lesz, mivel 7 érvünk van amellett, hogy ez a fiatal ünnep miért egyben az egyik legmenőbb is a keresztények nagy részének naptárjában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Téglás Zolinak Buda is csak egy falu

Edicsek 2014. november 22., szombat 18:17

Téglás Zoltánt a legtöbben az Ignite nevű dallamos hardcore zenekar frontembereként ismerik, aki szabad idejében pelikánokat ment, vagy - mostanában - egyre többet forgat. Az Amerikában született, de magyarul folyékonyan beszélő énekes-színészt a filmek világáról és az új Ignite-lemezről is kérdeztük, sőt kiderült, hogy hamarosan a Zoli Band is visszatér. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

17 évet vártunk az új Faith No More lemezre

bb 2014. november 21., péntek 17:09

Bár a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould már szeptember elején telekürtölte a sajtót legújabb lemezük megjelenésének hírével, valahogy mégsem vettük túl komolyan, hogy a kaliforniai banda 17 évnyi hallgatás után tényleg lemezbemutatóra készül 2015 áprilisában. Talán ezért is lepődtünk meg a napokban annyira, mikor felkerült a Soundcloudra az idei Faith No More koncerteken már játszott dal, a Motherfucker stúdióverziója, ami egy limitált, 5000 példányszámban piacra dobott kislemezen is hallható lesz majd. Hallgassa meg a hajtás után, milyen hangzással kíván több mint egy évtized után újra betörni a zenei piacra a Faith No More!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Online is nézheti már Shakespeare színházának előadásait

aa 2014. november 21., péntek 17:00

Szuper ötlettel állt elő a világ egyik legismertebb színháza,a londoni Globe vezetősége, akiknek kezdeményezését remélhetőleg más társulatok is követik majd a jövőben. A William Shakespeare és színésztársulata által 1599-ben épített színház nemrég online boltot nyitott weboldalán Globe Player néven, ahonnan a világ bármely pontjáról, megfizethető áron kikölcsönözhetjük vagy megvásárolhatjuk a színházban bemutatott angol nyelvű komédiákat és tragédiákat.

10653632 10152920628530774 8289434649941043565 n
Fotó: globeplayer.tv
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy infarktussal kiborult kapuzárási bili

cukorka 2014. november 21., péntek 16:28

Idén egyszer már lemondtunk a francia vígjátékokról, aztán mikor láttuk az Egy szerelem története: a nő című filmet, akkor elment a kedvünk a romantikus történetektől is. Mégis adtunk egy utolsó esélyt a műfajnak a Barátok, szerelmek, barbecue című film formájában, és azt kell írjam, nem bántuk meg, mert az előzmények ellenére végre jól szórakoztunk. 

Mondjuk, ennél több nem is történt. A sztori szerint az ötvenéves, családos, mégis őrülten (franciásan) szexi Antoine (Lambert Wilson, aki például a Mátrix - Újratöltve című filmben egyáltalán nem volt szexi), akinek eddig barátai, a barbecue partijaik és a huszonéves lányok körül forogtak a gondolatai, egy infarktusból felébredve úgy dönt, hogy a csajokat leszámítva ezután is ezek körül a dolgok körül fognak forogni a gondolatai, csak úgy, hogy közben nyugdíjazza magát, bagózik, többet piál és mindenkinek megmondja a magáét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amerikai szörfösök, orosz balett és zsidó filmfesztivál várja a héten

Divany.hu 2014. november 20., csütörtök 11:39

A héten Budapestre látogat a Beach Boys, felép a Klaxons, pénteken pedig alig győz majd válogatni az alteros programok közül. De megnézheti a Moszkvai Balettet is, vagy azt, milyen filmeket csinálnak a zsidók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Engedély nélkül is ki lehet állni – vagy megbüntetnek, vagy nem"

Sáfár Zsófia 2014. november 19., szerda 17:51

Nem bírom az utcazenészeket. Hangosan és erőszakosan koldulnak - ütötte meg a fülem ez a jellegzetes negatív sztereotípia Swansea belvárosában nézelődve, ahol épp az aktuális kedvencem, egy nagydarab, fekete szaxofonos srác fújta a Beat It-et. A sétálóutcán gyakran megfordul egy törékeny, elképesztően jó hangú lány, Jemma is a gitárjával, és egyre több kezdő utcazenészt látni, akik szorgalmasan gyakorolnak a hidegben, hogy az adventi vásár idejére megedződjenek és többórás repertoárral állhassanak ki szórakoztatni a nagyérdeműt – és természetesen pénzt kereshessenek ebből. Mert van, aki jóformán csak ebből él, akár egyhelyben, akár vándorolva. De vajon mitől függ, hogy jól keresnek-e az utca muzsikusai, és mi minden nehezíti meg a dolgukat? Hazai és külföldi (utca)zenészeket kérdeztünk személyes élményeikről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Taroltak a magyar prostik Los Angelesben!

Divany.hu 2014. november 17., hétfő 18:05

A 14. alkalommal megrendezett Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról a Viktória – A zürichi expressz (kritikánk itt) a legjobb filmnek járó megosztott fődíjat és legjobb női főszereplő díját hozta haza. Az idén november 14-től 20-ig tartó eseménysorozat célja, hogy az amerikai közönség – és természetesen a helyi magyar lakosság – számára is bemutassa, lehetőség szerint az alkotók jelenlétében a legfrissebb magyar filmtermést. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen eredeti kéziratot konzervért az Írók Boltjában!

Sáfár Zsófia 2014. november 17., hétfő 12:12

"Szélmalomálom" - áll egy sárga papíron 2014. november 10-ei keltezéssel. Lejegyezte: Csukás István, ára 3 darab minőségi konzerv. "Boldog lehet/ aki ehet!" - Juhász Ferenc kétsorosa 30 kiló rizsért és egy tábla csokiért eladó. Az Írók Boltjában mától december 6-ig lisztért, rizsért, száraztésztáért és konzervekért lehet a Vegyen egy jó szót! című jótékonysági akcióban résztvevő 59 író, költő, színész, rendező és történész kézírásos szavait vagy mondatait megvásárolni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 látványos film, aminek értelme is van

bb 2014. november 16., vasárnap 15:02

Mikor a „vizuálisan lenyűgöző" filmek jönnek szóba, ezek alatt általában olyanokat értünk, melyek főként pusztán a látványra mennek rá anélkül, hogy lenne mögöttük bármilyen valódi tartalom vagy jelentős mondanivaló. Pedig az elmúlt években szép számmal születtek olyan kasszasikerek, amikben szerencsésen találkozott egymással a pazar látványvilág és a jó történet. A TasteofCinema.com szerkesztői összeállítottak egy listát arról, hogy melyek voltak az elmúlt évek legkiemelkedőbb alkotásai, azok, amelyekben a rendezők, operatőrök, színészek és jelmeztervezők közös kreatív munkájának köszönhetően valóban tartalmas történetek kaptak pazar látványvilágot. A magazin listáján felbuzdulva mi is készítettünk egy összeállítást az elmúlt évek legjobban fotózott filmjeiből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A fotóim alapján simán gondolhatnak leszbikusnak"

Gyulai Bence 2014. november 15., szombat 10:12

A fotózás valamiért még mindig elsősorban férfiszakmának számít, ezért nagyon örültünk, hogy Londonban lehetőségünk nyílt beszélgetni Julia Fullerton-Battennel, aki a világ meglehetősen kevés híres női fotósa közül az egyik legfelkapottabb mostanában. Köszönheti ezt a címet részben annak, hogy ő fényképezhette a 2015-ös Campari-naptárat Eva Green színésznővel. A kiadvány fotóit itt tekintheti meg, alább a színfalak mögött készült képeket láthat Fullerton-Battenről és a számára kiválasztott múzsáról, az Álmodozókból, a Sin Cityből és a Casino Royale-ból ismert Eva Greenről. Fullerton-Batten volt az első női fotós, akit erre a munkára kiválasztottak, nézzük, milyen volt számára most kicsit mást csinálni, mint amiről saját személyes projektjei szólnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lakótelep, ahol lakom veled

hv 2014. november 14., péntek 14:28

Hipszter tumblis közérzeti kiállítás lakótelepről, esztétika szakról, korrupt politikusokról. Lajhárok és a hétköznapok nyomasztó színei a Godot Galériában Mondik Noémitől és Kovács Orsitól.

Osztályon felüli elmeosztály

November 15-ig látható a Godot Galériában Mondik Noémi és Kovács „Tinemezeketarobotokatkeresitek” Orsi kiállítása, Itt élni nem rossz és itt élni nem jó címmel. Szerencsére a képek az interneten is elérhetők, úgyhogy aki lemaradna róla, annak sem kell szomorkodnia. Közös a két fiatal alkotóban, hogy egyrészt mindketten a magyar internetes, közelebbről mikroblogger szubkultúra sztárjai, másrészt pedig alkotásaikat a Paint nevű programmal hozzák létre, egyszerűen megfejthető képi világot teremtve. A kiállítás címe már önmagában elég depresszív, sőt, posványos állampárti időket idézően lemondó: a "nem rossz" és a "nem jó" együtt a semmilyen. Pedig ezekből a képekből épp nem a semmilyenség, hanem a kimaxolt irónia sugárzik, ami azt csomagolja hipszterköntösbe, hogy itt élni inkább elég szar, mint bármi más.

Portréfestést vállalok

Mondik Noémi, a kispesti lakótelep paintes krónikása leharcolt metrókocsikba, szebb napokat látott nénik táskájába, életveszélyes óvodai játszóterekre, szürke házrengetegekbe, aluljárókba, hajléktalanok szakállába, és kutyaszaros járdaszélekre viszi nézőjét, az egészet az irónia és az intellektuális giccs ékes aranyfelhőjébe vonva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hajdu Szabolcs példaképe Cassavetes, de nem a filmjei miatt

bznyufy 2014. november 13., csütörtök 15:22

Egy filmes közönségtalálkozó alkalmával mi mást is várhatnánk, mint hogy végre megismerhessük azt az embert és filmrendezőt, akinek a filmjeit szeretjük (vagy legalább hallottunk róluk, láttunk már valamelyiket), de még nem néztünk a szemébe, nem tehettünk fel neki kérdéseket. Az elmúlt hétvégén két estén keresztül vetítették Hajdu Szabolcs filmjeit a Toldi moziban, az egyik este ő maga is megjelent egy közönségtalálkozón.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Délibábból nem lesz kultfilm

LS 2014. november 13., csütörtök 14:39

Hajdu Szabolcs az utóbbi időben annyira meghatározó alakja lett a magyar filmművészetnek, hogy restrospektív vetítést is rendeztek a filmjeiből, mintegy felvezetni a csütörtökön debütáló Délibábot. Ennyiben ki is merült a reklámkampány, mert talán a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlannak is nagyobb sajtója volt, mint Hajdu új filmjének. Az ok talán a Filmalappal való feszült kapcsolatában keresendő, talán csak elfogyott a pénz, mindenesetre ennyire halkan kevés magyar film kerül a mozikba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Izlandi zenék, orchideák és kockák a hétre

Divany.hu 2014. november 13., csütörtök 12:53

Ezen a hétvégén disznótoros és orchidea kiállítás várja, de jön a Stereo MC's vagy a Triggerfinger is, lesznek jó filmek, szerdán pedig beveszik a várost az izlandiak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mészáros Béla akkor is színész lenne, ha nem lenne színész

maze 2014. november 11., kedd 20:53

A Katona József Színház tagjának öt premierje lesz, de azért kiőrültködheti magát a Jurányi Színpadán is. A Marsra csak öregen menne, amikor már úgyis mindegy, most annak örül, ami van, például, hogy skizo fiút játszhatott a neten, amivel felhívhatta a figyelmet a betegségre.

Mesélj nekünk erről a skizofrén fiúról, amit egy kampányként forgattál, hogy ezzel felhívd a figyelmet a betegségre. Minket kicsit megosztott a szerkesztőségben, hogy bár nagyon jól játszottad a szerepet, ez valahol átverés azokkal szemben, akik nem ismernek téged, mint színészt, hiszen igaznak érzik az egészet.

A Hullámvasút - egy kicsit skizo fiú naplója egy felvilágosító videó volt azért, hogy megismertessük a betegséget, és megmondom őszintén, eszembe se jutott, hogy így is elsülhet. Engem inkább a színházba járók ismernek, tehát még mondták is, hogy ne lepődjek meg, ha esetleg megkérdezik, hogy jobban vagyok-e. Sőt, volt két olyan ismerősöm, akivel régen nem beszéltem és rám írtak, hogy ezt most csak játszottam ugye? Az oldalukon amúgy kiderül, hogy a Katona József Színház színészeként kértek fel erre. Arra gondoltam, hogy ez egy tök jó dolog, és egy csomó kollégám is kiáll jó ügyekért, így nekem ez nagyon szimpatikus volt. 

Lesz folytatása?

Ezt a blogot valójában egy lány írta, most összejöttem benne Lillával, és elbúcsúzott a nevemben.

A Jurányi Inkubátorházban mutatjátok be a 40! avagy Véges élet című (kritikánk itt) darabot, hogy kerültél ide a jó meleg Katona fészekből?

Bánki Gergő hívott fel augusztus végén azzal, hogy lenne-e kedvem csinálni ezt a negyvenes évei felé tartó emberek problémáit körüljáró darabot, és örültem neki, mert a meleg Katona fészekből - ahogy említetted - valóban jó néha kiszakadni és másokkal is dolgozni.

A színlapon az áll, hogy ti írtátok, rendeztétek és adjátok elő. Hogy kell ezt elképzelni?

Nagyon izgalmas volt, hogy a munkamódszer hasonlított ahhoz, amit nyáron csinálunk minden évben a régi főiskolai osztályommal. De emellett valahogy mégis más, mert Gergőt, mint valami csapatkapitányt - most így a foci az eszembe jutott - kell elképzelni, mert ő találta ki ezt az egészet, a helyet is ő szerezte, a jelenetek nagyobb részét ő írta. De a Laci (Keszég László - szerk.) is nagyon sokat tudott segíteni, hiszen ő rendező. Meg aztán mi is segítettünk Angélával (Stefanovics - a szerk.), van benne zene és a koreográfiákat is mi csináltuk. Azokat igazából én, mert kitaláltuk, hogy a csapatban én vagyok a koreográfus. Ez persze vicc. Amúgy egy másfél órás kabarés ökörködés az egész!

Érteni fogjuk azért?

Azt a részét, amit én koreografáltam? Nem... Persze, hogy érthető lesz, amúgy inkább humoros jelenetekből fog állni. Megpróbáltuk összerakni, és szerintem jó lett. Mivel mindenki mindenfelé játszik, sajnos nem nagyon lehetett egyeztetni a darabot, ezért például november-decemberben is csak egyszer fogjuk játszani. A bemutatót is kénytelenek vagyunk este tízkor kezdeni emiatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Szabadesés főszerepéért díjazták Molnár Piroskát

Dívány 2014. november 10., hétfő 13:44

A hétvégén véget ért 24. Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést Molnár Piroska nyerte el a Szabadesés főszerepéért. A Szabadesés (kritikánk a filmről itt) korábban három díjat nyert a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és szeptemberi magyar mozibemutatója óta már több mint 9000 néző látta itthon is – áll az eredményről kiküldött sajtóközleményben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állatként támadnak fel az elszáradt falevelek

bb 2014. november 9., vasárnap 11:51

Gyerekesek számára az ősz a szép falevelek gyűjtögetésének időszaka, amikből aztán képeket lehet ragasztani. Kellő kézügyességgel és rátermettséggel viszont más lehetőségünk is akad: például mi is létrehozhatunk olyan vagy hasonló formákat, mint amilyenekkel a szabadúszó illusztrátor, Maeda Baku is kísérletezik. A japán nagyvárosból, Szapporóból származó művész ugyanis csodálatos, de egyszerű állati szobrokat készít száraz magnólia levelekből – írja a mesterien kivágott formákról a laughingsquid.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mesefilmekkel lesznek tele a mozik jövőre

bb 2014. november 7., péntek 17:28

Az elmúlt évek statisztikái alapján leginkább látványeffektekkel felturbózott, közismert mesefilmekkel lehetett bevonzani a filmmániás közönséget a mozikba. A Swide.com előrejelzései szerint a karácsonyi szezonban és a 2015-ös évben sem maradunk 3D-ben elkészített szuperprodukciók nélkül, melyek ezúttal is hemzsegni fognak az A-listás színészektől és színésznőktől. Összegyűjtöttük a legígéretesebb feldolgozásokat. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Hiperkarma új lemeze majdnem jó, de

Qrator 2014. november 6., csütörtök 16:09

11 évvel a második album, az Amondó - valamint hosszú, drogoktól súlyosbított évek - után Bérczesi Róbert és a Hiperkarma végre összehozta a harmadik albumát, ami a rájuk jellemző dalszövegek ismeretében nem meglepő módon szóviccet kapott címként. A Konyharegényre 12 számot pakoltak fel, és első hallgatásra elég tömény lett: mint egy nagy adag, zsíros brassói, amit boldogan belapátol az ember, de aztán megülheti a gyomrát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés