#VILÁGOM

A Lángoló Ember idén tükörkarnevállal készül a sivatag közepén

hv 2015. január 16., péntek 18:27

Mától lehet előrendelni a jegyeket az ultramenő Burning Man nevű amerikai kulturális és elektronikus zenei fesztiválra.

A közösségi fesztiválok minimum Woodstock óta elképesztő kúlságfaktorral és meghatározó közösségszervező erővel bírnak. Hiába a kosz, a tömeg, a sokszor kényelmetlen körülmények, sőt, hiába történtek olykor tragédiák is, úgy tűnik, hogy a nyugati világ kedvét nem lehet elvenni a különféle zenei és kulturális fesztiválokon való csapatástól. A pár száz embert megmozgató alternatív megmozdulásoktól a celebeket is bevonzó, kaliforniai Coachelláig igen széles a kínálat, amelyből válogathatunk. A Magyarországon kevéssé ismert, világviszonylatban azonban annál menőbb amerikai Burning Man nevű kulturális és elektronikus zenei fesztivál – kis képzavarral – az ellenkultúrabeli fősodor egyik kedvenc terepe. Minden év nyarán Ifjú kreatívok, képzőművészek, írók, szellemi szabadfoglalkozásúak, zenekart alapítók, független filmesek özönlenek Nevadába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave zseniálisan alakítja Nick Cave-et

Edicsek 2015. január 15., csütörtök 09:10

A 20.000 nap a Földön egyszerre dokumentumfilm és fikció, egyszerre mutatja meg hogyan készült a Push The Sky Away című lemez, miközben Cave gyakorlatilag számot vet az életével egészen a gyerekkorától.

A zenekaros dokumentumfilmek és a lemezfelvételes interjúk tipikusan az a műfaj, ami a legtöbbször bónusz DVD-n szoktak kijönni, vagy valami limitált verzióban kapható a lemezzel együtt. Szerencsére az utóbbi időben azért egyre több szórakoztató zenei dokumentumfilm kerül bemutatásra, amik önállóan is megállják a helyüket, elég csak a Foo Fighters sorozatára gondolni (Sonic Highways) vagy a Sound Cityre (ami a híres californiai stúdióról szól) esetleg a Marley-re (Bob Marley életéről és munkájáról) és persze a Lemmy-dokumentumfilmről se feledkezzünk meg, ami a Motörhead énekesének életéről készült. Az ilyen filmek legfőbb kérdése, hogy attól, hogy valaki jó frontember vagy jó zenét ír, érdekes-e az élete? Illetve meg lehet-e nézni egy ilyen filmet olyan emberrel, akinek fogalma sincs, hogy ki az a Nick Cave? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudósok koncert, kivénhedt szuperhős és Parti Nagy bábjáték a héten

Edicsek 2015. január 15., csütörtök 08:38

Ezen a héten zenei programból kevesebb, de annál jobb lesz, viszont várja egy csomó kiállítás, és a moziban is bemutatnak néhány jó filmet, amiért érdemes lesz kimozdulni otthonról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a 10 legmenőbb kollázsművész

bb 2015. január 13., kedd 13:31

Nemrég kigyönyörködtük magunkat a sevillai művész, Isabel Chiara mozgó kollázsképein, amin felbuzdulva az anothermag.com listájának segítségével összegyűjtöttük a művészeti ág úttörőit és meghatározó alakjait, akik a huszadik század első felében indították el modernista mozgalmukat. A francia collage szóból eredő kifejezés a wikipedia.org meghatározása szerint egy olyan művészi alkotás, aminek felületére több, egymástól eltérő dolgot, például fényképet, újságcikket, buszjegyet, leveleket, térképeket helyeztek el a művészek – ezt a technikát a dadaisták és a szürrealisták is előszeretettel alkalmazták. A hajtás után megnézheti, hogy hogyan tükrözik a kollázsművészek alkotásai a huszadik század felfordulását és annak társadalmi változásait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az önpusztítás mocskában Baal az igazi király

cukorka 2015. január 12., hétfő 19:34

Brecht Baaljára hatványozottan érvényes, hogy csak akkor érdemes előadni, ha van hozzá megfelelő címszereplőnk. A Szputnyik Hajózási Társaság megtalálta az ő Baal-ját Király Dániel személyében, és ennek megfelelően létrehozta a teljes őrületet a Jurányi Inkubátorház színpadán.

A Baal aztán még az a darab is, amit ha nem ismerünk, inkább el se induljunk megnézni. Pláne, ha alacsonyabb az ingerküszöbünk. Amikor beléptünk a Jurányi színháztermébe, rögtön felsejlett egy régi, a Vígszínház háziszínpadán előadott Baal Kaszás Attilával a főszerepben, amiben olyan hányást kaptunk a nyakunkba a földön ülve, hogy azóta sem iszunk vörösbort. És ezzel az emlékkel együtt visszajön minden Baalról, a férfiról, aki nem ismer szeretetet, se tiszteletet, se istent, se embert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Asterix és Obelix is gyászolja Charlie-t

Becca 2015. január 12., hétfő 12:23

A 87 éves Albert Uderzo, a híres francia képregényhősök, Asterix, Obelix és társai megalkotója már hosszú évek óta visszavonult a munkától, de most két grafikával megszakította ezt, hogy lerója tiszteletét a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségének meggyilkolt munkatársai emléke előtt – számolt be róla a Huffington Post.

Albert Uderzo két grafikát publikált, és mindkettőt megosztotta az „Asterix” hivatalos Twitteroldalán is, hogy kinyilvánítsa a rajongóknak: „Moi aussi je suis un Charlie” (Én is Charlie vagyok). Az első Uderzo-karikatúra a Charlie Hebdo tribute-ban jelent meg, ez Asterixet ábrázolja, a második rajzon már feltűnik Obelix és kiskutyája, Idefix (a hazai fordításokban Mirnixdirnix, Bokafix, Kutyix, Dogmatix, Töpszlix) is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen Charlie?

Hermann Veronika 2015. január 11., vasárnap 15:50

Mi itt, a névtelen bloggerek, a bértollnokok, a magukat cenzúrázók, az állami alkalmazottak, a kirúgástól félők, a tüntetés helyett fagyizók: bármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét hinni, de sajnos nem vagyunk Charlie.

Je suis Charlie

A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen irányuló merénylet és az utána következő túszdrámák hazai értelmezése nagyon szomorú képet fest a magyarországi közbeszéd állapotáról.Nemcsak Európa, de az egész euroatlanti világ sokkot kapott a párizsi szatirikus lap elleni támadástól és az utána következő három napos embervadászattól. A közösségi médiumokat elárasztották a #JeSuisCharlie hashtaggel jelölt, részvétnyilvánító és szolidaritást kifejező posztok, amelyek nem elsősorban a lappal való azonosulást, hanem az sajtó- és véleményszabadság melletti kiállást jelképezik. Magyarországon is sokan tisztelegtek az újság meggyilkolt munkatársai és a merénylők által kivégzett muzulmán rendőr emléke előtt, számosan azonban már nem sokkal a vérengzés után elkezdték feszegetni az áldozatok felelősségét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásároljon krétakörös cuccokat!

Divany.hu 2015. január 10., szombat 11:11

Őrült Krétakör rajongó? Schilling Árpád társulatának minden mozzanatát lesi? Akkor persze bizonyára tudja már, hogy a társulat új helyre költözik, viszont az talán még újdonság, hogy egy nagy lomtalanítást is tartanak ennek okán.

A Krétakör a Facebookon tette közzé, hogy január végével elhagyják eddigi székhelyük, a "hírös-nevös Bázist". Így szól felhívásuk: "Ennek apropóján a cuccaink egy jelentős részétől meg kell válnunk - még az egyébként menő és/vagy tök jó állapotban lévő, további felhasználásra teljes mértékben alkalmas tárgyainktól is. Ezért január 16-án 12-18 óráig, január 17-én 10-16 óráig vásárt rendezünk a Bázison, ami mindenki számára nyitott! A következő napokban izelítőt adunk majd a vásáron megvásárolható cuccokból, hogy kedvet csináljunk minél többeteknek. Ma egy csodálatos, forgó-tárcsázós (aki tudja a rendes nevét, kommentelje be) telefon képével izzítjuk a kedélyeket - és ennél csak még szebb és jobb dolgok sora fog még következni, szóval: nézzetek be hozzánk majd a jelzett időpontban, ha gusztusotok támadt a bevásárlásra!"

10915159 887671257921024 1079270650974307759 n
Fotó: Facebook / Krétakör

A telefont mi tárcsásnak hívnánk, ha látnánk rajta a tárcsát. De attól még vásárlásra fel!

Magyar logók a világ legmenőbbjei közt

bb 2015. január 9., péntek 15:15

2002-es debütálása óta hetedik alkalommal jelent meg a Robert Klanten, George Popov, Anna Sinofzik és Nina C.Müller által szerkesztett 'Los Logos', azaz a nagy logó könyv legújabb kiadása, ami a legmodernebb logókat és azok tervezőit mutatja be a világ minden tájáról. Az átfogó, 400 oldalas könyv elsődleges célja a készítők szerint az inspiráció, valamint az, hogy tájékoztassa a tervezőket és azok ügyfeleit a legújabb cégér trendek alakulásáról.

Megjelent a logó könyv hetedik kiadása
Megjelent a logó könyv hetedik kiadása
Fotó: Facebook / Blikdani
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy jön össze Nick Cave a gördeszkával? Így.

aa 2015. január 9., péntek 08:47

Sosem gondoltuk volna, hogy a szinte mindig elegáns zakókban, csőnadrágban és hegyes orrú cipőkben parádézó ausztrál zenésznek bármi köze is lehetne a gördeszkás kultúrához, de Nick Cave-nek 57 éves korára erre is sikerült rácáfolnia. Limitált szériás deszka kollekciót dobott piacra az ismert melbournei márkával, a Fast Times-sal együttműködésben – számol be a szokatlan összeborulásról a pitchfork.com, akik egyébként üdvözölték az ötletet. Nekünk is kifejezetten bejött  a San Franciscó-i grafikus, Chuck Sperry által tervezett deszkalap, amit állítólag az old school motoros sisasok ihlettek.

NickCaveSkate2
Fotó: fasttimes.com.au
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kőszén még sose volt ennyire forró

Qrator 2015. január 8., csütörtök 09:37

Édesmindegy, kikről is beszélünk, annál sosincs felemelőbb érzés, mint amikor két tök különböző csoport vállat vállnak vetve harcol és boldog szövetséget köt. Ilyenkor az ellentétek ellaposodnak, és mindenki rájön, mennyire jó arc a másik. Ez a fő mondandója az idei január egyik legviccesebb filmjének, a brit Büszkeség és bányászéletnek (a magyar címet a Pride-ból ferdítették ilyenné), ami a nyolcvanas évek hatalmas brit bányászsztrájkja mellé álló melegek sztoriját meséli el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave, Elvis Presley és a jazzrajongók hete következik

Edicsek 2015. január 8., csütörtök 09:08

Ezen a héten örülhetnek az Elvis-rajongók, hiszen nagy bulikkal ünnepelhetik Presley 80. szülinapját, de a legnagyobb nyertesek a jazzkedvelők, mert szinte az egész hét róluk szól majd. De lesznek jó filmek és kortárs művészettel is készültünk! 

Madonna lázadó szívvel és fedetlen mellekkel veszi be 2015-öt

Steiner Kristóf 2015. január 7., szerda 21:05

Madonnáról az elmúlt néhány évben leginkább ifjú szeretők, alulöltözött fellépések, és kimagyarázhatatlan Instagram fotók kapcsán hallottunk – ha megkérdezek egy (heteroszexuális) tizenévest, sanszos, hogy a Justin Timberlake-kel közösen elszexizett 4 Minutes az egyetlen zenei emléke Madonnáról. A zajos rádiós sikerek elmaradoztak, és gyakran csak a legelszántabb rajongók tudták, hogy a nagyasszony éppen filmet rendez, vagy filantróp túrán van Malawiban – ám a vélt vagy valós szépészeti beavatkozásokat becsmérlő magazinok mindezzel együtt továbbra is a pop királynőjeként apposztrofálják, ezt a státuszt pedig a lédigagák és téjlorszviftek sem ragadták el tőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg online az ország újévi filmjét!

bb 2015. január 7., szerda 09:24

Már mindenki számára elérhető az interneten hazánk első közösségi filmje, ami december 30-án debütált az ország több nagyvárosában. A lelkes készítők már akkor felhívták a figyelmet arra, hogy hamarosan elindul a projekthez készült interaktív platform is, melyen a hetven perces filmből kimaradt jelenetek jelentős része is elérhető lesz azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan töltötte Magyarország az év utolsó napját 2013-ban.

10885204 826796487385551 740284918082929984 n
Fotó: buekfilm.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tündének és mágusnak öltözni igenis királyság

Qrator 2015. január 6., kedd 13:40

Az ember odafelé orknak öltözött fiatal srácokra és kockák hadára, na meg 80:20 százalékos nemi arányra számított a férfiak javára, ehhez képest arculcsapó volt szombat reggel 8-kor, hogy mennyire mást kapott. A hétvégén tartották a 2015-ös Tolkien-napot, amit a Magyar Tolkien Társaság a brit nyelvész és író, a fantasy műfajának egyik alapítója tiszteletére rendeznek minden évben az ő születésnapján (Tolkien professzorról részletesebben keretes írásunkban olvashat). Idén ráadásul különleges apropója volt a rendezvénynek: Peter Jackson befejezte a (sokak szerint összegányolt) Hobbit-trilógiát Az öt sereg csatájával, ami már a magyar mozikban is dübörög.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldogan néznék hosszan hunyorogva a semmibe

maze 2015. január 4., vasárnap 13:31

Polgár Csaba, az Örkény Színház színésze játssza és nemsokára Németországban rendezi is Shakespeare Hamletjét, miközben ezerrel készül színpadra vinni egy kultikus japán westernfilmet. Társa az életben és a rendezéseiben is Izsák Lili díszlettervező, akivel nem családi vállalkozásban tolják az ipart, hanem kiegészítik egymást. Interjú.

Játszod Hamletet az Örkény Színházban, de nemsokára Karlsruhéban, Németországban fogsz rendezni egy másik dán királyfit. Nincs túl közel a játszott előadás ilyenkor? Hogyan készülsz a rendezésre? 

Még soha nem csináltam ilyet, úgyhogy nem nagyon tudom, hogy lesz. Szerencsére nagyon gazdag alapanyag Shakesperare Hamlete, és persze új és más helyzet az is, hogy kikerül az ember egy teljesen ismeretlen társulathoz. Ez egy ismerkedési folyamat, legalább is a kinti munkáim nagy része általában arról szól, hogyan ismerkedem meg az ottani helyzettel, színészekkel. És persze attól is függ, hogyan érzi magát az ember, mik történnek vele. Nem hiszem, hogy zavarni fog, hogy közben itt Pesten játszom, hiszen nagyon másfajta helyzet ez. 

Miért pont Németország? Elég sokat jársz arrafelé...

A Korijolánusz című előadást beválogatták anno egy fesztiválra, és onnan jött két meghívás Párizsba meg Münchenbe, így kezdődött ez az egész. És ebből következett a tavalyi berlini meghívás, ahova a Válasszunk párt! készült, és most ez a karslrsruhei is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Kurázsi mamát nem kell direktbe aktualizálni, a helyzet anélkül is kísérteties

maze 2015. január 2., péntek 19:12

Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színésznője Kurázsi mama szerepébe bújik januárban, de közben Gergye Krisztiánnal dolgozik mindenfelé. Óriási lendületet kap attól, hogy dolgozik anyaszínházán kívül is, mégse tudná soha otthagyni a Katonát. A tanításban azt szereti, hogy amint megfogalmaz valamit a szakmáról, azzal ugyanezt magában is tisztázza. Interjú.

Gőzerővel próbáljátok Zsámbéki Gáborral a Kurázsi mama és gyermekeit, amiben címszerepet játszol. Nem vagy fiatal még Kurázsi mamához?

Attól függ, mit gondolnak az emberek arról, hogy hány éves Kurázsi. Itt, ebben az előadásban nem ez lesz a fontos - olyannyira, hogy ha reálisan nézzük, akkor a legnagyobb fiamat kilenc évesen kellett volna megszülnöm. Itt arról van szó, hogy egy társulat, történetesen a Katona társulata előadja a Kurázsit – de ez rögtön az elején ki fog derülni. 

Merre tervezitek elvinni az előadást?

Ami egy hónappal a bemutató előtt látszik – és amit a rendező, Zsámbéki Gábor szeretne bemutatni – az leginkább az, hogy mi történik a valóságban ahhoz képest, ahogy a politika eltervezi az emberek életét. Hogyan csapódik le mindez a kisemberek mindennapjainak a szintjén, hogyan próbálják meg túlélni azt, hogy mindig mást talál ki a politika. 

unnamed

Azaz rá lesz húzva a mai, hazai politikai helyzetre?

Direktbe nem kell aktualizáljuk, mert már önmagában a helyzet is kísérteties, nem kell még tovább sulykolni a nézőkbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meg fog lepődni, mi mindenre jó még a hentesbárd

bb 2015. január 1., csütörtök 18:31

Különös módját választotta gondolatainak tolmácsolására a kínai származású művész, Li Hongbo, aki hentesbárdak pengéiből metszi ki finoman ívelt állat- vagy éppen csontvázfiguráit, melyek a térben inkább tűnnek árnyékoknak, mint egy vastag pengéből kifaragott alakzatnak. Az 1974-ben született Hongbo ezzel a kollekciójával arra kjvánja figyelmeztetni a társadalmat, hogy falánkságunk illetve az állatokkal való kegyetlen bánásmódunk miatt végül saját magunkat pusztítjuk majd el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leveri-e az Utóélet Hajnal Tímeát?

maze 2014. december 31., szerda 16:45

Szavazzon 2014 legjobb hazai játékfilmjeire! Adjunk löketet a Filmalapnak, mire érdemes költenie jövőre!

Rakja össze magának a Daft Punkot!

aa 2014. december 31., szerda 09:24

Jövő karácsonyra akár már piaci forgalomba is kerülhet az a Lego-szett, ami a Daft Punk két alapítóját,  Thomas Bangaltert és Gauy Manuel de Homem-Christot ábrázolja. Bár az ötlet nem új, de mégis csak a napokban kapták fel az ikonikus figurákat, a márka Ideas nevű opciója alatt. A dán márka új menüpontja egyébként a pénzgyűjtő Kickstarterhez hasonlóan működik, azzal az apró különbséggel, hogy itt nem kell pénzzel hozzájárulni az innovációkhoz, csak szavazni a leginkább figyelemreméltóakra, amikben látunk annyi fantáziát, hogy azt akár meg is vásárolnánk a későbbiekben az általuk tervezett szériákat – írja a metro.co.uk a márka legújabb húzásáról, amire egyébként bárki jelentkezhet, aki látványos, eladható képekkel be tudja mutatni elképzeléseit.

Legósított Daft Punk figurák
Legósított Daft Punk figurák
Fotó: ideas.lego.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén se tudja tévézéssel le a szilvesztert

maze 2014. december 30., kedd 15:23

Ejnye, hát már nem megint otthon maradt szilveszter este? Ismét eltelt egy év, és ön tesz rá magasról? Aludni a sok petárdától meg ordító részegtől úgyse tud, várja hát Áder János éjféli beszédét, mint Vida Ildikó a tolmácsot? Addig is el kell teljen valahogy az idő, és hogyan is telhetne el jobban, mint a ránk állandóan vágyakozva néző doboz ész nélküli bámulásával? 

El is mondjuk gyorsan, mit lehet nézni benne, hiszen az sokkal egyszerűbb, mint böngészni a tévéműsort, nem igaz? Na, akkor rögtön szólunk, hogy ha ön az alapcsatornákban bízik, akkor csalódni fog. Ha nagyon akarjuk megnézhetjük Bud Spencer egyik kevésbé klasszikusát, a Rabló-pandúrt az RTL Klubon déltől, és rögtön utána a már jobban sikerült Szuperzsarukat, és egy kicsit el tudunk mosolyogni annak hallatán is, hogy az M1 megadja nekünk este nyolctól az Induljon a bakterházat, sőt, még az éjféli Legényanya sem halva született ötlet a Dunán, de aztán ezzel be is fejeztük. Ennyi volt az év a nagyoknak, nem szeretnek már ők sem kitenni magukért az év utolsó napján. 

iduesuperpiedi
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilveszterkor bulizni fog. Vagy nem.

Edicsek 2014. december 30., kedd 09:18

A karácsonyi bejgli és több napos családlátogatás utáni következő össznépi megmozdulás a szilveszter. A nap, amikor bármi áron jó bulit kell csapni, hogy méltóképpen búcsúztassa a 2014-et, és kellően másnaposan kezdje a 2015-öt. Ha ezt nem otthon tervezi, elmondjuk, hol teheti  – mármint a kedvenc kocsmáján vagy éppen házibulin, esetleg utcai petárdázáson felül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekért a filmekért várja az új évet!

Sáfár Zsófia 2014. december 29., hétfő 20:10

A mesefilmek rajongóinak már összegyűjtöttük, hogy milyen feldolgozások premierjeire készüljenek 2015 tavaszától, de örülhetnek a kaland- és akciófilmek, sőt a sci-fik megszállottjai is, mert olyan klasszikusok folytatásai kerülnek jövőre a mozikba, mint a Csillagok háborúja vagy a Mission Impossible, sőt a '90-es években megkedvelt robotok és őslények is visszatérnek a mozivásznakra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így táncoltunk át 2014-be

aa 2014. december 29., hétfő 11:28

December 30-án mutatják be hazánk első közösségi filmjét, mely – mint ahogy azt a cím is sugallja –, az év utolsó napjáról szól. A projektet a fiatal filmesekből álló stáb még tavaly hirdette meg, bárki beküldhette saját anyagát, a filmbe kerüléshez csak egyetlen feltételnek kellett megfelelnie: hogy 2013 december 31. és 2014. január 1. között készüljön. A felhívás úgy tűnik, sikeresnek bizonyult, mivel a BÚÉK-ra hatvan településről több mint 800 videó érkezett, aminek közel száz órányi nyersanyagából készítették el a szakemberek a 70 percesre megvágott mozifilmet.

Országos premier lesz december 30-án!
Országos premier lesz december 30-án!
Fotó: facebook.com/buekfilm
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kocsis Gergelynek nem hiányzik saját jófejkedése

maze 2014. december 27., szombat 12:31

A Katona József Színház színésze nem lenne mc egy eseményen, és nem tudja elképzelni, hogy harminc év múlva nem fog állni a Katona. A zenélés annak ellenére is fontos neki, hogy már feloszlott a Könnyű Esti Sértés nevű színészzenekar, amiben ezt igazán kiélhette, és a Színművészetin tanítást az egyik legjobb dolognak tartja az életében.

A veled készült interjúk gyakran szólnak arról, hogy mostanra lenyugodtál, bölcsebb lettél...

Igen? Nem szeretem elolvasni a velem készült interjúkat. Leírva sokkal nagyobb súlya van a mondataimnak.

És például nincsen honlapod se, miért?

Nem tudom, lustaságból. A színháznak van honlapja, amit én ügyködök, azt ott mindig lehet látni. Nem érzem annak szükségét, hogy külön tudósítsak arról, hogy most éppen holnapután hol vagyok látható. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés