#VILÁGOM

Tudta, hogy Legóval festeni is lehet?

Edicsek 2015. február 11., szerda 13:41

Nézze meg milyen az, amikor egy Lego-mániás egyben a festészetet is szereti, és még rettentően kreatív is. Ilyenkor nem áll meg ott, hogy kirakja építőkockákból a kedvenc Mondrian festményét, hanem csinál belőle egy stop-motion animációt. A kisfilmben nemcsak a Piet Mondrian festmény készül el Legóból-Legóval, de még az ecset és a festék is Lego. Zseniálisak a részletek is, ahogy egyre fogy a Lego festék, és ezzel együtt az ecsetmosó víz színe is változik, sőt ahogy maga az ecset is egyre festékesebb lesz. De inkább nézze meg a videót, amit Jon Rolph készített: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen kukkoló a Szürke ötven árnyalatában!

bb 2015. február 10., kedd 21:28

Már nem kell sokat várniuk azoknak, akiket beszippantott a E.L. James hatásvadász mamipornó bestsellerének, A szürke ötven árnyalatának hangulata, mivel február 12-én a hazai mozikban is bemutatják a könyv adaptációját Dakota Johnson, valamint az északír színész, Jamie Dornan főszereplésével – írja a today.com. Legyen irodalmilag bármilyen borzalmas az erotikus regénytrilógia, óriási sikernek bizonyult, szerzője pedig egy csapásra a legjobban kereső írók közé avanzsált.

2D274907754620-apt1.blocks desktop large
Fotó: christiangreysapartment.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Van egy hazai film, amiért bemegy a moziba a magyar!

cukorka 2015. február 10., kedd 16:23

Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezője fotóillusztrációval köszönte meg a nézőknek, hogy filmjének a nézettsége a tegnapi napon, február 9-én átlépte az ötvenezres küszöböt. "Ez minden mércével mérve kivételes eredmény egy elsőfilmes magyar rendező és stábja számára" - áll közleményükben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bodó Viktorék az első független színházas áldozatok

Divany.hu 2015. február 9., hétfő 19:25

A Szputnyik Hajózási Társaság évad közben kényszerül arra, hogy befejezze működését, adta hírül a társulat. Bodó Viktor, a Szputnyik vezetője és Tóth Péter ügyvezető hosszas mérlegelés és megoldáskeresés után döntöttek úgy, hogy a társulat életében is ez a legemberségesebb megoldás. A hét éve működő csapat (10 színész, 7 stábtag) nem kíván magyarázkodni, csupán tényszerűen szeretnék felsorolni, mik vezettek oda, hogy ezt a döntést meghozták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a filmtörténelem 10 legbizarrabb étkezése

aa 2015. február 8., vasárnap 13:41

Talán a nagy gasztro-bummnak köszönhető, hogy napjainkban egyre felkapottabbak lettek az ételekkel, a főzéssel és a nagy zabálásokkal kapcsolatos filmek a mozikban. Ilyen volt a tavalyi évben például az indiai rendező, Ritesh Batra többszörösen díjazott alkotása, az Ezerízű szerelem, melyben Mumbai ételhordóinak történeteit követhetjük nyomon, de nagy sikerrel játszották Lasse Hallström filmjét, az Élet ízeit is, amiben Hellen Mirren egy dél-francia kisváros Michelin csillagos éttermének tulajdonosát alakítja. A népszerűségen felbuzdulva az anothermag.com szerkesztői összeállítottak egy tízes listát arról, hogy melyek voltak a legemlékezetesebb főzös-evős jelenetek a filmtörténelemben. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Madonna az illuminátus orgiát hozta össze a filozófia szakkörrel új klipjében

Steiner Kristóf 2015. február 6., péntek 19:37

Vasárnap esedékes az évi rendes Grammy gála, a zenebiznisz legrangosabb díjátadója – idén ráadásul brutális móka ígérkezik: Madonna és „elcseszett, kevésbé attraktív verziója”, Lady Gaga egyaránt fellépnek. Ez lesz az első alkalom, hogy az évek óta tartó cicaharc után egy helyszínen méltóztatnak tartózkodni – és kérdés nem fér hozzá, hogy a vörös szőnyegen nagyrészt egymásról kérdezik majd őket, amit nyilván mindketten kikérnek maguknak. Néhány szemelvény: Madonna első körben reduktívnak nevezte, hogy Gaga ellopta Express Yourself című számának zenei alapját, majd egy tévéshowban szemrebbenés lehazudta, hogy „a királynő engedélyt adott rá”, Gaga pedig válaszul nemrégiben egyszerűen kijelentette: Madonnának nincs is lelke.

Színpadból viszont hármat is kap a Grammyn: a hármas pódium célja, hogy míg egy előadó parádézik, a másik már készülődhessen, a harmadik helyszín pedig a díjátadásra szolgál. Madonna stipistop lefoglalta az összeset, hogy először mutassa be élőben március 10-én megjelenő, Rebel Heart című albumának első kislemezét, a Living For Love-ot. A dal decemberi iTunes megjelenése óta kúszik felfelé a Billboard mezőnyében, tegnap pedig meg is érkezett a „trendig hits” lista első helyére, és a brit klub lista csúcsára is meg érkezett – köszönhetően az éjszakai videóklip premiernek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Korai Öröm szülinaptól a mangalicakocsonyán át Buñuelig adjuk az ívet a héten

Edicsek 2015. február 5., csütörtök 08:08

Ezen a héten jó sok programot tudunk ajánlani, például szülinapozik a Korai Öröm, a Slipknot zúz, Sophie Ellis Bextor DJ lesz, bemutatkozik az Ördög és visszatér a Kensington. Lesz avantgarde előadás fekete lufikkal valamint Tolnai Ottó-vers ihlette mozgásszínház is, de mehet moziba, mangalica disznótorosra, meg még egy csomó mindenre. 

Viselne Andy Warhol-műtárgyat a lábán?

mzd 2015. február 4., szerda 13:36

Ilyen az, amikor két ikon találkozik, és ettől önnek jó lesz: a világ egyik legismertebb művésze és a divatban hasonló kvalitásokkal bíró tornacipő közös projektjével most a Warhol-rajongóknak őrülten menő cucca lehet. A művész még a 80-as évek közepén tervezett át a híres Chuck Taylor tornacipők közül párat, felhasználva hozzájuk azóta híressé vált műveit is, melyeken akkoriban dolgozott. Így került rájuk kézzel szitázva a híres Campbell's leveseskonzerv képe, vagy motorbiciklik és a hidegháborús korszakból származó térképek részletei. 

A Converse és az Andy Warhol Alapítvány közös munkájának eredménye most az ezekről a cipőkről készült remake-kollekció, amely február 7-én kerül a boltokba. "Warhol munkáját az amerikai popkultúra ikonjai inspirálták, és úttörő volt a Chuck Taylor All Star cipőnk egyedivé tételében is. A 80-as években mintegy üres vászonnak használva szitanyomás segítségével a saját ízléséhez alakította pár cipőnket" – mondta Damion Silver vezető tervező. Az eredeti Warhol Converse-ek jelenleg is a pittsburgh-i Andy Warhol Múzeum kollekciójának részét képezik, és az értékük szinte felbecsülhetetlen, de ön szerencsére megfizethető áron juthat majd a hasonmásokhoz: a kollekcióban lesznek alacsony és magassszárú darabok is, az áruk pedig 35 és 90 dollár (10-25 ezer forint) között mozog majd. Viszont jó, ha siet: mindössze 200 pár készül belőlük - írja a Hyperbeast.

ajanlo
Fotó: Converse

Ha inkább a ruháin viselné Warhol műveit, a Pepe Jeans szezonról szezonra piacra dobja a művész nevével fémjelzett kollekcióit, így 85 fontért (35 ezer forintért) akár Marilyn Monroe-s pulóvere is lehet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Inasa vázlataiból azonosították Michelangelo eddig ismeretlen bronzszobrait

mzd 2015. február 3., kedd 19:07

Nemzetközi kutatók egy csoportja azt állítja, Michelangelótól származhat az a két, kisméretű bronzszobor, melyek eredetével kapcsolatban eddig csak ködös feltételezések voltak, és amelyek egyedüliként fennmaradtak a művész munkásságából – olvasható a hír a BBC oldalán. A meztelen, izmos testalkatú, párducon lovagló férfiakat az 1800-as évek végén egyszer már tulajdonították Michelangelónak, de akkor ezt a teóriát még nem tudták bizonyítani, így idővel feledésbe merült. Alkotónak ezután a holland szobrászt, Willem Danielsz Van Tedrodét hitték – egészen tavaly őszig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gazdálkodna okosan mélyszegénységben is?

cukorka 2015. február 3., kedd 11:56

A válasz persze a fenti kérdésre teljesen egyértelműen a nem, még akkor is, ha az életben nagyon pengén tesszük félre a félretehetőt, de a lényeg nem is ez, hanem hogy most megpróbálhatjuk. Mivel valószínűleg senkinek nincsenek illúziói a szegénységgel kapcsolatban, nem is hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene, milyen felnőttként pár órára beleélni magát egy mélyszegénységben élő család mindennapjaiba, de ha elmegy a Jurányiba megnézni a Szociopoly című színházi társasjátékot, akkor legalább ahhoz közelebb kerülhet, hogy át tudja érezni a helyzetet.

A Szociopoly - Gazdálkodj ahogy tudsz nevű társasjáték már létezik egy ideje, ez lett az alapja a Szputnyik Mentőcsónak Egysége interaktív, osztálytermi előadásának, mígnem rájöttek, hogy érdekes kísérlet lenne megpróbálni ugyanezt felnőttekkel, így került a Jurányi színpadára a nem mindennapi kezdeményezés. A játék lényege röviden annyi, hogy a nézőtéren ülők képviselik a négy családot, akik megpróbálnak egy hónapot kihúzni segélyekből, alkalmi és/vagy feketemunkából, és az nyer, akinek sikerül pozitívan kijönnie 30-ára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ "Szívesebben rajzolok farkakat, mint tájképeket"

Steiner Kristóf 2015. február 1., vasárnap 19:59

Vannak partik, amelyekre a fantasztikus DJ-k miatt látogatunk el, máskor a szuper helyszín kecsegtet, megint máskor pedig az, hogy tudjuk: ide jár a legtöbb dögös facér partiarc. Az viszont viszonylag ritka, hogy egy bulisorozatot a meghívókat ékesítő grafikák tesznek übermenővé. Yuval Israeli évek óta rajzolgat meglehetősen merész képeket felajzott, meztelen srácokról, egy Tel Aviv-i partisoroazat szórólapjaira – ám a buli se nem szexparti, se nem swinger-rendezvény, csupán egy ártatlan mulatság melegeknek és barátaiknak. Yuvallal a legutóbbi buliban futottam össze, miután pár hete a Facebookon értesültem róla: engem is megörökített – anélkül, hogy valaha találkoztunk volna. Ezek után úgy éreztem, ideje kicsit közelebb kerülnünk egymáshoz...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mik voltak 2014 legjobb street art művei itthon és külföldön!

aa 2015. január 31., szombat 19:30

A modern művészeti irányzatok közül talán az egyik legmegosztóbb (és mégis egyben a legnépszerűbb) a kilencvenes években elterjedt street art, azaz a köztéri művészet, amit gyakran emlegetnek városi képzőművészetként is. A Wikipédia meghatározása szerint ezeknek a képeknek az alkotója általában ismert, profi művész, aki a legtöbb esetben engedéllyel vagy megrendelésre festi fel alkotását az üres házfalakra. A jelentős képzőművészeti értékkel bíró falfestmények jellegzetesen könnyen érthető témákat dolgoznak fel elgondolkodtató, de humoros, ironikus módon.

Természetesen a tavalyi évben is számos nagyszerű mű látott napvilágot, melyek közül a kivejezetten városi művészetre szakosodott portál, a StreetArtNews szerkesztői kiválasztották a legmeghatározóbb alkotásokat. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen irányzatok vannak divatban Európa nagyvárosaiban, Észak-Afrikában, Amerikában vagy Ázsiában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mancs, bundás nő, analóg techno és akusztikus punkrock várja a héten

Edicsek 2015. január 29., csütörtök 19:43

Ezen a héten zeneileg tanulságos élmények várják: megtudhatja, mi az a drone metál, meghallgathatja, milyen amikor a technót valódi hangszerekkel játsszák, és megtapasztalhatja az akusztikus punkrock koncertet is. Esetleg örökbefogadhat gumikacsát, nézhet hajjal borított női testeket, vagy jó filmeket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Totális időzavar a történet nélkül maradt Mancs meséje

cukorka , ZZs 2015. január 29., csütörtök 10:53

Ha egy film főszereplője egy kutya, ráadásul egy embereket mentő kutya, akit egész Magyarország imádott, akkor könnyen azt feltételezhetjük, hogy sikerül belőle egy ütős gyerekfilmet készíteni. Pejó Róbert (Látogatás, Dallas Pashamende) ennek neki is látott, de valami irgalmatlanul szétcsúszott. A sajtóközlemény szerint "a Mancs művészileg igényesen kivitelezett, szórakoztató, vidám, könnyed, a család minden tagja számára élvezhető és emlékezetes alkotás" . Ezzel egyet is tudunk érteni, bár nem abban az értelemben, ahogyan ezt a készítők elképzelik. 

Aki nem tudná, volt egy mentőkutya, aki Mancs névre hallgatott, és természeti katasztrófák során keresett embereket, 1999-ben például a törökországi Izmitben egy három éves kislányt talált meg, aki addigra már 82 órája tartózkodott a romok alatt. Pejó Róbert mindenesetre úgy döntött, hogy az ő (már a kutya) életét meséli el, persze nem a valóságot, hanem egy színezett verziót, ahogy ez a játékfilmeknél lenni szokás. Az eredetileg német-francai-török-kanadai kooprodukciónak indult filmnél még az is felmerült, hogy Jean Reno játssza el a kutya gazdáját, ám végül Trill Zsolt ugrott be a helyére, ami nagy mázli, igaz sajnos csak Jean Reno-nak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rókatündérnek rókagyerekei lettek

Divany.hu 2015. január 28., szerda 09:48

Két új róka érkezett a Budakeszi Vadasparkba, na nem túl messziről, csak a kecskemétiből, de mivel most fogják bemutatni A Liza, a rókatündér című filmet, Balsai Mónika főszereplőnő megpróbált rokonságba kerülni velük. A sajtóközlemény szerint a film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták a "hatalmas, dús bundájú rókafit", míg a film egyik szereplője, Hajdu Steve "keresztapaként vett részt az eseményen".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szomszédok buliznak a Lila akác közből a Kamrában

cukorka 2015. január 26., hétfő 11:58

A Katona József Színház Kamrájába kaptuk meghívást, Abigail bulijára. Ez nem egy hányós/dugós tiniparti, az a szomszédban zajlott, bennünket a Lilaakác köz egyik gazdagabb családjához invitáltak, bár Mike Leigh elképzelt kertvárosi közösségét nem pont így hívják. Az Abigail bulija nem Abigailről szól, ami azért nem baj, mert tényleg jóval közelebb áll hozzánk Beverly (Rezes Judit) és az ő agyonhajszolt ingatlanügynök férje, Laurence (Kocsis Gergely), ha másban nem is, korban mindenképp.

A történet szerint Beverly partit ad a környékre újonnan költözött Angie (Jordán Adél) és Tony (Ötvös András) köszöntésére, amire meghívja szomszédját Suzyt (Ónodi Eszter) is. Nos, pont az ő lánya az az Abigail, aki a másik, jóval vadabb bulit rendezi, szereplőink nem kis izgalmára. A közel két óra pont elég arra, hogy megismerjük mindhárom családot, kicsit jobban is annál, mint ahogy szeretnénk. Mert nem Mike Leigh írásáról lenne szó, ha nem kerülne előtérbe az igazi emberi természet, ha nem mutatná ki este kilencig minden szereplő a maga fogának fehérjét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazzon 2014 legkreatívabb magyar projektjeire!

mzd 2015. január 23., péntek 13:19

Egész évben figyelemmel kísértük a hazai (és sok esetben nemzetközi színtű) kezdeményezéseket, de mi is meglepődtünk a Highlights of Hungary gyűjtésén, ahol 10 kurátor az általuk legötletesebbnek tartottakat gyűjtötte össze. Bekerült a válogatásba többek között Boggie Parfüm című klipje, amelyben valósidejű retusálást nézhettünk végig; a Külhon – Magyarok New Yorkban című fotókiállítás; a Skool nevű projekt, amely fiatal lányoknak mutatja meg, hogy nekik is kínál karrierlehetőségeket a tech szakma; a legmenőbb fővárosi kerékpáros kezdeményezés, a hajléktalanokat étellel segítő Budapest Bike Maffia; az autista lakóotthonokban művészeti foglalkozásokat indító Autistic Art; a Katona művészeivel készített zseniális gifszinház és a Holokauszt 70. évfordulóján elindított Csillagos Házak projekt is.

44 projektek válogattak össze a kurátorok
44 projektek válogattak össze a kurátorok
Fotó: Highlights of Hungary

Az ön véleményére is kíváncsiak: a kurátorok (Winkler Nóra, Unger András, Trellay Levente, Száraz István, Pistyur Veronika, Martinkó József, Böszörményi Nagy Gergely, Jedlicska Márton, Osvárt Judit és a SuperChannel) által kiválasztott ötletekre az egyes projektek aloldalain lehet szavazni (egy Like gombocskával). Az sajnos nem derül ki, hogy ezt meddig teheti meg és mi lesz a „győztessel”, de mindenesetre menjen gyorsan szavazni, mert meg kellene köszönnünk nekik, hogy ennyi mindenre lehetünk büszkék.

A Parkoló nagyvárosi western, lövöldözés nélkül

cukorka 2015. január 22., csütörtök 19:12

Arról már írtunk korábban, hogy Miklauzic Bence új filmjében bebizonyosodott számunkra, hogy a hatvan az új harminc, de most azt is elmagyarázzuk, miért. Nem mintha a Parkoló különösebben megváltaná a világot, akad benne üresjárat éppen elég, néhol megkockáztatom még unalmas is, mégis csupa pozitív élményben lehet része annak, aki megnézi, és nem csak azért, mert fantasztikusra sikerült a plakátja. 

A helyszín egy belvárosi parkoló, amit egy lakókocsiból irányít Légiós (Lengyel Ferenc), állandó segítőjével, a folyamatosan Izlandra vágyó Edgárral (Somody Kálmán) a forró budapesti nyárban. Körülveszik állandó bérlői, például az agresszív rendőr (Rajkai Zoltán) családjával (Pokorni Lia, Miklauzic Simon); és állandó lébecolók, mint a taxis Börni (Egyed Attila) vagy a török büfés, Hakan (Horváth Kristóf). Ők mégis háborítatlanul élik életüket, mígnem be nem kanyarodik egy 1968-as Ford Mustang, a kormánynál az irgalmat nem ismerő üzletember Imrével (Szervét Tibor). Az üzletember nem akar mást, csak egy fedett parkolóhelyet, Légiós viszont nem akarja odaadni neki az egyetlent, mivel az számára kegyeleti hely. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Raveonettes, Krétakör előadás és dr. Máriás várja a héten

Edicsek 2015. január 22., csütörtök 11:17

Ezen a héten a kiváló koncertek mellett több művészeti kiállítás is nyílik, de lesz színházfesztivál, Lett Zenei Napok, új filmek és akkor még a nagyon menő Raveonettes-koncertről nem is beszéltünk. Ráadásul január 22-e a magyar kultúra napja, amikor országszerte várják programokkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 60 az új 30, és ezt a Parkolóból tudtuk meg

maze 2015. január 20., kedd 20:28

Miklauzic Bence új játékfilmjét, a Parkolót hétfőn este mutatták be a Mom Park mozijában, természetesen minden fontos szereplő részvételével. A Cinema City nagyterme megtelt az érdeklődőkkel, Pálfi György filmrendező (mármint nem ezé) ugyanúgy megjelent, mint Kovács Gábor producer, de a nagy csinnadratta mégis elmaradt. Nem bánta ám ezt olyan nagyon senki ezen a borús hétfő estén, és igazán jó hír az is, hogy Rába Roland kivételével a film összes készítője ott tudott lenni a film végi névsorolvasáson. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

David Bowie 50 évnyi frizurája egyetlen gifben

bb 2015. január 19., hétfő 09:45

Egészen hihetetlen, de David Bowie a napokban töltötte be 68.születésnapját, amiről természetesen a rajongói is megemlékeztek világszerte. Így tett a 22 éves brit származású illusztrátor, Helen Green is, aki egy egészen szokatlan formáját választotta az ötven éve a pályán lévő zenész megünneplésének. A portrékra specializálódott Green ugyanis egyetlen gifben szemlélteti, milyen drasztikus frizuraváltásokon ment át Bowie az elmúlt öt évtizedben –írja a több mint harminc képből álló sorozatról a thisiscolossal.com.

DB-HG-700px.gif
Fotó: helengreenillustration.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fétishableány kalandjai medenceparton, szárazföldön és Tinderen

bb 2015. január 18., vasárnap 18:24

A tavalyi évben egymást érték a kis hableány témáját feldolgozó projektek és nagy mozifilmes tervek, amiből kiindulva nem szabadott volna annyira meglepődnünk a szakmájában egyre sikeresebb fotós, Aeschleah DeMartino fotósorozatán. A tetőtől talpig latexbe bújt fétishableány mindennapjait bemutató sorozat láttán azért még a sokat látott Los Angeles-i művész szcéna is felkapta a fejét, pedig a szokatlan látványt nyújtó sellő őrült kalandjai teljesen életszerűek és hétköznapiak. Leszámítva persze, hogy főszereplő ezúttal egyfajta szadomazo sellőnek van öltözve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van valami elképzelése, mit szavaztak önök a legjobb 2014-es magyar filmnek?

maze 2015. január 17., szombat 11:58

Szilveszter napján megkérdeztük önöket, hogy leveri-e az Utóélet című film a közönsikernek számító Hajnal Tímeát, és hát kiderült, hogy van, amiben igen. Mert hát kormánybiztos urunk megmondta, hogy közönségfilmeket kell gyártani, és ha valakinek, hát neki csak igaza van, hiszen ő a kormánybiztos. Na, ezt csak azért írjuk, mert tényleg bejött a papírforma: a tavalyi ízlésromboló Coming out után, idén egy egyel használhatóbb, ám még mindig laza közhelyekkel operáló filmet, a Megdönteni Hajnal Tímeát nézték meg a legtöbben. Ami nem jelenti azt, hogy önöknek viszont ne lenne helyén az ízlése. Mert a legjobbnak nem ezt szavazták meg.

10567 598019526898774 45724313 n
Fotó: Facebook / VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

 Szóval megpróbálunk tenni magasról arra, hogy mire ül be a legtöbb mozinéző, bár kétségtelen, hogy nem lenne rossz, ha a legjobbra tenné, de ez egyelőre hiú ábránd marad. Tavaly tíz film mérettetett meg, és volt egy csomó (Liza, a rókatündér, vagy az Argo2), amikre hiába vártunk, mert majd idén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Lángoló Ember idén tükörkarnevállal készül a sivatag közepén

hv 2015. január 16., péntek 18:27

Mától lehet előrendelni a jegyeket az ultramenő Burning Man nevű amerikai kulturális és elektronikus zenei fesztiválra.

A közösségi fesztiválok minimum Woodstock óta elképesztő kúlságfaktorral és meghatározó közösségszervező erővel bírnak. Hiába a kosz, a tömeg, a sokszor kényelmetlen körülmények, sőt, hiába történtek olykor tragédiák is, úgy tűnik, hogy a nyugati világ kedvét nem lehet elvenni a különféle zenei és kulturális fesztiválokon való csapatástól. A pár száz embert megmozgató alternatív megmozdulásoktól a celebeket is bevonzó, kaliforniai Coachelláig igen széles a kínálat, amelyből válogathatunk. A Magyarországon kevéssé ismert, világviszonylatban azonban annál menőbb amerikai Burning Man nevű kulturális és elektronikus zenei fesztivál – kis képzavarral – az ellenkultúrabeli fősodor egyik kedvenc terepe. Minden év nyarán Ifjú kreatívok, képzőművészek, írók, szellemi szabadfoglalkozásúak, zenekart alapítók, független filmesek özönlenek Nevadába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave zseniálisan alakítja Nick Cave-et

Edicsek 2015. január 15., csütörtök 09:10

A 20.000 nap a Földön egyszerre dokumentumfilm és fikció, egyszerre mutatja meg hogyan készült a Push The Sky Away című lemez, miközben Cave gyakorlatilag számot vet az életével egészen a gyerekkorától.

A zenekaros dokumentumfilmek és a lemezfelvételes interjúk tipikusan az a műfaj, ami a legtöbbször bónusz DVD-n szoktak kijönni, vagy valami limitált verzióban kapható a lemezzel együtt. Szerencsére az utóbbi időben azért egyre több szórakoztató zenei dokumentumfilm kerül bemutatásra, amik önállóan is megállják a helyüket, elég csak a Foo Fighters sorozatára gondolni (Sonic Highways) vagy a Sound Cityre (ami a híres californiai stúdióról szól) esetleg a Marley-re (Bob Marley életéről és munkájáról) és persze a Lemmy-dokumentumfilmről se feledkezzünk meg, ami a Motörhead énekesének életéről készült. Az ilyen filmek legfőbb kérdése, hogy attól, hogy valaki jó frontember vagy jó zenét ír, érdekes-e az élete? Illetve meg lehet-e nézni egy ilyen filmet olyan emberrel, akinek fogalma sincs, hogy ki az a Nick Cave? 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés