#VILÁGOM

Korai Öröm szülinaptól a mangalicakocsonyán át Buñuelig adjuk az ívet a héten

Edicsek 2015. február 5., csütörtök 08:08

Ezen a héten jó sok programot tudunk ajánlani, például szülinapozik a Korai Öröm, a Slipknot zúz, Sophie Ellis Bextor DJ lesz, bemutatkozik az Ördög és visszatér a Kensington. Lesz avantgarde előadás fekete lufikkal valamint Tolnai Ottó-vers ihlette mozgásszínház is, de mehet moziba, mangalica disznótorosra, meg még egy csomó mindenre. 

Viselne Andy Warhol-műtárgyat a lábán?

mzd 2015. február 4., szerda 13:36

Ilyen az, amikor két ikon találkozik, és ettől önnek jó lesz: a világ egyik legismertebb művésze és a divatban hasonló kvalitásokkal bíró tornacipő közös projektjével most a Warhol-rajongóknak őrülten menő cucca lehet. A művész még a 80-as évek közepén tervezett át a híres Chuck Taylor tornacipők közül párat, felhasználva hozzájuk azóta híressé vált műveit is, melyeken akkoriban dolgozott. Így került rájuk kézzel szitázva a híres Campbell's leveseskonzerv képe, vagy motorbiciklik és a hidegháborús korszakból származó térképek részletei. 

A Converse és az Andy Warhol Alapítvány közös munkájának eredménye most az ezekről a cipőkről készült remake-kollekció, amely február 7-én kerül a boltokba. "Warhol munkáját az amerikai popkultúra ikonjai inspirálták, és úttörő volt a Chuck Taylor All Star cipőnk egyedivé tételében is. A 80-as években mintegy üres vászonnak használva szitanyomás segítségével a saját ízléséhez alakította pár cipőnket" – mondta Damion Silver vezető tervező. Az eredeti Warhol Converse-ek jelenleg is a pittsburgh-i Andy Warhol Múzeum kollekciójának részét képezik, és az értékük szinte felbecsülhetetlen, de ön szerencsére megfizethető áron juthat majd a hasonmásokhoz: a kollekcióban lesznek alacsony és magassszárú darabok is, az áruk pedig 35 és 90 dollár (10-25 ezer forint) között mozog majd. Viszont jó, ha siet: mindössze 200 pár készül belőlük - írja a Hyperbeast.

ajanlo
Fotó: Converse

Ha inkább a ruháin viselné Warhol műveit, a Pepe Jeans szezonról szezonra piacra dobja a művész nevével fémjelzett kollekcióit, így 85 fontért (35 ezer forintért) akár Marilyn Monroe-s pulóvere is lehet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Inasa vázlataiból azonosították Michelangelo eddig ismeretlen bronzszobrait

mzd 2015. február 3., kedd 19:07

Nemzetközi kutatók egy csoportja azt állítja, Michelangelótól származhat az a két, kisméretű bronzszobor, melyek eredetével kapcsolatban eddig csak ködös feltételezések voltak, és amelyek egyedüliként fennmaradtak a művész munkásságából – olvasható a hír a BBC oldalán. A meztelen, izmos testalkatú, párducon lovagló férfiakat az 1800-as évek végén egyszer már tulajdonították Michelangelónak, de akkor ezt a teóriát még nem tudták bizonyítani, így idővel feledésbe merült. Alkotónak ezután a holland szobrászt, Willem Danielsz Van Tedrodét hitték – egészen tavaly őszig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gazdálkodna okosan mélyszegénységben is?

cukorka 2015. február 3., kedd 11:56

A válasz persze a fenti kérdésre teljesen egyértelműen a nem, még akkor is, ha az életben nagyon pengén tesszük félre a félretehetőt, de a lényeg nem is ez, hanem hogy most megpróbálhatjuk. Mivel valószínűleg senkinek nincsenek illúziói a szegénységgel kapcsolatban, nem is hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene, milyen felnőttként pár órára beleélni magát egy mélyszegénységben élő család mindennapjaiba, de ha elmegy a Jurányiba megnézni a Szociopoly című színházi társasjátékot, akkor legalább ahhoz közelebb kerülhet, hogy át tudja érezni a helyzetet.

A Szociopoly - Gazdálkodj ahogy tudsz nevű társasjáték már létezik egy ideje, ez lett az alapja a Szputnyik Mentőcsónak Egysége interaktív, osztálytermi előadásának, mígnem rájöttek, hogy érdekes kísérlet lenne megpróbálni ugyanezt felnőttekkel, így került a Jurányi színpadára a nem mindennapi kezdeményezés. A játék lényege röviden annyi, hogy a nézőtéren ülők képviselik a négy családot, akik megpróbálnak egy hónapot kihúzni segélyekből, alkalmi és/vagy feketemunkából, és az nyer, akinek sikerül pozitívan kijönnie 30-ára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ "Szívesebben rajzolok farkakat, mint tájképeket"

Steiner Kristóf 2015. február 1., vasárnap 19:59

Vannak partik, amelyekre a fantasztikus DJ-k miatt látogatunk el, máskor a szuper helyszín kecsegtet, megint máskor pedig az, hogy tudjuk: ide jár a legtöbb dögös facér partiarc. Az viszont viszonylag ritka, hogy egy bulisorozatot a meghívókat ékesítő grafikák tesznek übermenővé. Yuval Israeli évek óta rajzolgat meglehetősen merész képeket felajzott, meztelen srácokról, egy Tel Aviv-i partisoroazat szórólapjaira – ám a buli se nem szexparti, se nem swinger-rendezvény, csupán egy ártatlan mulatság melegeknek és barátaiknak. Yuvallal a legutóbbi buliban futottam össze, miután pár hete a Facebookon értesültem róla: engem is megörökített – anélkül, hogy valaha találkoztunk volna. Ezek után úgy éreztem, ideje kicsit közelebb kerülnünk egymáshoz...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mik voltak 2014 legjobb street art művei itthon és külföldön!

aa 2015. január 31., szombat 19:30

A modern művészeti irányzatok közül talán az egyik legmegosztóbb (és mégis egyben a legnépszerűbb) a kilencvenes években elterjedt street art, azaz a köztéri művészet, amit gyakran emlegetnek városi képzőművészetként is. A Wikipédia meghatározása szerint ezeknek a képeknek az alkotója általában ismert, profi művész, aki a legtöbb esetben engedéllyel vagy megrendelésre festi fel alkotását az üres házfalakra. A jelentős képzőművészeti értékkel bíró falfestmények jellegzetesen könnyen érthető témákat dolgoznak fel elgondolkodtató, de humoros, ironikus módon.

Természetesen a tavalyi évben is számos nagyszerű mű látott napvilágot, melyek közül a kivejezetten városi művészetre szakosodott portál, a StreetArtNews szerkesztői kiválasztották a legmeghatározóbb alkotásokat. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen irányzatok vannak divatban Európa nagyvárosaiban, Észak-Afrikában, Amerikában vagy Ázsiában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mancs, bundás nő, analóg techno és akusztikus punkrock várja a héten

Edicsek 2015. január 29., csütörtök 19:43

Ezen a héten zeneileg tanulságos élmények várják: megtudhatja, mi az a drone metál, meghallgathatja, milyen amikor a technót valódi hangszerekkel játsszák, és megtapasztalhatja az akusztikus punkrock koncertet is. Esetleg örökbefogadhat gumikacsát, nézhet hajjal borított női testeket, vagy jó filmeket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Totális időzavar a történet nélkül maradt Mancs meséje

cukorka , ZZs 2015. január 29., csütörtök 10:53

Ha egy film főszereplője egy kutya, ráadásul egy embereket mentő kutya, akit egész Magyarország imádott, akkor könnyen azt feltételezhetjük, hogy sikerül belőle egy ütős gyerekfilmet készíteni. Pejó Róbert (Látogatás, Dallas Pashamende) ennek neki is látott, de valami irgalmatlanul szétcsúszott. A sajtóközlemény szerint "a Mancs művészileg igényesen kivitelezett, szórakoztató, vidám, könnyed, a család minden tagja számára élvezhető és emlékezetes alkotás" . Ezzel egyet is tudunk érteni, bár nem abban az értelemben, ahogyan ezt a készítők elképzelik. 

Aki nem tudná, volt egy mentőkutya, aki Mancs névre hallgatott, és természeti katasztrófák során keresett embereket, 1999-ben például a törökországi Izmitben egy három éves kislányt talált meg, aki addigra már 82 órája tartózkodott a romok alatt. Pejó Róbert mindenesetre úgy döntött, hogy az ő (már a kutya) életét meséli el, persze nem a valóságot, hanem egy színezett verziót, ahogy ez a játékfilmeknél lenni szokás. Az eredetileg német-francai-török-kanadai kooprodukciónak indult filmnél még az is felmerült, hogy Jean Reno játssza el a kutya gazdáját, ám végül Trill Zsolt ugrott be a helyére, ami nagy mázli, igaz sajnos csak Jean Reno-nak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rókatündérnek rókagyerekei lettek

Divany.hu 2015. január 28., szerda 09:48

Két új róka érkezett a Budakeszi Vadasparkba, na nem túl messziről, csak a kecskemétiből, de mivel most fogják bemutatni A Liza, a rókatündér című filmet, Balsai Mónika főszereplőnő megpróbált rokonságba kerülni velük. A sajtóközlemény szerint a film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták a "hatalmas, dús bundájú rókafit", míg a film egyik szereplője, Hajdu Steve "keresztapaként vett részt az eseményen".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szomszédok buliznak a Lila akác közből a Kamrában

cukorka 2015. január 26., hétfő 11:58

A Katona József Színház Kamrájába kaptuk meghívást, Abigail bulijára. Ez nem egy hányós/dugós tiniparti, az a szomszédban zajlott, bennünket a Lilaakác köz egyik gazdagabb családjához invitáltak, bár Mike Leigh elképzelt kertvárosi közösségét nem pont így hívják. Az Abigail bulija nem Abigailről szól, ami azért nem baj, mert tényleg jóval közelebb áll hozzánk Beverly (Rezes Judit) és az ő agyonhajszolt ingatlanügynök férje, Laurence (Kocsis Gergely), ha másban nem is, korban mindenképp.

A történet szerint Beverly partit ad a környékre újonnan költözött Angie (Jordán Adél) és Tony (Ötvös András) köszöntésére, amire meghívja szomszédját Suzyt (Ónodi Eszter) is. Nos, pont az ő lánya az az Abigail, aki a másik, jóval vadabb bulit rendezi, szereplőink nem kis izgalmára. A közel két óra pont elég arra, hogy megismerjük mindhárom családot, kicsit jobban is annál, mint ahogy szeretnénk. Mert nem Mike Leigh írásáról lenne szó, ha nem kerülne előtérbe az igazi emberi természet, ha nem mutatná ki este kilencig minden szereplő a maga fogának fehérjét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazzon 2014 legkreatívabb magyar projektjeire!

mzd 2015. január 23., péntek 13:19

Egész évben figyelemmel kísértük a hazai (és sok esetben nemzetközi színtű) kezdeményezéseket, de mi is meglepődtünk a Highlights of Hungary gyűjtésén, ahol 10 kurátor az általuk legötletesebbnek tartottakat gyűjtötte össze. Bekerült a válogatásba többek között Boggie Parfüm című klipje, amelyben valósidejű retusálást nézhettünk végig; a Külhon – Magyarok New Yorkban című fotókiállítás; a Skool nevű projekt, amely fiatal lányoknak mutatja meg, hogy nekik is kínál karrierlehetőségeket a tech szakma; a legmenőbb fővárosi kerékpáros kezdeményezés, a hajléktalanokat étellel segítő Budapest Bike Maffia; az autista lakóotthonokban művészeti foglalkozásokat indító Autistic Art; a Katona művészeivel készített zseniális gifszinház és a Holokauszt 70. évfordulóján elindított Csillagos Házak projekt is.

44 projektek válogattak össze a kurátorok
44 projektek válogattak össze a kurátorok
Fotó: Highlights of Hungary

Az ön véleményére is kíváncsiak: a kurátorok (Winkler Nóra, Unger András, Trellay Levente, Száraz István, Pistyur Veronika, Martinkó József, Böszörményi Nagy Gergely, Jedlicska Márton, Osvárt Judit és a SuperChannel) által kiválasztott ötletekre az egyes projektek aloldalain lehet szavazni (egy Like gombocskával). Az sajnos nem derül ki, hogy ezt meddig teheti meg és mi lesz a „győztessel”, de mindenesetre menjen gyorsan szavazni, mert meg kellene köszönnünk nekik, hogy ennyi mindenre lehetünk büszkék.

A Parkoló nagyvárosi western, lövöldözés nélkül

cukorka 2015. január 22., csütörtök 19:12

Arról már írtunk korábban, hogy Miklauzic Bence új filmjében bebizonyosodott számunkra, hogy a hatvan az új harminc, de most azt is elmagyarázzuk, miért. Nem mintha a Parkoló különösebben megváltaná a világot, akad benne üresjárat éppen elég, néhol megkockáztatom még unalmas is, mégis csupa pozitív élményben lehet része annak, aki megnézi, és nem csak azért, mert fantasztikusra sikerült a plakátja. 

A helyszín egy belvárosi parkoló, amit egy lakókocsiból irányít Légiós (Lengyel Ferenc), állandó segítőjével, a folyamatosan Izlandra vágyó Edgárral (Somody Kálmán) a forró budapesti nyárban. Körülveszik állandó bérlői, például az agresszív rendőr (Rajkai Zoltán) családjával (Pokorni Lia, Miklauzic Simon); és állandó lébecolók, mint a taxis Börni (Egyed Attila) vagy a török büfés, Hakan (Horváth Kristóf). Ők mégis háborítatlanul élik életüket, mígnem be nem kanyarodik egy 1968-as Ford Mustang, a kormánynál az irgalmat nem ismerő üzletember Imrével (Szervét Tibor). Az üzletember nem akar mást, csak egy fedett parkolóhelyet, Légiós viszont nem akarja odaadni neki az egyetlent, mivel az számára kegyeleti hely. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Raveonettes, Krétakör előadás és dr. Máriás várja a héten

Edicsek 2015. január 22., csütörtök 11:17

Ezen a héten a kiváló koncertek mellett több művészeti kiállítás is nyílik, de lesz színházfesztivál, Lett Zenei Napok, új filmek és akkor még a nagyon menő Raveonettes-koncertről nem is beszéltünk. Ráadásul január 22-e a magyar kultúra napja, amikor országszerte várják programokkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 60 az új 30, és ezt a Parkolóból tudtuk meg

maze 2015. január 20., kedd 20:28

Miklauzic Bence új játékfilmjét, a Parkolót hétfőn este mutatták be a Mom Park mozijában, természetesen minden fontos szereplő részvételével. A Cinema City nagyterme megtelt az érdeklődőkkel, Pálfi György filmrendező (mármint nem ezé) ugyanúgy megjelent, mint Kovács Gábor producer, de a nagy csinnadratta mégis elmaradt. Nem bánta ám ezt olyan nagyon senki ezen a borús hétfő estén, és igazán jó hír az is, hogy Rába Roland kivételével a film összes készítője ott tudott lenni a film végi névsorolvasáson. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

David Bowie 50 évnyi frizurája egyetlen gifben

bb 2015. január 19., hétfő 09:45

Egészen hihetetlen, de David Bowie a napokban töltötte be 68.születésnapját, amiről természetesen a rajongói is megemlékeztek világszerte. Így tett a 22 éves brit származású illusztrátor, Helen Green is, aki egy egészen szokatlan formáját választotta az ötven éve a pályán lévő zenész megünneplésének. A portrékra specializálódott Green ugyanis egyetlen gifben szemlélteti, milyen drasztikus frizuraváltásokon ment át Bowie az elmúlt öt évtizedben –írja a több mint harminc képből álló sorozatról a thisiscolossal.com.

DB-HG-700px.gif
Fotó: helengreenillustration.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fétishableány kalandjai medenceparton, szárazföldön és Tinderen

bb 2015. január 18., vasárnap 18:24

A tavalyi évben egymást érték a kis hableány témáját feldolgozó projektek és nagy mozifilmes tervek, amiből kiindulva nem szabadott volna annyira meglepődnünk a szakmájában egyre sikeresebb fotós, Aeschleah DeMartino fotósorozatán. A tetőtől talpig latexbe bújt fétishableány mindennapjait bemutató sorozat láttán azért még a sokat látott Los Angeles-i művész szcéna is felkapta a fejét, pedig a szokatlan látványt nyújtó sellő őrült kalandjai teljesen életszerűek és hétköznapiak. Leszámítva persze, hogy főszereplő ezúttal egyfajta szadomazo sellőnek van öltözve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van valami elképzelése, mit szavaztak önök a legjobb 2014-es magyar filmnek?

maze 2015. január 17., szombat 11:58

Szilveszter napján megkérdeztük önöket, hogy leveri-e az Utóélet című film a közönsikernek számító Hajnal Tímeát, és hát kiderült, hogy van, amiben igen. Mert hát kormánybiztos urunk megmondta, hogy közönségfilmeket kell gyártani, és ha valakinek, hát neki csak igaza van, hiszen ő a kormánybiztos. Na, ezt csak azért írjuk, mert tényleg bejött a papírforma: a tavalyi ízlésromboló Coming out után, idén egy egyel használhatóbb, ám még mindig laza közhelyekkel operáló filmet, a Megdönteni Hajnal Tímeát nézték meg a legtöbben. Ami nem jelenti azt, hogy önöknek viszont ne lenne helyén az ízlése. Mert a legjobbnak nem ezt szavazták meg.

10567 598019526898774 45724313 n
Fotó: Facebook / VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

 Szóval megpróbálunk tenni magasról arra, hogy mire ül be a legtöbb mozinéző, bár kétségtelen, hogy nem lenne rossz, ha a legjobbra tenné, de ez egyelőre hiú ábránd marad. Tavaly tíz film mérettetett meg, és volt egy csomó (Liza, a rókatündér, vagy az Argo2), amikre hiába vártunk, mert majd idén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Lángoló Ember idén tükörkarnevállal készül a sivatag közepén

hv 2015. január 16., péntek 18:27

Mától lehet előrendelni a jegyeket az ultramenő Burning Man nevű amerikai kulturális és elektronikus zenei fesztiválra.

A közösségi fesztiválok minimum Woodstock óta elképesztő kúlságfaktorral és meghatározó közösségszervező erővel bírnak. Hiába a kosz, a tömeg, a sokszor kényelmetlen körülmények, sőt, hiába történtek olykor tragédiák is, úgy tűnik, hogy a nyugati világ kedvét nem lehet elvenni a különféle zenei és kulturális fesztiválokon való csapatástól. A pár száz embert megmozgató alternatív megmozdulásoktól a celebeket is bevonzó, kaliforniai Coachelláig igen széles a kínálat, amelyből válogathatunk. A Magyarországon kevéssé ismert, világviszonylatban azonban annál menőbb amerikai Burning Man nevű kulturális és elektronikus zenei fesztivál – kis képzavarral – az ellenkultúrabeli fősodor egyik kedvenc terepe. Minden év nyarán Ifjú kreatívok, képzőművészek, írók, szellemi szabadfoglalkozásúak, zenekart alapítók, független filmesek özönlenek Nevadába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave zseniálisan alakítja Nick Cave-et

Edicsek 2015. január 15., csütörtök 09:10

A 20.000 nap a Földön egyszerre dokumentumfilm és fikció, egyszerre mutatja meg hogyan készült a Push The Sky Away című lemez, miközben Cave gyakorlatilag számot vet az életével egészen a gyerekkorától.

A zenekaros dokumentumfilmek és a lemezfelvételes interjúk tipikusan az a műfaj, ami a legtöbbször bónusz DVD-n szoktak kijönni, vagy valami limitált verzióban kapható a lemezzel együtt. Szerencsére az utóbbi időben azért egyre több szórakoztató zenei dokumentumfilm kerül bemutatásra, amik önállóan is megállják a helyüket, elég csak a Foo Fighters sorozatára gondolni (Sonic Highways) vagy a Sound Cityre (ami a híres californiai stúdióról szól) esetleg a Marley-re (Bob Marley életéről és munkájáról) és persze a Lemmy-dokumentumfilmről se feledkezzünk meg, ami a Motörhead énekesének életéről készült. Az ilyen filmek legfőbb kérdése, hogy attól, hogy valaki jó frontember vagy jó zenét ír, érdekes-e az élete? Illetve meg lehet-e nézni egy ilyen filmet olyan emberrel, akinek fogalma sincs, hogy ki az a Nick Cave? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudósok koncert, kivénhedt szuperhős és Parti Nagy bábjáték a héten

Edicsek 2015. január 15., csütörtök 08:38

Ezen a héten zenei programból kevesebb, de annál jobb lesz, viszont várja egy csomó kiállítás, és a moziban is bemutatnak néhány jó filmet, amiért érdemes lesz kimozdulni otthonról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a 10 legmenőbb kollázsművész

bb 2015. január 13., kedd 13:31

Nemrég kigyönyörködtük magunkat a sevillai művész, Isabel Chiara mozgó kollázsképein, amin felbuzdulva az anothermag.com listájának segítségével összegyűjtöttük a művészeti ág úttörőit és meghatározó alakjait, akik a huszadik század első felében indították el modernista mozgalmukat. A francia collage szóból eredő kifejezés a wikipedia.org meghatározása szerint egy olyan művészi alkotás, aminek felületére több, egymástól eltérő dolgot, például fényképet, újságcikket, buszjegyet, leveleket, térképeket helyeztek el a művészek – ezt a technikát a dadaisták és a szürrealisták is előszeretettel alkalmazták. A hajtás után megnézheti, hogy hogyan tükrözik a kollázsművészek alkotásai a huszadik század felfordulását és annak társadalmi változásait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az önpusztítás mocskában Baal az igazi király

cukorka 2015. január 12., hétfő 19:34

Brecht Baaljára hatványozottan érvényes, hogy csak akkor érdemes előadni, ha van hozzá megfelelő címszereplőnk. A Szputnyik Hajózási Társaság megtalálta az ő Baal-ját Király Dániel személyében, és ennek megfelelően létrehozta a teljes őrületet a Jurányi Inkubátorház színpadán.

A Baal aztán még az a darab is, amit ha nem ismerünk, inkább el se induljunk megnézni. Pláne, ha alacsonyabb az ingerküszöbünk. Amikor beléptünk a Jurányi színháztermébe, rögtön felsejlett egy régi, a Vígszínház háziszínpadán előadott Baal Kaszás Attilával a főszerepben, amiben olyan hányást kaptunk a nyakunkba a földön ülve, hogy azóta sem iszunk vörösbort. És ezzel az emlékkel együtt visszajön minden Baalról, a férfiról, aki nem ismer szeretetet, se tiszteletet, se istent, se embert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Asterix és Obelix is gyászolja Charlie-t

Becca 2015. január 12., hétfő 12:23

A 87 éves Albert Uderzo, a híres francia képregényhősök, Asterix, Obelix és társai megalkotója már hosszú évek óta visszavonult a munkától, de most két grafikával megszakította ezt, hogy lerója tiszteletét a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségének meggyilkolt munkatársai emléke előtt – számolt be róla a Huffington Post.

Albert Uderzo két grafikát publikált, és mindkettőt megosztotta az „Asterix” hivatalos Twitteroldalán is, hogy kinyilvánítsa a rajongóknak: „Moi aussi je suis un Charlie” (Én is Charlie vagyok). Az első Uderzo-karikatúra a Charlie Hebdo tribute-ban jelent meg, ez Asterixet ábrázolja, a második rajzon már feltűnik Obelix és kiskutyája, Idefix (a hazai fordításokban Mirnixdirnix, Bokafix, Kutyix, Dogmatix, Töpszlix) is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen Charlie?

Hermann Veronika 2015. január 11., vasárnap 15:50

Mi itt, a névtelen bloggerek, a bértollnokok, a magukat cenzúrázók, az állami alkalmazottak, a kirúgástól félők, a tüntetés helyett fagyizók: bármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét hinni, de sajnos nem vagyunk Charlie.

Je suis Charlie

A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen irányuló merénylet és az utána következő túszdrámák hazai értelmezése nagyon szomorú képet fest a magyarországi közbeszéd állapotáról.Nemcsak Európa, de az egész euroatlanti világ sokkot kapott a párizsi szatirikus lap elleni támadástól és az utána következő három napos embervadászattól. A közösségi médiumokat elárasztották a #JeSuisCharlie hashtaggel jelölt, részvétnyilvánító és szolidaritást kifejező posztok, amelyek nem elsősorban a lappal való azonosulást, hanem az sajtó- és véleményszabadság melletti kiállást jelképezik. Magyarországon is sokan tisztelegtek az újság meggyilkolt munkatársai és a merénylők által kivégzett muzulmán rendőr emléke előtt, számosan azonban már nem sokkal a vérengzés után elkezdték feszegetni az áldozatok felelősségét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásároljon krétakörös cuccokat!

Divany.hu 2015. január 10., szombat 11:11

Őrült Krétakör rajongó? Schilling Árpád társulatának minden mozzanatát lesi? Akkor persze bizonyára tudja már, hogy a társulat új helyre költözik, viszont az talán még újdonság, hogy egy nagy lomtalanítást is tartanak ennek okán.

A Krétakör a Facebookon tette közzé, hogy január végével elhagyják eddigi székhelyük, a "hírös-nevös Bázist". Így szól felhívásuk: "Ennek apropóján a cuccaink egy jelentős részétől meg kell válnunk - még az egyébként menő és/vagy tök jó állapotban lévő, további felhasználásra teljes mértékben alkalmas tárgyainktól is. Ezért január 16-án 12-18 óráig, január 17-én 10-16 óráig vásárt rendezünk a Bázison, ami mindenki számára nyitott! A következő napokban izelítőt adunk majd a vásáron megvásárolható cuccokból, hogy kedvet csináljunk minél többeteknek. Ma egy csodálatos, forgó-tárcsázós (aki tudja a rendes nevét, kommentelje be) telefon képével izzítjuk a kedélyeket - és ennél csak még szebb és jobb dolgok sora fog még következni, szóval: nézzetek be hozzánk majd a jelzett időpontban, ha gusztusotok támadt a bevásárlásra!"

10915159 887671257921024 1079270650974307759 n
Fotó: Facebook / Krétakör

A telefont mi tárcsásnak hívnánk, ha látnánk rajta a tárcsát. De attól még vásárlásra fel!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés