#VILÁGOM

Miért van értelme lerohadt határátkelőket fotózni?

Edicsek 2015. február 25., szerda 15:35

A lengyel születésű Josef Schulz elhagyott határátkelőket fotóz: képein az országok közötti határellenőrzés megszűnésével feleslegessé vált, lassan rohadó határátkelőhelyek szerepelnek, köztük olyanok is, amelyek azóta már nem is léteznek. Schulz azt szeretné, ha sorozata azt tudná megmutatni, hogy ezek az épületek az egykori határvonalak fizikai megjelenései, vagyis az átkelők ne felejtődjenek el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak Patricia Arquette-nek van elege a szexizmusból

Sáfár Zsófia 2015. február 24., kedd 19:11

Valószínűleg nemcsak a hollywoodi sorstársak, de a világ összes nője Patricia Arquette színésznőt ünnepli most az Oscar-díjátadón mondott beszéde miatt, amiben a nők által elszenvedett hátrányos megkülönböztetések ellen emelte fel a szavát. De nem Arquette az egyetlen, aki szereti a nagy nyilvánosság előtt helyretenni a Hollywoodot is mélyen átitató szexizmust. A www.mic.com összegyűjtötte az utóbbi évekből híres nők szexista megjegyzésekre vagy kérdésekre adott legfrappánsabb válaszreakcióit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felteteheti a könyvespolcra a Grand Budapest Hotelt

mzd 2015. február 23., hétfő 15:38

Bár rendezői Oscart végül nem nyert, azért a négy egyéb kategóriás szobrával (látvány, zene, jelmez, smink) a tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt Wes Anderson Grand Budapest Hotel című filmje. Nem csoda, hogy mi is írtunk már róla többször, például hogy hogyan készült, vagy hogy ezt is utolérte a legósítás. Újabb jó hír a gyűjtőknek: az élményt már könyv formájában is beszerezhetik, bónuszként be is leshetnek benne a kulisszák mögé. Az album 256 oldalán találhatunk eddig soha nem publikált fotókat, jelmez- és díszletterveket és interjúkat is: Anderson az egyikben többek között azt is elárulja, hogy mi inspirálta a művét.

wes-anderson-09
Fotó: designscene.net

A rendezőn kívül olvashatunk Alexandre Desplat zeneszerzőről, Adam Stockhausen látványtervezőről és Milena Canonero jelmeztervezőről, valamint a főszerepet játszó Ralph Fiennes-ról is. A könyv az Amazonon elérhető, és igazán nem mondható luxusnak: alig kicsivel több mint hatezer forintot kérnek érte. A tavalyival ellentétben ebből – egyelőre – sajnos nincsen e-book verzió. Ha kíváncsi több fotóra, a fenti képre kattintva eljuthat hozzájuk!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Sima szerelmesfilmnek indult a Liza, a rókatündér

maze 2015. február 22., vasárnap 13:04

Tomy Tani eredetileg csak a főcímdalt énekelte volna, Gyabronka József játszotta volna Zoltán zászlóst, a mangarajongók először gyűlölték a Liza teaserét, és egy egész hónapig csak arra próbáltak a szereplőkkel, hogy hogyan legyen egységes a játékuk. Ujj Mészáros Károllyal, a film rendezőjével beszélgettünk.

Azt nyilatkoztad, hogy amikor életedben először sushit ettél, az otthon szó jelent meg előtted, ez azt jelenti, hogy valami japán inkarnáció lehetsz?

Furcsa, mert azóta sem történt velem soha ilyen, hogy megjelenne egy konkrét szó, amikor beleharapok valamibe. Ez a kilencvenes évek végén történt, akkoriban nagyon sok japán zenét hallgattam és álmodtam is Japánnal, elég különösöket, például, hogy nagyon idillikus tengerparti halászfaluban vagyok körülvéve gyöngyhalász lányokkal - és arra is kifejezettem emlékszem, hogy az egyik ilyen visszatérő álmom Kobéban játszódik, ami a valóságban egy hatalmas betondzsungel, nem nagyon emlékeztet az álmaimra. Ez csak annyiban érdekes, hogy ha van is bármi köze a reinkarnációhoz, akkor az az énem több száz éve élhetett.

Ezzel szemben "csak" nyolc éve, hogy elkezdtétek megvalósítani a Liza, a rókatündér című filmet (kritikánk itt). Már akkor is a japán vonal volt a fő motívum? Nem féltél tőle, mit fog szólni hozzá a finnyás magyar közönség?

A japán vonal nem egyből költözött a filmbe. A második-harmadik verziónál került képbe, de akkor is csak alig. Először csak arra gondoltam, hogy majd egy japán énekes fogja énekelni a főcímdalt, belőle lett aztán Tomy Tani, a rókatündér-vonal meg még sokkal később jött. Attól a pillanattól viszont, hogy belekerült, egyáltalán nem tartottam attól, hogy ez bármiféle gondot okozhat. Pedig még 2008-ban csináltunk egy teasert, amire rögtön lecsaptak a magyar mangarajongók, nagyon nem szerették, hogy a japán mitológiához nyúltunk. A japán mondavilágban a róka alakja sokkal színesebb, mint nálunk, így a mangában is sok a róka. Remélem, azóta megértőbbek lettek, és ha megnézik a filmet, nem fognak elszomorodni nagyon, hogy mit csináltunk a róka motívummal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hableányok márpedig vannak. És hablegények is.

mzd 2015. február 22., vasárnap 12:11

Január elején már második alkalommal rendezték meg Merfest Conventiont, azaz a hableány- és hablegény-találkozót Észak-Karolinában. A cosplay-ről írtunk már korábban, és jópofa dolognak tartjuk, mert nemcsak kreatív, de közösségépítő jellege is van. A tengeri lények eme ünnepének a Triangle Aquatic Center adott otthont Caryben, idén közel 300-an öltötték magukra a sellőjelmezt, az egész rendezvényről pedig a Coolhunting.com jelentetett meg egy pazar fotóösszeállítást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok Karamazov semmiért

cukorka 2015. február 21., szombat 19:02

Pontosan nem tiszta számomra, hogy miért kell nekiesni a legnagyobb klasszikusoknak színpadon, biztos nem véletlen például az sem, hogy nem játsszák színházak a Bibliát. Néha mégis megszállja a rendezőket (ezúttal Valló Péter) az idea, hogy most aztán már itt van az ideje egy nagy dobásnak, és akkor amúgy zseniális dramaturgokkal (Morcsányi Géza) összehúzzák a Karamazov testvéreket, (persze közel sem eléggé) és színpadra állítják azt. 

Szívük joga, meg aztán az sem árt, ha olykor beesnek középiskolások a színházba, de arra már ott van a Radnóti Színháznak az Oresztész. Dosztovejszkij írását a sok húzás és leegyszerűsítés most mégis szappanoperai mélységekbe lökte, miközben az előadás görcsösen megpróbál megmaradni világirodalmi klasszikusnak. Valahol még ez is érthető, a Karamazov család kálváriája leegyszerűsítve nem is lehet több, mégis aligha valószínű, hogy ez lett volna a rendező szándéka.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, Murakami Haruki nem a saját szexélményeit írja meg a könyveiben

mzd 2015. február 21., szombat 07:38

Az egyik legmenőbb kortárs japán íróról, Haruki Murakamiról legutóbb akkor írtunk, amikor megmutattuk, milyen zenét hallgasson műveihez. Januárban Murakami úgy döntött, tanácsadó rovatot indít honlapján, amelyben az olvasók által feltett kérdésekre/problémákra ad választ, illetve tanácsot. Azóta már több mint 5000 ilyen bejegyzése született – a kedvenc ételeitől kezdve egészen a popkultúráig, sajnos azonban japán nyelven. A Gawker azonban volt olyan rendes, hogy szemezgetett belőlük, szóval tessék egy válogatás, miként vélekedik Murakami az egyes témákról!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyetlen ceruzával önből is művész lehet

mzd 2015. február 20., péntek 19:20

Szeretne részesévé válni egy nemzetközi közösségi együttműködéssel összedobott művészeti alkotásnak? Mindössze egy ceruzára lesz szüksége hozzá!

"Izgatottan jelentem be, hogy a Booooooom.com következő nyílt együttműködésű művészeti projektjét a vancouveri Tangible Interactionnel közösen készíti el, a végeredmény pedig egy Spanyolországban felállított installáció lesz" – írja az általa vezetett művészeti- és dizájnportálon Jeff Hamada. "Márciusban Barcelonába utazok egy kreatív konferenciára, ahol egy szobrot szeretnék építeni – méghozzá az önök segítségével. Ez egy mindenkinek szóló felhívás, a Booooom.com olvasóinak és a világ összes emberének egyaránt!" – tette hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Queen of the Stone Age-rajongók már várják a hétfőt

Edicsek 2015. február 19., csütörtök 08:46

Ezen a héten Torkos Csütörtök lesz, de eldől az is, hogy a bajai vagy a szegedi halászlé a jobb. Egész szombaton jógázhat, és Oscar-esélyes filmet is nézhet. Vagy mehet menő koncertekre: például a Mark Lanegan Bandére, Yann Tiersenére, esetleg meghallgathat pár Csókolom-dalt zongorakísérettel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar is, mese is, vicces és jó is, mi az?

cukorka 2015. február 19., csütörtök 08:30

Nagy pofon nekem, hogy a Liza, a rókatündér című filmet az Amelie csodálatos életéhez hasonlítják, mert ha valamitől epét hánytam, akkor az az übercuki, totál kamu Audrey Tautou és bájoskodó története volt. Annyiban azonban talán mégis lehet benne valami, hogy Ujj Mészáros Károly filmje is vagy nagyon bejön az embernek vagy egyáltalán nem - igaz, a bemutatón csak hosszas keresgélés után sikerült egyet találnunk, aki nem szerette. 

De például olyan se nagyon történt még, hogy a sajtóvetítésen tapsoljanak a kritikusok, szóval vannak még csodák, és úgy fest, ebben leginkább pont a film rendezője, a reklámokon edződött Ujj Mészáros Károly hisz. A Liza mesének ugyan kicsit vad, de romantikusnak tényleg romantikus, és egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ne csaljon letörölhetetlen vigyort az ember arcára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Marky Ramone megmutatja, mit tegyen a színpad előtt szelfizőkkel

araya 2015. február 18., szerda 13:06

A Ramones zenekar úgy lett legendás és kultikus, hogy összesen csak két lemezükből lett aranylemez, ráadásul az egyik ebből egy válogatás, a másik pedig egy DVD. Ennek ellenére szinte mindenki ismeri a Ramones nevét (még ha zenéjüket nem is), és logójukat is sokan hordják pólójukon. Erről egyszer Marky Ramone is beszélt nekünk, aki volt annyira punk, hogy még meg is dícsért Ramones-polós embereket, akiknek a reakciójából kiderült, mennyire fogalmuk sincs, hogy éppen az elvileg kedvenc zenekaruk dobosával beszélgetnek. De most egy másik problémára hívja fel a figyelmet, ez pedig az okostelefonos koncertfotózás. Aki gyakran jár koncertre, bizonyára ugyanolyan ideges a színpad előtt egész végig okostelefonnal fényképezőkre és szelfizőkre, mint Marky Ramone. A legendás dobos előállt egy megoldással, ez pedig a Smartphone Swatter, ami igazi punk DIY-projekt: ragasszon egy dobverőre 7 inches punklemezt, és azzal verje ki az ilyenek kezéből a telefont! 

Oké, azért ne vegye száz százalékosan komolyan a dolgot, az akció természetesen reklámfogás, Marky Ramone Punk Rock Blitzkrieg: My Life as a Ramone című életrajzi könyvét harangozza be (ami a bemutató alapján szintén alkalmasnak tűnik arra, hogy kiverje mások kezéből a telefont vele). De tessék, nézze meg Marky Ramone-t, aki megmutatja, hogyan kell ezt profin csinálni! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Schell Judit fejében gyakran megfordul, hogy abbahagyja a szakmát

maze 2015. február 17., kedd 14:58

Sikeres színésznő, egy felnőtt férfi és két kisgyerek anyukája, mégis gyakran szeretne másfajta életet élni. Most boldog, amiért új helyzetbe hozta a Thália Színház, és annak is örül, hogy végre nem mindig csak meghalnia kell a színpadon. Schell Judittal beszélgettünk.

Kicsit olyan nekem a Thália Színház, mintha a Radnóti kamaraszínháza lenne, már abban a tekintetben, hogy nagyon sok exradnótis játszik most ott. Milyen volt sok év után újra összekerülni velük? 

Nagyon örülök, hogy itt újra találkoztunk! Igaz, közben eltelt tíz év, amíg a Nemzeti tagja voltam, úgyhogy akár eléggé ki is éhezhettem rájuk. Ráadásul ezek az emberek, akikkel most újra összehozott a sors nagyon sokat jelentenek nekem a múltból, hiszen az számomra egy nagyon jó korszak volt. Sok remek történetünk, emlékünk, élményünk van Gyuszival (Szombathy - a szerk.), Tibivel (Szervét - a szerk.) és Sanyival (Csányi - a szerk.), így történhetett, hogy egy egészen jó társulat alakult ki mostanra a Tháliában. Szépen csiszolódunk össze, tudunk jól együttműködni, kíváncsiak vagyunk egymásra és meghallgatjuk egymást, szóval olyan igazi színház-színház szaga van. 

Kimondottan ezt az igényes bulvár-stílust próbálja belőni a színház főprofilként, nem voltak averzióid ezzel kapcsolatban? 

Nem, sőt! Ki is voltam éhezve az ilyen jellegű előadásokra és szerepekre. Gyakorlatilag az utolsó öt évben már majdnem mindig idegösszeomlást kaptam vagy kivégeztek, felnyársaltak. Szóval mindig egy kicsit bele kellett halni a szerepbe, és olyan is előfordult, hogy hiába, ami vitte is az energiát rendesen. Mert az rossz, amikor nincs visszaigazolás - és most nem a kritikusokat értem ez alatt, mert ők más szempontok szerint írnak, hanem hogy a nézők és a szakma részéről sincs igazi visszacsatolás. Azért a Nemzeti inkább volt nagyüzem, nem lehetett egyetlen pillanatra sem megállni és örülni valaminek, egy idő után szinte rutinná vált.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tóth Kriszta, Karafiáth Orsolya és Gerlóczy Márton is kampányol a diszkriminációmentes házasságért

mzd 2015. február 15., vasárnap 12:11

 "A házasság intézménye folyamatosan változott a történelem folyamán – és változik ma is. Önkényes és igazságtalan az éppen most, éppen Magyarországon hatályos házasság-fogalmat örök érvényűnek tekinteni, és elfogadhatatlan, hogy a magyar szabályozás, illetve gyakorlat „időben visszafelé” halad" – olvasható a mondjigent.tasz.hu oldalon. A jogvédő szervezet célja, hogy a hetero házasságok mellett azonos érvényt szerezzenek az élettársi, az azonos neműek közti, a gyámságra szorulók, vagy a menekültek házastársi kapcsolatainak is.

 A kampány keretében a jogvédő szervezet magyar kortárs írókat hívott segítségül: mindegyikük egy-egy novella segítségével mutat rá, hányféle olyan magyar állampolgár van, akik a jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem házasodhatnak össze a szerelmükkel, és miként diszkriminálja az állam a saját polgárait, ahelyett, hogy védelmet és jog előtti elismerést biztosítana számukra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

34000 magyar romantikázik a mozikban

etelka 2015. február 14., szombat 22:08

Vannak, akik filmnézéssel ünneplik a Valentin-napot, vagy nem ünneplik, csak annyira unják magukat, hogy inkább elmennek és megnéznek valamit Bálinttól teljesen függetlenül. A Cinema City gyűjtéséből kiderül, tavaly 34499 magyar gondolta úgy, a legjobb a péntek estét a hálózat valamelyik termében tölteni.

50ShadesKiss-1421185528.gif

Az elmúlt évek legnézettebb filmje az ünnep alkalából a Fogadom volt, majd jött a tragikus - de legalább nálunk forgatott - Die Hard 5, ezt követte a Megdönteni Hajnal Tímeát, idén pedig nem árulunk el nagy titkot, ha mindenki azt jósolja, a soft pornónak is gyenge A szürke ötven árnyalata lesz a mozik sztárja. 

Nem fogják elhinni, de tavaly 9 pasas kérte meg kedvese kezét valamelyik mozi vörös szőnyegén, de ami véleményünk szerint ennél is sokkolóbb, hogy 8 friss házas esküvői fotózását is a Cinema City-ben szervezte.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

20 szerelmes dal 20 feldolgozásban 4 percben

Valentin 2015

Edicsek 2015. február 14., szombat 12:12

A tökéletes Valentin-napi szerelmes dalt megtalálni nagyon nehéz. Ezért most inkább mutatunk olyat, ami nem is egyetlen dal, hanem húsz előadó húsz különböző dala egyben. Eddig nincs is semmi érdekes Anthony Vincent videójában, amiben a csavar még csak nem is az, hogy ő egyedül adja elő mind a huszat. A lényeg a feldolgozásban van, azaz hogyan jön össze Whitney Houston és a Nine Inch Nails,  a Boys II Men és a Type O Negative vagy Frank Sinatra és a Metallica?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, ki van a fotó mögött?

Divany.hu 2015. február 13., péntek 19:33

Tim Mantoani fotográfus az elmúlt kilenc évét azzal töltötte, hogy felkutatott megannyi olyan híres fényképészt, akiknek a fotói ma már kultstátuszban vannak és mindenki ismeri őket, majd lefotózta őket ismertté vált vagy legkedvesebb fotóikkal és ezt egy gyönyörű albumban jelentette meg. A Behind Photographs (Fényképek mögött) című könyv elkészültéről a fotós külön videóban nyilatkozik, hiszen a könyvnek természetesen honlapja is lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

“Először meg kell hallgatnunk, mit mond a másik, aztán jöhet a beszélgetés!”

Homoki R 2015. február 12., csütörtök 20:50

Mitől egyéjszakás a kaland?Mit árulnak el rólad a titkaid?Miért nem találod meg az igazit?Mit is jelent az, hogy tökéletes nő?Hogyan leszünk önsorsrontók? Többek között ezekről a kérdésekről írt Tari Annamária és Horváth Gergely a Dívány.hu 2009-ben indult Kettős látás című sorozatában. A témák apropóján párhuzamos véleményeket olvashattunk a pszichológus és a rádiós, egy nő és egy férfi szemszögéből. Az írásokból végül az Athenaeum Kiadó gondozásában könyv született: (2×) 33 gondolat a párkapcsolatról és a romantikaképünkről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beleszeretni a partnerbe illúzió, aminek semmi köze a valósághoz!

maze 2015. február 12., csütörtök 17:45

Szávai Viktóriával, a Radnóti Színház színésznőjével beszélgettünk költészetről, Helenés jelmezéről és arról, hogy boldog, kiegyensúlyozott nőt játszani feltehetően dögunalom. Arról is őszintén beszélt, mennyire szorongó kamasz volt, vagy hogy hogyan szokott le arról, hogy úton-útfélen beleszeressen partnereibe.

Közel egy év után újra látható a Radnótiban a Dinyés Dániellel közös Weöres Sándor-ested, a Sárkány lehelet, amit márciustól a Sanyi és Aranka Színházban fogsz majd játszani. Kicsit menjünk vissza az időben, hogy lettél pont te az egyik, aki önálló estet ad a társulatból? 

Büfében zajló beszélgetések során felmerült, hogy nekem kéne megcsinálnom az egyik estet az Irodallam című sorozatunk keretein belül. Magamtól biztos nem vágtam volna ilyesmibe a fejszémet, de igazgatónk, Bálint András addig nyüstölt, hogy végül beadtam a derekamat. Első körben Pilinszkyvel akartam foglalkozni, de aztán elbizonytalanodtam, és az utolsó pillanatban jött az ötlet, hogy nekivágok Weöres Sándor verseinek.

Azért is különlegesek ezek az estek, mert nincs rendezőjük, emiatt leginkább egy Színművészetis vizsgához hasonlítható az út, ahogy az előadás létrejön. Nem vágytál a kontrollra?

Olyannyira nem, hogy még a végén se engedtem senkit a közelébe! Ennek praktikussági okai is voltak, úgy éreztem, hogy ez az én ügyem, nekem kell megbirkóznom ezzel a feladattal. Épp az volt benne a kaland, hogy egy olyan dolgot hozzak létre, ami csak az én fennhatóságom alatt áll, és úgy formálódik, ahogy én akarom, ahogy belőlem jön. Mivel versekről van szó, ez teljesen másfajta szöveg, mint amivel nap mint nap dolgozom, ezért az egész olyan lett, mint egy önvallomás. Saját magam teljes kipakolása egy óra tíz percben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudósok, Valentin-nap és még Cirque du Soleil is lesz a héten

Valentin 2015

Edicsek 2015. február 12., csütörtök 12:40

A hét elején minden és mindenki Valentin-napi lázban ég. Lesznek szerelmes és anti-szerelmes partik, miközben a farsangi bulik is javában zajlanak már, de nyugodjon meg, lesznek teljesen hagyományos koncertek is. A hétvége után pedig filmeket nézhet, vagy a Ludwig Múzeum nagyon menő új kiállítását. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy Legóval festeni is lehet?

Edicsek 2015. február 11., szerda 13:41

Nézze meg milyen az, amikor egy Lego-mániás egyben a festészetet is szereti, és még rettentően kreatív is. Ilyenkor nem áll meg ott, hogy kirakja építőkockákból a kedvenc Mondrian festményét, hanem csinál belőle egy stop-motion animációt. A kisfilmben nemcsak a Piet Mondrian festmény készül el Legóból-Legóval, de még az ecset és a festék is Lego. Zseniálisak a részletek is, ahogy egyre fogy a Lego festék, és ezzel együtt az ecsetmosó víz színe is változik, sőt ahogy maga az ecset is egyre festékesebb lesz. De inkább nézze meg a videót, amit Jon Rolph készített: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen kukkoló a Szürke ötven árnyalatában!

bb 2015. február 10., kedd 21:28

Már nem kell sokat várniuk azoknak, akiket beszippantott a E.L. James hatásvadász mamipornó bestsellerének, A szürke ötven árnyalatának hangulata, mivel február 12-én a hazai mozikban is bemutatják a könyv adaptációját Dakota Johnson, valamint az északír színész, Jamie Dornan főszereplésével – írja a today.com. Legyen irodalmilag bármilyen borzalmas az erotikus regénytrilógia, óriási sikernek bizonyult, szerzője pedig egy csapásra a legjobban kereső írók közé avanzsált.

2D274907754620-apt1.blocks desktop large
Fotó: christiangreysapartment.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Van egy hazai film, amiért bemegy a moziba a magyar!

cukorka 2015. február 10., kedd 16:23

Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezője fotóillusztrációval köszönte meg a nézőknek, hogy filmjének a nézettsége a tegnapi napon, február 9-én átlépte az ötvenezres küszöböt. "Ez minden mércével mérve kivételes eredmény egy elsőfilmes magyar rendező és stábja számára" - áll közleményükben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bodó Viktorék az első független színházas áldozatok

Divany.hu 2015. február 9., hétfő 19:25

A Szputnyik Hajózási Társaság évad közben kényszerül arra, hogy befejezze működését, adta hírül a társulat. Bodó Viktor, a Szputnyik vezetője és Tóth Péter ügyvezető hosszas mérlegelés és megoldáskeresés után döntöttek úgy, hogy a társulat életében is ez a legemberségesebb megoldás. A hét éve működő csapat (10 színész, 7 stábtag) nem kíván magyarázkodni, csupán tényszerűen szeretnék felsorolni, mik vezettek oda, hogy ezt a döntést meghozták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a filmtörténelem 10 legbizarrabb étkezése

aa 2015. február 8., vasárnap 13:41

Talán a nagy gasztro-bummnak köszönhető, hogy napjainkban egyre felkapottabbak lettek az ételekkel, a főzéssel és a nagy zabálásokkal kapcsolatos filmek a mozikban. Ilyen volt a tavalyi évben például az indiai rendező, Ritesh Batra többszörösen díjazott alkotása, az Ezerízű szerelem, melyben Mumbai ételhordóinak történeteit követhetjük nyomon, de nagy sikerrel játszották Lasse Hallström filmjét, az Élet ízeit is, amiben Hellen Mirren egy dél-francia kisváros Michelin csillagos éttermének tulajdonosát alakítja. A népszerűségen felbuzdulva az anothermag.com szerkesztői összeállítottak egy tízes listát arról, hogy melyek voltak a legemlékezetesebb főzös-evős jelenetek a filmtörténelemben. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Madonna az illuminátus orgiát hozta össze a filozófia szakkörrel új klipjében

Steiner Kristóf 2015. február 6., péntek 19:37

Vasárnap esedékes az évi rendes Grammy gála, a zenebiznisz legrangosabb díjátadója – idén ráadásul brutális móka ígérkezik: Madonna és „elcseszett, kevésbé attraktív verziója”, Lady Gaga egyaránt fellépnek. Ez lesz az első alkalom, hogy az évek óta tartó cicaharc után egy helyszínen méltóztatnak tartózkodni – és kérdés nem fér hozzá, hogy a vörös szőnyegen nagyrészt egymásról kérdezik majd őket, amit nyilván mindketten kikérnek maguknak. Néhány szemelvény: Madonna első körben reduktívnak nevezte, hogy Gaga ellopta Express Yourself című számának zenei alapját, majd egy tévéshowban szemrebbenés lehazudta, hogy „a királynő engedélyt adott rá”, Gaga pedig válaszul nemrégiben egyszerűen kijelentette: Madonnának nincs is lelke.

Színpadból viszont hármat is kap a Grammyn: a hármas pódium célja, hogy míg egy előadó parádézik, a másik már készülődhessen, a harmadik helyszín pedig a díjátadásra szolgál. Madonna stipistop lefoglalta az összeset, hogy először mutassa be élőben március 10-én megjelenő, Rebel Heart című albumának első kislemezét, a Living For Love-ot. A dal decemberi iTunes megjelenése óta kúszik felfelé a Billboard mezőnyében, tegnap pedig meg is érkezett a „trendig hits” lista első helyére, és a brit klub lista csúcsára is meg érkezett – köszönhetően az éjszakai videóklip premiernek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés